Koordinaatit: 62.250°N, 25.742°E

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Perustettu 1994
Hallintomuoto Osakeyhtiö
Rehtori Jussi Halttunen
Toimipaikat Jyväskylä, Saarijärvi
Opiskelijamäärä n. 8000
Kotisivu www.jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-Dynamo-rakennus.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK, engl. JAMK University of Applied Sciences) on vuonna 1994 perustettu korkeakoulu, jossa opiskelee noin 8 000 opiskelijaa ja henkilöstöä on noin 700. JAMKissa annetaan korkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta, avoimia ammattikorkeakouluopintoja, täydennyskoulutusta ja ammatillista opettajakoulutusta. Sen vuonna 2016 uudistettuja vahvuusaloja ovat biotalous, koulutusosaaminen ja -liiketoiminta, monialainen kuntoutus, sovellettu kyberturvallisuus ja nousevana alana automaatio ja robotiikka.

Oppilaitoksen omistaa Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy, jonka omistajia puolestaan ovat Jyväskylän kaupunki, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä ja Jämsän kaupunki.

Monialaiseen ammattikorkeakouluun kuuluu useita koulutusta tuottavia yksikköitä: ammatillinen opettajakorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö, liiketoimintayksikkö ja teknologiayksikkö. Jyväskylän lisäksi JAMKilla on toimipaikka myös Saarijärven Tarvaalassa, missä sijaitsee Biotalousinstituutti[1] sekä Pitkäkadulla toimiva Suomalainen musiikkikampus, joka on Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän ammattiopiston muodostama musiikkikoulutuksen ja -tutkimuksen osaamiskeskittymä.

Koulutusalat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

JAMK järjestää koulutusta seitsemällä koulutusalalla. Kokonaan englanninkielisiä ohjelmia ovat International Business, Logistics Engineering ja Nursing.[2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Biotalousinstituutti jamk.fi. Viitattu 16.12.2013.
  2. Englanninkieliset koulutusohjelmat JAMK. Viitattu 26.9.2013.
  3. JAMK kouluttajana Jamk. Viitattu 14.11.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Jyväskylän ammattikorkeakoulu.