Wikipedia:Wikipedian Aasian kuukausi/2022

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
PÄÄSIVU 2023 2022 2021 2020 2019 2018
Wikipedian Aasian kuukausi 2022

Wikipedian Aasian kuukausi on monikielinen muokkauskilpailu, jolla pyritään kehittämään Aasian tuntemusta Wikipedia-yhteisöissä. Tapahtuma kestää koko marraskuun 2022. Tarkoituksena on parantaa Aasian maista ja alueista kertovien artikkelien määrää ja laatua.

Aasian Wikimedia-yhteisöjen ystävyyden symbolina kukin osallistuja, joka luo kilpailun aikana vähintään neljä artikkelia, saa käyttäjäsivulleen erityisesti tätä tapahtumaa varten suunnitellun tähtipalkinnon.

Eniten artikkeleita Wikipedian kussakin kieliversiossa luoneet wikipedistit saavat lisäksi arvonimen ”Wikipedian Aasian suurlähettiläs”.

Säännöt

Säännöt lyhyesti: Luo marraskuussa 2022 uusia Aasiaan liittyviä artikkeleita (ihmiset, paikat, kulttuuri jne.), jotka ovat pituudeltaan vähintään 3 000 tavua (byte) ja 300 sanaa. Artikkeleissa tulee olla lähteet. Luetteloita ei lasketa mukaan kilpailuun.

 • Kilpailu kestää marraskuun 2022 ajan. Kilpailussa noudatetaan Suomen paikallista aikaa, joten kilpailuaika alkaa 1. marraskuuta 2021 kello 00.00 ja päättyy 30. marraskuuta 2021 kello 23.59.
 • Artikkelin tulee olla pituudeltaan vähintään 3 000 tavua (byte) ja 300 sanaa. (Sanamäärään ei lasketa tietolaatikkoa, mallineita jne.)
 • Artikkelin tulee täyttää merkittävyyskriteerit.
 • Artikkelissa tulee olla kelvolliset lähteet ja viitteet.
 • Artikkeleita ei saa luoda pelkästään konekääntämällä, vaan kääntämällä luodut artikkelit on vähintään tarkistettava ja korjattava.
 • Artikkelissa ei saa olla suuria ongelmia (esim. tekijänoikeusrikkomuksia).
 • Luetteloita ei lasketa mukaan kilpailuun.
 • Artikkelin aiheen tulee liittyä johonkin Aasian maista tai alueista.
 • Kilpailun paikalliset järjestäjät tarkastavat luodut artikkelit ja hyväksyvät ne mukaan kilpailuun, jos ne ovat sääntöjen mukaisia.
 • Järjestäjän luomat artikkelit tarkastaa toinen järjestäjä.
 • Kun osallistuja on luonut vähintään neljä yllä olevien kriteerien mukaista artikkelia, hän saa Wikipedian Aasian kuukausi -tähtipalkinnon käyttäjäsivulleen.[Huom 1]

Osallistu

Osallistu kilpailuun lisäämällä käyttäjänimesi osallistujalistaan alla olevalla painikkeella. Voit tulla kilpailuun mukaan myös marraskuun jo alettua.

Voit ilmoittaa kilpailuun osallistumisesta käyttäjäsivullasi laittamalla sinne käyttäjälaatikon {{Käyttäjä/Aasian kuukausi}}.

Tämä käyttäjä osallistui Wikipedian Aasian kuukausi -kilpailuun vuonna 2022.

Lähetä artikkeleita

Kilpailuun osallistuvat artikkelit lähetetään järjestäjien arvioitavaksi käyttäen Wikimedian Programs & Events Dashboard -työkalua, jonne kirjaudutaan samoilla tunnuksilla kuin Wikipediaan.[Huom 2] Artikkeleita voi lähettää alla olevasta painikkeesta avautuvalla sivulla.

Näin lähetät artikkeleita
 1. Kirjoita artikkelin nimi hakukenttään ja paina ”Tallenna”.
 2. Etsi avautuvasta hakuluettelosta haluamasi artikkeli ja paina sen kohdalta ”Add as available article”.

Mikäli työkalun kanssa on ongelmia etkä saa jostain syystä artikkeleita lähetettyä, voit yrittää lähettämistä myöhemmin. Jos työkalu ei vielä myöhemminkään toimi, voit ilmoittaa ongelmasta kilpailun keskustelusivulla tai ottaa yhteyttä paikallisiin järjestäjiin. Huomaathan, että järjestäjät lisäävät ilmoittautuneet työkaluun manuaalisesti, joten artikkelien lähettäminen ei välttämättä onnistu välittömästi sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut osallistujalistalle.

Paikalliset järjestäjät

 1. Aiempina vuosina palkintona toimineista Aasian Wikimedia-yhteisöjen lähettämistä postikorteista on toistaiseksi luovuttu, koska koronaviruspandemia on aiheuttanut epävarmuutta kansainvälisen postin kulkuun etenkin Aasiassa.
 2. Työkalu on ensimmäistä kertaa käytössä ja se on uusi myös paikallisille järjestäjille. He toivovat kärsivällisyyttä ja ymmärrystä, mikäli kaikki ei toimi heti kilpailun alusta. Järjestäjät tekevät parhaansa mahdollisten ongelmien selvittämiseksi pikaisesti.

Hyödyllisiä linkkejä