Luettelo 1960-luvun suomalaisista elokuvista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elokuva Suomessa
Finland film clapperboard.svg
Suomalaiset elokuvat vuosikymmenittäin
1900- ja 1910-luku
1920-luku
1930-luku
1940-luku
1950-luku
1960-luku
1970-luku
1980-luku
1990-luku
2000-luku
2010-luku
2020-luku
Muut luettelot
Kadonneet elokuvat
Kalleimmat elokuvat
Katsotuimmat elokuvat
Sotaelokuvat

Luettelo Suomessa tuotetuista elokuvista julkaisuvuoden mukaan. Aakkosellisesta luettelosta elokuvista katso Luokka:Suomalaiset elokuvat.

1960[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1960
Autotytöt[1] Maunu Kurkvaara Ritva Vepsä, Vuokko Docktare, Sinikka Hannula draama
Den respektfulla skökan[2] Carl Mesterton Gunvor Sandkvist, Kurt Ingvall, Henake Schubak tv-elokuva
En dörr skall vara öppen eller stängd[3] Kerstin Nylander, Carl Mesterton Märta Laurent, Leif Wager tv-elokuva
Ett sommarbarn[4] Stig Törnroos Ingrid Söderblom, Algot Böstman, Allan Wikström tv-elokuva
Eurydike[5] Seppo Wallin Martti Romppanen, Reino Valkama, Eeva-Kaarina Volanen tv-elokuva, draama
I Italien[6] Tom Segerberg Gunbritt Estlander, Ulla-Britt Boström, Algot Böstman tv-elokuva, komedia
Iloinen Linnanmäki[7] Jack Witikka Niilo Tarvajärvi, Tea Ista, Ismo Kallio, Matti Aulos komedia
Isaskar Keturin ihmeelliset seikkailut[8] Aarne Tarkas Hannes Häyrinen, Pirkko Mannola, Leo Jokela, Kurt Ingvall komedia, musiikki
Iskelmäkaruselli pyörii[9] Harry Orvomaa Laila Kinnunen, Tommi Rinne, Vieno Kekkonen, Brita Koivunen musiikki ensimmäinen suomalainen kokoillan näytelmäelokuva, joka siirrettiin videokasetille vuokrattavaksi
Isä kierroksessa[10] Juhani Kumpulainen Rauno Ketonen, Heimo Lepistö, Ilmari Tähtelä tv-elokuva, komedia
Jeppe Niilonpoika eli Talonpojan ihmeelliset seikkailut[11] Sirppa Sivori-Asp Risto Mäkelä, Eila Pehkonen, Toivo Mäkelä tv-elokuva
Justus järjestää kaiken[12] Lasse Pöysti Lasse Pöysti, Elina Salo, Birgitta Ulfsson, Hannes Häyrinen komedia Lasse Pöystin viimeinen ohjaus
Kaks' tavallista Lahtista[13] Ville Salminen Tommi Rinne, Pirkko Mannola, Leif Wager, Ville-Veikko Salminen komedia, musiikki Masa Niemen viimeinen elokuva,

Suomen edustaja Berliinin elokuvajuhlilla 1960

Kankkulan kaivolla[14] Aarne Tarkas, Toivo Särkkä Hannes Häyrinen, Oke Tuuri, Ismo Kallio, Leni Katajakoski komedia, musiikki vuoden 1960 menestynein kotimainen elokuva Komisario Palmun erehdys -elokuvan kanssa
Kapplöpningen[15] Stig Törnroos Carl Mesterton tv-elokuva
Kiusausten vuori[16] Viljo Lampela Kaija Rahola, Ilmo Launis, Viljo Lampela, Anja Vuorinen draama kokonaan englanninkielinen
Komisario Palmun erehdys[17] Matti Kassila Joel Rinne, Matti Ranin, Elina Pohjanpää, Leo Riuttu rikos, jännitys, komedia vuoden 1960 menestynein kotimainen elokuva Kankkulan kaivolla -elokuvan kanssa, ensimmäinen neljästä Komisario Palmu -filmatisoinnista
Kuolemantanssi[18] Seppo Wallin Tauno Palo, Rauni Luoma, Leevi Kuuranne tv-elokuva
Lumisten metsien tyttö[19] William Markus Matti Oravisto, Anneli Sauli, Åke Lindman melodraama
Madame[20] Tom Segerberg Kerstin Nylander, Elsa Nyström, Stig Törnroos tv-elokuva
Malja Viriliukselle[21] Sirppa Sivori-Asp Kyllikki Forssell, Kirsti Ortola, Ekke Hämäläinen tv-elokuva, komedia
Malmilöytö[22] Mirjam Himberg Toivo Lahti, Aino Lehtimäki, Maija Karhi tv-elokuva, komedia
Mestari Patelin[23] Sirppa Sivori-Asp Kai Lappalainen, Mirjam Himberg, Heikki Savolainen tv-elokuva, komedia
Molskis, sanoi Eemeli, molskis![24] Ville Salminen Esko "Eemeli" Toivonen, Tarja Nurmi, Tapio Rautavaara komedia, musiikki
Myöhästynyt hääyö[25] Edvin Laine Liisa Tuomi, Jussi Jurkka, Edvin Laine, Elsa Turakainen komedia
Nina ja Erik[26] Aarne Tarkas Pirkko Mannola, Martti Katajisto, Tauno Palo, Ville-Veikko Salminen draama, nuorisoelokuva
Oho, sanoi Eemeli[27] Ville Salminen Esko "Eemeli" Toivonen, Tommi Rinne, Leni Katajakoski, Heikki Heino komedia, musiikki
Olen 17-vuotias[28] Mirjam Himberg Jarno Hiilloskorpi, Hilkka Helinä, Ekke Hämäläinen tv-elokuva
Opettajatar seikkailee[29] Aarne Tarkas Leni Katajakoski, Tommi Rinne, Pirkko Mannola, Leo Jokela komedia
Pastori Jussilainen[30] Pentti Siimes, Maija Karhi, Eila Pehkonen tv-elokuva, komedia
Pekka ja Pätkä neekereinä[31] Aarne Tarkas Esa Pakarinen, Masa Niemi, Siiri Angerkoski, Armas Jokio komedia viimeinen Suomen Filmiteollisuus Oy:n tuottama Pekka ja Pätkä -elokuva
Pikku Pietarin piha[32] Sirppa Sivori-Asp Valtteri Virmajoki, Kerttu Krohn, Ilpo Heino tv-elokuva
På vift med tv-bussen[33] Carl Mesterton Towa Carson tv-elokuva
Scaramouche[34] Seppo Wallin Liisa Taxell, Klaus Salin, Oiva Ollikkala tv-elokuva
Simon ja Laura[35] Seppo Wallin Leif Wager, Hillevi Lagerstam, Leevi Kuuranne tv-elokuva, komedia
Skandaali tyttökoulussa[36] Edvin Laine Liisa Nevalainen, Elsa Turakainen, Hilkka Helinä, Elina Salo komedia edusti Suomea Moskovan elokuvajuhlilla 1961
Taistelujen tie[37] Kokonaissuunnittelu: Risto Orko, Keijo Mikola, Sakari Salokangas Hilkka Helinä sotadokumentti
Takaisin Eedeniin[38] Seppo Wallin Veijo Pasanen, Rauni Ikäheimo, Kauko Helovirta tv-elokuva, komedia
Tragiker mot sin vilja[39] Leo Golowin, Carl Mesterton Nils Brandt, Börje Lampenius tv-elokuva, komedia
Ukkosta Jalavakadulla[40] Seppo Wallin Helge Herala, Asta Backman, Mauno Hyvönen tv-elokuva
Voi meitä ihmisiä[41] Stig Törnroos tv-elokuva
Wäinö Aaltosen ateljeessa[42] Osmo Visuri Wäinö Aaltonen tv-elokuva, dokumentti
Ödets man[43] Tom Segerberg Halvar Björk, Gunvor Sandkvist tv-elokuva

1961[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1961
Hetkiä yössä[44] Eino Ruutsalo Yrjö Tähtelä, Irja Myllylä, Lauri Haapanen draama
Kaasua, komisario Palmu![45] Matti Kassila Joel Rinne, Matti Ranin, Leo Jokela, Elina Salo, Lauri Haapanen, Pentti Siimes komedia, jännitys, rikos Jussit (1962): paras käsikirjoitus: Matti Kassila ja Kaarlo Nuorvala, paras musiikki: Osmo Lindeman, paras miessivuosa: Leo Jokela
Kertokaa se hänelle...[46] Åke Lindman Mauno Kuusisto, Helena Lehtelä, Matti Hyvönen, Siiri Angerkoski, Eino Hyyrynen draama, elämäkerta, musiikki vuoden 1961 katsotuin kotimainen elokuva
Kultainen vasikka[47] Ritva Arvelo Aino Mantsas, Helge Herala, Marja Korhonen, Toivo Mäkelä, Irma Seikkula komedia Ritva Arvelon ainoa ohjaustyö

Jussit (1961): paras miespääosa: Helge Herala

Kuu on vaarallinen[48] Toivo Särkkä Liana Kaarina, Esko Salminen, Toivo Mäkelä, Eero Roine, Rose-Marie Precht melodraama, rikos elokuva myytiin 36 maahan, Suomen Filmiteollisuus Oy:n tuottoisin elokuva
Me[49] Toivo Särkkä Risto Mäkelä, Åke Lindman, Rose-Marie Precht, Stig Fransman, Rauha Rentola draama Jussit (1961): paras naissivuosa: Rauha Rentola
Miljoonavaillinki[50] Toivo Särkkä Helge Herala, Ansa Ikonen, Liana Kaarina, Pirkko Mannola, Jussi Jurkka, Pentti Siimes komedia Ansa Ikosen viimeinen suomalainen elokuva
Minkkiturkki[51] Aarne Tarkas Kaarlo Halttunen, Hillevi Lagerstam, Tommi Rinne, Leni Katajakoski komedia
Mullin mallin[52] Veikko Itkonen Esa Pakarinen, Esko ”Eemeli” Toivonen, Leni Katajakoski, Ville-Veikko Salminen komedia, musiikki
Nuoruus vauhdissa[53] Valentin Vaala Lasse Liemola, Laila Kinnunen, Anja Haahdenmaa, Rami Sarmasto komedia, musiikki värielokuva
Oksat pois...[54] Aarne Tarkas Tommi Rinne, Tarja Nurmi, Liana Kaarina, Leo Jokela komedia, rikos
Olin nahjuksen vaimo[55] Aarne Tarkas Elina Pohjanpää, Leif Wager, Gerda Ryselin, Pia Hattara komedia kuvattu osaksi Pariisissa
Pikku Pietarin piha[56] Jack Witikka Elsa Turakainen, Leevi Kuuranne, Tea Ista, Leo Jokela draama, komedia, lastenelokuva Berliinin elokuvajuhlat (1962): kunniakirja (paras nuorisoelokuva)
Rakas...[57] Maunu Kurkvaara Jaakko Pakkasvirta, Sinikka Hannula, Liana Kaarina, Leena Takala draama Jussit (1961): paras tuottaja: Kurkvaara-Filmi Oy, paras ohjaus Maunu Kurkvaara, paras kuvaus: Maunu Kurkvaara, paras naispääosa: Sinikka Hannula
Toivelauluja[58] Ville Salminen Pirkko Mannola, Esko Salminen, Leif Wager, Leni Katajakoski musiikki Ville Salmisen viimeinen ohjaustyö, värielokuva
Tulipunainen kyyhkynen[59] Matti Kassila Tauno Palo, Gunvor Sandkvist, Helen Elde, Matti Oravisto draama, jännitys, film-noir edusti Suomea Berliinin elokuvajuhlilla vuonna 1961
Tyttö ja hattu[60] Aarne Tarkas Pirkko Mannola, Esko Salminen, Rauha Rentola, Siiri Angerkoski komedia, musiikki
Tähtisumua[61] Aarne Tarkas Pirkko Mannola, Esko Salminen, Leo Jokela, Leif Wager musiikki
Voi veljet, mikä päivä![62] Veikko Itkonen, Sakari Jurkka Esko "Eemeli" Toivonen, Toivo Lahti, Pia Hattara, Sakari Jurkka komedia

1962[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1962
”Ei se mitään!” sanoi Eemeli[63] Åke Lindman Esko ”Eemeli” Toivonen, Risto Mäkelä, Pirkko Mannola, Ismo Kallio, Siiri Angerkoski komedia, musiikki Reino Helismaan viimeinen elokuvakäsikirjoitus
Elä sinä immeine hättäele[64] Rauni Mollberg, Kauko Käyhkö Teuvo Pulkkinen, Sylvi Koponen, Auli Poutiainen tv-elokuva
Hän varasti elämän[65] Aarne Tarkas Risto Mäkelä, Rauha Rentola, Rose-Marie Precht, Åke Lindman rikos, jännitys
Ihana seikkailu[66] Edvin Laine Ansa Ikonen, Kosti Klemelä, Martti Katajisto tv-elokuva
Ihana seikkailu[67] Toivo Särkkä Pirkko Mannola, Stig Fransman, Ruth Snellman, Rauha Rentola historia, romanttinen komedia Jussit (1963): paras naispääosa: Ruth Snellman

Toivo Särkän viimeinen ohjaustyö, Seere "Serp" Salmisen viimeinen elokuvakäsikirjoitus, värielokuva

Kettu ja viinirypäleet[68] Mikko Niskanen Tea Ista, Sointu Angervo, Toivo Mäkelä draama, tv-elokuva
Kolmen kaupungin kasvot[69] Matti Kassila Mai-Brit Heljo, Olavi Puusaari, Paavo Noponen dokumentti Jussit (1963): tuottaja-Jussi: Risto Orko
Kun tuomi kukkii[70] Åke Lindman Mauno Kuusisto, Tamara Lund, Riitta Pakarinen, Siiri Angerkoski, melodraama, musiikki värielokuva
Mäki Moore maailmanmestaruus[71] Toivo Särkkä (tuottaja) Olli Mäki, Davey Moore urheiludokumentti
Naiset, jotka minulle annoit[72] Aarne Tarkas Rauha Rentola, Stig Fransman, Elina Salo, Toivo Mäkelä draama
Näkymätön käsi[73] Veronica Leo Emma Väänänen lyhytelokuva, fantasia, lastenelokuva Jussit (1963): erikois-Jussi: Elokuva Oy,

Osallistui Cannesin elokuvajuhlille sekä Lyypekin pohjoismaisille elokuvapäiville vuonna 1963

Pikku Suorasuu[74] Edvin Laine Nora Haque, Mirjam Novero, Kyllikki Forssell,Tyyne Haarla draama, historia, lastenelokuva Jussit (1963): paras lavastus: Karl Fager
Pinsiön parooni[75] Edvin Laine Eero Roine, Eino Kaipainen, Mirjam Novero-Laine,Liisa Roine draama, komedia
Pojat[76] Mikko Niskanen Pentti Tarkiainen, Vesa-Matti Loiri, Liisa Nevalainen, Kauko Helovirta draama, sota Jussit (1963): paras ohjaus: Mikko Niskanen, paras mustavalkoinen kuvaus: Olavi Tuomi

edusti Suomea Moskovan elokuvajuhlilla 1963

Mikko Niskasen ensimmäinen ohjaustyö, sekä Vesa-Matti Loirin ja Matti Pellonpään ensimmäinen elokuvarooli

Puutarhuri Pohjantähti[77] Rauni Mollberg, Mauno Hyvönen Tauno Sorvisto, Sylvi Koponen, Paavo Pentikäinen tv-elokuva
Se alkoi omenasta[78] Teuvo Tulio Tabe Slioor, Tauno Majuri, Kunto Karapää, Kalle Rouni draama, romantiikka elokuva jäi keskeneräiseksi pääosassa esiintyneen Tabe Slioorin diivailujen vuoksi, valmiiksi saadusta materiaalista leikattiin tämä 37-minuuttinen lyhytelokuva, jota täydentämään tehtiin elokuva Taape tähtenä, elokuvaparin esittäminen kiellettiin aluksi, mutta kielto peruttiin korkeimmassa hallinto-oikeudessa ja elokuvat esitettiin lopulta yhdessä
Taape tähtenä[79] Armand Lohikoski Tuija Halonen, Tarmo Manni, Matti Aulos, Leo Jokela komedia, parodia, satiiri tehty täydentämään puolivalmiin elokuvan Se alkoi omenasta materiaalia sekä pilkkaamaan siinä esiintynyttä Tabe Sliooria, elokuvaparin esittäminen kiellettiin aluksi, mutta kielto peruttiin korkeimmassa hallinto-oikeudessa ja elokuvat esitettiin lopulta yhdessä
Tie pimeään[80] Ossi Skurnik Jarno Hiilloskorpi, Elina Salo, Eila Ilenius, Ismo Kallio draama, jännitys, rikos Ossi Skurnikin ainoa ohjaustyö
Tori[81] Erkko Kivikoski dokumentti, lyhytelokuva Jussit (1963): lyhytelokuva-Jussi

Berliinin elokuvajuhlat (1963): Hopeinen karhu San Francisco International Film Festival (1963): kunniakirja

Tuulinen päivä[82] Eino Ruutsalo Raili Metsä, Yrjö Tähtelä, Unto Salminen, Herman Schaibel draama, kokeellinen elokuva Locarnon elokuvajuhlat (1963): kunniamaininta
Tähdet kertovat, komisario Palmu[83] Matti Kassila Joel Rinne, Matti Ranin, Leo Jokela, Helge Herala, Esko Salminen komedia, jännitys, rikos Jussit (1963): paras miespääosa: Joel Rinne, paras miessivuosa: Matti Ranin

vuoden 1962 menestynein suomalainen elokuva

Vaarallista vapautta[84] Veikko Itkonen Toivo Lehkonen, Pirkko Peltonen, Ville-Veikko Salminen, Maija Karhi, Antti Litja draama Jussit (1963): paras tuottaja: Filmi-Kuva Oy/Veikko Itkonen, paras naissivuosa: Maija Karhi

Veikko Itkosen viimeinen elokuva

Varjostettua valoa[85] Jarno Hiilloskorpi Yrjö Tähtelä, Anita Sohlberg, Rauno Ketonen draama
Yksityisalue[86] Maunu Kurkvaara Kalervo Nissilä, Kyllikki Forssell, Jarno Hiilloskorpi draama Jussit (1963): paras musiikki: Usko Meriläinen

edusti Suomea Berliinin elokuvajuhlille 1963, esitettiin Lyypekin pohjoismaisilla elokuvapäivillä 1964

Yö vai päivä[87] Risto Jarva, Jaakko Pakkasvirta Eino Krohn, Elina Salo, Ismo Kallio komedia värielokuva, Risto Jarvan ja Jaakko Pakkasvirran ensimmäinen pitkän elokuvan ohjaustyö

Jussit (1963): paras värikuvaus: Reijo Lås

Älä nuolase...[88] Aarne Tarkas Leo Jokela, Tommi Rinne, Leni Katajakoski, Elina Salo komedia

1963[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1963
Hopeaa rajan takaa[89] Mikko Niskanen Jaakko Pakkasvirta, Risto Mäkelä, Pertti Pasanen, Veikko Kerttula draama, seikkailu
Jengi[90] Åke Lindman Tarja Nurmi, Esko Salminen, Ville-Veikko Salminen, Ann-Mari Spjut draama, nuoriso
Kesällä kello 5[91] Erkko Kivikoski Martti Koski, Tuula Elomaa, Carita Gren draama, romantiikka Jussit (1964): vuoden lupaavin esikoistyö: Erkko Kivikoski ja Virke Lehtinen, paras leikkaus: Juho Gartz

osallistui vuoden 1964 Berliinin elokuvajuhlille

Kovan onnen lapsia[92] Rauni Mollberg Pehr-Olof Sirén, Emma Väänänen, Paula Tuppurainen tv-elokuva
Lauantaileikit[93] Maunu Kurkvaara Laila Kinnunen, Kai Lind, Ann-Christine, Eino Grön, Ossi Runne musiikki värielokuva
Lea[94] Veli-Matti Saikkonen Veikko Honkanen, Soila Komi, Aarne Pentikäinen draama, tv-elokuva
Luonnon kätköissä[95] Risto Orko (tuotannonjohto) Aino Lohikoski, Martti Silvennoinen luontodokumentti värielokuva
Meren juhlat[96] Maunu Kurkvaara Sinikka Hannula, Jaakko Pakkasvirta, Pehr-Olof Sirén, Kyllikki Forssell draama värielokuva, Jussit (1963): paras tuottaja: Maunu Kurkvaara
Sissit[97] Mikko Niskanen Matti Oravisto, Kauko Laurikainen, Paul Budsko, Heimo Lepistö sota Jussit (1964): paras ohjaus:Mikko Niskanen, paras kuvaus: Esko Nevalainen, paras miespääosa: Matti Oravisto, paras leikkaus: Juho Gartz

edusti Suomea Melbournen elokuvajuhlilla 1964

Suomalainen ratsuväki 1500-luvulta nykypäiviin[98] Kari Uusitalo, Veikko Laihanen Carl-Erik Creutz sotadokumentti
Teerenpeliä[99] Aarne Tarkas Pirkko Mannola, Brita Koivunen, Esa Laukka, Heikki Aarva, Siiri Angerkoski romanttinen komedia Suomen Filmiteollisuus Oy:n viimeinen elokuva
Totuus on armoton[100] Valentin Vaala Sauli Seppälä, Salme Karppinen, Lauri-Juhani Ruuskanen, Ritva Vepsä draama, rikos
Turkasen tenava![101] Aarne Tarkas Matti Ranin, Ari-Pekka Neuvonen, Leo Jokela komedia
Villin Pohjolan kulta[102] Aarne Tarkas Tamara Lund, Vili Auvinen, Helge Herala, Åke Lindman komedia, seikkalu, western
Villin Pohjolan salattu laakso[103] Aarne Tarkas Åke Lindman, Tommi Rinne, Taneli Rinne, Elina Salo, Pirkko Mannola, Tapio Rautavaara komedia, seikkalu, western

1964[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1964
Ei koskaan pilanpäin[104] Rauni Mollberg Helge Herala, Toivo Mäkelä, Irma Seikkula draama, tv-elokuva
Harha-askel[105] Erik Häkkinen Ville-Veikko Salminen, Tarja Nurmi, Pehr-Olof Sirén, Annikki Moksi draama
Juokse kuin varas[106] Åke Lindman, Palmer Thompson Richard Long, Åke Lindman, Pirkko Mannola, Aulikki Tarnanen draama, rikos, toiminta värielokuva, suomalais-yhdysvaltalainen yhteistuotanto
Jäinen saari[107] Erik Häkkinen Kalervo Koski, Åke Lindman, Annikki Moksi, Esko Varilo draama
Käyntikorttini...[108] Erkko Kivikoski Pentti Lähteenmäki, Sirkka Timoska, Pekka Sahenkari, Boris Levitsky komedia Jussit (1966): paras musiikki: Pentti Lasanen
Naiset[109] Maunu Kurkvaara Sinikka Hannula, Kai Lind, Ossi Ahlapuro, Liana Kaarina draama
Onnelliset leikit[110] Aito Mäkinen (episodi "Juulia"), Esko Elstelä (episodi "Tikku") Pirkko Peltonen, Raimo Nenonen, Tuija Hulkko, Riitta Elstelä draama, komedia, episodielokuva Jussit (1966): paras naispääosa: Riitta Elstelä (episodi "Tikku"), paras musiikki: Pentti Lasanen

Kirkon elokuvapalkinto Pyhän Henrikin plaketti (1965): (episodi "Tikku")

London Film Festival (1966): "outstanding film of the year" (episodi "Juulia")

Raportti eli balladi laivatytöistä[111] Maunu Kurkvaara Anneli Sauli, Yrjö Tähtelä, Ritva Vepsä, Ulla Väre draama
Tarkastaja tulee[112] Rauni Mollberg Matti Oravisto, Asta Backman, Iris-Lilja Lassila draama, tv-elokuva
Viha simpukassa[113] Rauni Mollberg Birgitta Ulfsson, Pehr-Olof Sirén, Rauno Ketonen draama, tv-elokuva
Viheltäjät[114] Eino Ruutsalo Michel Strasberg, Maria Doniel, Gilbert Reeb, Maurice Dalais draama kuvattu kokonaan Pariisissa
X-Paroni[115] Risto Jarva, Spede Pasanen, Jaakko Pakkasvirta Spede Pasanen, Meri Lii, Pirjo Vainimäki, Jaakko Pakkasvirta komedia vuoden 1964 menestynein suomalainen elokuva

1965[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1965
4 X 4 (Episodi: Pourquoi?[116] Maunu Kurkvaara May-Britt Stierncreutz, Jaakko Ahvonen, Sinikka Hannula lyhytelokuva, draama, romatiikka Pohjoismaalainen yhteistuotanto
epsiodielokuva
Osallistui Moskovan elokuvajuhlille (1965)
Antakaa ihmisen elää[117] Rauni Mollberg Rauno Ketonen, Risto Palm, Mai-Brit Heljo draama, tv-elokuva
Huijarit[118] Pauli Virtanen Ekke Hämäläinen, Kari Franck, Leo Lähteenmäki tv-elokuva
Isien koulu[119] Ritva Nuutinen Jussi Jurkka, Tuija Vuolle, Kyllikki Forssell tv-elokuva
Juorupiiri[120] Veli-Matti Saikkonen Soila Komi, Arja Pessa, Minna Aro komedia, tv-elokuva
Kielletty kirja[121] Maunu Kurkvaara Pekka Haukinen, Sinikka Hannula, Pehr-Olof Sirén, Ritva Vainio draama
Kohtaaminen[122] Ville Salminen Leo Jokela, Risto Mäkelä, Vilho Siivola tv-elokuva
Kuusi henkilöä etsii tekijää[123] Mikko Niskanen Lauri Leino, Helinä Viitanen, Maija-Liisa Majanlahti tv-elokuva
Laituri[124] Eino Ruutsalo Matti Ruohola, Ulla Markkula, Yrjö Tähtelä, Riitta Larjanko komedia
Laukaus Kyproksessa[125] Åke Lindman Demetra Demetri, Monica Vassiliou, Åke Lindman, Jaakko Ahvonen draama, romantiikka
Leikkikumppanukset[126] Kaarlo Hiltunen tv-elokuva
Läpikäytävä[127] Rauni Mollberg Emma Väänänen, Toivo Mäkelä, Asta Backman komedia, tv-elokuva
Onnenpeli[128] Risto Jarva Jaakko Pakkasvirta, Anneli Sauli, Eija Pokkinen, Kaisa Korhonen draama, komedia Jussit (1966): paras ohjaus: Risto Jarva

Kritiikin kannukset (1966): Risto Jarva

Poikkeus ja sääntö[129] Ralf Långbacka Arto Tuominen, Turo Unho, Aarne Pentikäinen tv-elokuva
Roinilan talossa[130] Rauni Mollberg Väinö Eskelinen, Mirja Venäläinen, Aarne Pentikäinen musikaali, tv-elokuva
Seuraava[131] Timo Bergholm Kari Kihlström, Hannu Kahakorpi tv-elokuva
Skorpioni[132] Helke Sander Heidi Krohn, Inga-Liisa Laukka, Eila Arjoma tv-elokuva
Suuren oppineen Wun päivä[133] Timo Bergholm Hannes Häyrinen, Martti Katajisto, Heikki Savolainen tv-elokuva
Teekutsut[134] Seppo Wallin Toivo Mäkelä, Birgitta Ulfsson, Marita Nordberg tv-elokuva, draama
Tohvelisankarin rouva[135] Rauni Mollberg Lasse Pöysti, Birgitta Ulfsson, Tarja-Tuulikki Tarsala komedia, tv-elokuva
Totuuden kosto: marionettikomedia[136] Ritva Laatto Esko Mannermaa, Helen Elde, Helge Herala tv-elokuva
Tunteita[137] Kalevi Korte (episodi "Liukastelua"), Jaakko Talaskivi (episodi "Confiteor"), Leena Saraste (episodi "Toivo, rakkaus"), Asko Tolonen (episodi "Kristiina"), Pekka Sahenkari (Liukastelua), Pirkko Jalava (Liukastelua), Jyrki Lappi-Seppälä (Confiteor), Eero Tuomikoski (Confiteor), Riitta Raustila (Toivo, rakkaus), Anssi Mänttäri (Toivo, rakkaus), Kristiina Halkola (Kristiina), Pekka Autiovuori (Kristiina) episodielokuva, draama, komedia Jussit (1966): paras miespääosa Pekka Autiovuori (episodi "Kristiina"), paras tuottaja: Risto Orko

Kaikki elokuvan episodit ovat ohjaajiensa esikoisohjauksia

episodi "Kristiina" edusti Suomea Krakovan lyhytelokuvajuhlilla 1966

Täällä alkaa seikkailu[138] Jörn Donner Harriet Andersson, Matti Oravisto, Göran Cederberg, Claude Titre, Senni Nieminen draama, romantiikka Jussit (1966): paras käsikirjoitus: Jörn Donner, paras naissivuosa: Senni Nieminen

vuoden 1965 menestynein suomalainen elokuva

Vaaksa vaaraa[139] Aito Mäkinen Pekka Sahenkari, Carola, Elina Salo jännitys, komedia Jussit (1966): paras musiikki: Pentti Lasanen
Valkoinen kissa[140] Ville Salminen Eeva-Kaarina Volanen, Kauko Helovirta tv-elokuva
Valtatiellä[141] Veikko Kerttula Ossi Elstelä, Ville-Veikko Salminen, Arja Pessa tv-elokuva
Viipurilaisen iltapäivä[142] Rauni Mollberg Siiri Angerkoski, Tarja-Tuulikki Tarsala, Leo Riuttu tv-elokuva
Viitospöydän nuoripari[143] Veikko Kerttula Anita Sohlberg, Ville-Veikko Salminen, Katriina Rinne draama, romantiikka, tv-elokuva
Väreitä[144] Ilmari Sarki Kalervo Koski, Liisa Kokko, Eero Sinikannel lyhytelokuva, erotiikka, nudismi värielokuva
Woyzeck[145] Ralf Långbacka Tauno Palo, Matti Varjo, Sakari Jurkka tv-elokuva

1966[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1966
Aamiainen motellissa[146] Veikko Kerttula Esko Mattila, Kerttu Krohn, Ossi Elstelä komedia, tv-elokuva
Dangaardin kansaa[147] Pauli Virtanen, Veikko Kerttula Liisa Tomberg, Viljo Ahvonen, Pauli Rinne tv-elokuva
Don Perlimplinin ja Belisan puutarharakkaus[148] Ritva Nuutinen Rolf Labbart, Saara Pakkasvirta, Kerttu Krohn tv-elokuva
Herakles[149] Jaakko Pakkasvirta Ossi Elstelä, Kerttu Krohn, Esko Mattila, Martti Kuisma tv-elokuva
Johan nyt on markkinat![150] Aarne Tarkas Esko Salminen, Liana Kaarina, Kauko Helovirta, Helge Herala komedia, sotilasfarssi Aarne Tarkkaan viimeinen ohjaustyö
Juudas[151] Rauni Mollberg Kauko Helovirta, Anja Pohjola, Matti Oravisto tv-elokuva
Kapituliherra[152] Pauli Virtanen Esko Mattila, Kerttu Krohn, Rolf Labbart tv-elokuva
Kulkurivalssi[153] Edvin Laine Mirjam Salminen, Elsa Turakainen, Martti Kuisma tv-elokuva
Kuningas IV[154] Veikko Kerttula Rolf Labbart, Ossi Elstelä, Esko Mattila tv-elokuva
Käpy selän alla[155] Mikko Niskanen Eero Melasniemi, Kristiina Halkola, Pekka Autiovuori, Kirsti Wallasvaara, Anneli Sauli, Jukka Sipilä draama, nuoriso Jussit (1967): paras käsikirjoitus: Marja-Leena Mikkola, paras ohjaus: Mikko Niskanen, paras kuvaus: Esko Nevalainen, paras musiikki Kaj Chydenius, paras miesnäyttelijä: Jukka Sipilä, paras tuottaja: FJ-Filmi Oy,

vuoden 1966 menestynein suomalainen elokuva

Millipilleri[156] Spede Pasanen, Jukka Virtanen, Ere Kokkonen Spede Pasanen, Hannes Häyrinen, Simo Salminen, Mila Lindroos komedia
Prinssi Maxie[157] Sirkka Metsäsaari, Ritva Nuutinen Severi Seppänen, Hilkka Kesti, Vappu Jurkka tv-elokuva
Puhveli[158] Ritva Nuutinen Eila Pehkonen, Katriina Rinne, Elli Castrén tv-elokuva
Rakkaus alkaa aamuyöstä[159] Jarno Hiilloskorpi Martti Järvinen, Elli Castrén Liisamaija Laaksonen, Leo Jokela draama, nuoriso Jussit (1967): paras naisnäyttelijä: Elli Castrén
Ristiäiset[160] Rauni Mollberg Arto Tuominen, Rose-Marie Precht, Kosti Klemelä tv-elokuva
Topralli[161] Yrjö Tähtelä Katri Helena, Carola Irwin Goodman, Yrjö Tähtelä komedia, musiikki
Tuntematon kenraali[162] Veikko Kerttula Martti Romppanen, Aino Mantsas, Anita Sohlberg draama, tv-elokuva
Tänään olet täällä[163] Maunu Kurkvaara Margareta Sjödin, Kari Franck Sinikka Hannula, Kyllikki Forssell draama, romantiikka värielokuva
Täyttyneiden toiveiden maa[164] Rauni Mollberg Lasse Pöysti, Elina Salo, Uljas Kandolin tv-elokuva
Uhatut[165] Ville Salminen Ville-Veikko Salminen, Tea Ista tv-elokuva
Uhrina Helena[166] Sara Strengell Rauni Luoma, Tapio Hämäläinen, Elina Salo tv-elokuva
Vai mitä Joe[167] Veli-Matti Saikkonen Joel Rinne, Eeva-Kaarina Volanen tv-elokuva

1967[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1967
Alaston kuningas[168] Pauli Virtanen Esko Mattila, Saara Pakkasvirta, Pekka Laiho tv-elokuva
Elokuva jalostavasta rakkaudesta[169] Mikko Niskanen Mikko Niskanen, Aulikki Oksanen, Edvin Laine draama, tv-elokuva
Henrik IV[170] Veikko Kerttula Tarmo Manni, Kerttu Krohn, Saara Pakkasvirta tv-elokuva
Ihmisiä elämän pohjalla[171] Mikko Niskanen Arvo Lehesmaa, Kirsti Ortola, Eeva-Kaarina Volanen draama, tv-elokuva
Lapualaismorsian[172] Mikko Niskanen Kristiina Halkola, Kirsti Wallasvaara, Aulikki Oksanen, Pekka Laiho draama, nuoriso Jussit (1968): paras ohjaus: Mikko Niskanen, paras naisnäyttelijä: Kristiina Halkola
Laulu tuhannesta yksilöstä[173] Eija-Elina Bergholm, Jukka Sipilä Kalle Holmberg, Ritva Holmberg, Kristiina Halkola tv-elokuva
Miehen kylkiluu[174][175] Lauri Leino, Veikko Kerttula Harri Tirkkonen, Tuulikki Pohjola, Tuija Vuolle komedia, tv-elokuva
Neiti Julie[176] Eija-Elina Bergholm Tea Ista, Ville-Veikko Salminen, Tiina Rinne tv-elokuva
Olviretki Schleusingenissa[177] Veikko Kerttula Arvi Anttila, Pekka Autiovuori, Tapio Hämäläinen tv-elokuva
Pähkähullu Suomi[178] Jukka Virtanen Spede Pasanen, Simo Salminen, Esko Salminen, Leo Jokela komedia Vuoden 1967 menestynein suomalainen elokuva
Sirkus Europa[179] Eija-Elina Bergholm, Ere Kokkonen Kristiina Halkola, Titta Karakorpi, Ulla Kivipato musikaali, tv-elokuva
Työmiehen päiväkirja[180] Risto Jarva Elina Salo, Paul Osipow, Titta Karakorpi, Pentti Irjala draama Jussit (1968): paras ohjaus Risto Jarva, paras leikkaus: Risto Jarva

Moskovan elokuvajuhlat (1967): kansainvälisen elokuvateknikkojen liiton kunniakirja teknisten keinojen hyväksikäytöstä taiteellisessa elokuvassa

Atlantan elokuvafestivaalit (1969): paras ulkomainen elokuva

1968[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1968
15 narua rahaa[181] Jaakko Pakkasvirta Esko Mattila, Rolf Labbart, Anita Sohlberg tv-elokuva
Asfalttilampaat[182] Mikko Niskanen Eero Melasniemi, Kirsti Wallasvaara, Paavo Tuominen, Pekka Autiovuori draama, romantiikka Jussit (1969): paras kuvaus: Esko Nevalainen
Bernarda Alban talo[183] Kaija Siikala Rauni Luoma, Saara Ranin, Hillevi Lagerstam tv-elokuva
Irralliset eli Anna ja Vasili[184] Veli-Matti Saikkonen Riittaliisa Helminen, Pekka Autiovuori, Toivo Mäkelä draama, tv-elokuva
Kuuma kissa?[185] Erkko Kivikoski Maarita Mäkelä, Eero Melasniemi, Kurt Ingvall, Urpo Poikolainen draama Jussit (1969): paras kuvaus: Esko Nevalainen
Leskimies Jarl[186] tv-elokuva
Liejukana[187] Ville-Veikko Salminen Ekke Hämäläinen, Hilkka Helinä, Keijo Komppa tv-elokuva
Lude[188] Sara Strengell Kauko Helovirta, Rauni Ikäheimo, Maria Aro tv-elokuva
Mannerheim - Suomen marsalkka[189] Kari Uusitalo Eero Sinikannel, Martti Silvennoinen henkilödokumentti
Miljoonaliiga[190] Maunu Kurkvaara Pertti Melasniemi, Tarja Markus, Pertti Palo, Yrjö Tähtelä draama, rikos
Mustaa valkoisella[191] Jörn Donner Kristiina Halkola, Liisamaija Laaksonen, Jörn Donner, Jukka Virtanen, Lasse Mårtenson draama värielokuva, Jussit (1969): paras ohjaus: Jörn Donner, paras kuvaus: Esko Nevalainen
Noin 7 veljestä[192] Jukka Virtanen Juhani Kumpulainen, Spede Pasanen, Simo Salminen, Danny komedia Osallisui Moskovan elokuvajuhlille 1969
Perimmäisten ammattien äärellä[193] Pauli Virtanen Eero Keskitalo, Saara Pakkasvirta, Martti Kuisma tv-elokuva
Punahilkka[194] Timo Bergholm Kristiina Halkola, Petra Frey, Hannu Kahakorpi, Lasse Pöysti draama, nuoriso värielokuva, Jussit (1969): paras ohjaus: Timo Bergholm
Rottasota[195] Maunu Kurkvaara Thelma Ramström, Tapio Kouki, Pehr-Olof Sirén, Sinikka Hannula draama, nuoriso värielokuva
Ruusubaletti[196] Aimo Hiltunen, Veikko Kerttula Sirkka-Liisa Wilén, Matti Tuominen, Seija Haarala tv-elokuva
Täällä Pohjantähden alla[197] Edvin Laine Aarno Sulkanen, Titta Karakorpi, Risto Taulo, Anja Pohjola, Kalevi Kahra draama, historia, sota värielokuva, Jussit (1969): paras ohjaus: Edvin Laine, paras lavastus: Ensio Suominen, paras miesnäyttelijä: Kalevi Kahra, erikois-Jussi: Väinö Linna ("kansallisesti merkittävän aihemaailman tuomisesta suomalaiseen elokuvaan"), siihenastisen suomalaisen elokuvahistorian kallein elokuva, vuoden 1968 ja koko 1960-luvun katsotuin suomalainen elokuva
Uhkapeli[198] Veikko Kerttula Ville-Veikko Salminen, Esko Mattila, Saara Pakkasvirta tv-elokuva
Vain neljä kertaa[199] Aito Mäkinen, Virke Lehtinen Esko Salminen, Liisamaija Laaksonen, Kirsti Wallasvaara, Rauni Luoma romanttinen komedia värielokuva, Jussit (1969): paras naisnäyttelijä: Liisamaija Laaksonen
Veren häät[200] Seppo Wallin Marja Korhonen, Maija-Leena Soinne, Elsa Turakainen tv-elokuva
Vihreä leski[201] Jaakko Pakkasvirta Eija Pokkinen Risto Aaltonen, Fredi, Mai-Brit Heljo draama
Äl’ yli päästä perhanaa[202] Matti Kassila Maija Karhi, Pentti Siimes, Helge Herala, Toivo Mäkelä komedia

1969[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1969
Amoretta - Pieni lemmenviisu[203] Veikko Kerttula Ritva Arvelo, Jyrki Nousiainen, Sylva Rossi tv-elokuva
Elävä ruumis[204] Mikko Niskanen Mikko Niskanen, Dagi Angervo, Elli Castrén, Kari Franck draama, tv-elokuva
Katsokaa tuomaria[205] Pauli Virtanen Helen Elde, Väinö Vainio, Göran Cederberg tv-elokuva
Kesyttömät veljekset[206] Erkko Kivikoski Eero Melasniemi, Riitta-Liisa Helminen, Pertti Melasniemi, Tarja Markus draama Jussit (1970): paras ohjaus: Erkko Kivikoski, paras miesnäyttelijä: Eero Melasniemi, paras miessivuosa: Matti Varjo
Leikkikalugangsteri[207] Ere Kokkonen Spede Pasanen, Tamara Lund, Vesa-Matti Loiri, Risto Aaltonen komedia osittain värillinen, Jussit (1970): paras kuvaus: Kari Sohlberg
Nigeria[208] Ari Orko, Aimo Jäderholm lyhytdokumentti
Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut[209] Ere Kokkonen Spede Pasanen, Danny, Vesa-Matti Loiri, Leo Jokela komedia
Oikeamieliset[210] Veikko Kerttula Asta Backman, Heikki Kinnunen, Martti Kuisma draama, tv-elokuva
Pohjan tähteet[211] Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri, Simo Salminen, Arja Saijonmaa, Ville-Veikko Salminen komedia värielokuva, Jussit (1970): paras kuvaus: Kari Sohlberg
Punatukka[212] Maunu Kurkvaara Tarja Markus, Veikko Honkanen, Sinikka Hannula, Ismo Kallio draama, romantiikka värielokuva
Ruusujen aika[213] Risto Jarva Arto Tuominen, Ritva Vepsä, Tarja Markus, Eero Keskitalo science fiction Jussit (1970): paras naisnäyttelijä: Ritva Vepsä

Triesten fantasielokuvafestivaalit (1969) paras naisnäyttelijä: Ritva Vepsä

Se oli vuonna 1923 ... Kun isällä on hammassärky[214] Kari Uusitalo (ääniversion suunnittelu) Eero Sinikannel historiallinen dokumentti jälkiäänitetty uusintaversio Erkki Karun elokuvasta Kun isällä on hammassärky, osittain värillinen
Sen kunniaks...[215] Tuija-Maija Niskanen Eero Tuomikoski, Tarja-Tuulikki Tarsala draama, tv-elokuva
Sixtynine 69[216] Jörn Donner Ritva Vepsä, Seija Tyni, Sven-Bertil Taube, Jörn Donner, Liisamaija Laaksonen komedia, erotiikka värielokuva, Jussit (1970): paras kuvaus: Kari Sohlberg, paras naisnäyttelijä: Ritva Vepsä
Taksikuski[217] Veikko Kerttula Antti Litja, Martti Pennanen, Harri Nikkonen draama, tv-elokuva
Tehtaan varjossa[218] Rauni Mollberg Mika Arola, Hellin Auvinen-Salmi, Aulikki Hannula tv-elokuva
Virrensiru[219] Pauli Virtanen Heikki Kinnunen, Timo Virkki, Katriina Rinne tv-elokuva
Vodkaa, komisario Palmu[220] Matti Kassila Joel Rinne, Leo Jokela, Matti Ranin, Anna-Leena Mäki-Penttilä komedia, jännitys, rikos värielokuva

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/116801
  2. https://www.imdb.com/title/tt1449145/
  3. https://www.imdb.com/title/tt1459869/
  4. https://www.imdb.com/title/tt1448480/
  5. https://www.imdb.com/title/tt1449159/
  6. https://www.imdb.com/title/tt1448510/
  7. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117497
  8. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117451
  9. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117482
  10. https://www.imdb.com/title/tt1452884/
  11. https://www.imdb.com/title/tt1448519/
  12. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117457
  13. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117476
  14. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117490
  15. https://www.imdb.com/title/tt1459908/
  16. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117453
  17. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/107893
  18. https://www.imdb.com/title/tt1448532/
  19. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117433
  20. https://www.imdb.com/title/tt1449212/
  21. https://www.imdb.com/title/tt1449213/
  22. https://www.imdb.com/title/tt1449214/
  23. https://www.imdb.com/title/tt1481382/
  24. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117501
  25. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117500
  26. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117450
  27. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117445
  28. https://www.imdb.com/title/tt1448569/
  29. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117494
  30. https://www.imdb.com/title/tt1449232/
  31. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117452
  32. https://www.imdb.com/title/tt1448574/
  33. https://www.imdb.com/title/tt1481406/
  34. https://www.imdb.com/title/tt1459961/
  35. https://www.imdb.com/title/tt1449252/
  36. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117462
  37. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117467
  38. https://www.imdb.com/title/tt1449264/
  39. https://www.imdb.com/title/tt1458684/
  40. https://www.imdb.com/title/tt1448610/
  41. https://www.imdb.com/title/tt1459982/
  42. https://www.imdb.com/title/tt1459984/
  43. https://www.imdb.com/title/tt1448627/
  44. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117525
  45. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117562
  46. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/113174
  47. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117554
  48. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117564
  49. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117563
  50. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117543
  51. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117504
  52. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117520
  53. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117510
  54. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117551
  55. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117522
  56. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117559
  57. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/116793
  58. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117518
  59. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117517
  60. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117523
  61. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117502
  62. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117527
  63. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117578
  64. https://www.imdb.com/title/tt1485707/
  65. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117580
  66. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1571013
  67. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117607
  68. https://www.imdb.com/title/tt1415210
  69. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117605
  70. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117584
  71. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/688734
  72. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117581
  73. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117601
  74. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117572
  75. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117574
  76. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/112915
  77. https://www.imdb.com/title/tt1456599/
  78. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117575
  79. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117573
  80. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117609
  81. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/197971
  82. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117585
  83. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/113939
  84. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117586
  85. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117583
  86. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/116795
  87. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117592
  88. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117571
  89. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117624
  90. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117615
  91. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100708
  92. https://www.imdb.com/title/tt1448530
  93. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/116791
  94. https://www.imdb.com/title/tt13694090
  95. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117628
  96. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/116796
  97. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/113584
  98. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117617
  99. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117623
  100. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117611
  101. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117616
  102. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/115799
  103. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117626
  104. https://www.imdb.com/title/tt1429341
  105. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117637
  106. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117654
  107. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117664
  108. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100971
  109. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/116804
  110. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117644
  111. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117642
  112. https://www.imdb.com/title/tt1431333
  113. https://www.imdb.com/title/tt1431344
  114. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117658
  115. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/813024
  116. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/737879
  117. https://www.imdb.com/title/tt1444983
  118. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1495842
  119. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1493762
  120. https://www.imdb.com/title/tt1448522/
  121. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117670
  122. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1489126
  123. https://www.imdb.com/title/tt1450096
  124. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117676
  125. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117667
  126. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1489260
  127. https://www.imdb.com/title/tt1440242
  128. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117672
  129. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1496846
  130. https://www.imdb.com/title/tt1467054
  131. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1490762
  132. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1490096
  133. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1490301
  134. https://www.imdb.com/title/tt0758057
  135. https://www.imdb.com/title/tt1448604
  136. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1486578
  137. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/127503
  138. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117682
  139. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117681
  140. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1479142
  141. https://www.imdb.com/title/tt1448615
  142. https://www.imdb.com/title/tt1445187
  143. https://www.imdb.com/title/tt1389792
  144. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117690
  145. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_677992
  146. https://www.imdb.com/title/tt1403844
  147. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_677763
  148. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1485888
  149. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_678199
  150. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117692
  151. https://www.imdb.com/title/tt1461234
  152. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1486648
  153. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1482747
  154. https://www.imdb.com/title/tt2085851
  155. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100960
  156. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117725
  157. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_677917
  158. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1486966
  159. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117730
  160. https://www.imdb.com/title/tt1468112
  161. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117694
  162. https://www.imdb.com/title/tt1364460
  163. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/116781
  164. https://www.imdb.com/title/tt1468152
  165. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1482783
  166. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1486724
  167. https://www.imdb.com/title/tt1468156/
  168. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_677994
  169. https://www.imdb.com/title/tt1399543
  170. https://www.imdb.com/title/tt1473367
  171. https://www.imdb.com/title/tt0443058
  172. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/101075
  173. https://www.imdb.com/title/tt1473388
  174. https://www.imdb.com/title/tt1364433
  175. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_677916
  176. https://www.imdb.com/title/tt1472143
  177. https://www.imdb.com/title/tt1364433
  178. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117746
  179. https://www.imdb.com/title/tt0378768
  180. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117745
  181. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1581065
  182. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/115249
  183. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_677996
  184. https://www.imdb.com/title/tt1360872/
  185. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117750
  186. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_678301
  187. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1486131
  188. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_678543
  189. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/108222
  190. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/102826
  191. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/106253
  192. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117752
  193. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1500453
  194. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117753
  195. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/116780
  196. https://www.imdb.com/title/tt1364433
  197. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/109644
  198. https://www.imdb.com/title/tt1330980
  199. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117755
  200. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_678545
  201. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117748
  202. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/116797
  203. https://www.imdb.com/title/tt1407932
  204. https://www.imdb.com/title/tt0442974
  205. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_678552
  206. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100694
  207. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117779
  208. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/148677
  209. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117764
  210. https://www.imdb.com/title/tt1373192
  211. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117783
  212. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/116794
  213. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117759
  214. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117773
  215. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1483183
  216. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100090
  217. https://www.imdb.com/title/tt0493169
  218. https://www.imdb.com/title/tt0378861
  219. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_678131
  220. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117781

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]