Luettelo kansallislauluista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo YK:n 193:n jäsenvaltioiden sekä Taiwanin että Kosovon kansallislauluista. Kuningashymnejä ei ole luettelossa.

valtio kansallislaulu otettu käyttöön (pvm) teksti (kirjoittaja) säveltäjä virallinen kieli
Afganistanin lippu Afganistan Milli Tharana 2006 Abdul Bari Jahani Babrak Wassa paštu
Albanian lippu Albania Hymni i Flamurit 1912 Aleksander Stavre Drenova Ciprian Porumbescu albania
Algerian lippu Algeria Kassaman 1963 Moufdi Zakaria Mohamed Fawzi arabia
Andorran lippu Andorra El Gran Carlemany 1921 Enric Marfany Bons Juan Benlloch y Vivó katalaani
Angolan lippu Angola Angola Avante 1975 Manuel Rui Alves Monteiro Rui Alberto Vieira Dias Mingas portugali
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda Fair Antigua, We Salute Thee 1967 Novelle Hamilton Richards Walter Garnet Picart Chambers englanti
Argentiinan lippu Argentiina Himno Nacional Argentino 1813 Vicente López y Planes Blas Parera espanja
Armenian lippu Armenia Mer Hayrenik 1991 Mikael Nalbandian Barsegh Kanachyan armenia
Australian lippu Australia Advance Australia Fair 1984 Peter Dodds McCormick Peter Dodds McCormick englanti
Itävalta Land der Berge, Land am Strome 1946 Paula von Preradović Wolfgang Amadeus Mozart saksa
Flag of Azerbaijan.svgAzerbaidžan Azərbaycan marşı 1992 Ahmed Javad Uzeyir Hajibeyov azeri
Bahaman lippu Bahama March On, Bahamaland 1973 Timothy Gibson Timothy Gibson englanti
Bahrainin lippu Bahrain Bahrainona 1971 Mohamed Sudqi Ayyash tuntematon arabia
Bangladeshin lippu Bangladesh Amar Sonar Bangla 1972 Rabindranath Tagore Rabindranath Tagore bengali
Barbadoksen lippu Barbados In Plenty and In Time of Need 1966 Irving Burgie C. Van Roland Edwards englanti
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä My, belarusy 1955 Michael Klimovich Niescier Sakałoŭski valkovenäjä
Belgian lippu Belgia La Brabançonne 1860 Louis-Alexandre Dechet François Van Campenhout ranska,hollanti
Belizen lippu Belize Land of the Free 1981 Samuel Alfred Haynes Selwyn Walford Young englanti
Beninin lippu Benin L'Aube Nouvelle 1960 Gilbert Jean Dagnon Gilbert Jean Dagnon ranska
Bhutanin lippu Bhutan Druk tsendhen 1953 Dasho Gyaldun Thinley Aku Tongmi dzongkha
Bolivian lippu Bolivia Bolivianos, el hado propicio 1851 José Ignacio de Sanjinés Leopoldo Benedetto Vincenti espanja
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina Državna himna Bosne i Hercegovine 1999 Dušan Šestić bosnia
Botswanan lippu Botswana Fatshe leno la rona 1966 Kgalemang Tumedisco Motsete Kgalemang Tumedisco Motsete tswana
Brasilian lippu Brasilia Hino Nacional Brasileiro 1922 Joaquim Osório Duque Estrada Francisco Manuel da Silva portugali
Brunein lippu Brunei Ya Allah lanjutkan la usia Duli tuanku 1951 Pengiran Haji Mohamed Yusuf bin Abdul Rahim Awang Haji Besar bin Sagap malaiji
Bulgarian lippu Bulgaria Mila Rodino 1964 Tsvetan Radoslavov Tsvetan Radoslavov bulgaria
Burkina Fason lippu Burkina Faso Une Seule Nuit 1984 Thomas Sankara Thomas Sankara ranska
Myanmarin lippu Myanmar Gba Majay Bma 1947 Saya Tin Saya Tin burma
Burundin lippu Burundi Burundi bwacu 1962 Jean-Baptiste Ntahokaja Marc Barengayabo ranska ,kirundi
Kambodža Nokoreach 1941 Chuon Nat F. Perruchot ja J. Jekyll khmer
Kamerun O Cameroon, Cradle of Our Forefathers 1957 René Djam Afame, Samuel Minkio Bamba ja Moïse Nyatte Nko'o René Djam Afame ranska /englanti
Kanada O Canada 1980 Adolphe-Basile Routhier,Robert Stanley Weir Calixa Lavallée ranska /englanti
Kap Verde Cântico da Liberdade 1996 Amílcar Spencer Lopes Adalberto Higino Tavares Silva portugali
Keski-Afrikan tasavalta La Renaissance 1960 Barthélémy Boganda Herbert Pepper ranska
Tšadin lippu Tšad La Tchadienne 1960 Louis Gidrol Paul Villard ranska
Chilen lippu Chile Himno Nacional de Chile 1828 Eusebio Lillo Ramón Carnicer espanja
Flag of the People's Republic of China.svg Kiinan kansantasavalta Vapaaehtoisten marssi 1949 (väliaikainen)
1982 (virallinen)
Tian Han Nie Er kiina
Kiinan tasavalta Kansan kolme periaatetta 1937 (de facto)
1943 (de jure)
Sun Jat-sen Cheng Maoyun kiina
Kolumbia Oh Gloria Inmarcesible 1920 Rafael Núñez Oreste Sindici espanja
Kosovon lippu Kosovo Eurooppa 2008 ei tekstiä Mendi Mengjiqin albania
Komorit Udzima wa ya Masiwa 1978 Said Hachim Sidi Abderemane Said Hachim Sidi Abderemane ja Kamildine Abdallah ranska/škimoro
Kongon demokraattinen tasavalta Debout Congolais 1960 Joseph Lutumba Simon-Pierre Boka di Mpasi Londi ranska
Kongon tasavalta La Congolaise 1959 Levent Kimbangui Français Jacques Tondra ranska
Costa Rican lippu Costa Rica Noble patria, tu hermosa bandera 1853 José María Zeledón Brenes Manuel María Gutiérrez espanja
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko L'Abidjanaise 1960 Mathieu Ekra, Joachim Bony ja Pierre Marie Coty Pierre Marie Coty ja Pierre Michel Pango ranska
Kroatia Lijepa naša domovino 1972 Antun Mihanović Josip Runjanin kroatia
Kuuba La Bayamesa 1902 Perucho Figueredo Perucho Figueredo espanja
Kypros Imnos eis tin Eleftherian 1960 Dionýsios Solomós Nikolaos Mantzaros kreikka
Tšekin lippu Tšekki Kde domov můj 1918 Josef Kajetán Tyl František Škroup tšekki
Tanskan lippu Tanska Der er et Yndigt land 1835 Adam Gottlob Oehlenschläger Hans Ernst Krøyer tanska
Djiboutin lippu Djibouti Djibouti 1977 Aden Elmi Abdi Robleh somali
Dominican lippu Dominica Isle of Beauty, Isle of Splendour 1967 Wilfred Oscar Morgan Pond Lemuel McPherson Christian englanti
Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta Quisqueyanos valientes 1934 Emilio Prud'Homme Jose Rufino Reyes Siancas espanja
Itä-Timor Pátria 2002 Francisco Borja da Costa Afonso de Araujo portugali
Ecuadorin lippu Ecuador Salve, Oh Patria 1948 Juan León Mera Antonio Neumane espanja
Egyptin lippu Egypti Biladi, Biladi, Biladi 1979 Sayed Darwish Sayed Darwish arabia
El Salvadorin lippu El Salvador Saludemos la Patria orgullosos 1879 Juan José Cañas Juan Aberle espanja
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea Caminemos Pisando la Senda de Nuestra Inmensa Felicidad 1968 Atanasio Ndongo Miyone Atanasio Ndongo Miyone espanja
Eritrean lippu Eritrea Ertra, Ertra, Ertra 1993 Solomon Tsehaye Beraki Isaac Abraham Meharezghi, Aron Tekle Tesfatsion tigrinja
Viron lippu Viro Mu isamaa, mu õnn ja rõõm 1920 Johann Voldemar Jannsen Fredrik Pacius viro
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan South Sudan Oyee! 2011 Useita kirjoittajia Useita säveltäjiä englanti
Etiopia Whedefit Gesgeshi Woude Henate Ethiopia 1992 Dereje Melaku Mengesha Solomon Lulu Mitiku amhara
Fidži God Bless Fiji 1970 Michael Francis Alexander Prescott Charles Austin Miles englanti/fidži
Suomen lippu Suomi Maamme 1867 Johan Ludvig Runeberg Fredrik Pacius suomi/ruotsi
Ranskan lippu Ranska La Marseillaise 1795 Claude Joseph Rouget de Lisle Claude Joseph Rouget de Lisle ranska
Gabon La Concorde 1960 Georges Aleka Damas Georges Aleka Damas ranska
Gambia For The Gambia Our Homeland 1965 Virginia Julie Howe Jeremy Frederick Howe englanti
Georgia Tavisupleba 2004 David Magradze Zakaria Paliashvili georgia
Saksan lippu Saksa Das Lied der Deutschen 1922 August Heinrich Hoffmann von Fallersleben Joseph Haydn saksa
Ghana God Bless Our Homeland Ghana 1957 Philip Gbeho Philip Gbeho englanti
Kreikka Imnos eis tin Eleftherian 1865 Dionýsios Solomós Nikolaos Mantzaros kreikka
Grenada Hail Grenada 1974 Irva Merle Baptiste Louis Arnold Masanto englanti
Guatemala Guatemala Feliz 1896 José Joaquín Palma Rafael Álvarez Ovalle espanja
Guinea Liberté 1958 tuntematon Kodofo Moussa ranska
Guinea-Bissau Esta é a Nossa Pátria Bem Amada 1974 Amílcar Cabral Amílcar Cabral portugali
Guyana Dear Land of Guyana, of Rivers and Plains 1966 Archibald Leonard Luker Robert Cyril Gladstone Potter englanti
Haiti La Dessalinienne 1904 Justin Lhérisson Nicolas Geffrard ranska
Honduras Tu bandera es un lampo de cielo 1915 Augusto Constancio Coello Carlos Hartling espanja
Unkarin lippu Unkari Isten, áldd meg a magyart 1844 Ferenc Kölcsey Ferenc Erkel unkari
Islannin lippu Islanti Lofsöngur 1944 Matthías Jochumsson Sveinbjörn Sveinbjörnsson islanti
Intia Jana Gana Mana 1950 Rabindranath Tagore Rabindranath Tagore bengali
Indonesia Indonesia Raya 1945 Wage Rudolf Supratman Wage Rudolf Supratman indonesia
Iran Sorood-e Jomhoori-e Eslami 1990 Hassan Riyahi persia
Irak Mautini 2004 Ibrahim Touqan Mohammed Flayfel arabia
Irlanti Amhrán na bhFiann 1926 Liam Ó Rinn Peadar Kearney ja Patrick Heeney iiri
Israelin lippu Israel Hatikvah 1948 Naftali Herz Imber Samuel Cohen heprea
Italia Fratelli d'Italia 1946 Goffredo Mameli Michele Novaro italia
Jamaika Jamaica, Land We Love 1962 Hugh Sherlock Robert Lightbourne englanti
Japani Kimi Ga Yo 1999 ei tiedossa ei tiedossa japani
Jordania As-salam al-malaki al-urdoni 1946 Abdul Monem Al-Refai Abdul Qader al-Taneer arabia
Kazakstan Meniñ Qazaqstanım 2006 Zhumeken Nazhimedenov Shamshi Kaldayakov kazakki
Kenia Ee Mungu Nguvu Yetu 1963 Graham Hyslop, G. W. Senoga-Zake, Thomas Kalume, Peter Kibukosya, ja Washington Omondi perinteinen afrikkalainen sävelmä swahili
Kiribati Teirake kaini Kiribati 1979 Urium Tamuera Ioteba Urium Tamuera Ioteba kiribati
Korean demokraattinen kansantasavalta Achimŭn pinnara 1947 Pak Seyŏng Kim Wŏn'gyun korea
Korean tasavalta Aegukga 1948 Ahn Eak-tae tuntematon korea
Kuwait Al-Nasheed al-Watani 1978 Ahmad Meshari Al-Adwani Ibrahim Al-Soula arabian
Kirgisia Kyrgyz Respublikasynyn Mamlekettik Gimni 1992 Djamil Sadykov, Eshmambet Kuluev Nasyr Davlesov, Kalyi Moldobasanov kirgisia
Laos Pheng Xat Lao 1947 Sisana Sisane Thongdy Sounthonevichit lao
Latvia Dievs, svētī Latviju 1920 Kārlis Baumanis Kārlis Baumanis latvia
Libanon Kulluna lil-watan lil-ula lil-alam 1927 Rashid Nakhle Wadih Sabra arabia
Lesotho Lesotho Fatse La Bontata Rona 1967 François Coillard Ferdinand-Samuel Laur sotho
Liberia All Hail, Liberia Hail 1847 Daniel Bashiel Warner Olmstead Luca englanti
Libya Libya, Libya, Libya 2011 Al Bashir Al Arebi Mohammed Abdel Wahab arabia
Liechtenstein Oben am jungen Rhein 1963 Jakob Josef Jauch tuntematon saksa
Liettua Tautiska Giesme 1919 Vincas Kudirka Vincas Kudirka liettua
Luxemburg Ons Heemecht 1895 Michel Lentz Jean Antoine Zinnen luxemburg
Makedonian lippu. Makedonia Denes nad Makedonija 1992 Vlado Maleski Todor Skalovski makedonia
Madagaskarin lippu Madagaskar "Ry Tanindraza nay malala ô 1960 Norbert Raharisoa Rahajason malagassi
Malawin lippu. Malawi Mlungu salitsani Malawi 1964 Michael-Fredrick Paul Sauka Michael-Fredrick Paul Sauka njandža
Malesian lippu Malesia Negaraku 1957 malaiji
Malediivien lippu Malediivit Gaumii salaam 1972 Muhammad Jameel Didi Pandit Wannakuwattawaduge Don Amaradeva divehi
Malin lippu. Mali Pour l'Afrique et pour toi, Mali 1962 Seydou Badian Kouyate Banzoumana Sissoko ranska
Maltan lippu. Malta L-Innu Malti 1964 Dun Karm Psaila Robert Samut malta
Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret Forever Marshall Islands 1991 Amata Kabua Amata Kabua marshalli
Mauritanian lippu. Mauritania Nachid al-watani al-Mauritani 1960 Baba Ould Cheikh Tolia Nikiprowetzky arabia
Mauritiuksen lippu Mauritius Motherland 1968 Jean Georges Prosper Philippe Gentil englantia
Meksikon lippu Meksiko Himno Nacional Mexicano 1943 Francisco González Bocanegra Jaime Nunó espanja
Mikronesian lippu Mikronesia Patriots of Micronesia 1991 tuntematon tuntematon englanti
Moldovan lippu Moldova Limba noastră 1994 Alexei Mateevici Alexandru Cristea moldavia
Monacon lippu Monaco Hymne Monégasque 1848 Louis Notari Théophile Bellando de Castro monegassi
Mongolian lippu Mongolia Bügd Nairamdakh Mongol 1950 Tsendiin Damdinsüren Bilegiin Damdinsüren, Luvsanjyamts Murdorj mongoli
Montenegron lippu Montenegro Oj, svijetla majska zoro 2004 Sekula Drljević Žarko Mirković' montenegro/ serbia
Marokon lippu. Marokko Hymne Cherifien 1956 Ali Squalli Houssaini Léo Morgan arabia
Mosambikin lippu Mosambik Pátria Amada 2002 tuntematon tuntematon portugali
Namibian lippu Namibia Namibia, Land of the Brave 1991 Axali Doëseb Axali Doëseb englanti
Naurun lippu Nauru Nauru Bwiema 1968 Margaret Hendrie Laurence Henry Hicks nauru
Nepalin lippu Nepal Sayaun Thunga Phool Ka 2007 Byakul Maila Ambar Gurung nepali
Alankomaiden lippu Alankomaat Wilhelmus van Nassouwe 1932 tuntematon Adrianus Valerius hollanti
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti God Defend New Zealand 1977 Thomas Bracken, Thomas H. Smith John Joseph Woods englanti/ maori
Nicaraguan lippu Nicaragua Salve a ti, Nicaragua 1971 Salomón Ibarra Mayorga Luis A. Delgadillo espanja
Nigerin lippu Niger La Nigérienne 1961 Maurice Albert Thiriet Robert Jacquet, Nicolas Abel François Frionnet ranska
Nigerian lippu Nigeria Arise O Compatriots, Nigeria’s Call Obey 1978 John A. Ilechukwu, Eme Etim Akpan, B. A. Ogunnaike
Sotu Omoigui, P. O. Aderibighe
Nigerian poliisi soittokunta englanti
Norjan lippu Norja Ja, vi elsker dette landet 1864 Bjørnstjerne Bjørnson Rikard Nordraak norja
Omanin lippu Oman Nashid as-Salaam as-Sultani 1970 tuntematon tuntematon arabia
Pakistanin lippu Pakistan Pak sarzamin shad bad 1954 Hafeez Jullundhri Ahmed Ghulamali Chagla urdu
Palaun lippu Palau Belau loba klisiich er a kelulul 1980 Ymesei O. Ezekiel palau
Panaman lippu Panama Himno Istmeño 1925 Jeronimo de la Ossa Santos Jorge espanja
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea O Arise, All You Sons 1975 Tom Shacklady Tom Shacklady englanti
Paraguayn lippu Paraguay Paraguayos, República o Muerte 1933 Francisco Acuña de Figueroa Françoice Dupuis, Remberto Giménez espanja
Perun lippu Peru Somos libres, seámoslo siempre 1821 José de la Torre Ugarte y Alarcón Jose Bernardo Alcedo espanja
Filippiinit Lupang Hinirang 1898 José Palma Julián Felipe tagalog
Puolan lippu Puola Mazurek Dąbrowskiego 1926 Józef Wybicki tuntematon puola
Portugalin lippu Portugali A Portuguesa 1911 Henrique Lopes de Mendonça Alfredo Keil portugali
Qatarin lippu Qatar As Salam al Amiri 1996 Sheikh Mubarak bin Saïf al-Thani tuntematon arabia
Romanian lippu Romania Deșteaptă-te, române! 1989 Andrei Mureșanu Anton Pann, Gheorghe Ucenescu romania
Venäjän lippu Venäjä Gosudarstvenny Gimn Rossiyskoy Federatsii 2000 Sergey Mikhalkov Alexander Vasilyevich Alexandrov venäjä
Ruandan lippu Ruanda Rwanda Nziza 2002 Faustin Murigo Jean-Bosco Hashakimana ruanda
Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis Oh Land of Beauty 1983 Kenrick Georges Kenrick Georges englanti
Saint Lucian lippu Saint Lucia Sons and Daughters of St. Lucia 1979 Charles Jesse Leton Felix Thomas englanti
Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit Saint Vincent Land So Beautiful 1979 Phyllis Punnett tuntematon englanti
Samoan lippu Samoa The Banner of Freedom 1962 Sauni Iiga Kuresa Sauni Iiga Kuresa englanti
San Marinon lippu San Marino Inno Nazionale 1894 Federico Consolo Federico Consolo italia
São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe Independência total 1975 Alda Neves da Graça do Espírito Santo Manuel dos Santos Barreto de Sousa e Almeida portugali
Saudi-Arabia Saudi-Arabia Aš al-Malik 1950 Ibrahim Khafaji Abdul Rahman Al-Khateeb arabia
Senegalin lippu Senegal Pincez Tous vos Koras, Frappez les Balafons 1960 Léopold Sédar Senghor Herbert Pepper ranska
Serbian lippu Serbia Bože pravde 1882 (de facto)
2006 (de jure)
Jovan Đorđević Davorin Jenko serbia
Seychellien lippu Seychellit Koste Seselwa 1996 David François Marc André,George Charles Robert Payet David François Marc André,George Charles Robert Payet seychellinkreoli
Sierra Leonen lippu Sierra Leone High We Exalt Thee, Realm of the Free 1961 Clifford Nelson Fyle John Akar englanti
Singaporen lippu Singapore Majulah Singapura 1959 Zubir Said Zubir Said malaiji
Slovakian lippu Slovakia Nad Tatrou sa blýska 1918 Janko Matúška kansansävel slovakia
Slovenian lippu Slovenia Zdravljica 1989 France Prešeren Stanko Premrl slovenia
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret God Save Our Solomon Islands 1978 Panapasa Balekana, Matila Balekana Panapasa Balekana englanti
Somalian lippu Somalia Soomaaliyeey toosoo 2000 Ali Mire Awale Ali Mire Awale somali
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka National Anthem of South Africa 1997 Enoch Sontonga, C. J. Langenhoven Enoch Sontonga, C. J. Langenhoven xhosa
zulu
sesotho
afrikaans
englanti
Espanjan lippu Espanja Marcha Real 1770 ei tekstiä tuntematon espanja
Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Lanka Matha 1951 Ananda Samarakoon Ananda Samarakoon sinhali
Sudanin lippu Sudan Nahnu jund Allah jund al-watan 1956 Sayyed Ahmed Mohammed Salih Ahmed Murjan arabia
Surinamen lippu Suriname God zij met ons Suriname 1959 Cornelis Atses Hoekstra , Henry de Ziel Johannes Corstianus de Puy hollanti
Swazimaan lippu Swazimaa Oh God, Bestower of the Blessings of the Swazi 1968 Andrease Enoke Fanyana Simelane David Kenneth Rycroft swazi
Ruotsin lippu Ruotsi Du gamla, Du fria ei tiedossa Richard Dybeck kansansävelmä ruotsi
Flag of Switzerland.svg Sveitsi Schweizerpsalm 1961 (de facto)
1981 (de jure)
Leonhard Widmer Alberich Zwyssig saksa
ranska
italia
retoromaani
Syyrian lippu Syyria Humat ad-Diyar 1936 Khalil Mardam Bey Mohammed Flayfel arabia
Tadžikistanin lippu Tadžikistan Surudi milli 1991 Gulnazar Keldi Suleiman Yudakov tadžikki
Tansanian lippu Tansania Mungu ibariki Afrika 1961 Enoch Sontonga swahili
Thaimaan lippu Thaimaa Phleng Chat 1939 Luang Saranupraphan Peter Feit thai
Togon lippu Togo Salut à toi, pays de nos aïeux 1960 Alex Casimir-Dosseh Alex Casimir-Dosseh ranska
Tongan lippu Tonga Ko e fasi 'oe tu'i 'o e 'Otu Tonga 1874 Uelingatoni Ngū Tupoumalohi Karl Gustavus Schmitt tonga
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago Forged From The Love of Liberty 1962 Patrick Castagne Patrick Castagne englanti
Tunisian lippu Tunisia Himat Al Hima 1987 Mustafa Sadiq Al-Rafi'i , Aboul-Qacem Echebbi Mohammed Abdelwahab arabia
Turkin lippu Turkki İstiklâl Marşı 1921 Mehmet Akif Ersoy Zeki Üngör turkki
Turkmenistanin lippu Turkmenistan Garaşsyz, Bitarap,Türkmenistanyň Döwlet Gimni 1991 Saparmurat Nijazov Veli Muhatov turkeemeni
Tuvalun lippu Tuvalu Tuvalu mo te Atua 1978 Afaese Manoa Afaese Manoa tuvalu
Ugandan lippu Uganda Oh Uganda, Land of Beauty 1963 George Wilberforce Kakoma George Wilberforce Kakoma englanti
Ukrainan lippu Ukraina Štše ne vmerla Ukrajiny 1917 Pavlo Chubynsky Mykhaylo Verbytsky ukraina
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Ishi Biladi 1971 Arif Al Sheikh Abdullah Al Hassan Saad Abdel Wahab arabia
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta God Save the Queen 1745 tuntematon tuntematon englanti
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat The Star-Spangled Banner 1931 Francis Scott Key John Stafford Smith englanti
Uruguayn lippu Uruguay Orientales, la Patria o la tumba 1938 Francisco Acuña de Figueroa Francisco José Debali espanja
Uzbekistanin lippu Uzbekistan O`zbekiston Respublikasining Davlat Madhiyasi 1991 Abdulla Aripov Mutal Burhanov uzbekki
Vanuatun lippu Vanuatu Yumi, Yumi, Yumi 1980 François Vincent Ayssav François Vincent Ayssav bislama
Venezuelan lippu Venezuela Gloria al bravo pueblo 1881 Vicente Salias Juan José Landaeta espanja
Vietnamin lippu Vietnam Tiến Quân Ca 1945 Văn Cao Văn Cao vietnam
Jemen Al-jumhuriyatu l-muttahida 1990 Abdallah Abdulwahab Noman Ayoob Tarish arabia
Sambian lippu Sambia Stand and Sing of Zambia, Proud and Free 1964 Enoch Sontonga Enoch Sontonga englanti
Zimbabwen lippu Zimbabwe Kalibusiswe Ilizwe leZimbabwe 1994 Solomon Mutswairo Fred Changundega englanti