Yrkeshögskolan Arcada

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ammattikorkeakoulu Arcada
Yrkeshögskolan Arcada
Perustettu 1996
Rehtori Mona Forsskåhl
Toimipaikat Helsinki
Toimitilat Jan-Magnus Janssonin aukio 1, 00560 Helsinki
Opiskelijamäärä 2 390 (vuonna 2014)[1]
Kotisivu www.arcada.fi
Arcadan opiskelijakunnan kerhotalo Cor-huset.

Yrkeshögskolan Arcada (31.12.2013 saakka Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola) on ruotsinkielinen, noin 2 400 opiskelijan[1] ja 190 työntekijän ammattikorkeakoulu Helsingin Arabianrannassa.

Arcada tarjoaa koulutusta ruotsiksi ja englanniksi: 17 ammattikorkeakoulututkintoa (bachelor/AMK) ja neljä ylempää ammattikorkeakoulututkintoa (master/YAMK). Arcadan koulutusaloihin kuuluvat liiketalous, liikunta, media, kulttuuri, tekniikka ja sosiaali- ja terveysala. Koulutustoiminta on jaettu neljään yksikköön.

Arcada tarjoaa täydennyskoulutusta aikuisopiskelijoille liiketalouden, tekniikan, median, matkailun ja liikunnan alalla sekä sosiaali- ja terveysalalla.

Arcadan tutkimus- ja kehitystoiminta keskitetty neljään alueeseen:

  • Kulttuuriala
  • Toiminnalliset, tarkoituksenmukaiset materiaalit
  • Liikealan kehitys ja tiedon analysointi
  • Potilasturvallisuus, terveyden edistäminen ja sosiaalinen osallistuminen

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korkeakoulu perustettiin 1996 kun Helsingfors svenska sjukvårdsinstitut (Sjukis), Svenska handelsläroverket (Lilla Hanken), Tekniska läroverket i Helsingfors (Verket) ja Folkhälsans socialläroanstalt yhdistyivät. Arcada sai vakituisen ammattikorkeakoulutoimiluvan 1998. Vuonna 2004 korkeakoulu jätti tilansa Alppilassa, Lauttasaaressa ja Tapiolassa ja siirtyi yhteen toimipisteeseen Helsingin Arabianrantaan.

Arcadan kampus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa 2004 Majstrandenin (alue Helsingin Arabianrannassa) rakennustyöt aloitettiin, tavoitteena luoda uusi kampuskortteli Ammattikorkeakoulu Arcadan ja Ammatti-instituutti Prakticumin ympärille sisältäen 227 opiskelija-asuntoa ja koulutustiloja. Ensimmäiset asunnot olivat muuttovalmiita 2006 ja seuraavat asunnot valmistuivat vuoden 2012 lopussa. Tällä hetkellä Arcadan kampuksella on yhteensä lähes 500 opiskelija-asuntoa ja rakenteilla lisää yhdessä urheiluhallin kanssa.

Arcadan opiskelijakunta ASK[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arcadan opiskelijakunta perustettiin 1997 ja on Arcadan opiskelijoiden etujärjestö. Opiskelijakunta työskentelee sekä paikallisella-, että kansallisella tasolla SAMOK (Suomen opiskelijakuntien liitto) -jäsenyyden kautta ja on edustettuna Arcadan eri organisaatioryhmissä. Arcadan opiskelijakunnan ASK:in lisäksi Arcadalla löytyy viisi ainejärjestöä: Commedia, HanSe Sf, HOSK, TLK ja Kult.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]