Agrologi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Agrologi on luonnonvara-alan ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut henkilö,[1] vastaavasti maanviljelysteknikko on kouluasteen suorittanut henkilö. Yliopistotutkinnon samalta alalta suorittanutta kutsutaan agronomiksi. Nykyinen agrologi on ammattikorkeakoulun maaseutuelinkeinojen koulutusohjelman (240 op, 4v.) suorittanut henkilö.

Opintojen sisältö ja työtehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perinteisesti agrologit toimivat maaseutuelinkeinojen eri tehtävissä, kuten neuvonta-, suunnittelu-, johtamis-, koulutus-, projekti-, tuotekehitys- ja markkinointitehtävissä. Myös jo ennestään suuri agrologiyrittäjien (etenkin maatalousyrittäjien) joukko on kasvussa. Pankit olivat 1980-luvulle saakka hyvin merkittävä agrologeja työllistänyt sektori.

Nykyisissä ammattikorkeakouluopinnoissa voi keskittyä myös ympäristönsuojeluun, kouluttautuen sen alan ammattilaiseksi.

Agrologit ja AMK-agrologit ovat järjestäytyneet Agrologien liittoon. Se kuuluu yhteistyöjäsenenä STTK:oon. Liitolla on noin 4 000 jäsentä. Heistä noin 2400 on maatalousyrittäjiä, loput työskentelevät perinteisesti erilaisissa neuvonta-, suunnittelu-, opetus- ja markkinointitehtävissä.

AMK-agrologeja kouluttavat ammattikorkeakoulut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Haettiin "agrologi" Kielitoimiston sanakirjasta Kielitoimiston sanakirja. Kotimaisten kielten keskus & Kielikone Oy. ”luonnonvara-alan ammattikorkeakoulututkinnon (aik. maatalousoppilaitoksessa opistotasoisen tutkinnon) suorittanut henkilö.” Viitattu 2.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.