Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Motto Kasva vahvaksi. Grow Strong.
Perustettu 1996
Lakkautettu 2016
Hallintomuoto Osakeyhtiö
Toimipaikat Kotka ja Kouvola
Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kampus Kotkan Metsolassa.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu (lyh. Kyamk) oli monialainen ammattikorkeakoulu, joka toimi Kymenlaaksossa Kotkassa ja Kouvolassa vuoteen 2016 asti, kunnes se fuusioitui Mikkelin ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluksi 1.1.2017.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu aloitti toimintansa 1. elokuuta 1996 ja vakinaistettiin 1. elokuuta 1999. Eri koulutusyksiköillä oli silti jo pitkät perinteet: nykyinen merenkulun koulutus Wiipurin merikoulu perustettiin 1868. Vuonna 1996 toimipisteitä oli yhdeksän, neljä Kotkassa, kolme Kouvolassa, yksi Kuusankoskella ja yksi Elimäellä. Vuonna 2007 Mussalon metsä- ja puutalouden toiminnot muuttivat Metsolan kampukselle Kotkassa ja Elimäen sosiaaliala siirtyi Kuusankoskelle. Vuonna 2010 merenkulun opetus siirrettiin Pookinmäeltä Katariinasta Metsolaan Kotkassa ja liiketalous ja kulttuuriala keskitettiin Kasarminmäelle Kouvolassa. Vuonna 2012 sosiaali- ja terveysalan opetus päättyi Kuusankoskella ja toiminnot jaettiin Kouvolan Kasarminmäelle ja Kotkan Jylpyn kampuksille. Vuoden 2014 elokuussa kaikki Kotkassa sijaitsevat toiminnot siirtyvät Metsolaan, jolloin kaikki toiminta keskittyi kahdelle kampukselle, Metsolaan ja Kasarminmäelle.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Anna Lindholm, Seppo Häkkinen, Janne Rönkkö: Hoitajat Kotkaan, sosionomit Kouvolaan. Kymen Sanomat, 7.3.2014, s. 2–3.