Rovaniemen ammattikorkeakoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rovaniemen ammattikorkeakoulu
Perustettu 1996
Lakkautettu 2013
Toimipaikat Rovaniemi
Toimitilat Viirikankaan, Rantavitikan ja Ounasvaaran kampukset
Opiskelijamäärä n. 3 000

Rovaniemen ammattikorkeakoulu (RAMK) oli vuoteen 2013 asti toiminut ammattikorkeakoulu. Toimintansa RAMK aloitti vuonna 1996 ja se vakinaistettiin 1998. Vuoteen 2013 asti ylläpitäjänä toimi Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kunnes ammattikorkeakoulu yhdistettiin osaksi Lapin ammattikorkeakoulua.

Koulutusaloja ammattikorkeakoulussa oli viisi: luonnonvara- ja ympäristöala, matkailu-, ravitsemis- ja talousala, sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, tekniikan ja liikenteen ala sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala. Koulutusohjelmia oli 20, joista ammattikorkeakoulututkintoon johtaa 11 suomenkielistä ja 3 englanninkielistä, 5 ylempään amk-tutkintoon johtavaa koulutusohjelmaa sekä yksi englanninkielinen erikoistumisopintokokonaisuus.[1]

Koulutusalat olivat toimineet kolmella kampuksella[2]. Ounasvaaran kampuksella, lähellä Lapin keskussairaalaa, toimii sosiaali- terveys ja liikunta-ala, Viirinkankaan kampuksella matkailu-, ravitsemis- ja talousala sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alan englanninkielinen koulutusohjelma ja lisäksi Lapin korkeakoulujen perustama[3] Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti. Rantavitikan kampuksella, Aurora Borealis -teknologiakeskuksen ja Lapin yliopiston läheisyydessä, toimivat luonnonvara- ja ympäristöala, tekniikan ja liikenteen ala sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala.

Opiskelijoita Rovaniemen ammattikorkeakoulussa oli noin 3 000. Näistä noin 600 oli aikuisopiskelijoita. Henkilöstöä on n. 250.[1]

Rovaniemen ammattikorkeakoulu lakkautettiin 31.12.2013: sen ja Kemi-Tornion AMKin toiminnot yhdistettiin 1.1.2014 alkaen Lapin ammattikorkeakouluksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b RAMK:n esittely, koulun kotisivut. Viitattu 7.1.2010
  2. RAMKin yleisesite 2009
  3. Matkailualan koulutus- ja tutkimusinstituutti (Arkistoitu – Internet Archive), MTI, 7.1.2010