Humanistinen ammattikorkeakoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Humanistinen ammattikorkeakoulu
Perustettu 1998[1]
Hallintomuoto osakeyhtiö
Rehtori Jukka Määttä
Toimitilat Helsinki, Nurmijärvi, Kauniainen, Jyväskylä, Kuopio, Turku[2]
Opiskelijamäärä 1 700
Kotisivu www.humak.fi

Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) on suomalainen valtakunnallisesti toimiva ammattikorkeakoulu, jossa voi opiskella yhteisöpedagogiikkaa, kulttuurituotantoa (luovat alat) sekä viittomakieli- ja tulkkausalaa. Yhteisöpedagogiikka tarkoittaa nuorisotyön, kansalaistoiminnan ja järjestötyön opintoja. Opiskelijoita ammattikorkeakoulussa on noin 1 700.[3]

Humakista valmistuu yhteisöpedagogeja (AMK ja ylempi AMK), kulttuurituottajia (AMK ja ylempi AMK) ja tulkkeja (AMK ja ylempi AMK) sekä Master of Humanities -tutkinnon suorittaneita. Humak on järjestötyön ja nuorisotyön,työyhteisön kehittäjän, kulttuurituotannon sekä viittomakieli- ja tulkkausalan merkittävimpiä kouluttajia ja asiantuntijoita Suomessa.

Koulutustarjonta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Humakissa voi opiskella kokopäiväisesti (päiväopetus) tai työn ohessa (monimuoto-opetus).

Valtakunnallisessa verkostoammattikorkeakoulussa on neljä alueyksikköä, joissa voi suorittaa seuraavia tutkintoja (suluissa):

Ammattikorkeakoulututkinnon jälkeen on mahdollista jatkaa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon sekä järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon että viittomakieli- ja tulkkausalalla. Kulttuurituotannon ylempään AMK-tutkintoon valmistava koulutus on yhteistoteutus Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa, ja viittomakielialalla tehdään yhteistyötä Diakonia-ammattikorkeakoulun kanssa.

Englanninkielinen ylempi ammattikorkeakoulututkinto Degree Programme in Youth Work and Social Equality (90 ECTS) on toteutettu yhteistyössä Bedfordshiren yliopiston (GB) ja Tarton yliopiston Viljandin kulttuurikollegen (EE) kanssa. Kansainvälistä koulutusyhteistyötä tehdään lisäksi viittomakielialalla eurooppalaisen maisteritasoisen EUMASLI-tutkinnon merkeissä.

Humakin 30 opintopisteen laajuisiin erikoistumisopintoihin järjestetään haku kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voi opiskella opintosuunnitelmaan mukaisia opintoja.

Toimipisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Humakin opetus on vahvasti työelämälähtöistä. Koulutuksessa hyödynnetään alueellisia yhteistyökumppaniverkostoja.

Opiskelu Humakissa on jaettu kahteen vaiheeseen. Opinnot aloitetaan kampuksilla, missä rakennetaan ammatillista perustaa. Jo toisen opiskeluvuoden keväällä on - jos opiskelijalle on tarpeeksi opintosuorituksia - mahdollista siirtyä työelämälähtöiseen ohjaukseen ja valmennukseen TKI-keskuksiin.

  • Jyväskylän alueyksikkö
Kampus: Tähtiniementie 26, Korpilahti
Jyväskylän TKI-keskus (Akseli): Kympinkatu 3 B, Jyväskylä
  • Kuopion alueyksikkö
Kampus: Kansanopistotie 32, Kuopio
  • Pääkaupunkiseudun alueyksikkö
Kauniaisten kampus: Vanha Turuntie 14, Kauniainen
Nurmijärven kampus: Kotorannantie 49, Kiljava
Helsingin kampus (Ilkka), Ilkantie 4, Helsinki
  • Turun alueyksikkö
Kampus: Harjattulantie 80, Turku
Turun TKI-keskus (Meri): ICT-talo, Joukahaisenkatu 3, Turku

Hallinto, haku- ja opintotoimistopalvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Humak on Diakonia-ammattikorkeakoulun ohella ainoa verkostomaisesti toimiva ammattikorkeakoulu. Se on Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy:n omistuksessa. Osakeyhtiön omistavat 12 kansanopistoa, joiden tiloissa ammattikorkeakoulu toimii. Humanistisen ammattikorkeakoulu rehtorina ja toimitusjohtajana on 1. elokuuta 2018 alkaen toiminut kasvatustieteiden tohtori Jukka Määttä.[4]

Humanistisen ammattikorkeakoulun rehtorin toimisto sekä haku- ja opintotoimistopalvelut sijaitsevat Helsingin Haagassa. Osoitteessa Ilkantie 4 toimivat myös hallinto- ja talouspalvelut, ammattikorkeakoulun ja ylläpitäjäosakeyhtiön hallitukset sekä opiskelijakunta HUMAKO.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Arkistoitu kopioVal­ta­kun­nal­li­nen kump­pa­nuu­del­la ke­hit­tä­jä Humanistinen ammattikorkeakoulu, humak.fi. Arkistoitu 20.8.2016. Viitattu 30.8.2016.
  2. Kampukset Humanistinen ammattikorkeakoulu. Viitattu 20.8.2021.
  3. Humak lukuina – Vuosikertomus 2020 Humanistinen ammattikorkeakoulu. Viitattu 20.8.2021.
  4. Jukka Määttä HUMAK:n rehtoriksi 30.7.2018. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry. Viitattu 20.8.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]