Vaasan ammattikorkeakoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vaasan ammattikorkeakoulu
VAMK logo.png
Perustettu 1996
Vaasan ammattikorkeakoulu

Vaasan ammattikorkeakoulu (lyh. VAMK, ruots. Vasa yrkeshögskola) on osakeyhtiömuotoinen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu Vaasan Palosaarella Pohjanmaan maakunnassa. VAMK kouluttaa tradenomeja, insinöörejä, sairaan­hoitajia, terveyden­hoitajia ja sosionomeja suomen ja englannin kielellä. Opetushallinnon tilastopalvelun mukaan vuonna 2020 Vaasan ammattikorkeakoulussa oli yhteensä 3 255 opiskelijaa.[1] Oppilaitoksen rehtori on Kati Komulainen.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulutusalat

  • liiketalous
  • sosiaali- ja terveysala
  • tekniikka

VAMK tarjoaa opetusta 19 koulutusohjelmassa, joista neljä on englanninkielistä. Opiskeluun liittyy olennaisena osana yhteistyö työelämän kanssa. Ammattikorkeakoulussa suoritettava 3,5 - 4 -vuotinen tutkinto muodostuu ammattiteoreettisista opinnoista, koulutusalalle soveltuvasta harjoittelusta sekä opinnäytetyöstä. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja.

Seitsemässä tutkintoon johtavassa monimuotokoulutusohjelmassa on noin 600 opiskelijaa. Avoin ammattikorkeakoulu antaa mahdollisuuden ammatillisen osaamisen täydentämiseen tai tutkintotavoitteiseen opiskeluun. VAMK toteuttaa myös ylempään amk-tutkintoon johtavia koulutusohjelmia. Ammatilliset erikoistumisopinnot on suunnattu työelämässä olevien ammatillisen osaamisen täydentämiseksi. Lisäksi järjestetään täydennyskoulutusta yrityksille ja yhteisöille ammattikorkeakoulun kaikilla toimialoilla.

Kansainvälisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VAMKissa on vuosittain noin 300 ulkomaalaista tutkintoon tähtäävää opiskelijaa sekä 80 vaihto-opiskelijaa. Ulkomaille opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun lähtee vuosittain noin 150 ammattikorkeakoulun omaa opiskelijaa.lähde?

Opiskeluympäristö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ammattikorkeakoulun opetus- ja tutkimustilat sijaitsevat kaupungin keskustassa ja Palo­saarella. Tutkimus- ja opetuslaboratorio Technobothniassa tekniikan opiskelijat voivat perehtyä alan sovelluksiin ja osallistua yritysten kanssa yhteistyönä tehtäviin projekteihin. Tiedekirjasto ja oppimiskeskus Tritonia palvelee vaasalaisten korkeakoulujen tutkimusta, koulutusta ja opiskelua.

Alueellinen toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VAMK tekee yhteistyötä alueen työnantajien kanssa mm. hanketoiminnassa, koulutusohjelmien kehittämisessä sekä harjoittelupaikkojen ja opinnäytetyöaiheiden kartoittamisessa.

Opiskelijakaupunki Vaasa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaasassa toimivien seitsemän korkeakouluyksikön lähes 12 000 opiskelijaa tekevät kaupungista yhden Suomen tärkeimmistä koulutuspaikkakunnista. Tilastollisesti joka viides vastaantulija Vaasassa on korkeakouluopiskelija, mikä näkyy myös runsaassa palvelu- ja harrastetarjonnassa.

Opiskelijatoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelijaelämää ja opiskelijoiden edunvalvontaa tukee opiskelija­kunta VAMOK.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]