LAB-ammattikorkeakoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
LAB-ammattikorkeakoulu
LAB University of Applied Sciences.svg
Perustettu 2020
Hallintomuoto osakeyhtiö
Rehtori Turo Kilpeläinen
Toimipaikat Lahti, Lappeenranta
Opiskelijamäärä 8 500
Kotisivu www.lab.fi
LAB-ammattikorkeakoulun Lahden-kampuksen sisäänkäynti

LAB-ammattikorkeakoulu (engl. LAB University of Applied Sciences) on suomalainen ammattikorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB on opiskelijamäärällä mitattuna Suomen kuudenneksi suurin ammattikorkeakoulu. Siellä työskentelee yli 8 500 opiskelijaa sekä 500 opettajaa ja TKI-asiantuntijaa.

LAB-ammattikorkeakoulu aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2020, kun Lahden (LAMK) ja Saimaan (SAIMIA) ammattikorkeakoulut yhdistyivät[1].

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

LAB tarjoaa koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous, hotelli-, ravintola- ja matkailuala sekä muotoilu, kuvataide ja visuaalinen viestintä.

LAB-ammattikorkeakoulun muotoilun, kuvataiteen ja visuaalisen viestinnän koulutukset jatkavat Lahden muotoiluinstituutin ja Imatran taidekoulun pitkiä perinteitä LABin muotoiluinstituuttina.

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiertotalous, design, innovaatiot ja hyvinvointi ovat LABin vahvuuksia. LAB-ammattikorkeakoulussa kokeillaan uusia asioita ja tekemisen tapoja yhdessä yritysten kanssa.

LUT-korkeakoulut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

LAB-ammattikorkeakoulu ja LUT-yliopisto muodostavat yhdessä LUT-korkeakoulut. Korkeakouluyhteisössä opiskelee yhteensä 14 000 opiskelijaa ja työskentelee 1 500 henkilöä.

Opiskelijakunta KOE[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KOE on LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, joka edustaa opiskelijoita päätöksenteossa ja vastaa opiskelijatutoroinnista

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. LAB-ammattikorkeakoulu | LAB.fi lab.fi. Viitattu 23.6.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]