Luettelo vaalikauden 2007–2011 kansanedustajista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomi
Coat of arms of Finland.svg

Osa politiikan artikkelisarjaa:
Suomen politiikka


Teemasivu:Politiikka
 n  k  m 

Tämä on luettelo vaalikauden 2007–2011 kansanedustajista eduskuntaryhmittäin. Luettelon lopussa on lueteltu edustajanvaihdokset. Suurin osa edustajista valittiin vaaleissa 2007, mutta osa nousi eduskuntaan varaedustajan paikalta. Jos joku alun perin vaaleissa valittu kansanedustaja eroaa pysyvästi tehtävästään (ei palaa eduskuntaan enää vaalikauden aikana) tai kuolee, tulee tämän tilalle samassa vaalipiirissä samasta vaaliliitosta ehdolla ollut ensimmäisenä ilman eduskuntapaikkaa jäänyt ehdokas.

Eduskunnan keski-ikä 10. lokakuuta 2008 oli 49 vuotta. Nuorin kansanedustaja oli keskustan Tuomo Puumala, 26 vuotta, ja vanhin SDP:n Jacob Söderman, 70 vuotta.[1] Aluksi vanhin oli vasemmistoliiton Claes Andersson, 70 vuotta, mutta hän luopui edustajuudesta 9.9.2008.[2]

Hallituksena ovat eduskunnan vaalikaudella toimineet Vanhasen II hallitus ja Kiviniemen hallitus. Ministerinä on toiminut kaksi eduskunnan ulkopuolista jäsentä: vihreiden Tarja Cronberg työministerinä 2007–2009 ja kokoomuksen Alexander Stubb ulkoministerinä 4.4.2008 alkaen.

Kansanedustajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ed.ryhmä Kotikunta Vaalipiiri Äänet Toiminta eduskunnassa tai hallituksessa
Matti Ahde sdp Oulu Oulun 4783 tarkastusvaliokunnan pj.
Esko Ahonen kesk Evijärvi Vaasan 5974
Eero Akaan-Penttilä kok Espoo Uudenmaan 3985
Outi Alanko-Kahiluoto vihr Helsinki Helsingin 4622
Mikko Alatalo kesk Tampere Pirkanmaan 5646
Claes Andersson vas Espoo Uudenmaan 9390 luopui eduskunnan jäsenyydestä 9.9.2008, seuraaja Kari Uotila (vas)
Janina Andersson vihr Turku Varsinais-Suomen 5587
Sirkka-Liisa Anttila kesk Forssa Hämeen 6880 maa- ja metsätalousministeri
Paavo Arhinmäki vas Helsinki Helsingin 6859
Marko Asell sdp Nokia Pirkanmaan 4590
Sirpa Asko-Seljavaara kok Helsinki Helsingin 6293
Risto Autio kesk Hausjärvi Hämeen 4998
Thomas Blomqvist rkp Tammisaari Uudenmaan 7280
Tuija Brax vihr Helsinki Helsingin 9692 oikeusministeri
Maarit Feldt-Ranta sdp Pohja Uudenmaan 5949
Tarja Filatov sdp Hämeenlinna Hämeen 5696
Merikukka Forsius vihr (myöh. kok) Vihti Uudenmaan 2479 14. helmikuuta 2008 siirtyi Kokoomukseen
Christina Gestrin rkp Espoo Uudenmaan 6402
Jukka Gustafsson sdp Tampere Pirkanmaan 7057
Maria Guzenina-Richardson sdp Espoo Uudenmaan 12578
Susanna Haapoja kesk Kauhava Vaasan 7263 Kuoli 30. toukokuuta 2009
Tuula Haatainen sdp Helsinki Helsingin 6686 Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajaksi 11.9.2007, seuraaja Jacob Söderman (sd)
Pekka Haavisto vihr Helsinki Helsingin 5418
Juha Hakola kok Helsinki Helsingin 4258
Leena Harkimo kok Sipoo Uudenmaan 4074
Heidi Hautala vihr Helsinki Uudenmaan 12924 lakivaliokunnan pj., siirtyy europarlamenttiin, tilalle Juurikkala
Lasse Hautala kesk Kauhajoki Vaasan Susanna Haapojan (kesk) seuraajaksi 9.6.2009
Hannakaisa Heikkinen kesk Siilinjärvi Pohjois-Savon 7083
Timo Heinonen kok Loppi Hämeen 4524
Eero Heinäluoma sdp Helsinki Helsingin 10948
Pertti Hemmilä kok Halikko Varsinais-Suomen 6188
Hanna-Leena Hemming kok Espoo Uudenmaan 4203
Anna-Maja Henriksson rkp Pietarsaari Vaasan 4600
Rakel Hiltunen sdp Helsinki Helsingin 6205 ympäristövaliokunnan pj.
Anne Holmlund kok Ulvila Satakunnan 3896 sisäasiainministeri
Hannu Hoskonen kesk Ilomantsi Pohjois-Karjalan 5982
Susanna Huovinen sdp Jyväskylä Keski-Suomen 8365
Sinikka Hurskainen sdp Imatra Kymen 4866
Liisa Hyssälä kesk Lieto Varsinais-Suomen 6152 sosiaali- ja terveysministeri
Jyri Häkämies kok Kotka Kymen 7857 puolustusministeri
Tuomo Hänninen kesk Kuusamo Oulun 5851
Liisa Jaakonsaari sdp Oulu Oulun 5003 Siirtyy europarlamenttiin, tilalle Raimo Piirainen
Harri Jaskari kok Tampere Pirkanmaan 4812
Kalle Jokinen kok Orimattila Hämeen Jari Koskisen (kok) seuraajaksi 9.9.2009
Timo Juurikkala vihr Vantaa Uudenmaan Heidi Hautalan (vihr) seuraajaksi 20.7.2009
Heli Järvinen vihr Kerimäki Etelä-Savon 5525
Pietari Jääskeläinen ps Vantaa Uudenmaan Timo Soinin (ps) seuraajaksi 20.7.2009
Antti Kaikkonen kesk Tuusula Uudenmaan 4263
Antti Kalliomäki sdp Nurmijärvi Uudenmaan 9234
Reijo Kallio sdp Rauma Satakunnan 5400
Bjarne Kallis kd Kokkola Vaasan 7821
Timo Kalli kesk Kiukainen Satakunnan 5836 puhemies 27.3.2007–20.4.2007, eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Anne Kalmari kesk Kivijärvi Keski-Suomen 8266
Oiva Kaltiokumpu kesk Pori Satakunnan 5611
Ilkka Kanerva kok Turku Varsinais-Suomen 11079 ulkoministeri 19. huhtikuuta 2007 – 4. huhtikuuta 2008
Matti Kangas vas Jyväskylä Keski-Suomen 4539
Toimi Kankaanniemi kd Uurainen Keski-Suomen 5116
Ilkka Kantola sdp Helsinki Varsinais-Suomen 5091
Saara Karhu sdp Tampere Pirkanmaan 11477
Arja Karhuvaara kok Helsinki Helsingin 4069
Johanna Karimäki vihr Espoo Uudenmaan 2659
Kyösti Karjula kesk Lumijoki Oulun 6016
Tanja Karpela kesk Espoo Uudenmaan 5712
Ulla Karvo kok Rovaniemi Lapin 4634
Jyrki Kasvi vihr Espoo Uudenmaan 4880
Elsi Katainen kesk Pielavesi Pohjois-Savon 5683
Jyrki Katainen kok Siilinjärvi Pohjois-Savon 10806 valtiovarainministeri
Sampsa Kataja kok Pori Satakunnan 8463
Timo Kaunisto kesk Laitila Varsinais-Suomen 7213
Matti Kauppila vas Lahti Hämeen 3468
Inkeri Kerola kesk Raahe Oulun 6431 eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja
Anneli Kiljunen sdp Lappeenranta Kymen 10770
Kimmo Kiljunen sdp Vantaa Uudenmaan 5940
Krista Kiuru sdp Pori Satakunnan 5560
Mari Kiviniemi kesk Helsinki Helsingin 7385 kunta- ja hallintoministeri
Esko Kiviranta kesk Sauvo Varsinais-Suomen 6210
Katri Komi kesk Joroinen Etelä-Savon 5885
Martti Korhonen vas Oulu Oulun 8234 liikenne- ja viestintävaliokunnan pj.
Timo Korhonen kesk Sotkamo Oulun 5597
Juha Korkeaoja kesk Kokemäki Satakunnan 5316 puolustusvaliokunnan pj.
Jari Koskinen kok Hauho Hämeen 7309
Johannes Koskinen sdp Hämeenlinna Hämeen 9056 toinen varapuhemies 27.3.2007–
Marjaana Koskinen sdp Raisio Varsinais-Suomen 7649
Valto Koski sdp Kuusankoski Kymen 4922
Risto Kuisma sdp Pornainen Uudenmaan Tommy Tabermannin (sdp) seuraajaksi 13.7.2010
Miapetra Kumpula-Natri sdp Vaasa Vaasan 7285
Mikko Kuoppa vas Pirkkala Pirkanmaan 5324
Merja Kuusisto sdp Tuusula Uudenmaan 5130
Merja Kyllönen vas Suomussalmi Oulun 7019
Lauri Kähkönen sdp Lieksa Pohjois-Karjalan 4391
Kari Kärkkäinen kd Varkaus Pohjois-Savon 5778
Seppo Kääriäinen kesk Iisalmi Pohjois-Savon 7629 ensimmäinen varapuhemies 24.4.2007–
Jaakko Laakso vas Vantaa Uudenmaan 3074
Esa Lahtela sdp Kitee Pohjois-Karjalan 10813
Reijo Laitinen sdp Jyväskylä Keski-Suomen 5111
Annika Lapintie vas Turku Varsinais-Suomen 5575
Jari Larikka kok Kouvola Kymen 6785
Markku Laukkanen kesk Valkeala Kymen 5328
Sanna Lauslahti kok Espoo Uudenmaan 3544
Jouko Laxell kok Salo Varsinais-Suomen 5056
Eero Lehti kok Kerava Uudenmaan 3215
Paula Lehtomäki kesk Kuhmo Oulun 16390 ympäristöministeri (äitiyslomalla 28.9.2007–11.4.2008, jolloin Kimmo Tiilikainen sijaisti)
Jari Leppä kesk Pertunmaa Etelä-Savon 5762 maa- ja metsätalousvaliokunnan pj.
Suvi Lindén kok Oulu Oulun 4131 viestintäministeri
Mika Lintilä kesk Toholampi Vaasan 7697
Päivi Lipponen sdp Helsinki Helsingin 4202
Hannes Manninen kesk Tornio Lapin 5548 valtiovarainvaliokunnan pj.
Marjo Matikainen-Kallström kok Espoo Uudenmaan 6249
Juha Mieto kesk Kurikka Vaasan 13768
Markus Mustajärvi vas Kemijärvi Lapin 7675
Jukka Mäkelä kok Espoo Uudenmaan 3564
Outi Mäkelä kok Nurmijärvi Uudenmaan 5808
Tapani Mäkinen kok Vantaa Uudenmaan 4450
Elisabeth Nauclér r Maarianhamina Ahvenanmaan 4388
Olli Nepponen kok Mikkeli Etelä-Savon 3728
Sauli Niinistö kok Espoo Uudenmaan 60563 eduskunnan puhemies 24.4.2007–
Ville Niinistö vihr Turku Varsinais-Suomen 5182
Håkan Nordman rkp Vaasa Vaasan 5430
Tuija Nurmi kok Lahti Hämeen 6749
Mikaela Nylander rkp Porvoo Uudenmaan 4825
Mats Nylund rkp Pedersören kunta Vaasan 7084
Lauri Oinonen kesk Keuruu Keski-Suomen 4621
Pentti Juhani Oinonen ps Rautavaara Pohjois-Savon 4334
Johanna Ojala-Niemelä sdp Rovaniemi Lapin 6252
Kirsi Ojansuu vihr Hämeenlinna Hämeen 3405
Heikki A. Ollila kok Kangasala Pirkanmaan 3869
Petteri Orpo kok Turku Varsinais-Suomen 6069 ryhmän 3. varapuheenjohtaja
Reijo Paajanen kok Lappeenranta Kymen 4486
Heli Paasio sdp Turku Varsinais-Suomen 11233
Sirpa Paatero sdp Kotka Kymen 6176
Markku Pakkanen kesk Anjalankoski Kymen 5063
Sari Palm kd Kouvola Kymen 1749
Aila Paloniemi kesk Jyväskylä Keski-Suomen 5461
Mauri Pekkarinen kesk Jyväskylä Keski-Suomen 9102 elinkeinoministeri
Tuula Peltonen sdp Jämsänkoski Keski-Suomen 5382
Klaus Pentti kesk Hämeenkyrö Pirkanmaan 4565
Sanna Perkiö kok Helsinki Helsingin 5639
Petri Pihlajaniemi kok Kristiinankaupunki Vaasan 3091
Raimo Piirainen sdp Kajaani Oulun Liisa Jaakonsaaren (sdp) seuraajaksi 20.7.2009
Veijo Puhjo vas Pori Satakunnan 3271
Erkki Pulliainen vihr Oulu Oulun 3945
Tuomo Puumala kesk Kokkola Vaasan 7335
Lyly Rajala kok Oulu Oulun 4019
Kari Rajamäki sdp Varkaus Pohjois-Savon 7850
Antti Rantakangas kesk Pulkkila Oulun 5933
Leena Rauhala kd Tampere Pirkanmaan 4197
Pekka Ravi kok Joensuu Pohjois-Karjalan 4589 eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Juha Rehula kesk Hollola Hämeen 4549 eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan pj.
Eero Reijonen kesk Liperi Pohjois-Karjalan 5021
Paula Risikko kok Seinäjoki Vaasan 9265 peruspalveluministeri
Markku Rossi kesk Kuopio Pohjois-Savon 4233
Pirkko Ruohonen-Lerner ps Porvoo Uudenmaan 1058
Päivi Räsänen kd Riihimäki Hämeen 8053
Tero Rönni sdp Mänttä Pirkanmaan 4665
Matti Saarinen sdp Lohja Uudenmaan 5430
Pertti Salolainen kok Helsinki Helsingin 8621 ulkoasiainvaliokunnan pj.
Petri Salo kok Alahärmä Vaasan 6344
Pertti Salovaara kesk Lempäälä Pirkanmaan 6350
Sari Sarkomaa kok Helsinki Helsingin 9155 opetusministeri 19.4.2007–19.12.2008
Kimmo Sasi kok Tampere Pirkanmaan 6505 perustuslakivaliokunnan pj.
Arto Satonen kok Vammala Pirkanmaan 6678 työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan pj.
Janne Seurujärvi kesk Inari Lapin 5341
Paula Sihto kesk Ilmajoki Vaasan 7313
Anni Sinnemäki vihr Helsinki Helsingin 7694 eduskuntaryhmän puheenjohtaja, puolueen puheenjohtaja X.5.2009–
Minna Sirnö vas Tampere Pirkanmaan 5093
Jouko Skinnari sdp Lahti Hämeen 5565 talousvaliokunnan pj.
Timo Soini ps Espoo Uudenmaan 19859
Johanna Sumuvuori vihr Helsinki Helsingin 5173
Seppo Särkiniemi kesk Espoo Uudenmaan Matti Vanhasen (kesk) seuraajaksi 20.9.2010
Jacob Söderman sdp Helsinki Helsingin Tuula Haataisen (sd) seuraajaksi 11.9.2007
Tommy Tabermann sdp Helsinki Uudenmaan 4814 Kuoli 1. heinäkuuta 2010
Katja Taimela sdp Salo Varsinais-Suomen 5984
Satu Taiveaho sdp Hämeenlinna Hämeen 6760
Tarja Tallqvist kd Espoo Uudenmaan 4391
Esko-Juhani Tennilä vas Rovaniemi Lapin 7739
Astrid Thors rkp Helsinki Helsingin 5938 maahanmuutto- ja eurooppaministeri
Kimmo Tiilikainen kesk Ruokolahti Kymen 6632 ympäristöministeri 28.9.2007–11.4.2008 Paula Lehtomäen äitiyslomasijaisena
Marja Tiura kok Tampere Pirkanmaan 17578 ryhmän 1. varapuheenjohtaja, tulevaisuusvaliokunnan pj.
Pentti Tiusanen vas Kotka Kymen 6801
Lenita Toivakka kok Mikkeli Etelä-Savon 3233
Erkki Tuomioja sdp Helsinki Helsingin 12894 suuren valiokunnan pj.
Oras Tynkkynen vihr Tampere Pirkanmaan 7930
Tapani Tölli kesk Tyrnävä Oulun 8458 hallintovaliokunnan pj.
Tuulikki Ukkola kok Oulu Oulun 4069
Kari Uotila vas Espoo Uudenmaan Claes Anderssonin (vas) seuraajaksi 9.9.2008
Jutta Urpilainen sdp Kokkola Vaasan 7244
Markku Uusipaavalniemi kesk (sitten ps) Hyvinkää Uudenmaan 2817 Siirtyi 12. 11.2010 perussuomalaisten eduskuntaryhmään
Raija Vahasalo kok Kirkkonummi Uudenmaan 5296 sivistysvaliokunnan pj.
Unto Valpas vas Raahe Oulun 5299
Matti Vanhanen kesk Nurmijärvi Uudenmaan 24112 puolueen puheenjohtaja, pääministeri
Jan Vapaavuori kok Helsinki Helsingin 9091 asuntoministeri
Mirja Vehkaperä kesk Haukipudas Oulun 6933
Anu Vehviläinen kesk Joensuu Pohjois-Karjalan 6789 liikenneministeri
Pauliina Viitamies sdp Mikkeli Etelä-Savon 6690
Pia Viitanen sdp Tampere Pirkanmaan 9752
Ilkka Viljanen kok Lahti Hämeen 6303
Pekka Vilkuna kesk Nivala Oulun 5450
Henna Virkkunen kok Jyväskylä Keski-Suomen 6133 opetusministeri 19.12.2008–
Anne-Mari Virolainen kok Lieto Varsinais-Suomen 6812
Erkki Virtanen vas Kuopio Pohjois-Savon 3808
Pertti "Veltto" Virtanen ps Tampere Pirkanmaan 4124
Raimo Vistbacka ps Alajärvi Vaasan 8046
Antti Vuolanne sdp Pori Satakunnan 5182
Paavo Väyrynen kesk Keminmaa Lapin 10944 ulkomaankauppa- ja kehitysministeri
Tuula Väätäinen sdp Siilinjärvi Pohjois-Savon 5018
Stefan Wallin rkp Turku Varsinais-Suomen 12097 kulttuuri- ja urheiluministeri
Ulla-Maj Wideroos rkp Närpiö Vaasan 9141 eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Jyrki Yrttiaho vas Raisio Varsinais-Suomen 4492
Ben Zyskowicz kok Helsinki Helsingin 17607 ryhmän 2. varapuheenjohtaja

Muutokset kokoonpanossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähde:[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Eduskunta.fi Kansanedustajien ikärakenne 10.10.2008. Web Archive 10.10.2008. Viitattu 28.11.2015.
  2. Eduskunta.fi Kansanedustajien ikärakenne. Web Archive 30.11.2007. Viitattu 28.11.2015.
  3. Eduskunta.fi Kuluvan vaalikauden aikana tapahtuneet muutokset 9.6.2009, viitattu 9.6.2009
  4. a b c YLE: Eduskuntaan nousee neljä uutta kansanedustajaa. Yle.fi 8.6.2009. Viitattu 8.6.2009.
  5. Maaseudun Tulevaisuus: Jari Koskinen siirtyy pankkiiriksi Lontooseen. Viitattu 8.6.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]