Luettelo Suomen diplomaattisista edustustoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kartta maista, joissa Suomella on edustusto.

Tämä on luettelo Suomen diplomaattisista edustoista. Luettelossa ovat suurlähetystöt sekä pääkonsulaatit, muttei kunniakonsulaatteja.[1]

Aasia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Afrikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen Windhoekin-suurlähetystö.

Etelä-Amerikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eurooppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen Wienin-suurlähetystö.
Suomen Kööpenhaminen-suurlähetystö.
Suomen ja Norjan Prahan-suurlähetystö.
Suomen Budapestin-suurlähetystö.

Oseania[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen ja Viron Canberran-suurlähetystöt.

Pohjois-Amerikka ja Karibia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erityisedustustot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen erityisedustustoihin kuuluu viisi pysyvää edustustoa kansainvälisissä järjestöissä sekä erityisedustusto Natossa.

Kiertävät suurlähetystöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Etelä-Aasiassa[18][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen virallisena edustajana Etelä-Aasiassa on kiertävä suurlähettiläs ja hän hoitaa tehtäväänsä Helsingistä

Toiminta-alueena on

Etelä-Kaukasiassa[19][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen virallisena edustajana Etelä-Kaukasiassa on kiertävä suurlähettiläs ja hän hoitaa tehtäväänsä Helsingistä

Toiminta-alueena on

Karibialla[20][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen virallisena edustajana Karibian alueella on kiertävä suurlähettiläs ja hän hoitaa tehtäväänsä Helsingistä

Toiminta-alueena on

Keski-Aasiassa[21][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen virallisena edustajana Keski-Aasiassa alueella on kiertävä suurlähettiläs ja hän hoitaa tehtäväänsä Helsingistä

Toiminta-alueena on

Länsi-Afrikassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen virallisena edustajana Länsi-Afrikan alueella on ollut kiertävä suurlähettiläs, joka on hoitanut tehtäväänsä Helsingistä käsin.[22] Länsi-Afrikan poliittisen ja taloudellisen merkityksen kasvamisen seurauksena Suomi viestitti elokuussa 2021 päätöksestä avata uusi suurlähetystö Senegalin pääkaupunkiin, miljoonakaupunki Dakariin loppuvuoden 2021 aikana.[23]

Toiminta-alueena on

Lakkautetut edustustot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurlähetystöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konsulaatit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Matkustaminen ja maat: Maat A–Ö Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  2. Suomi valmistelee suurlähetystön avaamista Dohaan 22.6.2021. Ulkoministeriö, um.fi. Viitattu 20.9.2021.
  3. Suomi ja Afrikan unioni Suomen Addis Abeban -suurlähetystö, Ulkoasiainministeriö. undefined. Viitattu 14.6.2017.
  4. YK Nairobissa Suomen Nairobin-suurlähetystö, Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  5. a b Uudet suurlähettiläät Kreikkaan, Sambiaan ja Islantiin sekä sivuakkreditoinnit Monacoon, Makedoniaan ja Mauritaniaan 30.1.2014. Ulkoministeriö. Viitattu 18.6.2018.
  6. Suurlähetystö Suomen Abujan-suurlähetystö, Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  7. Ylen saama asiakirja paljastaa, kuinka Suomen suurlähetystö sulki Argentiinassa ovensa diktatuuria pakenevilta – väkivaltaisuuksissa katosi myös Suomen kansalainen yle.fi. 1.4.2018. fi
  8. Suurlähetystö Suomen Haagin-suurlähetystö, Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  9. YK- ja erityisjärjestöt Suomen Wienin-suurlähetystö, Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  10. Suomen pysyvä Etyj-valtuuskunta Suomen Wienin-suurlähetystö, Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  11. Suurlähetystö 16.12.2015. Suomen suurlähetystö, Belgrad. Viitattu 18.6.2018.
  12. Suomen pysyvä edustusto Euroopan neuvostossa Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  13. Etusivu Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa, Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  14. Etusivu Suomen pysyvä edustusto OECD:ssa ja UNESCOssa, Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  15. Pysyvä edustusto Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  16. Pysyvä edustusto Suomen pysyvä edustusto Genevessä, Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  17. Edustusto Suomen erityisedustusto Natossa, Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  18. Kiertävä suurlähettiläs Etelä-Aasiassa Ulkoministeriö. Viitattu 28.11.2019.
  19. Kiertävä suurlähettiläs Etelä-Kaukasiassa Ulkoministeriö. Viitattu 28.11.2019.
  20. Kiertävä suurlähettiläs Karibian alueella Ulkoministeriö. Viitattu 28.11.2019.
  21. Kiertävä suurlähettiläs Keski-Aasiassa Ulkoministeriö. Viitattu 28.11.2019.
  22. Kiertävä suurlähettiläs Länsi-Afrikassa Ulkoministeriö. Viitattu 28.11.2019.
  23. Suomi valmistelee suurlähetystön avaamista Dakariin 23.8.2021. Ulkoministeriö, valtioneuvosto.fi. Viitattu 29.8.2021.
  24. a b c Muutoksia Suomen edustustoverkossa 29.10.2014. Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  25. a b c Suomen edustusto Luxemburgissa sulkeutuu 31.8.2015 18.5.2015. Suomen suurlähetystö, Luxemburg; Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  26. Arvekari, Esa: Suomi sulkee suurlähetystöjä ESS.fi. 11.10.2010. Viitattu 29.10.2014.
  27. Suomen Islamabadin suurlähetystö suljettiin 1.8.2012 20.2.2012. Kiertävä suurlähettiläs Etelä-Aasiassa, Pakistan; Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  28. Suomi lakkauttaa suurlähetystönsä Filippiineillä Yle Uutiset. Yleisradio. Viitattu 13.04.2013.
  29. Managuan-suurlähetystö sulkeutui 31.12.2013 19.12.2013. Suomen ulkoasiainministeriö. Viitattu 29.10.2014.
  30. Damaskoksen-suurlähetystö Ulkoministeriö. Viitattu 28.11.2019.
  31. Hampurin pääkonsulaatti suljetaan 2.7.2013. Suomen suurlähetystö, Berliini; Ulkoasiainministeriö. Viitattu 29.10.2014.
  32. Suomen Kantonin pääkonsulaatti suljetaan 1.8.2012 14.5.2012. Suomen suurlähetystö, Peking; Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  33. Suomen edustustoverkon uudelleenjärjestelyt jatkuvat 6.8.2012. Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.
  34. Sydneyn konsulaatin asiakaspalvelu päättyi 31.10.2012 Suomen suurlähetystö, Canberra; Ulkoasiainministeriö. Viitattu 14.6.2017.