Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu Helia
Perustettu 1992
Lakkautettu 2007
Hallintomuoto Säätiö
Rehtori Ritva Laakso-Manninen
Toimipaikat Helsinki ja Porvoo
Toimitilat Pasila ja Porvoo
Opiskelijamäärä n. 6000
Kotisivu www.haaga-helia.fi
Helian Helsingin toimipiste Itä-Pasilassa.

Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu (Helia) oli Suomen suurin liiketalouden ammattikorkeakoulu. Se oli yksityinen säätiön pyörittämä korkeakoulu, jonka taustalla oli Helsingin liike-elämä. Sen päätoimipiste Helia-talo 1 oli Itä-Pasilassa ja toinen toimipiste Porvoossa.

Heliassa oli mahdollisuus opiskella liiketaloutta, tietojenkäsittelyä, johdon assistenttityötä, kieliä, viestintää ja matkailua. Heliasta valmistui tradenomeja, it-tradenomeja, medianomeja ja restonomeja. Heliassa oli noin 6000 opiskelijaa ja henkilöstöä noin 380, joista päätoimisesti opetustehtävissä toimi noin 230 henkilöä.lähde? Helia palkittiin vuosina 2002 ja 2003 opetusministeriön vaikuttavuuspalkkiolla kaikilla valintakriteereillä.

28. maaliskuuta 2006 ilmoitettiin Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulun ja HAAGA Instituutin ammattikorkeakoulun yhdistymisestä uudeksi Haaga-Helia ammattikorkeakouluksi. Uusi koulu aloitti toimintansa vuoden 2007 alusta, jolloin opiskelijoita oli 10 000 ja henkilökuntaa 600.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]