Anne Kalmari

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Anne Kalmari
Kalmari Eduskuntatalon ulkopuolella
Kalmari Eduskuntatalon ulkopuolella
Syntynyt 20. huhtikuuta 1968 (ikä 49)
Puolue Keskusta
Asema kansanedustaja
Vaalipiiri Keski-Suomi
Kotipaikka Kivijärvi

Anne Inkeri Kalmari (o.s. Leinonkoski, s. 20. huhtikuuta 1968, Kivijärvi) on keskustalainen kansanedustaja vuodesta 2007 alkaen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalmari valmistui Helsingin yliopistosta agronomiksi vuonna 1991 ja suoritti harjoittelujaksonsa Ranskassa ja teki päättötyönsä Englannissa. Hän on maatalous- ja metsätieteiden maisteri sekä maatalousyrittäjä vuodesta 1991 alkaen. Maatila on maidontuotanto- ja metsätila. Kalmari on tehnyt opettajan töitä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskuksessa, Kivijärven kunnassa ja Saarijärven kaupungissa. Kalmari on ollut maaseutuelinkeinoviranomaisen sijaisena Kivijärvellä.

Kalmarilla on ollut useita luottamustoimia Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliittossa (MTK). Hän on toiminut mm. maaseutunuorten puheenjohtajana ja MTK:n valtuuskunnan jäsenenä. Hän on Kivijärven kunnanvaltuutettu, valtuuston puheenjohtaja vuosina 2009–2010 ja varapuheenjohtaja vuodesta 2011.[1] Kalmari on Karstulan Evankelisen Opiston johtokunnassa ja 4H-liiton valtuuskunnan jäsen. Vuoden 2008 alusta Kalmari on ollut Kalatalouden keskusliiton varapuheenjohtaja. Hän on myös valtakunnallisen MPK 188:n kurssiemäntä.

Kalmari valittiin Keskustan kansanedustajaksi eduskuntavaaleissa 2007 Keski-Suomen vaalipiiristä 8 246 äänellä. Hän on toiminut talousvaliokunnan ja maa-ja metsätalousvaliokunnan jäsenenä. Kalmari äänesti ydinvoimalupien myöntämistä vastaan vuonna 2010.[2]

Kalmari valittiin toiselle kaudelle vuoden 2011 eduskuntavaaleissa 9 288 äänellä. Hänet valittiin Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajaksi. Kalmari jatkaa maa-ja metsätalousvaliokunnassa. Talous- ja sivistysvaliokunnissa hän on varajäsenenä. Kalmari on Kansaneläkelaitoksen valtuutettu.

Kalmari tunnetaan suomalaisen ruuan puolesta puhujana.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anne Kalmari on naimisissa maanviljelijä Riku Kalmarin kanssa ja heillä on kaksi lasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Anne Kalmari Suomen kansanedustajat. 13.9.2012. Eduskunta. Viitattu 3.10.2012.
  2. Molempia ydinvoimaloita vastustaneet kansanedustajat Helsingin Sanomat. 1.7.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.