Wikipedia:Wikipedian Aasian kuukausi/2021

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
PÄÄSIVU 2023 2022 2021 2020 2019 2018
Wikipedian Aasian kuukausi 2021

Wikipedian Aasian kuukausi on monikielinen muokkauskilpailu, jolla pyritään kehittämään Aasian tuntemusta Wikipedia-yhteisöissä. Tapahtuma kestää koko marraskuun 2021. Tarkoituksena on parantaa Aasian maista ja alueista kertovien artikkelien määrää ja laatua.

Aasian Wikimedia-yhteisöjen ystävyyden symbolina kukin osallistuja, joka luo kilpailun aikana vähintään neljä artikkelia, saa erityisesti tätä tapahtumaa varten suunnitellun Wikipedia-postikortin jostakin Aasian maasta.

Eniten artikkeleita Wikipedian kussakin kieliversiossa luoneet wikipedistit saavat lisäksi arvonimen ”Wikipedian Aasian suurlähettiläs”.

Säännöt

Säännöt lyhyesti: Luo marraskuussa 2021 uusia Aasiaan liittyviä artikkeleita (ihmiset, paikat, kulttuuri jne.), jotka ovat pituudeltaan vähintään 3 000 tavua (byte) ja 300 sanaa. Artikkeleissa tulee olla lähteet. Luetteloita ei lasketa mukaan kilpailuun.

 • Kilpailu kestää marraskuun 2021 ajan. Kilpailussa noudatetaan kuitenkin UTC-aikaa, joten kilpailuaika alkaa Suomen aikaa 31. lokakuuta 2021 kello 22.00 ja päättyy 30. marraskuuta 2021 kello 21.59.
 • Artikkelin tulee olla pituudeltaan vähintään 3 000 tavua (byte) ja 300 sanaa. (Sanamäärään ei lasketa tietolaatikkoa, mallineita jne.)
 • Artikkelin tulee täyttää merkittävyyskriteerit.
 • Artikkelissa tulee olla kelvolliset lähteet ja viitteet.
 • Artikkeleita ei saa luoda pelkästään konekääntämällä, vaan kääntämällä luodut artikkelit on vähintään tarkistettava ja korjattava.
 • Artikkelissa ei saa olla suuria ongelmia (esim. tekijänoikeusrikkomuksia).
 • Luetteloita ei lasketa mukaan kilpailuun.
 • Artikkelin aiheen tulee liittyä johonkin Aasian maista tai alueista.
 • Kilpailun paikalliset järjestäjät tarkastavat luodut artikkelit ja hyväksyvät ne mukaan kilpailuun, jos ne ovat sääntöjen mukaisia.
 • Järjestäjän luomat artikkelit tarkastaa toinen järjestäjä.
 • Kun osallistuja on luonut vähintään neljä yllä olevien kriteerien mukaista artikkelia, hän saa Wikipedian Aasian kuukausi -postikortin joltakin aasialaisista Wikipedia-yhteisöistä.
 • Wikipedian Aasian suurlähettiläät saavat lisäksi allekirjoitetun todistuksen Aasian Wikipedia-yhteisöiltä sekä ylimääräisen postikortin.

Osallistu

Osallistu kilpailuun lisäämällä käyttäjänimesi osallistujalistaan alla olevalla painikkeella. Voit tulla kilpailuun mukaan myös marraskuun jo alettua.

Voit ilmoittaa kilpailuun osallistumisesta käyttäjäsivullasi laittamalla sinne käyttäjälaatikon {{Käyttäjä/Aasian kuukausi}}.

Tämä käyttäjä osallistui Wikipedian Aasian kuukausi -kilpailuun vuonna 2021.

Lähetä artikkeleita

Kilpailuun osallistuvat artikkelit lähetetään järjestäjien arvioitavaksi käyttäen Fountain-työkalua. Artikkeleita voi lähettää alla olevan painikkeen kautta.

Mikäli työkalun kanssa on ongelmia etkä saa jostain syystä artikkeleita lähetettyä, voit ilmoittaa ongelmasta kilpailun keskustelusivulla tai ottaa yhteyttä paikallisiin järjestäjiin.

Paikalliset järjestäjät