Luettelo valtioista maanosittain

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo valtioista maanosittain jaoteltuna. Kiistanalaiset alueet on merkitty kursiivilla.

Aasian valtiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

valtio
Afganistanin lippu Afganistan
Armenian lippu Armenia
Armenia sijaitsee maantieteellisesti Aasiassa ja Euroopassa
jonka Etelä-Kaukasian niemimaa erottaa ne toisistaan

Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan
Azerbaidžan sijaitsee maantieellisesti Aasiassa ja Euroopassa
jonka Etelä-Kaukasian niemimaa erottaa ne toisistaan

Bahrainin lippu Bahrain
Bangladeshin lippu Bangladesh
Bhutanin lippu Bhutan
Brunein lippu Brunei
Egyptin lippu Egypti
Egypti sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Afrikassa.
Siinain niemimaan itäinen osa kuuluu Aasiaan

Filippiinit
Georgia
Georgia sijaitsee maantieellisesti Aasiassa ja Euroopassa
jonka Etelä-Kaukasian niemimaa erottaa ne toisistaan

Intia
Indonesia
Irak
Iran
Israelin lippu Israel
Itä-Timor
Japani
Jemen
Jordania
Kambodža
Kazakstan
Kazakstan sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa
Ural-joen läntinen osa kuuluu Eurooppaan.

Kiina
Kirgisia
Korean demokraattinen kansantasavalta
Korean tasavalta
Kuwait
Kypros
Laos
Libanon
Malesian lippu Malesia
Malediivien lippu Malediivit
Mongolian lippu Mongolia
Myanmarin lippu Myanmar
Nepalin lippu Nepal
Omanin lippu Oman
Pakistanin lippu Pakistan
Qatarin lippu Qatar
Saudi-Arabia Saudi-Arabia
Singaporen lippu Singapore
Sri Lankan lippu Sri Lanka
Syyrian lippu Syyria
Tadžikistanin lippu Tadžikistan
Taiwanin lippu Taiwan eli Kiinan tasavalta
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat
Thaimaan lippu Thaimaa
Turkin lippu Turkki
Turkki sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa.
Bosporinsalmen länsipuolinen osa Turkkia kuuluu Eurooppaan.

Turkmenistanin lippu Turkmenistan
Uzbekistanin lippu Uzbekistan
Venäjän lippu Venäjä
Venäjä sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa .
Ural-vuoriston läntien osa kuuluu Eurooppaan

Vietnamin lippu Vietnam


Afrikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

valtio
Algerian lippu Algeria
Angolan lippu Angola
Beninin lippu Benin
Botswanan lippu Botswana
Burkina Fason lippu Burkina Faso
Burundin lippu Burundi
Djiboutin lippu Djibouti
Egyptin lippu Egypti
Egypti sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Afrikassa.
Siinain niemimaan itäinen osa kuuluu Aasiaan

Eritrean lippu Eritrea
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kap Verde
Kenia
Keski-Afrikan tasavalta
Komorit
Kongon demokraattinen tasavalta
Kongon tasavalta
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskarin lippu Madagaskar
Malawin lippu. Malawi
Malin lippu. Mali
Marokon lippu. Marokko
Mauritanian lippu. Mauritania
Mauritiuksen lippu Mauritius
Mosambikin lippu Mosambik
Namibian lippu Namibia
Nigerin lippu Niger
Nigerian lippu Nigeria
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea
Ruandan lippu Ruanda
São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe
Sambian lippu Sambia
Senegalin lippu Senegal
Seychellien lippu Seychellit
Sierra Leonen lippu Sierra Leone
Somalian lippu Somalia
Sudanin lippu Sudan
Swazimaan lippu Swazimaa
Tansanian lippu Tansania
Tšadin lippu Tšad
Togon lippu Togo
Tunisian lippu Tunisia
Ugandan lippu Uganda
Zimbabwen lippu Zimbabwe

Etelä-Amerikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio
Argentiinan lippu Argentiina
Bolivian lippu Bolivia
Brasilian lippu Brasilia
Chilen lippu Chile
Ecuadorin lippu Ecuador
Guyana
Kolumbia
Paraguayn lippu Paraguay
Perun lippu Peru
Surinamen lippu Suriname
Uruguayn lippu Uruguay
Venezuelan lippu Venezuela

Eurooppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio
Alankomaiden lippu Alankomaat
Albanian lippu Albania
Andorran lippu Andorra
Belgian lippu Belgia
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina
Bulgarian lippu Bulgaria
Espanjan lippu Espanja
Irlanti
Islannin lippu Islanti
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia
Italia
Itävalta
Kosovon lippu Kosovo
Kreikka
Kroatia
Latvia
Liechtenstein
Liettua
Luxemburg
Makedonian lippu. Makedonia
Maltan lippu. Malta
Moldovan lippu Moldova
Monacon lippu Monaco
Montenegron lippu Montenegro
Norjan lippu Norja
Puolan lippu Puola
Portugalin lippu Portugali
Ranskan lippu Ranska
Romanian lippu Romania
Ruotsin lippu Ruotsi
Saksan lippu Saksa
San Marinon lippu San Marino
Serbian lippu Serbia
Slovakian lippu Slovakia
Slovenian lippu Slovenia
Suomen lippu Suomi
Flag of Switzerland.svg Sveitsi
Tanskan lippu Tanska
Tšekin lippu Tšekki
Turkin lippu Turkki
Turkki sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa.
Bosporinsalmen länsipuolinen osa Turkkia kuuluu Eurooppaan.

Ukrainan lippu Ukraina
Unkarin lippu Unkari
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä
Flag of the Vatican City.svg Vatikaanivaltio
Viron lippu Viro
Venäjän lippu Venäjä
Venäjä sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa.
Ural-vuoriston läntinen osa kuuluu Eurooppaan

Oseania[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

valtio
Australian lippu Australia
Fidži
Kiribati
Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret
Mikronesian lippu Mikronesia
Naurun lippu Nauru
Palaun lippu Palau
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret
Samoan lippu Samoa
Tongan lippu Tonga
Tuvalun lippu Tuvalu
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti
Vanuatun lippu Vanuatu

Pohjois-Amerikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

valtio
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda
Bahaman lippu Bahama
Barbadoksen lippu Barbados
Belizen lippu Belize
Costa Rican lippu Costa Rica
Dominican lippu Dominica
Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta
El Salvadorin lippu El Salvador
Grenada
Guatemala
Haiti
Honduras
Jamaika
Kanada
Kuuba
Meksikon lippu Meksiko
Nicaraguan lippu Nicaragua
Panaman lippu Panama
Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis
Saint Lucian lippu Saint Lucia
Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat

Kiistanalaiset valtiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eurooppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Afrikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aasia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]