Luettelo kansallislauluista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo YK:n 193:n jäsenvaltioiden sekä Taiwanin että Kosovon kansallislauluista. Kuningashymnejä ei ole luettelossa.

Valtio Kansallislaulu Otettu käyttöön (vuosi) Teksti (kirjoittaja) Säveltäjä Virallinen kieli
 Afganistan Milli Tharana 2006 Abdul Bari Jahani Babrak Wassa paštu
 Albania Hymni i Flamurit 1912 Aleksander Stavre Drenova Ciprian Porumbescu albania
 Algeria Kassaman 1963 Moufdi Zakaria Mohamed Fawzi arabia
 Andorra El Gran Carlemany 1921 Enric Marfany Bons Juan Benlloch y Vivó katalaani
 Angola Angola Avante 1975 Manuel Rui Alves Monteiro Rui Alberto Vieira Dias Mingas portugali
 Antigua ja Barbuda Fair Antigua, We Salute Thee 1967 Novelle Hamilton Richards Walter Garnet Picart Chambers englanti
 Argentiina Himno Nacional Argentino 1813 Vicente López y Planes Blas Parera espanja
 Armenia Mer Hayrenik 1991 Mikael Nalbandian Barsegh Kanachyan armenia
 Australia Advance Australia Fair 1984 Peter Dodds McCormick Peter Dodds McCormick englanti
 Itävalta Land der Berge, Land am Strome 1946 Paula von Preradović Wolfgang Amadeus Mozart saksa
Flag of Azerbaijan.svg Azerbaidžan Azərbaycan marşı 1992 Ahmed Javad Uzeyir Hajibeyov azeri
 Bahama March On, Bahamaland 1973 Timothy Gibson Timothy Gibson englanti
 Bahrain Bahrainona 1971 Mohamed Sudqi Ayyash tuntematon arabia
 Bangladesh Amar Sonar Bangla 1972 Rabindranath Tagore Rabindranath Tagore bengali
 Barbados In Plenty and In Time of Need 1966 Irving Burgie C. Van Roland Edwards englanti
 Valko-Venäjä My, belarusy 1955 Michael Klimovich Niescier Sakałoŭski valkovenäjä
 Belgia La Brabançonne 1860 Louis-Alexandre Dechet François Van Campenhout ranska,hollanti
 Belize Land of the Free 1981 Samuel Alfred Haynes Selwyn Walford Young englanti
 Benin L'Aube Nouvelle 1960 Gilbert Jean Dagnon Gilbert Jean Dagnon ranska
 Bhutan Druk tsendhen 1953 Dasho Gyaldun Thinley Aku Tongmi dzongkha
 Bolivia Bolivianos, el hado propicio 1851 José Ignacio de Sanjinés Leopoldo Benedetto Vincenti espanja
 Bosnia ja Hertsegovina Državna himna Bosne i Hercegovine 1999 Dušan Šestić bosnia
 Botswana Fatshe leno la rona 1966 Kgalemang Tumedisco Motsete Kgalemang Tumedisco Motsete tswana
 Brasilia Hino Nacional Brasileiro 1922 Joaquim Osório Duque Estrada Francisco Manuel da Silva portugali
 Brunei Ya Allah lanjutkan la usia Duli tuanku 1951 Pengiran Haji Mohamed Yusuf bin Abdul Rahim Awang Haji Besar bin Sagap malaiji
 Bulgaria Mila Rodino 1964 Tsvetan Radoslavov Tsvetan Radoslavov bulgaria
 Burkina Faso Une Seule Nuit 1984 Thomas Sankara Thomas Sankara ranska
 Myanmar Gba Majay Bma 1947 Saya Tin Saya Tin burma
 Burundi Burundi bwacu 1962 Jean-Baptiste Ntahokaja Marc Barengayabo ranska ,kirundi
 Kambodža Nokoreach 1941 Chuon Nat F. Perruchot ja J. Jekyll khmer
 Kamerun O Cameroon, Cradle of Our Forefathers 1957 René Djam Afame, Samuel Minkio Bamba ja Moïse Nyatte Nko'o René Djam Afame ranska /englanti
 Kanada O Canada 1980 Adolphe-Basile Routhier,Robert Stanley Weir Calixa Lavallée ranska /englanti
 Kap Verde Cântico da Liberdade 1996 Amílcar Spencer Lopes Adalberto Higino Tavares Silva portugali
 Keski-Afrikan tasavalta La Renaissance 1960 Barthélémy Boganda Herbert Pepper ranska
 Tšad La Tchadienne 1960 Louis Gidrol Paul Villard ranska
 Chile Himno Nacional de Chile 1828 Eusebio Lillo Ramón Carnicer espanja
Flag of the People's Republic of China.svg Kiinan kansantasavalta Vapaaehtoisten marssi 1949 (väliaikainen)
1982 (virallinen)
Tian Han Nie Er kiina
 Kiinan tasavalta Kansan kolme periaatetta 1937 (de facto)
1943 (de jure)
Sun Jat-sen Cheng Maoyun kiina
 Kolumbia Oh Gloria Inmarcesible 1920 Rafael Núñez Oreste Sindici espanja
Kosovo Kosovo Eurooppa 2008 ei tekstiä Mendi Mengjiqin albania
 Komorit Udzima wa ya Masiwa 1978 Said Hachim Sidi Abderemane Said Hachim Sidi Abderemane ja Kamildine Abdallah ranska/škimoro
 Kongon demokraattinen tasavalta Debout Congolais 1960 Joseph Lutumba Simon-Pierre Boka di Mpasi Londi ranska
 Kongon tasavalta La Congolaise 1959 Levent Kimbangui Français Jacques Tondra ranska
 Costa Rica Noble patria, tu hermosa bandera 1853 José María Zeledón Brenes Manuel María Gutiérrez espanja
 Norsunluurannikko L'Abidjanaise 1960 Mathieu Ekra, Joachim Bony ja Pierre Marie Coty Pierre Marie Coty ja Pierre Michel Pango ranska
 Kroatia Lijepa naša domovino 1972 Antun Mihanović Josip Runjanin kroatia
 Kuuba La Bayamesa 1902 Perucho Figueredo Perucho Figueredo espanja
 Kypros Imnos eis tin Eleftherian 1960 Dionýsios Solomós Nikolaos Mantzaros kreikka
 Tšekki Kde domov můj 1918 Josef Kajetán Tyl František Škroup tšekki
 Tanska Der er et Yndigt land 1835 Adam Gottlob Oehlenschläger Hans Ernst Krøyer tanska
 Djibouti Djibouti 1977 Aden Elmi Abdi Robleh somali
 Dominica Isle of Beauty, Isle of Splendour 1967 Wilfred Oscar Morgan Pond Lemuel McPherson Christian englanti
 Dominikaaninen tasavalta Quisqueyanos valientes 1934 Emilio Prud'Homme Jose Rufino Reyes Siancas espanja
 Itä-Timor Pátria 2002 Francisco Borja da Costa Afonso de Araujo portugali
 Ecuador Salve, Oh Patria 1948 Juan León Mera Antonio Neumane espanja
 Egypti Biladi, Biladi, Biladi 1979 Sayed Darwish Sayed Darwish arabia
 El Salvador Saludemos la Patria orgullosos 1879 Juan José Cañas Juan Aberle espanja
 Päiväntasaajan Guinea Caminemos Pisando la Senda de Nuestra Inmensa Felicidad 1968 Atanasio Ndongo Miyone Atanasio Ndongo Miyone espanja
 Eritrea Ertra, Ertra, Ertra 1993 Solomon Tsehaye Beraki Isaac Abraham Meharezghi, Aron Tekle Tesfatsion tigrinja
 Viro Mu isamaa, mu õnn ja rõõm 1920 Johann Voldemar Jannsen Fredrik Pacius viro
 Etelä-Sudan South Sudan Oyee! 2011 Useita kirjoittajia Useita säveltäjiä englanti
 Etiopia Whedefit Gesgeshi Woude Henate Ethiopia 1992 Dereje Melaku Mengesha Solomon Lulu Mitiku amhara
 Fidži God Bless Fiji 1970 Michael Francis Alexander Prescott Charles Austin Miles englanti/fidži
 Filippiinit Lupang Hinirang 1898 José Palma Julián Felipe tagalog
 Ranska La Marseillaise 1795 Claude Joseph Rouget de Lisle Claude Joseph Rouget de Lisle ranska
 Gabon La Concorde 1960 Georges Aleka Damas Georges Aleka Damas ranska
 Gambia For The Gambia Our Homeland 1965 Virginia Julie Howe Jeremy Frederick Howe englanti
 Georgia Tavisupleba 2004 David Magradze Zakaria Paliashvili georgia
 Saksa Deutschlandlied 1922 August Heinrich Hoffmann von Fallersleben Joseph Haydn saksa
 Ghana God Bless Our Homeland Ghana 1957 Philip Gbeho Philip Gbeho englanti
 Kreikka Imnos eis tin Eleftherian 1865 Dionýsios Solomós Nikolaos Mantzaros kreikka
 Grenada Hail Grenada 1974 Irva Merle Baptiste Louis Arnold Masanto englanti
 Guatemala Guatemala Feliz 1896 José Joaquín Palma Rafael Álvarez Ovalle espanja
 Guinea Liberté 1958 tuntematon Kodofo Moussa ranska
 Guinea-Bissau Esta é a Nossa Pátria Bem Amada 1974 Amílcar Cabral Amílcar Cabral portugali
 Guyana Dear Land of Guyana, of Rivers and Plains 1966 Archibald Leonard Luker Robert Cyril Gladstone Potter englanti
 Haiti La Dessalinienne 1904 Justin Lhérisson Nicolas Geffrard ranska
 Honduras Tu bandera es un lampo de cielo 1915 Augusto Constancio Coello Carlos Hartling espanja
 Unkari Isten, áldd meg a magyart 1844 Ferenc Kölcsey Ferenc Erkel unkari
 Islanti Lofsöngur 1944 Matthías Jochumsson Sveinbjörn Sveinbjörnsson islanti
 Intia Jana Gana Mana 1950 Rabindranath Tagore Rabindranath Tagore bengali
 Indonesia Indonesia Raya 1945 Wage Rudolf Supratman Wage Rudolf Supratman indonesia
 Iran Sorood-e Jomhoori-e Eslami 1990 Hassan Riyahi persia
 Irak Mautini 2004 Ibrahim Touqan Mohammed Flayfel arabia
 Irlanti Amhrán na bhFiann 1926 Liam Ó Rinn Peadar Kearney ja Patrick Heeney iiri
 Israel Hatikvah 1948 Naftali Herz Imber Samuel Cohen heprea
 Italia Fratelli d'Italia 1946 Goffredo Mameli Michele Novaro italia
 Jamaika Jamaica, Land We Love 1962 Hugh Sherlock Robert Lightbourne englanti
 Japani Kimi Ga Yo 1999 ei tiedossa ei tiedossa japani
 Jordania As-salam al-malaki al-urdoni 1946 Abdul Monem Al-Refai Abdul Qader al-Taneer arabia
 Kazakstan Meniñ Qazaqstanım 2006 Zhumeken Nazhimedenov Shamshi Kaldayakov kazakki
 Kenia Ee Mungu Nguvu Yetu 1963 Graham Hyslop, G. W. Senoga-Zake, Thomas Kalume, Peter Kibukosya, ja Washington Omondi perinteinen afrikkalainen sävelmä swahili
 Kiribati Teirake kaini Kiribati 1979 Urium Tamuera Ioteba Urium Tamuera Ioteba kiribati
Korean demokraattinen kansantasavalta Achimŭn pinnara 1947 Pak Seyŏng Kim Wŏn'gyun korea
 Korean tasavalta Aegukga 1948 Ahn Eak-tae tuntematon korea
 Kuwait Al-Nasheed al-Watani 1978 Ahmad Meshari Al-Adwani Ibrahim Al-Soula arabian
 Kirgisia Kyrgyz Respublikasynyn Mamlekettik Gimni 1992 Djamil Sadykov, Eshmambet Kuluev Nasyr Davlesov, Kalyi Moldobasanov kirgisia
 Laos Pheng Xat Lao 1947 Sisana Sisane Thongdy Sounthonevichit lao
 Latvia Dievs, svētī Latviju 1920 Kārlis Baumanis Kārlis Baumanis latvia
 Libanon Kulluna lil-watan lil-ula lil-alam 1927 Rashid Nakhle Wadih Sabra arabia
 Lesotho Lesotho Fatse La Bontata Rona 1967 François Coillard Ferdinand-Samuel Laur sotho
 Liberia All Hail, Liberia Hail 1847 Daniel Bashiel Warner Olmstead Luca englanti
 Libya Libya, Libya, Libya 2011 Al Bashir Al Arebi Mohammed Abdel Wahab arabia
 Liechtenstein Oben am jungen Rhein 1963 Jakob Josef Jauch tuntematon saksa
 Liettua Tautiska Giesme 1919 Vincas Kudirka Vincas Kudirka liettua
 Luxemburg Ons Heemecht 1895 Michel Lentz Jean Antoine Zinnen luxemburg
 Madagaskar "Ry Tanindraza nay malala ô 1960 Norbert Raharisoa Rahajason malagassi
 Malawi Mlungu salitsani Malawi 1964 Michael-Fredrick Paul Sauka Michael-Fredrick Paul Sauka njandža
 Malesia Negaraku 1957 malaiji
 Malediivit Gaumii salaam 1972 Muhammad Jameel Didi Pandit Wannakuwattawaduge Don Amaradeva divehi
 Mali Pour l'Afrique et pour toi, Mali 1962 Seydou Badian Kouyate Banzoumana Sissoko ranska
 Malta L-Innu Malti 1964 Dun Karm Psaila Robert Samut malta
 Marshallinsaaret Forever Marshall Islands 1991 Amata Kabua Amata Kabua marshalli
 Mauritania Nachid al-watani al-Mauritani 1960 Baba Ould Cheikh Tolia Nikiprowetzky arabia
 Mauritius Motherland 1968 Jean Georges Prosper Philippe Gentil englantia
 Meksiko Himno Nacional Mexicano 1943 Francisco González Bocanegra Jaime Nunó espanja
 Mikronesia Patriots of Micronesia 1991 tuntematon tuntematon englanti
 Moldova Limba noastră 1994 Alexei Mateevici Alexandru Cristea moldavia
 Monaco Hymne Monégasque 1848 Louis Notari Théophile Bellando de Castro monegassi
 Mongolia Bügd Nairamdakh Mongol 1950 Tsendiin Damdinsüren Bilegiin Damdinsüren, Luvsanjyamts Murdorj mongoli
 Montenegro Oj, svijetla majska zoro 2004 Sekula Drljević Žarko Mirković' montenegro/ serbia
 Marokko Hymne Cherifien 1956 Ali Squalli Houssaini Léo Morgan arabia
 Mosambik Pátria Amada 2002 tuntematon tuntematon portugali
 Namibia Namibia, Land of the Brave 1991 Axali Doëseb Axali Doëseb englanti
 Nauru Nauru Bwiema 1968 Margaret Hendrie Laurence Henry Hicks nauru
   Nepal Sayaun Thunga Phool Ka 2007 Byakul Maila Ambar Gurung nepali
 Alankomaat Wilhelmus van Nassouwe 1932 tuntematon Adrianus Valerius hollanti
 Uusi-Seelanti God Defend New Zealand 1977 Thomas Bracken, Thomas H. Smith John Joseph Woods englanti/ maori
 Nicaragua Salve a ti, Nicaragua 1971 Salomón Ibarra Mayorga Luis A. Delgadillo espanja
 Niger La Nigérienne 1961 Maurice Albert Thiriet Robert Jacquet, Nicolas Abel François Frionnet ranska
 Nigeria Arise O Compatriots, Nigeria’s Call Obey 1978 John A. Ilechukwu, Eme Etim Akpan, B. A. Ogunnaike
Sotu Omoigui, P. O. Aderibighe
Nigerian poliisi soittokunta englanti
 Norja Ja, vi elsker dette landet 1864 Bjørnstjerne Bjørnson Rikard Nordraak norja
 Oman Nashid as-Salaam as-Sultani 1970 tuntematon tuntematon arabia
 Pakistan Pak sarzamin shad bad 1954 Hafeez Jullundhri Ahmed Ghulamali Chagla urdu
 Palau Belau loba klisiich er a kelulul 1980 Ymesei O. Ezekiel palau
 Panama Himno Istmeño 1925 Jeronimo de la Ossa Santos Jorge espanja
 Papua-Uusi-Guinea O Arise, All You Sons 1975 Tom Shacklady Tom Shacklady englanti
 Paraguay Paraguayos, República o Muerte 1933 Francisco Acuña de Figueroa Françoice Dupuis, Remberto Giménez espanja
 Peru Somos libres, seámoslo siempre 1821 José de la Torre Ugarte y Alarcón Jose Bernardo Alcedo espanja
 Pohjois-Makedonia Denes nad Makedonija 1992 Vlado Maleski Todor Skalovski makedonia
 Portugali A Portuguesa 1911 Henrique Lopes de Mendonça Alfredo Keil portugali
 Puola Mazurek Dąbrowskiego 1926 Józef Wybicki tuntematon puola
 Qatar As Salam al Amiri 1996 Sheikh Mubarak bin Saïf al-Thani tuntematon arabia
 Romania Deșteaptă-te, române! 1989 Andrei Mureșanu Anton Pann, Gheorghe Ucenescu romania
 Venäjä Gosudarstvenny Gimn Rossiyskoy Federatsii 2000 Sergey Mikhalkov Alexander Vasilyevich Alexandrov venäjä
 Ruanda Rwanda Nziza 2002 Faustin Murigo Jean-Bosco Hashakimana ruanda
 Saint Kitts ja Nevis Oh Land of Beauty 1983 Kenrick Georges Kenrick Georges englanti
 Saint Lucia Sons and Daughters of St. Lucia 1979 Charles Jesse Leton Felix Thomas englanti
 Saint Vincent ja Grenadiinit Saint Vincent Land So Beautiful 1979 Phyllis Punnett tuntematon englanti
 Samoa The Banner of Freedom 1962 Sauni Iiga Kuresa Sauni Iiga Kuresa englanti
 San Marino Inno Nazionale 1894 Federico Consolo Federico Consolo italia
 São Tomé ja Príncipe Independência total 1975 Alda Neves da Graça do Espírito Santo Manuel dos Santos Barreto de Sousa e Almeida portugali
 Saudi-Arabia Aš al-Malik 1950 Ibrahim Khafaji Abdul Rahman Al-Khateeb arabia
 Senegal Pincez Tous vos Koras, Frappez les Balafons 1960 Léopold Sédar Senghor Herbert Pepper ranska
 Serbia Bože pravde 1882 (de facto)
2006 (de jure)
Jovan Đorđević Davorin Jenko serbia
 Seychellit Koste Seselwa 1996 David François Marc André,George Charles Robert Payet David François Marc André,George Charles Robert Payet seychellinkreoli
 Sierra Leone High We Exalt Thee, Realm of the Free 1961 Clifford Nelson Fyle John Akar englanti
 Singapore Majulah Singapura 1959 Zubir Said Zubir Said malaiji
 Slovakia Nad Tatrou sa blýska 1918 Janko Matúška kansansävel slovakia
 Slovenia Zdravljica 1989 France Prešeren Stanko Premrl slovenia
 Salomonsaaret God Save Our Solomon Islands 1978 Panapasa Balekana, Matila Balekana Panapasa Balekana englanti
 Somalia Qolobaa Calankeed 2012 Abdullahi Qarshe Abdullahi Qarshe somali
 Etelä-Afrikka National Anthem of South Africa 1997 Enoch Sontonga, C. J. Langenhoven Enoch Sontonga, C. J. Langenhoven xhosa
zulu
sesotho
afrikaans
englanti
 Espanja Marcha Real 1770 ei tekstiä tuntematon espanja
 Sri Lanka Sri Lanka Matha 1951 Ananda Samarakoon Ananda Samarakoon sinhali
 Sudan Nahnu jund Allah jund al-watan 1956 Sayyed Ahmed Mohammed Salih Ahmed Murjan arabia
 Suomi Maamme 1867 Johan Ludvig Runeberg Fredrik Pacius suomi/ruotsi
 Suriname God zij met ons Suriname 1959 Cornelis Atses Hoekstra , Henry de Ziel Johannes Corstianus de Puy hollanti
 Swazimaa Oh God, Bestower of the Blessings of the Swazi 1968 Andrease Enoke Fanyana Simelane David Kenneth Rycroft swazi
 Ruotsi Du gamla, Du fria ei tiedossa Richard Dybeck kansansävelmä ruotsi
 Sveitsi Schweizerpsalm 1961 (de facto)
1981 (de jure)
Leonhard Widmer Alberich Zwyssig saksa
ranska
italia
retoromaani
 Syyria Humat ad-Diyar 1936 Khalil Mardam Bey Mohammed Flayfel arabia
 Tadžikistan Surudi milli 1991 Gulnazar Keldi Suleiman Yudakov tadžikki
 Tansania Mungu ibariki Afrika 1961 Enoch Sontonga swahili
 Thaimaa Phleng Chat 1939 Luang Saranupraphan Peter Feit thai
 Togo Salut à toi, pays de nos aïeux 1960 Alex Casimir-Dosseh Alex Casimir-Dosseh ranska
 Tonga Ko e fasi 'oe tu'i 'o e 'Otu Tonga 1874 Uelingatoni Ngū Tupoumalohi Karl Gustavus Schmitt tonga
 Trinidad ja Tobago Forged From The Love of Liberty 1962 Patrick Castagne Patrick Castagne englanti
 Tunisia Himat Al Hima 1987 Mustafa Sadiq Al-Rafi'i , Aboul-Qacem Echebbi Mohammed Abdelwahab arabia
 Turkki İstiklâl Marşı 1921 Mehmet Akif Ersoy Zeki Üngör turkki
 Turkmenistan Garaşsyz, Bitarap,Türkmenistanyň Döwlet Gimni 1991 Saparmurat Nijazov Veli Muhatov turkeemeni
 Tuvalu Tuvalu mo te Atua 1978 Afaese Manoa Afaese Manoa tuvalu
 Uganda Oh Uganda, Land of Beauty 1963 George Wilberforce Kakoma George Wilberforce Kakoma englanti
 Ukraina Štše ne vmerla Ukrajiny 1917 Pavlo Chubynsky Mykhaylo Verbytsky ukraina
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat Ishi Biladi 1971 Arif Al Sheikh Abdullah Al Hassan Saad Abdel Wahab arabia
 Yhdistynyt kuningaskunta God Save the Queen 1745 tuntematon tuntematon englanti
 Yhdysvallat The Star-Spangled Banner 1931 Francis Scott Key John Stafford Smith englanti
 Uruguay Orientales, la Patria o la tumba 1938 Francisco Acuña de Figueroa Francisco José Debali espanja
 Uzbekistan O`zbekiston Respublikasining Davlat Madhiyasi 1991 Abdulla Aripov Mutal Burhanov uzbekki
 Vanuatu Yumi, Yumi, Yumi 1980 François Vincent Ayssav François Vincent Ayssav bislama
 Venezuela Gloria al bravo pueblo 1881 Vicente Salias Juan José Landaeta espanja
 Vietnam Tiến Quân Ca 1945 Văn Cao Văn Cao vietnam
 Jemen Al-jumhuriyatu l-muttahida 1990 Abdallah Abdulwahab Noman Ayoob Tarish arabia
 Sambia Stand and Sing of Zambia, Proud and Free 1964 Enoch Sontonga Enoch Sontonga englanti
 Zimbabwe Kalibusiswe Ilizwe leZimbabwe 1994 Solomon Mutswairo Fred Changundega englanti