Luettelo Internetin maatunnuksista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä artikkeli on luettelo kaikista Internetin maatunnuksista.

Aktiiviset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ac Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Ascension
.ad Andorran lippu Andorra
.ae Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat
.af Afganistanin lippu Afganistan
.ag Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda
.ai Anguillan lippu Anguilla
.al Albanian lippu Albania
.am Armenian lippu Armenia
.an Alankomaiden Antillien lippu Alankomaiden Antillit
.ao Angolan lippu Angola
.aq Etelämanner
.ar Argentiinan lippu Argentiina
.as Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa
.at Itävalta
.au Australian lippu Australia
.aw Aruban lippu Aruba
.ax Ahvenanmaan lippu Ahvenanmaa
.az Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ba Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina
.bb Barbadoksen lippu Barbados
.bd Bangladeshin lippu Bangladesh
.be Belgian lippu Belgia
.bf Burkina Fason lippu Burkina Faso
.bg Bulgarian lippu Bulgaria
.bh Bahrainin lippu Bahrain
.bi Burundin lippu Burundi
.bj Beninin lippu Benin
.bm Bermudan lippu Bermuda
.bn Brunein lippu Brunei
.bo Bolivian lippu Bolivia
.br Brasilian lippu Brasilia
.bs Bahaman lippu Bahama
.bt Bhutanin lippu Bhutan
.bw Botswanan lippu Botswana
.by Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä
.bz Belizen lippu Belize

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ca Kanada
.cc Kookossaaret
.cd Kongon demokraattinen tasavalta
.cf Keski-Afrikan tasavalta
.cg Kongon tasavalta
.ch Flag of Switzerland.svg Sveitsi
.ci Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko
.ck Cookinsaarten lippu Cookinsaaret
.cl Chilen lippu Chile
.cm Kamerun
.cn Kiina
.co Kolumbia
.cr Costa Rican lippu Costa Rica
.cu Kuuba
.cv Kap Verde
.cx Joulusaari
.cy Kypros
.cz Tšekin lippu Tšekki

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.de Saksan lippu Saksa
.dj Djiboutin lippu Djibouti
.dk Tanskan lippu Tanska
.dm Dominican lippu Dominica
.do Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta
.dz Algerian lippu Algeria

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ec Ecuadorin lippu Ecuador
.ee Viron lippu Viro
.eg Egyptin lippu Egypti
.er Eritrean lippu Eritrea
.es Espanjan lippu Espanja
.et Etiopia
.eu Euroopan unionin lippu Euroopan unioni

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.fi Suomen lippu Suomi
.fj Fidži
.fk Falklandinsaaret
.fm Mikronesian lippu Mikronesia
.fo Färsaaret
.fr Ranskan lippu Ranska

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ga Gabon
.gd Grenada
.ge Georgia
.gf Ranskan Guayana
.gg Guernsey
.gh Ghana
.gi Gibraltarin lippu Gibraltar
.gl Grönlannin lippu Grönlanti
.gm Gambia
.gn Guinea
.gp Flag of Guadeloupe (local) variant.svg Guadeloupe
.gq Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea
.gr Kreikka
.gs Etelä-Georgia ja Eteläiset Sandwichsaaret
.gt Guatemala
.gu Guam
.gw Guinea-Bissau
.gy Guyana

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.hk Hongkong
.hm Heard ja McDonaldinsaaret
.hn Honduras
.hr Kroatia
.ht Haiti
.hu Unkarin lippu Unkari

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.id Indonesia
.ie Irlanti
.il Israelin lippu Israel
.im Mansaaren lippu Mansaari
.in Intia
.io Brittiläinen Intian valtameren alueen lippu Brittiläinen Intian valtameren alue
.iq Irak
.ir Iran
.is Islannin lippu Islanti
.it Italia

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.je Jersey
.jm Jamaika
.jo Jordania
.jp Japani

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ke Kenia
.kg Kirgisia
.kh Kambodža
.ki Kiribati
.km Komorit
.kn Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis
.kp Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea
.kr Etelä-Korea
.kw Kuwait
.ky Caymansaarten lippu Caymansaaret
.kz Kazakstan

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.la Laos
.lb Libanon
.lc Saint Lucian lippu Saint Lucia
.li Liechtenstein
.lk Sri Lankan lippu Sri Lanka
.lr Liberia
.ls Lesotho
.lt Liettua
.lu Luxemburg
.lv Latvia
.ly Libya

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ma Marokon lippu. Marokko
.mc Monacon lippu Monaco
.md Moldovan lippu Moldova
.mg Madagaskarin lippu Madagaskar
.mh Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret
.mk Makedonian lippu. Makedonia
.ml Malin lippu. Mali
.mm Myanmarin lippu Myanmar
.mn Mongolian lippu Mongolia
.mo Macaon lippu. Macao
.mp Pohjois-Mariaanien lippu Pohjois-Mariaanit
.mq Martinique
.mr Mauritanian lippu. Mauritania
.ms Montserratin lippu Montserrat
.mt Maltan lippu. Malta
.mu Mauritiuksen lippu Mauritius
.mv Malediivien lippu Malediivit
.mw Malawin lippu. Malawi
.mx Meksikon lippu Meksiko
.my Malesian lippu Malesia
.mz Mosambikin lippu Mosambik

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.na Namibian lippu Namibia
.nc Uusi-Kaledonia
.ne Nigerin lippu Niger
.nf Norfolkinsaari
.ng Nigerian lippu Nigeria
.ni Nicaraguan lippu Nicaragua
.nl Alankomaiden lippu Alankomaat
.no Norjan lippu Norja
.np Nepalin lippu Nepal
.nr Naurun lippu Nauru
.nu Niuen lippu Niue
.nz Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.om Omanin lippu Oman

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.pa Panaman lippu Panama
.pe Perun lippu Peru
.pf Ranskan Polynesia
.pg Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea
.ph Filippiinit
.pk Pakistanin lippu Pakistan
.pl Puolan lippu Puola
.pm Saint-Pierre ja Miquelonin lippu Saint-Pierre ja Miquelon
.pn Pitcairnin lippu Pitcairn
.pr Puerto Ricon lippu Puerto Rico
.ps Palestiinan lippu Palestiina
.pt Portugalin lippu Portugali
.pw Palaun lippu Palau
.py Paraguayn lippu Paraguay

Q[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.qa Qatarin lippu Qatar

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.re Réunion
.ro Romanian lippu Romania
.ru Venäjän lippu Venäjä
.rw Ruandan lippu Ruanda

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.sa Saudi-Arabia Saudi-Arabia
.sb Salomonsaarten lippu Salomonsaaret
.sc Seychellien lippu Seychellit
.sd Sudanin lippu Sudan
.se Ruotsin lippu Ruotsi
.sg Singaporen lippu Singapore
.sh Saint Helenan lippu Saint Helena
.si Slovenian lippu Slovenia
.sk Slovakian lippu Slovakia
.sl Sierra Leonen lippu Sierra Leone
.sm San Marinon lippu San Marino
.sn Senegalin lippu Senegal
.sr Surinamen lippu Suriname
.st São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe
.sv El Salvadorin lippu El Salvador
.sy Syyrian lippu Syyria
.sz Swazimaan lippu Swazimaa

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.tc Turks- ja Caicossaarten lippu Turks- ja Caicossaaret
.td Tšadin lippu Tšad
.tf Ranskan eteläisten ja antarktisten alueiden lippu. Ranskan eteläiset ja antarktiset alueet
.tg Togon lippu Togo
.th Thaimaan lippu Thaimaa
.tj Tadžikistanin lippu Tadžikistan
.tk Tokelaun lippu Tokelau
.tl Itä-Timor
.tm Turkmenistanin lippu Turkmenistan
.tn Tunisian lippu Tunisia
.to Tongan lippu Tonga
.tr Turkin lippu Turkki
.tt Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago
.tv Tuvalun lippu Tuvalu
.tw Taiwanin lippu Taiwan
.tz Tansanian lippu Tansania

U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ua Ukrainan lippu Ukraina
.ug Ugandan lippu Uganda
.uk Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta
.us Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
.uy Uruguayn lippu Uruguay
.uz Uzbekistanin lippu Uzbekistan

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.va Vatikaanin lippu Vatikaani
.vc Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit
.ve Venezuelan lippu Venezuela
.vg Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret
.vi Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret
.vn Vietnamin lippu Vietnam
.vu Vanuatun lippu Vanuatu

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.ye Jemen
.yt Mayotten lippu Mayotte

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.za Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka
.zm Sambian lippu Sambia
.zw Zimbabwen lippu Zimbabwe

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varatut/osoittamattomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.eh Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara
.me Montenegron lippu Montenegro
.rs Serbian lippu Serbia
.um Yhdysvaltain pienet erillissaaret

Varatut/käyttämättömät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.bv Bouvet’nsaari
.gb Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta
.sj Svalbard ja Jan Mayen
.so Somalian lippu Somalia

Poistumassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa
.su Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto
.tp Itä-Timor

Poistetut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Maa Poistettu
.bu Myanmarin lippu Myanmar 1997
.cs Tšekkoslovakian lippu Tšekkoslovakia
Serbia ja Montenegron lippu Serbia ja Montenegro
1993
2006
.dd  Itä-Saksa 1990
.yu Jugoslavia 30. syyskuuta 2009
.zr Zairen lippu Zaire 2001

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]