Saimaan ammattikorkeakoulu

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Saimaan ammattikorkeakoulu
Rehtori Anneli Pirttilä
Toimipaikat Lappeenranta, Imatra
Opiskelijamäärä 3 000
Kotisivu http://www.saimia.fi/

Saimaan ammattikorkeakoulu (vuoteen 2009 Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulu) on Lappeenrannassa ja Imatralla toimiva ammattikorkeakoulu.

Saimaan ammattikorkeakoulu antaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta viidellä alalla eri alalla: tekniikassa, sosiaali- ja terveysalalla, liiketaloudessa, hotelli- ja ravintola-alalla sekä kuvataiteessa. Alat jakaantuvat edelleen 14 koulutusohjelmaan, joista kolme on englanninkielisiä. Ylempään korkeakoulututkintoon johtavia koulutusohjelmia on neljä, joista yksi on englanninkielinen. Opiskelijoita ammattikorkeakoulussa on noin 3 000 ja henkilökuntaa noin 280. Koulutuskampuksia on yhteensä kolme: Skinnarilan kampus Lappeenrannassa ja Linnalan kampus Imatralla. [1] Toimintaa ylläpitää Saimaan ammattikorkeakoulu Oy, jonka omistavat Etelä-Karjalan kunnat ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto.[2]

Saimaan ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Lahden ammattikorkeakoulu on määrä yhdistää yhteisen hallinnon, LUT-konsernin, alle vuoden 2018 alussa.[3] Vuonna 2016 Saimaan ammattikorkeakoululla ja Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla oli yhteensä yli 9 000 opiskelijaa ja 1 200 työntekijää.[4][5]

Skinnarilan kampus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AMK:n Skinnarilan kampuksen päärakennus

Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto toimivat syksystä 2011 lähtien yhteisellä kampuksella Lappeenrannassa, Skinnarilan kaupunginosassa. Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelijat muodostavat yhdessä lähes 8 000 opiskelijan monialaisen opiskelijayhteisön ja samalla Kaakkois-Suomen suurimman korkeakoulukampuksen.

Kampuksella opiskelevat vieri vieressä ammattikorkeakoulun liiketalouden, tekniikan ja sosiaali- ja terveysalan sekä yliopiston tekniikan ja kauppatieteiden opiskelijat. Skinnarilan kampuksen uudisrakennus tarjoaa opiskeluun modernit opetus- ja laboratoriotilat.

Skinnarilan kampuksella toimii myös ammattikorkeakoulun ja yliopiston yhteinen Lappeenrannan tiedekirjasto. Kirjasto on alueen ainoa tieteellinen kirjasto ja yksi Suomen EU-tallekirjastoista. Lappeenrannan tiedekirjasto toimii kahdella kampuksella, Lappeenrannassa Skinnarilassa ja Imatralla Linnalassa.

Kirjasto on tekniikan, kauppatieteiden, sosiaalialan, terveystieteiden, matkailun ja kulttuurin monialainen kirjasto, jonka painetuissa kokoelmissa on kirjoja, lehtiä, kurssikirjoja ja hakuteoksia. Niteitä on noin 150 000. Sähköisissä kokoelmissa on erilaisia tietokantoja 180, e-kirjoja, lehtiä ja hakuteoksia. Lehti­luku­saleihin tulee noin 900 lehteä. Henkilökunnan lukumäärä kirjastossa on 22. Kirjastossa käy noin tuhat asiakasta päivässä. Osa tiloista, muun muassa lukusali, on käytettävissä ympäri vuorokauden. [6]

Opiskelijakunta ja -yhdistykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelijoiden edunvalvojana toimii Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (SAIKO).[7]

Opiskelijakunnan lisäksi Saimaan ammattikorkeakoulun kampuksilla toimii kolme eri aloja edustavaa opiskelijayhdistystä. Lappeenrannan Insinööriopiskelijat LapIO ry toimii tekniikan alan opiskelijoiden ainejärjestönä, Lappeenrannan korkeakouluopiskelijat sosiaali- ja terveysalalta LaKOSTE ry sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden ainejärjestönä sekä Lappeenrannan Tradenomiopiskelijat LapTOp ry kaupan alan opiskelijoiden ainejärjestönä.

Koulutusalat ja -ohjelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[8]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Saimaan AMK lyhyesti Saimaan ammattikorkeakoulu. Viitattu 2.1.2009.
  2. Ylläpitäjä Saimaan ammattikorkeakoulu. Viitattu 12.4.2011.
  3. LUT:n nimi tulevaisuudessa LUT-yliopisto www.lamk.fi. Viitattu 30.9.2017.
  4. Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Saimaan ammattikorkeakoulu yhdistyvät Etelä-Saimaa. 20.1.2016. Kaakon Viestintä. Viitattu 20.1.2016.
  5. Yhdistyminen koskee yhteensä yli 9 000 opiskelijaa ja 1 200 työntekijää Etelä-Saimaa. 20.1.2016. Kaakon Viestintä. Viitattu 20.1.2016.
  6. Lappeenrannan tiedekirjasto avautuu Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto. Viitattu 1.10.2011.
  7. Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (SAIKO) SAIKO. Viitattu 9.9.2015.
  8. Koulutustarjonta Saimaan ammattikorkeakoulu. Viitattu 2.1.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]