Wikipedia:Wikipedian Aasian kuukausi/2021

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
PÄÄSIVU 2022 2021 2020 2019 2018
Wikipedian Aasian kuukausi 2021
Wikipedia Asian Month Logo.svg

Wikipedian Aasian kuukausi on monikielinen muokkauskilpailu, jolla pyritään kehittämään Aasian tuntemusta Wikipedia-yhteisöissä. Tapahtuma kestää koko marraskuun 2021. Tarkoituksena on parantaa Aasian maista ja alueista kertovien artikkelien määrää ja laatua.

Aasian Wikimedia-yhteisöjen ystävyyden symbolina kukin osallistuja, joka luo kilpailun aikana vähintään neljä artikkelia, saa erityisesti tätä tapahtumaa varten suunnitellun Wikipedia-postikortin jostakin Aasian maasta.

Eniten artikkeleita Wikipedian kussakin kieliversiossa luoneet wikipedistit saavat lisäksi arvonimen ”Wikipedian Aasian suurlähettiläs”.

Säännöt

Säännöt lyhyesti: Luo marraskuussa 2021 uusia Aasiaan liittyviä artikkeleita (ihmiset, paikat, kulttuuri jne.), jotka ovat pituudeltaan vähintään 3 000 tavua (byte) ja 300 sanaa. Artikkeleissa tulee olla lähteet. Luetteloita ei lasketa mukaan kilpailuun.

 • Kilpailu kestää marraskuun 2021 ajan. Kilpailussa noudatetaan kuitenkin UTC-aikaa, joten kilpailuaika alkaa Suomen aikaa 31. lokakuuta 2021 kello 22.00 ja päättyy 30. marraskuuta 2021 kello 21.59.
 • Artikkelin tulee olla pituudeltaan vähintään 3 000 tavua (byte) ja 300 sanaa. (Sanamäärään ei lasketa tietolaatikkoa, mallineita jne.)
 • Artikkelin tulee täyttää merkittävyyskriteerit.
 • Artikkelissa tulee olla kelvolliset lähteet ja viitteet.
 • Artikkeleita ei saa luoda pelkästään konekääntämällä, vaan kääntämällä luodut artikkelit on vähintään tarkistettava ja korjattava.
 • Artikkelissa ei saa olla suuria ongelmia (esim. tekijänoikeusrikkomuksia).
 • Luetteloita ei lasketa mukaan kilpailuun.
 • Artikkelin aiheen tulee liittyä johonkin Aasian maista tai alueista.
 • Kilpailun paikalliset järjestäjät tarkastavat luodut artikkelit ja hyväksyvät ne mukaan kilpailuun, jos ne ovat sääntöjen mukaisia.
 • Järjestäjän luomat artikkelit tarkastaa toinen järjestäjä.
 • Kun osallistuja on luonut vähintään neljä yllä olevien kriteerien mukaista artikkelia, hän saa Wikipedian Aasian kuukausi -postikortin joltakin aasialaisista Wikipedia-yhteisöistä.
 • Wikipedian Aasian suurlähettiläät saavat lisäksi allekirjoitetun todistuksen Aasian Wikipedia-yhteisöiltä sekä ylimääräisen postikortin.

Osallistu

Osallistu kilpailuun lisäämällä käyttäjänimesi osallistujalistaan alla olevalla painikkeella. Voit tulla kilpailuun mukaan myös marraskuun jo alettua.

Voit ilmoittaa kilpailuun osallistumisesta käyttäjäsivullasi laittamalla sinne käyttäjälaatikon {{Käyttäjä/Aasian kuukausi}}.

WAM logo without text.svg Tämä käyttäjä osallistui Wikipedian Aasian kuukausi -kilpailuun vuonna 2021.

Lähetä artikkeleita

Kilpailuun osallistuvat artikkelit lähetetään järjestäjien arvioitavaksi käyttäen Fountain-työkalua. Artikkeleita voi lähettää alla olevan painikkeen kautta.

Mikäli työkalun kanssa on ongelmia etkä saa jostain syystä artikkeleita lähetettyä, voit ilmoittaa ongelmasta kilpailun keskustelusivulla tai ottaa yhteyttä paikallisiin järjestäjiin.

Paikalliset järjestäjät