Luettelo valtioista asukastiheyden mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Asukastiheys valtioittain vuonna 2006

Tämä on luettelo maailman valtioista asukastiheyden mukaisessa suuruusjärjestyksessä. Vertailussa on itsenäisten valtioiden lisäksi useita epäitsenäisiä alueita sekä Euroopan unioni, joille ei ole annettu järjestyslukua.

Sija Valtio Väkiluku Pinta-ala (km²) Asukastiheys
Yhdistyneiden kansakuntien lippu Koko maailma 6 445 398 968 148 940 000 43
Macaon lippu Macao 449 198 25,4 17 684
1 Monacon lippu Monaco 32 409 1,95 16 620
2 Singaporen lippu Singapore 4 425 720 692,7 6 389
Hongkongin lippu Hongkong 6 898 686 1 092 6 317
Gibraltarin lippu Gibraltar 27 884 6,5 4 289
Palestiinalaishallinnon lippu. Gaza 1 376 289 360 3 823
3 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio 921 0,44 2 093
4 Maltan lippu Malta 398 534 316 1 261
Bermudan lippu Bermuda 65 365 53,3 1 226
5 Malediivien lippu Malediivit 349 106 300 1 163
6 Bangladeshin lippu Bangladesh 144 319 628 144 000 1 002
7 Bahrainin lippu Bahrain 688 345 665 987
Guernseyn lippu Guernsey 65 228 78 836
Jerseyn lippu. Jersey 90 812 116 782
8 Barbadoksen lippu Barbados 279 254 431 647
9 Taiwanin lippu Taiwan (Kiinan tasavalta) 22 894 384 35 980 636
10 Naurun lippu Nauru 13 048 21 621
11 Mauritiuksen lippu Mauritius 1 230 602 2 040 603
Mayotten lippu Mayotte 193 633 374 517
12 Korean tasavallan lippu Etelä-Korea 48 422 644 98 480 491
13 San Marinon lippu San Marino 28 880 61,2 471
14 Tuvalun lippu Tuvalu 11 636 26 447
Puerto Ricon lippu Puerto Rico 3 916 632 9 104 430
Palestiinalaishallinnon lippu. Länsiranta 2 385 615 5 860 407
15 Alankomaiden lippu Alankomaat 16 407 491 41 526 395
Martiniquen lippu Martinique 432 900 1 100 393
Aruban lippu Aruba 71 566 193 370
16 Libanonin lippu Libanon 3 826 018 10 400 367
17 Belgian lippu Belgia 10 364 388 30 528 339
18 Japanin lippu Japani 127 417 244 377 835 337
19 Intian lippu Intia 1 080 264 388 3 287 590 328
20 Marshallinsaarten lippu Marshall-saaret 59 071 181,3 325
21 Ruandan lippu Ruanda 8 440 820 26 338 320
22 El Salvadorin lippu El Salvador 6 704 932 21 040 318
23 Komorien lippu Komorit 671 247 2 170 309
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Neitsytsaaret 108 708 352 308
Ranskan lippu Réunion 776 948 2 517 308
Guamin lippu Guam 168 564 549 307
24 Sri Lankan lippu Sri Lanka 20 064 776 65 610 305
25 Israelin lippu Israel 6 955 000 20 770 325
26 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 117 534 389 302
27 Filippiinien lippu Filippiinit 87 857 473 300 000 292
28 Haitin lippu Haiti 8 121 622 27 750 292
Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa 57 881 199 290
29 Saint Lucian lippu Saint Lucia 166 312 616 269
30 Grenadan lippu Grenada 89 502 344 260
31 Vietnamin lippu Vietnam 83 535 576 329 560 253
Ranskan lippu Guadeloupe 448 713 1 780 252
32 Jamaikan lippu. Jamaika 2 731 832 10 991 248
33 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta 59 553 800 244 820 243
34 Saksan lippu Saksa 82 431 390 357 021 230
35 Burundin lippu Burundi 6 370 609 27 830 228
36 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 1 088 644 5 128 212
37 Liechtensteinin lippu Liechtenstein 33 717 160 210
38 Nepalin lippu Nepal 27 676 547 140 800 196
39 Italian lippu Italia 58 103 033 301 230 192
40 Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea 22 912 177 120 540 190
41 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe 187 410 1 001 187
42 Pakistanin lippu Pakistan 163 985 373 880 254 186
43 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 8 950 034 48 730 183
44 Sveitsin lippu Sveitsi 7 489 370 41 290 181
45 Luxemburgin lippu Luxemburg 468 571 2 586 181
46 Seychellien lippu Seychellit 81 188 455 178
Caymansaarten lippu Caymansaaret 44 270 262 168
Pohjois-Mariaanien lippu Pohjois-Mariaanit 80 362 477 168
47 Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 68 722 443 155
48 Mikronesian lippu Mikronesian liittovaltio 108 105 702 153
49 Andorran lippu Andorra 70 549 468 150
50 Tongan lippu Tonga 112 422 748 150
51 Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis 38 958 261 149
Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret 22 643 153 147
Yhdysvaltain lippu Johnstonin atolli 396 2,8 141
52 Gambian lippu Gambia 1 593 256 11 300 140
Tokelaun lippu Tokelau 1 405 10 140
53 Nigerian lippu Nigeria 128 771 988 923 768 139
54 Kiinan lippu Kiinan kansantasavalta 1 306 313 812 9 596 960 136
55 Guatemalan lippu Guatemala 14 655 189 108 890 134
56 Moldovan lippu Moldova 4 455 421 33 843 131
57 Kuwaitin lippu Kuwait 2 335 648 17 820 131
Mansaaren lippu Mansaari 75 049 572 131
58 Tšekin lippu Tšekin tasavalta 10 241 138 78 866 129
Anguillan lippu Anguilla 13 254 102 129
59 Thaimaan lippu Thaimaa 65 444 371 514 000 127
60 Kiribatin lippu Kiribati 103 092 811 127
61 Indonesian lippu Indonesia 241 973 879 1 919 440 126
62 Tanskan lippu Tanska 5 432 335 43 094 126
63 Albanian lippu Albania 3 563 112 28 748 123
64 Puolan lippu Puola 38 635 144 312 685 123
65 Ugandan lippu Uganda 27 269 482 236 040 115
66 Portugalin lippu Portugali 10 566 212 92 391 114
Euroopan unionin lippu Euroopan unioni 456 285 839 3 976 372 114
67 Slovakian lippu Slovakia 5 431 363 48 845 111
68 Ranskan lippu Ranska 60 656 178 547 030 110
69 Unkarin lippu Unkari 10 084 000 93 030 108
70 Kap Verden lippu Kap Verde 418 224 4 033 103
71 Malawin lippu Malawi 12 158 924 118 480 102
72 Kuuban lippu Kuuba 11 346 670 110 860 102
73 Serbian lippu Serbia 7 498 001 77 474 101
74 Armenian lippu Armenia 2 982 904 29 800 100
75 Togon lippu Togo 5 681 519 56 785 100
76 Syyrian lippu Syyria 18 448 752 185 180 99
77 Slovenian lippu Slovenia 2 011 070 20 273 99
78 Itävallan lippu Itävalta 8 184 691 83 870 97
79 Romanian lippu Romania 22 329 977 237 500 94
80 Dominican lippu Dominica 69 029 754 91
81 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 7 911 974 86 600 91
Montserratin lippu Montserrat 9 341 102 91
82 Turkin lippu Turkki 69 660 559 780 580 89
Cookinsaarten lippu Cooksaaret 21 388 240 89
83 Ghanan lippu Ghana 21 029 853 239 460 87
84 Espanjan lippu Espanja 43 209 511 504 782 85
85 Kyproksen lippu Kypros 780 133 9 250 84
86 Sierra Leonen lippu Sierra Leone 6,017,643 71,740 83
87 Kreikan lippu Kreikka 10 668 354 131 940 80
88 Makedonian lippu Makedonia 2 045 262 25 333 80
89 Kroatian lippu Kroatia 4,495,904 56,542 79
90 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 4 025 476 51 129 78
91 Costa Rican lippu Costa Rica 4 016 173 51 100 78
92 Ukrainan lippu Ukraina 47 425 336 603 700 78
93 Egyptin lippu Egypti 77 505 756 1 001 450 77
94 Qatarin lippu Qatar 863 051 11 437 75
95 Kambodžan lippu (YK:n valvonnassa). Kambodža 13 607 069 181 040 75
96 Marokon lippu Marokko 32 725 847 446 550 73
97 Malesian lippu Malesia 23 953 136 329 750 72
98 Itä-Timorin lippu Itä-Timor 1 040 880 15 007 69
99 Swazimaan lippu Swazimaa 1 173 900 17 363 67
100 Bulgarian lippu Bulgaria 7 450 349 110 910 67
101 Georgian lippu Georgia 4 677 401 69 700 67
102 Beninin lippu Benin 7 460 025 112 620 66
103 Etiopian lippu Etiopia 73 053 286 1 127 127 64
104 Brunein lippu Brunei 372 361 5 770 64
Ranskan Polynesian lippu Ranskan Polynesia 270 485 4 167 64
105 Myanmarin lippu Myanmar 42 909 464 678 500 63
106 Jordanian lippu. Jordania 5 759 732 92 300 62
107 Hondurasin lippu Honduras 6 975 204 112 090 62
108 Tunisian lippu Tunisia 10 074 951 163 610 61
109 Lesothon lippu Lesotho 1 867 035 30 355 61
110 Samoan lippu Samoa 177 287 2 944 60
111 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 26 851 195 447 400 60
112 Irakin lippu Irak 26 074 906 437 072 59
113 Kenian lippu Kenia 33 829 590 582 650 58
Wallis  ja Futunan lippu Wallis ja Futuna 16 025 274 58
114 Irlannin lippu Irlanti 4 015 676 70 280 57
115 Senegalin lippu Senegal 11 126 832 196 190 56
116 Liettuan lippu Liettua 3 596 617 65 200 55
117 Meksikon lippu Meksiko 106 202 903 1 972 550 53
118 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 17 298 040 322 460 53
Norfolkinsaaren lippu Norfolkinsaari 1 841 35 52
119 Burkina Fason lippu Burkina Faso 13 925 313 274 200 50
120 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 7 163 506 143 100 50
121 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 10 300 483 207 600 49
122 Fidžin lippu Fidži 893 354 18 270 48
123 Bhutanin lippu Bhutan 2 232 291 47 000 47
124 Ecuadorin lippu Ecuador 13 363 593 283 560 47
Turks- ja Caicossaarten lippu Turks- ja Caicossaaret 20 556 430 47
125 Afganistanin lippu Afganistan 29 928 987 647 500 46
126 Montenegron lippu Montenegro 630 548 14 026 45
127 Palaun lippu Palau 20 303 458 44
Kookossaaret 629 14 44
128 Nicaraguan lippu Nicaragua 5 465 100 129 494 42
129 Iranin lippu Iran 68 017 860 1 648 000 41
130 Jemenin lippu. Jemen 20 727 063 527 970 39
131 Guinea-Bissaun lippu Guinea-Bissau 1 416 027 36 120 39
132 Tansanian lippu Tansania 36 766 356 945 087 38
133 Panaman lippu Panama 3 039 150 78 200 38
134 Guinean lippu Guinea 9 467 866 245 857 38
135 Kolumbian lippu Kolumbia 42 954 279 1 138 910 37
136 Eritrean lippu Eritrea 4 561 599 121 320 37
137 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 44 344 136 1 219 912 36
138 Latvian lippu Latvia 2 290 237 64 589 35
139 Kamerunin lippu Kamerun 16 380 005 475 440 34
Färsaarten lippu Färsaaret 46 962 1 399 33
140 Zimbabwen lippu Zimbabwe 12 746 990 390 580 32
141 Liberian lippu Liberia 3 482 211 111 370 31
142 Arabiemiirikuntien lippu Arabiemiirikunnat 2 563 212 82 880 30
143 Madagaskarin lippu Madagaskar 18 040 341 587 040 30
144 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 293 655 404 9 631 418 30
145 Viron lippu Viro 1 332 893 45 226 29
Saint-Pierre ja Miquelonin lippu Saint-Pierre ja Miquelon 7 012 242 28
146 Venezuelan lippu Venezuela 25 375 281 912 050 27
147 Laosin lippu Laos 6 217 141 236 800 26
148 Kirgisian lippu Kirgisia 5 146 281 198 500 25
149 Kongon demokraattisen tasavallan lippu Kongon demokraattinen tasavalta 60 085 004 2 345 410 25
150 Mosambikin lippu Mosambik 19 406 703 801 590 24
151 Brasilian lippu Brasilia 186 112 794 8 511 965 21
152 Perun lippu Peru 27 925 628 1 285 220 21
153 Bahaman lippu Bahama-saaret 301 790 13 940 21
154 Chilen lippu Chile 16 136 137 756 950 21
155 Djiboutin lippu Djibouti 476 703 23 000 20
156 Ruotsin lippu Ruotsi 9 001 774 449 964 20
157 Uruguayn lippu Uruguay 3 415 920 176 220 19
158 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 535 881 28 051 19
159 Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 538 032 28 450 18
Saint Helenan lippu Saint Helena 7 460 410 18
160 Sudanin lippu Sudan 31 894 000 1 886 068 17
161 Vanuatun lippu Vanuatu 205 754 12 200 16
162 Suomen lippu Suomi 5 427 209 338 145 16
163 Paraguayn lippu Paraguay 6 454 548 406 752 16
164 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 4 035 461 268 680 15
165 Sambian lippu Sambia 11 261 795 752 614 14
166 Argentiinan lippu Argentiina 39 537 943 2 766 890 14
167 Norjan lippu Norja 4 593 041 324 220 14
168 Omanin lippu Oman 3 001 583 212 460 14
169 Algerian lippu Algeria 32 531 853 2 381 740 13
170 Saudi-Arabian lippu Saudi-Arabia 26 417 599 1 960 582 13
171 Somalian lippu Somalia 8 591 629 637 657 13
172 Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 8 260 490 619 745 13
173 Belizen lippu Belize 279 457 22 966 12
174 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 5 545 268 462 840 11
Ranskan lippu Uusi-Kaledonia 216 494 19 060 11
175 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 4 952 081 488 100 10
176 Malin lippu Mali 12 291 529 1 240 000 9
177 Nigerin lippu Niger 11 665 937 1 267 000 9
178 Angolan lippu Angola 11 190 786 1 246 700 8
179 Kongon tasavallan lippu Kongon tasavalta 3 039 126 342 000 8
180 Venäjän lippu Venäjä 143 420 309 17 075 200 8
181 Bolivian lippu Bolivia 8 857 870 1 098 580 8
182 Tšadin lippu Tšad 9 826 419 1 284 000 7
183 Keski-Afrikan tasavallan lippu Keski-Afrikka 3 799 897 622 984 6
184 Kazakstanin lippu Kazakstan 15 185 844 2 717 300 5
185 Gabonin lippu Gabon 1 389 201 267 667 5
186 Guyanan lippu Guyana 765 283 214 970 3
187 Kanadan lippu Kanada 32 805 041 9 984 670 3
188 Libyan lippu Libya 5 765 563 1 759 540 3
189 Mauritanian lippu Mauritania 3 086 859 1 030 700 2
190 Islannin lippu Islanti 296 737 103 000 2
191 Botswanan lippu Botswana 1 640 115 600 370 2
192 Surinamen lippu Suriname 438 144 163 270 2
193 Australian lippu Australia 20 090 437 7 686 850 2
194 Namibian lippu Namibia 2 030 692 825 418 2
Joulusaari 396 135 2
Ranskan lippu Ranskan Guayana 195 506 91 000 2
195 Mongolian lippu Mongolia 2 791 272 1 564 116 1
Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 273 008 266 000 1
Pitcairnin lippu Pitcairn 53 47 0,98
Falklandinsaarten lippu Falklandinsaaret 2 967 12 173 0,24
Norjan lippu Huippuvuoret (Svalbard) 2 756 62 049 0,04
Grönlannin lippu Grönlanti 56 375 2 166 086 0,03