Luettelo valtioista pinta-alan mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Valtioiden pinta-alat.

Tämä on luettelo maailman maista pinta-alan mukaisessa suuruusjärjestyksessä. Pinta-alat on annettu neliökilometreinä.

Valtiot ja erillisalueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija[1]
Valtio[1] Yhteensä[1] km2 Maa pinta-ala[1] km2 vesistö pinta-ala[1] km2  % vettä[1]
Maapallo 510 072 000 km² 148 940 000 km² 361 132 000 km² 70,8
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 Venäjän lippu Venäjä 17 098 242 km² 16 377 742 km² 720 500 km² 4,21
Etelämanner 14 000 000 km² 14 000 000 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&002 Kanada 9 984 670 km² 9 093 507 km² 891 163 km² 8,93
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&003 Kiina 9 706 961 km² 9 569 901 km² 137 060 km² 1,41
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 9 629 091 km² 9 158 960 km² 470 131 km² 2,23
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&005 Brasilian lippu Brasilia 8 514 877 km² 8 459 417 km² 55 460 km² 0,65
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&006 Australian lippu Australia 7 692 024 km² 7 682 300 km² 58 920 km² 0,76
Euroopan unionin lippu Euroopan unioni 4 381 376 km² 3,08
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&007 Intia 3 166 414 km² 2 973 193 km² 314 070 km² 9,55
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&008 Argentiinan lippu Argentiina 2 780 400 km² 2 736 690 km² 43 710 km² 1,57
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&009 Kazakstan 2 724 900 km² 2 699 700 km² 25 200 km² 0,92
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&0010 Algerian lippu Algeria 2 381 741 km² 2 381 741 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&011.&&&&0011 Kongon demokraattinen tasavalta 2 344 858 km² 2 267 048 km² 77 810 km² 3,32
Grönlannin lippu Grönlanti (Tanska) 2 166 086 km² 2 166 086 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&012.&&&&0012 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 2 149 690 km² 2 149 690 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&013.&&&&0013 Meksikon lippu Meksiko 1 964 375 km² 1 943 945 km² 20 430 km² 1,04
&&&&&&&&&&&&&014.&&&&0014 Indonesia 1 904 569 km² 1 811 569 km² 93 000 km² 4,88
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015 Sudanin lippu Sudan 1 861 484 km²
&&&&&&&&&&&&&016.&&&&0016 Libya 1 759 540 km² 1 759 540 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&017.&&&&0017 Iran 1 648 195 km² 1 531 595 km² 116 600 km² 7,07
&&&&&&&&&&&&&018.&&&&0018 Mongolian lippu Mongolia 1 564 110 km² 1 553 556 km² 10 560 km² 0,68
&&&&&&&&&&&&&019.&&&&0019 Perun lippu Peru 1 285 216 km² 1 279 996 km² 5 220 km² 0,41
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&0020 Tšadin lippu Tšad 1 284 000 km² 1 259 200 km² 24 800 km² 1,93
&&&&&&&&&&&&&021.&&&&0021 Nigerin lippu Niger 1 267 000 km² 1 266 700 km² 300 km² 0,02
&&&&&&&&&&&&&022.&&&&0022 Angolan lippu Angola 1 246 700 km² 1 246 700 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&023.&&&&0023 Malin lippu. Mali 1 240 192 km² 1 220 190 km² 20 002 km² 1,61
&&&&&&&&&&&&&024.&&&&0024 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 1 221 037 km² 1 214 470 km² 4 620 km² 0,38
&&&&&&&&&&&&&025.&&&&0025 Kolumbia 1 141 748 km² 1 038 700 km² 100 210 km² 8,8
&&&&&&&&&&&&&026.&&&&0026 Etiopia 1 104 300 km² 1 000 000 km² 104 300 km² 0,7
&&&&&&&&&&&&&027.&&&&0027 Bolivian lippu Bolivia 1 098 581 km² 1 083 301 km² 15 280 km² 1,39
&&&&&&&&&&&&&028.&&&&0028 Mauritanian lippu. Mauritania 1 025 520 km² 1 030 700 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&029.&&&&0029 Egyptin lippu Egypti 1 002 000 km² 995 450 km² 6 000 km² 0,6
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&0030 Tansanian lippu Tansania 945 087 km² 885 800 km² 61 500 km² 6,49
&&&&&&&&&&&&&031.&&&&0031 Nigerian lippu Nigeria 923 768 km² 910 768 km² 13 000 km² 1,41
&&&&&&&&&&&&&032.&&&&0032 Venezuelan lippu Venezuela 912 050 km² 882 050 km² 30 000 km² 3,29
&&&&&&&&&&&&&033.&&&&0033 Pakistanin lippu Pakistan 881 912 km² 856 692 km² 25 220 km² 2
&&&&&&&&&&&&&034.&&&&0034 Namibian lippu Namibia 824 268 km² 823 290 km² 1 002 km² 0,12
&&&&&&&&&&&&&035.&&&&0035 Mosambikin lippu Mosambik 801 590 km² 786 380 km² 13 000 km² 1,63
&&&&&&&&&&&&&036.&&&&0036 Turkin lippu Turkki 783 562 km² 769 632 km² 13 930 km² 1,78
&&&&&&&&&&&&&037.&&&&0037 Chilen lippu Chile 756 102 km² 743 812 km² 12 290 km² 1,63
&&&&&&&&&&&&&038.&&&&0038 Sambian lippu Sambia 752 612 km² 743 398 km² 9 220 km² 1,23
&&&&&&&&&&&&&039.&&&&0039 Myanmarin lippu Myanmar (Burma) 676 578 km² 653 508 km² 23 070 km² 3,41
&&&&&&&&&&&&&040.&&&&0040 Afganistanin lippu Afganistan 652 230 km² 652 230 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&041.&&&&0041 Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 644 329 km²
&&&&&&&&&&&&&042.&&&&0042 Ranskan lippu Ranska 640 679 km² 640 427 km² 3 374 km² 0,52
&&&&&&&&&&&&&043.&&&&0043 Somalian lippu Somalia 637 657 km² 627 337 km² 10 320 km² 1,62
&&&&&&&&&&&&&044.&&&&0044 Keski-Afrikan tasavalta 622 984 km² 622 984 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&045.&&&&0045 Ukrainan lippu Ukraina 603 500 km² 579 330 km² 24 220 km² 4,01
&&&&&&&&&&&&&046.&&&&0046 Madagaskarin lippu Madagaskar 587 041 km² 581 540 km² 5 501 km² 0 ,94
&&&&&&&&&&&&&047.&&&&0047 Botswanan lippu Botswana 582 000 km² 566 730 km² 15 000 km² 2,58
&&&&&&&&&&&&&048.&&&&0048 Kenia 580 367 km² 569 140 km² 11 227 km² 1,93
&&&&&&&&&&&&&049.&&&&0049 Jemen 527 968 km² 527 968 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050 Thaimaan lippu Thaimaa 513 120 km² 510 890 km² 2 230 km² 0,43
&&&&&&&&&&&&&051.&&&&0051 Espanjan lippu Espanja 505 992 km² 498 980 km² 6 390 km² 1,26
&&&&&&&&&&&&&052.&&&&0052 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 488 100 km² 469 930 km² 18 170 km² 3,72
&&&&&&&&&&&&&053.&&&&0053 Kamerun 475 442 km² 472 710 km² 2 730 km² 0,57
&&&&&&&&&&&&&054.&&&&0054 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 462 840 km² 452 860 km² 9 980 km² 2,16
&&&&&&&&&&&&&055.&&&&0055 Ruotsin lippu Ruotsi 450 295 km² 410 335 km² 39 960 km² 8,87
&&&&&&&&&&&&&056.&&&&0056 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 447 400 km² 425 400 km² 22 000 km² 4,92
&&&&&&&&&&&&&057.&&&&0057 Marokon lippu. Marokko 446 550 km² 446 300 km² 250 km² 0,06
&&&&&&&&&&&&&058.&&&&0058 Irak 438 317 km² 437 367 km² 950 km² 0,22
&&&&&&&&&&&&&059.&&&&0059 Paraguayn lippu Paraguay 406 752 km² 397 302 km² 9 450 km² 2,32
&&&&&&&&&&&&&060.&&&&0060 Zimbabwen lippu Zimbabwe 390 757 km² 386 847 km² 3 910 km² 1,0
&&&&&&&&&&&&&061.&&&&0061 Japani 377 930 km² 364 485 km² 13 430 km² 3,55
&&&&&&&&&&&&&062.&&&&0062 Saksan lippu Saksa 357 114 km² 348 672 km² 8 350 km² 2,34
&&&&&&&&&&&&&063.&&&&0063 Kongon tasavalta 342 000 km² 341 500 km² 500 km² 0,15
&&&&&&&&&&&&&064.&&&&0064 Suomen lippu Suomi 338 434,73 km² 303 890,89 km² 34 543,84 km² 10,205
&&&&&&&&&&&&&065.&&&&0065 Vietnamin lippu Vietnam 331 212 km² 310 070 km² 21 140 km² 6,38
&&&&&&&&&&&&&066.&&&&0066 Malesian lippu Malesia 330 803 km² 329 613 km² 1 190 km² 0,36
&&&&&&&&&&&&&067.&&&&0067 Norjan lippu Norja 323 802 km² 304 282 km² 19 520 km² 6,03
&&&&&&&&&&&&&068.&&&&0068 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 322 463 km² 318 003 km² 4 460 km² 1,38
&&&&&&&&&&&&&069.&&&&0069 Puolan lippu Puola 312 679 km² 311 888 km² 791 km² 2,7
&&&&&&&&&&&&&070.&&&&0070 Omanin lippu Oman 309 500 km² 309 500 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&071.&&&&0071 Italia 301 336 km² 294 140 km² 7 200 km² 2,39
&&&&&&&&&&&&&072.&&&&0072 Filippiinit 300 000 km² 298 170 km² 1 830 km² 0,61
&&&&&&&&&&&&&073.&&&&0073 Burkina Fason lippu Burkina Faso 272 967 km² 273 800 km² 400 km² 0,15
&&&&&&&&&&&&&074.&&&&0074 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 270 467 km² 262 443 km² 4 395 km² 1,65
&&&&&&&&&&&&&075.&&&&0075 Gabon 267 668 km² 257 667 km² 10 000 km² 3,74
Saharan demokraattinen arabitasavalta Saharan demokraattinen arabitasavalta 266 000 km² 266 000 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&&076.&&&&0076 Ecuadorin lippu Ecuador 256 369 km² 276 841 km² 6 720 km² 2,37
&&&&&&&&&&&&&077.&&&&0077 Guinea 245 857 km² 245 717 km² 140 km² 0,06
&&&&&&&&&&&&&078.&&&&0078 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 242 900 km² 241 930 km² 1 680 km² 0,69
&&&&&&&&&&&&&079.&&&&0079 Ugandan lippu Uganda 241 550 km² 197 100 km² 43 938 km² 18,23
&&&&&&&&&&&&&080.&&&&0080 Ghana 238 533 km² 227 533 km² 11 000 km² 4,61
&&&&&&&&&&&&&081.&&&&0081 Romanian lippu Romania 238 391 km² 229 891 km² 8 500 km² 3,57
&&&&&&&&&&&&&082.&&&&0082 Laos 236 800 km² 230 800 km² 6 000 km² 2,53
&&&&&&&&&&&&&083.&&&&0083 Guyana 214 969 km² 19 68 49 km² 18 120 km² 8,43
&&&&&&&&&&&&&084.&&&&0084 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 207 600 km² 202 900 km² 4 700 km² 2,26
&&&&&&&&&&&&&085.&&&&0085 Kirgisia 199 951 km² 191 801 km² 8 150 km² 4,08
&&&&&&&&&&&&&086.&&&&0086 Senegalin lippu Senegal 196 722 km² 192 530 km² 4 192 km² 2,13
&&&&&&&&&&&&&087.&&&&0087 Syyrian lippu Syyria 185 180 km² 183 630 km² 1 550 km² 0,84
&&&&&&&&&&&&&088.&&&&0088 Kambodža 181 035 km² 176 515 km² 4 520 km² 2,5
&&&&&&&&&&&&&089.&&&&0089 Uruguayn lippu Uruguay 181 034 km² 175 015 km² 1 200 km² 0,68
&&&&&&&&&&&&&090.&&&&0090 Surinamen lippu Suriname 163 820 km² 156 000 km² 7 820 km² 4,77
&&&&&&&&&&&&&091.&&&&0091 Tunisian lippu Tunisia 163 610 km² 155 360 km² 8 250 km² 5,04
&&&&&&&&&&&&&092.&&&&0092 Bangladeshin lippu Bangladesh 147 570 km² 130 168 km² 13 830 km² 9,6
&&&&&&&&&&&&&093.&&&&0093 Nepalin lippu Nepal 147 181 km² 143 351 km² 3 830 km² 2,6
&&&&&&&&&&&&&094.&&&&0094 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 143 100 km² 141 510 km² 2 590 km² 1,81
Somalimaan lippu Somalimaa 137 600 km² ei tietoa ei tietoa ei tietoa
&&&&&&&&&&&&&095.&&&&0095 Kreikka 131 990 km² 130 647 km² 1 310 km² 0,99
&&&&&&&&&&&&&096.&&&&0096 Nicaraguan lippu Nicaragua 130 373 km² 119 990 km² 10 380 km² 7,96
&&&&&&&&&&&&&097.&&&&0097 Korean demokraattinen kansantasavalta 120 538 km² 120 408 km² 130 km² 0,11
&&&&&&&&&&&&&098.&&&&0098 Malawin lippu. Malawi 118 484 km² 94 080 km² 24 404 km² 20,6
&&&&&&&&&&&&&099.&&&&0099 Eritrean lippu Eritrea 117 600 km² 101 000 km² 16 600 km² 14,12
&&&&&&&&&&&&0100.&&&&00100 Beninin lippu Benin 112 622 km² 110 622 km² 2 000 km² 1,78
&&&&&&&&&&&&0101.&&&&00101 Honduras 112 492 km² 111 890 km² 200 km² 0,18
&&&&&&&&&&&&0102.&&&&00102 Liberia 111 369 km² 963 20 km² 15 049 km² 13,51
&&&&&&&&&&&&0103.&&&&00103 Bulgarian lippu Bulgaria 110 879 km² 108 489 km² 2 390 km² 2,16
&&&&&&&&&&&&0104.&&&&00104 Kuuba 109 884 km² 109 820 km² 1 040 km² 0,94
&&&&&&&&&&&&0105.&&&&00105 Guatemala 108 889 km² 107 159 km² 1 730 km² 1,59
&&&&&&&&&&&&0106.&&&&00106 Islannin lippu Islanti 103 000 km² 100 250 km² 2 750 km² 2,67
&&&&&&&&&&&&0107.&&&&00107 Korean tasavalta 100 210 km² 99 909 km² 301 km² 0,3
&&&&&&&&&&&&0108.&&&&00108 Unkarin lippu Unkari 93 028 km² 89 608 km² 3 420 km² 3,68
&&&&&&&&&&&&0109.&&&&00109 Portugalin lippu Portugali 92 090 km² 91 470 km² 620 km² 0,67
&&&&&&&&&&&&0110.&&&&00110 Jordania 89 342 km² 88 802 km² 540 km² 0,6
&&&&&&&&&&&&0111.&&&&00111 Serbian lippu Serbia 88 361 km² 88 246 km² 115 km² 0,13
&&&&&&&&&&&&0112.&&&&00112 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 86 600 km² 82 629 km² 3 971 km² 4,59
&&&&&&&&&&&&0113.&&&&00113 Itävalta 83 871 km² 82 445 km² 1 426 km² 1,7
&&&&&&&&&&&&0114.&&&&00114 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 83 600 km² 83 600 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0115.&&&&00115 Tšekin lippu Tšekki 78 865 km² 77 247 km² 1 620 km² 2,05
&&&&&&&&&&&&0116.&&&&00116 Panaman lippu Panama 75 417 km² 74 340 km² 1 080 km² 1,43
&&&&&&&&&&&&0117.&&&&00117 Sierra Leonen lippu Sierra Leone 71 740 km² 71 620 km² 120 km² 0,17
&&&&&&&&&&&&0118.&&&&00118 Irlanti 70 273 km² 68 883 km² 1 390 km² 1,98
&&&&&&&&&&&&0119.&&&&00119 Georgia 69 700 km² 69 700 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0120.&&&&00120 Sri Lankan lippu Sri Lanka 65 610 km² 62 732 km² 2 878 km² 4,4
&&&&&&&&&&&&0121.&&&&00121 Liettua 65 300 km² 62 680 km² 2 620 km² 4,01
&&&&&&&&&&&&0122.&&&&00122 Latvia 64 559 km² 62 249 km² 2 340 km² 3,62
Huippuvuorten lippu Huippuvuoret (Norja) 62 045 km² 62 045 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0123.&&&&00123 Togon lippu Togo 56 785 km² 54 385 km² 2 400 km² 4,23
&&&&&&&&&&&&0124.&&&&00124 Kroatia 56 594 km² 55 974 km² 620 km² 1,1
&&&&&&&&&&&&0125.&&&&00125 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 51 129 km² 51 187 km² 10 km² 0,02
&&&&&&&&&&&&0126.&&&&00126 Costa Rican lippu Costa Rica 51 100 km² 51 060 km² 40 km² 0,08
&&&&&&&&&&&&0127.&&&&00127 Slovakian lippu Slovakia 49 037 km² 48 105 km² 930 km² 1,9
&&&&&&&&&&&&0128.&&&&00128 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 48 671 km² 48 320 km² 350 km² 0,72
&&&&&&&&&&&&0129.&&&&00129 Viron lippu Viro 45 227 km² 42 388 km² 2 840 km² 6,28
&&&&&&&&&&&&0130.&&&&00130 Tanskan lippu Tanska 43 094 km² 42 434 km² 660 km² 1,53
&&&&&&&&&&&&0131.&&&&00131 Alankomaiden lippu Alankomaat 41 850 km² 33 893 km² 7 650 km² 18,41
&&&&&&&&&&&&0132.&&&&00132 Flag of Switzerland.svg Sveitsi 41 284 km² 39 997 km² 1 280 km² 3,1
&&&&&&&&&&&&0133.&&&&00133 Bhutanin lippu Bhutan 38 394 km² 38 394 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0134.&&&&00134 Taiwanin lippu Taiwan 36 193 km² 32 260 km² 3 720 km² 10,34
&&&&&&&&&&&&0135.&&&&00135 Guinea-Bissau 36 125 km² 28 120 km² 8 005 km² 22,16
&&&&&&&&&&&&0136.&&&&00136 Moldovan lippu Moldova 33 846 km² 32 891 km² 960 km² 2,84
&&&&&&&&&&&&0137.&&&&00137 Belgian lippu Belgia 30 528 km² 30 278 km² 250 km² 0,82
&&&&&&&&&&&&0138.&&&&00138 Lesotho 30 355 km² 30 355 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0139.&&&&00139 Armenian lippu Armenia 29 743 km² 2 8203 km² 1 540 km² 5,18
&&&&&&&&&&&&0140.&&&&00140 Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 28 896 km² 27 986 km² 910 km² 3,15
&&&&&&&&&&&&0141.&&&&00141 Albanian lippu Albania 28 748 km² 27 398 km² 1 350 km² 4,7
&&&&&&&&&&&&0142.&&&&00142 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 28 051 km² 28 051 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0143.&&&&00143 Burundin lippu Burundi 27 834 km² 25 680 km² 2 150 km² 7,73
&&&&&&&&&&&&0144.&&&&00144 Haiti 27 750 km² 27 560 km² 190 km² 0,68
&&&&&&&&&&&&0145.&&&&00145 Ruandan lippu Ruanda 26 338 km² 24 668 km² 1 670 km² 6,34
&&&&&&&&&&&&0146.&&&&00146 Makedonian lippu. Makedonia 25 713 km² 25 433 km² 280 km² 1,09
&&&&&&&&&&&&0147.&&&&00147 Djiboutin lippu Djibouti 23 200 km² 23 180 km² 20 km² 0,09
&&&&&&&&&&&&0148.&&&&00148 Belizen lippu Belize 22 966 km² 22 806 km² 160 km² 0,7
&&&&&&&&&&&&0149.&&&&00149 El Salvadorin lippu El Salvador 21 041 km² 20 721 km² 320 km² 1,52
&&&&&&&&&&&&0150.&&&&00150 Israelin lippu Israel 20 770 km² 20 330 km² 440 km² 2,12
&&&&&&&&&&&&0151.&&&&00151 Slovenian lippu Slovenia 20 273 km² 20 151 km² 122 km² 0,6
Uusi-Kaledonia Uusi-Kaledonia (Ranska) 18 575 km² 18 275 km² 300 km² 1,62
&&&&&&&&&&&&0152.&&&&00152 Fidži 18 272 km² 18 274 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0153.&&&&00153 Kuwait 17 818 km² 17 818 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0154.&&&&00154 Swazimaan lippu Swazimaa 17 364 km² 17 204 km² 160 km² 0,92
&&&&&&&&&&&&0155.&&&&00155 Itä-Timor 14 874 km² 14 874 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0156.&&&&00156 Bahaman lippu Bahama 13 943 km² 10 010 km² 3 870 km² 27,88
&&&&&&&&&&&&0157.&&&&00157 Montenegron lippu Montenegro 13 812 km² 13 452 km² 360 km² 2,61
&&&&&&&&&&&&0158.&&&&00158 Vanuatun lippu Vanuatu 12 189 km² 12 189 km² 0 km² 0
Falklandinsaaret (Britannia) 12 173 km² 12 173 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0159.&&&&00159 Qatarin lippu Qatar 11 586 km² 11 586 km² 0 km² 0
Flag of Nagorno-Karabakh.svg Vuoristo-Karabahin tasavalta 11 458 km²
&&&&&&&&&&&&0160.&&&&00160 Gambia 11 295 km² 10 000 km² 1 295 km² 11,47
&&&&&&&&&&&&0161.&&&&00161 Jamaika 10 991 km² 10 831 km² 160 km² 1,46
&&&&&&&&&&&&0162.&&&&00162 Kosovon lippu Kosovo 10 887 km²
&&&&&&&&&&&&0163.&&&&00163 Libanon 10 452 km² 10 230 km² 170 km² 1,63
&&&&&&&&&&&&0164.&&&&00164 Kypros 9 251 km² 9 241 km² 10 km² 0,11
Puerto Ricon lippu Puerto Rico (USA) 8 870 km² 8 870 km² 4 921 km² 35,69
Abhasian lippu Abhasia 8 660 km²
Ranskan eteläisten ja antarktisten alueiden lippu. Ranskan eteläiset ja antarktiset alueet (Ranska) 7 747 km² 7 668 km² 79,8 km² 1,03
Yhdysvaltain lippu Yhdysvaltain pienet erillissaaret
Yhdysvaltain lippu Baker
Yhdysvaltain lippu Howland
Yhdysvaltain lippu Jarvis
Flag of Johnston Atoll (local).svg Johnstonin atolli
Yhdysvaltain lippu Kingmanin riutta
Flag of the Midway Islands (local).svg Midwaysaaret
Flag of Navassa Island (local).svg Navassa
Flag of Palmyra Atoll (local).svg Palmyran atolli
Flag of Wake Island.svg Wake
695 953 km² 43 km² 6 937 km² 99,7
Palestiinan lippu Palestiina 6 220 km² 5 640 km² 220 km²
&&&&&&&&&&&&0165.&&&&00165 Brunein lippu Brunei 5 765 km² 5 265 km² 500 km² 8,67
&&&&&&&&&&&&0166.&&&&00166 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 5 130 km² 5 128 km² 0 km² 0
Transnistrian lippu Transnistria 4 163 km²
&&&&&&&&&&&&0167.&&&&00167 Kap Verde 4 033 km² 4 033 km² 0 km² 0
Ranskan Polynesia (Ranska) 4 000 km² 3 827 km² 340 km² 8,16
Etelä-Georgia ja Eteläiset Sandwichsaaret (Britannia) 3 903 km² 3 903 km² 0 km² 0
Etelä-Ossetian lippu Etelä-Ossetia 3 900 km²
Pohjois-Kyproksen turkkilaisen tasavallan lippu Pohjois-Kyproksen turkkilainen tasavalta 3 355 km²
&&&&&&&&&&&&0168.&&&&00168 Samoan lippu Samoa 2 842 km² 2 821 km² 10 km² 0,35
&&&&&&&&&&&&0169.&&&&00169 Luxemburg 2 586 km² 2 586 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0170.&&&&00170 Mauritiuksen lippu Mauritius 2 040 km² 2 030 km² 10 km² 0,49
&&&&&&&&&&&&0171.&&&&00171 Komorit 1 862 km² 1 862 km² 0 km² 0
Ahvenanmaan lippu Ahvenanmaa (Suomi) 1 527 km²[2] 1 527 km²
Färsaaret (Tanska) 1 393 km² 1 393 km² 0 0
Hongkong (Kiina) 1 104 km² 1 054 km² 50 km² 4,53
&&&&&&&&&&&&0172.&&&&00172 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe 964 km² 964 km² 0 km² 0
Turks- ja Caicossaaret Turks- ja Caicossaaret (Britannia) 948 km² 430 km² 0 km²
&&&&&&&&&&&&0173.&&&&00173 Kiribati 811 km² 811 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0174.&&&&00174 Bahrainin lippu Bahrain 765 km² 765 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0175.&&&&00175 Dominican lippu Dominica 751 km² 751 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0176.&&&&00176 Tongan lippu Tonga 747 km² 717 km² 30 km² 4,02
&&&&&&&&&&&&0177.&&&&00177 Singaporen lippu Singapore 710 km² 687 km² 10 km² 1,43
&&&&&&&&&&&&0178.&&&&00178 Mikronesian lippu Mikronesia 702 km² 702 km² 0 0
&&&&&&&&&&&&0179.&&&&00179 Saint Lucian lippu Saint Lucia 616 km² 606 km² 10 km² 1,62
Mansaaren lippu Mansaari (Britannia) 572 km² 572 km² 0 km² 0
Guam (USA) 549 km² 544 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0180.&&&&00180 Andorran lippu Andorra 468 km² 468 km² 0 km² 0
Pohjois-Mariaanien lippu Pohjois-Mariaanit (USA) 464 km² 464 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0181.&&&&00181 Palaun lippu Palau 459 km² 459 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0182.&&&&00182 Seychellien lippu Seychellit 452 km² 455 km² 0 km² 0
Curaçaon lippu Curaçao (Alankomaat) 444 km² 444 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0183.&&&&00183 Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 442 km² 442 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0184.&&&&00184 Barbadoksen lippu Barbados 430 km² 430 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0185.&&&&00185 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 389 km² 389 km² 0 km² 0
Jan Mayenin lippu Jan Mayen (Norja) 377 km² 377 km² 0 km² 0
Heard ja McDonaldinsaarten lippu Heard ja McDonaldinsaaret (Australia) 372 km² 372 km² 0 km² 0
Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret (USA) 347 km² 346 km² 1 564 km² 81,88
&&&&&&&&&&&&0186.&&&&00186 Grenada 344 km² 344 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0187.&&&&00187 Maltan lippu. Malta 316 km² 316 km² 0 km² 0
Saint Helenan lippu Saint Helena (Britannia) 308 km² 308 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0188.&&&&00188 Malediivien lippu Malediivit 300 km² 298 km² 0 km² 0
Caymansaarten lippu Caymansaaret (Britannia) 264 km² 264 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0189.&&&&00189 Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis 261 km² 261 km² 0 km² 0
Niuen lippu Niue (Uusi-Seelanti) 260 km² 260 km² 0 km² 0
Akrotiri ja Dhekelia (Britannia) 253,8 km²
Saint-Pierre ja Miquelonin lippu Saint-Pierre ja Miquelon (Ranska) 242 km² 242 km² 0 km² 0
Cookinsaarten lippu Cookinsaaret (Uusi-Seelanti) 236 km² 236 km² 0 km² 0
Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa (USA) 199 km² 199 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0190.&&&&00190 Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret 181 km² 181 km² 11 673 km² 98,47
Aruban lippu Aruba (Alankomaat) 180 km² 180 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0191.&&&&00191 Liechtenstein 160 km² 160 km² 0 km² 0
Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret (Britannia) 151 km² 151 km² 0 km² 0
Wallis  ja Futunan lippu Wallis ja Futuna (Ranska) 142 km² 142 km² 0 km² 0
Joulusaari (Australia) 135 km² 135 km² 0 km² 0
Jersey (Britannia) 116 km² 116 km² 0 km² 0
Montserratin lippu Montserrat (Britannia) 102 km² 102 km² 0 km² 0
Anguillan lippu Anguilla (Britannia) 91 km² 91 km² 0 km² 0
Guernsey (Britannia) 78 km² 78 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0192.&&&&00192 San Marinon lippu San Marino 61 km² 61 km² 0 km² 0
Brittiläisen Intian valtameren alueen lippu Brittiläinen Intian valtameren alue (Britannia) 60 km² 60 km² 54 340 km² 99,89
Saint Martinin lippu Saint-Martin (Ranska) 54 km² 54 km² 0 km² 0
Bermudan lippu Bermuda (Britannia) 54 km² 54 km² 0 km² 0
Bouvet’nsaaren lippu Bouvet’nsaari (Norja) 49 km² 49 km² 0 km² 0
Pitcairnin lippu Pitcairn (Britannia) 47 km² 47 km² 0 km² 0
Norfolkinsaaren lippu Norfolkinsaari (Australia) 36 km² 36 km² 0 km² 0
Sint Maartenin lippu Sint Maarten (Alankomaat) 34 km² 34 km² 0 km² 0
Macaon lippu. Macao (Kiina) 30 km² 28,2 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0193.&&&&00193 Tuvalun lippu Tuvalu 26 km² 26 km² 0 km² 0
Saint Barthélemyn lippu Saint Barthélemy (Ranska) 24 km²
&&&&&&&&&&&&0194.&&&&00194 Naurun lippu Nauru 21 km² 21 km² 0 km² 0
Kookossaaret (Australia) 14 km² 14 km² 0 km² 0
Tokelaun lippu Tokelau (Uusi-Seelanti) 12 km² 12 km² 0 km² 0
Australian lippu Ashmore- ja Cartiersaaret (Australia) 11,4 km² 11,4 km² 0 km² 0
Ranskan lippu Clippertoninsaari (Ranska) 8,9 km² 1,7 km² 8,2 km² 92
Gibraltarin lippu Gibraltar (Britannia) 7 km² 6,5 km² 0 km² 0
? Spratlysaaret 4 km² 4 km² 0 km² 0
Australian lippu Korallimeren saarten territorio (Australia) 3 km² 3 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0195.&&&&00195 Monacon lippu Monaco 2,02 km² 2,02 km² 0 km² 0
&&&&&&&&&&&&0196.&&&&00196 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio 0,44 km² 0,44 km² 0 km² 0

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f Field Listing :: Area CIA World Fact Book. CIA. Viitattu 13.04.2013.
  2. Ahvenanmaa pähkinänkuoressa (PDF) 2008. Ahvenanmaan maakuntapäivät ja Ahvenanmaan maakunnan hallitus. Viitattu 28.9.2014.