Wikipedia:Etusivu

Wikipedia
(Ohjattu sivulta Main Page)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tervetuloa Wikipediaan, vapaaseen tietosanakirjaan.

Suomenkielisessä Wikipediassa on tällä hetkellä 372 401 artikkelia.

Haku Wikipediasta HakuAjankohtaistaSelaa luokittainLuo artikkeli

SuositellutHyvätLupaavat artikkelitUudet sivut

 
Tervetuloa Wikipediaan Tervetuloa Wikipediaan ja tietoja Wikipediasta

UKKArtikkelin luominenKeskusteluNeuvonta

 

Suositeltu artikkeli

In Rainbows on englantilaisen rock-yhtye Radioheadin seitsemäs studioalbumi, joka julkaistiin 10. lokakuuta 2007. Sen pystyi lataamaan digitaalisesti yhtyeen kotisivuilta haluamallaan summalla. 3. joulukuuta 2007 albumista julkaistiin ”discbox”-versio, joka sisälsi toisen CD:n, kaksi vinyylilevyä, kansitaiteen ja sanoituslehtisen. Normaalina CD:nä albumi julkaistiin 31. joulukuuta 2007, ja sitä seurasi ensimmäinen single, ”Jigsaw Falling into Place”, 14. tammikuuta 2008. Pohjois-Amerikassa levyn julkaisi levy-yhtiö TBD Records 1. tammikuuta 2008. Radiohead työskenteli levyn parissa yli kahden vuoden ajan, sillä sen tekeminen alkoi jo vuoden 2005 alkupuolella. Nauhoitusten välillä yhtye esiintyi Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa kolmen kuukauden ajan vuonna 2006.

In Rainbows on ensimmäinen albumi, jonka Radiohead teki sen jälkeen, kun sen levytyssopimus EMI:n kanssa oli loppunut. In Rainbowsin ja sitä edeltäneen albumin Hail to the Thiefin väli on ajallisesti pisin yhtyeen historiassa. Kun albumi oli julkaistu digitaalisesti, siitä kirjoitettiin monia arvosteluja. Albumin kaupallisesta menestymisestä ei ole varmaa tietoa, koska Radiohead ei ole suostunut ilmoittamaan albumin myyntimäärää. CD-julkaisu oli kuitenkin ensimmäisellä sijalla sekä Britannian albumilistalla että Yhdysvaltojen Billboard 200 -listalla.

Miten voit auttaa

Wikipedia tarvitsee apuasi! Punainen linkki tarkoittaa, että aiheesta ei vielä ole artikkelia. Voit auttaa kirjoittamalla puuttuvista aiheista.

Punaista ja mustaa(?) · Suomen virallinen tilasto · kylpyläkaupunki · Itä-Afrikan kuivuuskausi 2011(?) · energiatodistus · Vilhelm Hollantilainen · Xocalın verilöyly(?) · Toukokuun aurinko(?) · Espanjan ensimmäinen tasavalta · Milvinae(?) · Ramat Gan(?) · karakarat · Maailmantango-festivaali · Michel Vaillant(?) · Böömin kuningaskunta · Jukka Thurén(?)

Viikon kilpailun aiheena on tällä viikolla Lähteistys: elävät henkilöt.
Lisää artikkelitoiveita · Osallistu Wikiprojekteihin · Paranna sivuja
Osallistu artikkeleiden vertaisarviointiin · Laajenna tynkiä

Äskettäin kuolleita

Vicente aranda.jpg

Vicente Aranda (19262015) oli espanjalainen elokuvaohjaaja, jonka teoksiin kuuluivat mm. Verentahrima morsian (1972), Cambio de Sexo (1976) ja Amantes (1990).

Katso myös: Olavi Hurmerinta · Guido Plante · Johannes Salminen · Anne Meara · John Forbes Nash · Annarita Sidoti · Manfred Müller

 

Uutisissa

Wikiuutiset – Lisää uutisia

26. toukokuuta

Tiesitkö, että...

Cap Arcona 1.JPG Cap Arcona vuonna 1927.
  • …Suomen ulkoministeriön kaksi ministeriä Carl Enckell ja Reinhold Svento kävivät 1940-luvun lopulla keskinäiset keskustelunsa venäjäksi?
  • …seuraava Venuksen ylikulku tapahtuu vasta joulukuussa 2117?
  • RMS Titanicia propagandaelokuvassa Titanic (1943) esittänyt saksalainen valtameriristeilijä Cap Arcona upposi sodan loppuvaiheessa ja vei 4 500 ihmistä mukanaan?

Wikipedian sisarhankkeet

Wikipediaa ylläpitää voittoa tavoittelematon Wikimedia Foundation, joka ylläpitää muitakin monikielisiä vapaan sisällön hankkeita:

Commons-logo.svg Commons
Yhteisiä mediatiedostoja
Wikinews-logo.svg Wikiuutiset
Uutispalvelu
Wiktionary-logo.svg Wikisanakirja
Sanakirjoja
Wikiquote-logo.svg Wikisitaatit
Sitaattikokoelmia
Wikibooks-logo.svg Wikikirjasto
Vapaita oppikirjoja ja oppaita
Wikisource-logo.svg Wikiaineisto
Vapaiden tekstien arkisto
Wikispecies-logo.svg Wikispecies
Lajien luettelo
Wikiversity-logo.svg Wikiopisto
Vapaa oppimisen verkkoyhteisö
Wikidata-logo.svg Wikidata
Vapaa tietopankki
Wikimedia Community Logo.svg Meta-Wiki
Wikimedian hankkeiden koordinaatio

Wikipedia muilla kielillä

Kymmenen suurinta Wikipediaa artikkeleiden määrällä mitaten:

English (englanti) · Svenska (ruotsi) · Nederlands (hollanti) · Deutsch (saksa) · Français (ranska) · Winaray (Waray-waray) · Русский (venäjä) · cebuano (cebuano) . Italiano (italia) · Español (espanja)

Täydellinen luettelo · Viikon yhteistyökäännösartikkeli