Luettelo kansallispäivistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo valtioiden kansallispäivistä kansallispäivän mukaan jaoteltuna.

Tammikuu
1. tammikuuta Sudan 1956, Haiti 1804, Kamerun 1962, Samoa 1962, Slovakia 1993, Tšekki 1993, Brunei 1984, Australia 1901
4. tammikuuta Myanmar 1948
8. tammikuuta Monaco 1297
31. tammikuuta Nauru 1968
Helmikuu
4. helmikuuta Sri Lanka 1948
11. helmikuuta Vatikaani 1929
16. helmikuuta Liettua 1918
18. helmikuuta Gambia 1965
22. helmikuuta Saint Lucia 1979
24. helmikuuta Viro 1918
27. helmikuuta Dominikaaninen tasavalta 1844
28. helmikuuta Egypti 1922
Maaliskuu
2. maaliskuuta Marokko 1956
3. maaliskuuta Bulgaria 1878
6. maaliskuuta Ghana 1957
12. maaliskuuta Mauritius 1968
20. maaliskuuta Tunisia 1956
21. maaliskuuta Namibia 1990
25. maaliskuuta Kreikka 1821
Huhtikuu
1. huhtikuuta Iran 1979
4. huhtikuuta Senegal 1960
5. huhtikuuta Bosnia ja Hertsegovina 1992
7. huhtikuuta Grenada 1974, Syyria 1946
9. huhtikuuta Georgia 1991, Romania 1877
16. huhtikuuta Tanska (n. 700-luvulla)
18. huhtikuuta Zimbabwe 1980
21. huhtikuuta Israel 1948
24. huhtikuuta 1916 Irlanti
27. huhtikuuta Sierra Leone 1961, Togo 1960
Toukokuu
15. toukokuuta Paraguay 1811
17. toukokuuta Norja 1814
20. toukokuuta Itä-Timor 2002
22. toukokuuta Jemen 1990
24. toukokuuta Eritrea 1993
25. toukokuuta Jordania 1946
26. toukokuuta Guyana 1966
28. toukokuuta Etiopia 1991
31. toukokuuta Etelä-Afrikka 1910
Kesäkuu
2. kesäkuuta Italia 1861
4. kesäkuuta Tonga 1970
6. kesäkuuta Ruotsi (Noin 600-luvulla)
10. kesäkuuta Portugali 1128
11. kesäkuuta Mongolia 1921
12. kesäkuuta Venäjä 1991, Filippiinit 1898
17. kesäkuuta Islanti 1944
19. kesäkuuta Kuwait 1961
23. kesäkuuta Luxemburg 1835
25. kesäkuuta Mosambik 1975, Slovenia 1991
26. kesäkuuta Madagaskar 1960
27. kesäkuuta Djibouti 1977
29. kesäkuuta Seychellit 1976
30. kesäkuuta Kongon demokraattinen tasavalta 1960, Kroatia 1991
Heinäkuu
1. heinäkuuta Burundi 1962, Kanada 1867, Ruanda 1962, Somalia 1960
4. heinäkuuta Yhdysvallat 1776
5. heinäkuuta Venezuela 1811, Kap Verde 1975, Algeria 1962
6. heinäkuuta Komorit 1975, Malawi 1964
7. heinäkuuta Salomonsaaret 1978
9. heinäkuuta Argentiina 1816
10. heinäkuuta Bahama 1973
12. heinäkuuta Kiribati 1979, Liechtenstein 1806, São Tomé ja Príncipe 1975
14. heinäkuuta Ranska 1789
17. heinäkuuta Irak 1932
19. heinäkuuta Laos 1949
20. heinäkuuta Kolumbia 1810
21. heinäkuuta Belgia 1830
26. heinäkuuta Liberia 1847, Alankomaat 1581, Malediivit 1965
28. heinäkuuta Peru 1821
Elokuu
1. elokuuta Sveitsi 1291, Benin 1960
3. elokuuta Niger 1960
5. elokuuta Burkina Faso 1960
6. elokuuta Jamaika 1962, Bolivia 1825
7. elokuuta Norsunluurannikko 1960
8. elokuuta Bhutan 1949
9. elokuuta Singapore 1965
10. elokuuta Ecuador 1830
11. elokuuta Tšad 1960
13. elokuuta Keski-Afrikan tasavalta 1960
14. elokuuta Pakistan 1947
15. elokuuta Kongon tasavalta 1962, Etelä-Korea 1945, Pohjois-Korea 1945, Intia 1950
16. elokuuta Kypros 1960
17. elokuuta Indonesia 1945, Gabon 1960
19. elokuuta Afganistan 1919
24. elokuuta Ukraina 1991
25. elokuuta Uruguay 1825, Valko-Venäjä 1991
27. elokuuta Moldova 1991
30. elokuuta Azerbaidžan 1991
31. elokuuta Malesia 1957, Trinidad ja Tobago 1962, Kirgisia 1991
Syyskuu
1. syyskuuta Uzbekistan 1991
2. syyskuuta Vietnam 1945
3. syyskuuta Qatar 1971, San Marino 301
6. syyskuuta Swazimaa 1968
7. syyskuuta Brasilia 1822
8. syyskuuta Andorra 1278, Makedonia 1991
9. syyskuuta Tadžikistan 1991
10. lokakuuta Fidži 1970
15. syyskuuta Guatemala 1821, Costa Rica 1821, El Salvador 1821, Honduras 1821, Nicaragua 1821
16. syyskuuta Meksiko 1810, Papua-Uusi-Guinea 1975
18. syyskuuta Chile 1810
19. syyskuuta Saint Kitts ja Nevis 1983
21. syyskuuta Belize 1981, Malta 1964
22. syyskuuta Mali 1960
23. syyskuuta Saudi-Arabia 1932, Armenia 1991
24. syyskuuta Guinea-Bissau 1973
26. syyskuuta Uusi-Seelanti 1907
30. syyskuuta Botswana 1966
Lokakuu
1. lokakuuta Kiina 1949, Nigeria 1960, Palau 1994, Tuvalu 1978
2. lokakuuta Guinea 1958
3. lokakuuta Saksa 1990
4. lokakuuta Lesotho 1966
9. lokakuuta Uganda 1962
10. lokakuuta Kuuba 1868
12. lokakuuta Espanja 1512, Päiväntasaajan Guinea 1968
21. lokakuuta Marshallinsaaret 1986
24. lokakuuta Sambia 1964
26. lokakuuta Itävalta 1955
27. lokakuuta Turkmenistan 1991, Saint Vincent ja Grenadiinit 1979
29. lokakuuta Turkki 1923
31. lokakuuta Unkari 1918
Marraskuu
1. marraskuuta Antigua ja Barbuda 1981
3. marraskuuta Mikronesia 1986, Panama 1903, Dominica 1978
9. marraskuuta Kambodža 1953
11. marraskuuta Angola 1975, Puola 1918
18. marraskuuta Latvia 1918, Oman 1741
22. marraskuuta Libanon 1943
25. marraskuuta Suriname 1975
28. marraskuuta Albania 1912, Mauritania 1960
30. marraskuuta Barbados 1966
Joulukuu
2. joulukuuta Arabiemiirikunnat 1971
5. joulukuuta Thaimaa 1238
6. joulukuuta Suomi 1917
9. joulukuuta Tansania 1961
12. joulukuuta Kenia 1963
16. joulukuuta Kazakstan 1991, Bangladesh 1971
24. joulukuuta Libya 1951
28. joulukuuta Nepal 1768

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]