Vaasan ammattikorkeakoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vaasan ammattikorkeakoulu
Perustettu 1996
Vaasan ammattikorkeakoulu

Vaasan ammattikorkeakoulu (lyh. VAMK, ruots. Vasa yrkeshögskola) on osakeyhtiömuotoinen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu Vaasan Palosaarella Pohjanmaan maakunnassa. VAMK kouluttaa tradenomeja, insinöörejä, sairaan­hoitajia, terveyden­hoitajia ja sosionomeja suomen ja englannin kielellä. Opetushallinnon tilastopalvelun mukaan vuonna 2020 Vaasan ammattikorkeakoulussa oli yhteensä 3 255 opiskelijaa.[1] Oppilaitoksen rehtori on Kati Komulainen.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VAMK tarjoaa opetusta liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan ja tekniikan aloilla 19 koulutusohjelmassa, joista neljä on englanninkielisiä. Koulutus painottaa energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Koulu toteuttaa myös ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia koulutusohjelmia.

Seitsemässä tutkintoon johtavassa monimuotokoulutusohjelmassa on noin 600 opiskelijaa.

VAMKilla on oma avoin ammattikorkeakoulunsa, jonka tavoite on antaa opiskelijoille mahdollisuus joko ammatillisen osaamisen täydentämiseen tai tutkintotavoitteiseen opiskeluun. Ammatilliset erikoistumisopinnot on suunnattu työelämässä olevien ammatillisen osaamisen täydentämiseksi. Lisäksi VAMK järjestää täydennyskoulutusta yrityksille ja yhteisöille koulun kaikilla toimialoilla.

Kansainvälisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VAMKissa on vuosittain noin 300 ulkomaalaista tutkintoon tähtäävää opiskelijaa sekä 80 vaihto-opiskelijaa. Ulkomaille opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun lähtee vuosittain noin 150 ammattikorkeakoulun omaa opiskelijaa.lähde?

Opiskeluympäristö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ammattikorkeakoulun opetus- ja tutkimustilat sijaitsevat kaupungin keskustassa ja Palo­saarella. Tiedekirjasto ja oppimiskeskus Tritonia on kaikkien vaasalaisten korkeakoulujen tutkimusta, koulutusta ja opiskelua varten. Tekniikan alan opiskelijoille koululla on erillinen tutkimus- ja opetuslaboratorio.

Alueellinen toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VAMK tekee yhteistyötä alueen työnantajien kanssa muun muassa hanketoiminnassa, koulutusohjelmien kehittämisessä sekä harjoittelupaikkojen ja opinnäytetyöaiheiden kartoittamisessa.

Opiskelijatoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelijaelämää ja opiskelijoiden edunvalvontaa tukee opiskelija­kunta VAMOK.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]