Luettelo 2010-luvun suomalaisista elokuvista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elokuva Suomessa
Finland film clapperboard.svg
Suomalaiset elokuvat vuosikymmenittäin
1900- ja 1910-luku
1920-luku
1930-luku
1940-luku
1950-luku
1960-luku
1970-luku
1980-luku
1990-luku
2000-luku
2010-luku
Muut luettelot
Kadonneet elokuvat
Kalleimmat elokuvat
Katsotuimmat elokuvat
Sotaelokuvat

Luettelo Suomessa tuotetuista elokuvista julkaisuvuoden mukaan. Aakkosellisesta luettelosta elokuvista katso Luokka:Suomalaiset elokuvat

2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Ensi-ilta
2010
Jos rakastat Neil Hardwick Elli Vallinoja, Chike Ohanwe, Minttu Mustakallio, Taneli Mäkelä musikaali 6.1.2010
Havukka-ahon ajattelija Kari Väänänen Kai Lehtinen, Tommi Korpela, Hannu-Pekka Björkman 15.1.2010 (Kajaanissa, Kemijärvellä, Kuhmossa ja Kuusamossa jo 25.12.2009)[1]
Paha perhe Aleksi Salmenperä Ville Virtanen, Lauri Tilkanen, Pihla Viitala, Vera Kiiskinen draama/komedia 29.1.2010
Risto Räppääjä ja polkupyörävaras Mari Rantasila Severi Heikkilä, Lauramaija Luoto, Annu Valonen, Ulla Tapaninen, Martti Suosalo, Marcus Groth musikaali/perhe 12.2.2010
Auf Wiedersehen Finnland Virpi Suutari dokumentti 12.2.2010
Sukunsa viimeinen Anastasia Lapsui ja Markku Lehmuskallio Nadezda Pyrirko, Aleksandra Okotetto, Radik Anaguritsi draama 26.2.2010
Kohtaamisia Saara Cantell Anneli Sauli, Jenni Banerjee, Meri Nenonen, Johanna af Schultén, Leena Uotila draama 5.3.2010
Freetime Machos Mika Ronkainen dokumentti/komedia 12.3.2010
Tuomari Nurmio – stadilaista tangoa etsimässä Tahvo Hirvonen dokumentti 19.3.2010
Miesten vuoro Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen dokumentti 26.3.2010
Reindeerspotting – pako Joulumaasta Joonas Neuvonen dokumentti 9.4.2010
Rautaa rajan taa Kalle Kujala dokumentti 16.4.2010
Vähän kunnioitusta Pekka Karjalainen Outi Kero, Kari-Pekka Toivonen, Svante Martin, Elena Leeve draama 11.6.2010
Muumi ja punainen pyrstötähti (3D) Maria Lindberg Tapani Perttu, Jasper Pääkkönen, Jarmo Koski (äänirooleissa) animaatio 6.8.2010
Sisko tahtoisin jäädä Marja Pyykkö Ada Kukkonen, Sara Melleri, Anna-Leena Uotila draama 13.8.2010
Vesku Mika Kaurismäki Vesa-Matti Loiri (esiintyjä) dokumentti 3.9.2010
Taulukauppiaat Juho Kuosmanen Auli Mantila, Teppo Manner, Tuomas Airola 3.9.2010
Prinsessa Arto Halonen Katja Kukkola, Samuli Edelmann, Krista Kosonen, Peter Franzén, Pirkka-Pekka Petelius, Antti Litja draama 10.9.2010
Täällä Pohjantähden alla II Timo Koivusalo Ilkka Koivula, Vera Kiiskinen, Risto Tuorila 24.9.2010
Napapiirin sankarit Dome Karukoski Jussi Vatanen, Jasper Pääkkönen, Timo Lavikainen, Pamela Tola komedia 15.10.2010
Harjunpää ja pahan pappi Olli Saarela Peter Franzén, Irina Björklund, Jenni Banerjee rikos 29.10.2010
Ito - Kilvoittelijan päiväkirja Pirjo Honkasalo dokumentti 12.11.2010
Sielunpelastajat Saku Pollari dokumentti 26.11.2010
Rare Exports Jalmari Helander Jorma Tommila, Onni Tommila, Tommi Korpela, Rauno Juvonen fantasia/komedia/joulu 3.12.2010
Veijarit Lauri Nurkse Mikko Leppilampi, Antti Luusuaniemi, Pihla Viitala, Malla Malmivaara komedia 25.12.2010

Lähde[2]

2011[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Ensi-ilta
2011
Vares – Pahan suudelma Anders Engström Antti Reini, Anu Sinisalo, Matti Onnismaa rikos 6.1.2011
Hella W Juha Wuolijoki Tiina Weckström, Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi, Maria Heiskanen, Antti Litja, Pirkka-Pekka Petelius 28.1.2011
Tuntematon emäntä Elina Kivihalme dokumentti 4.2.2011
Eetu ja Konna Kari Häkkinen Chike Ohanwe, Onni Tommila, Jenni Vartiainen, Matti Olavi Ranin, Pamela Tola (äänirooleissa) animaatio 18.2.2011
Sovinto Pernilla August Noomi Rapace, Ola Rapace, Outi Mäenpää, Ville Virtanen 11.3.2011
Salla – Selling the Silence Markku Tuurna dokumentti 11.3.2011
Veljekset Mika Kaurismäki Kari Heiskanen, Pertti Sveholm, Timo Torikka, Liisa Mustonen, Mari Perankoski, Vesa Vierikko, Esko Salminen 18.3.2011
Hyvä poika Zaida Bergroth Elina Knihtilä, Samuli Niittymäki, Eero Aho, Anna Paavilainen, Eetu Julin 25.3.2011
Elokuu Oskari Sipola Eppu Pastinen, Lina Turkama, Niina Koponen, Pihla Viitala, Zagros Manuchar road movie 1.4.2011
Sinkkuelämän säännöt Tonislav Hristov dokumentti 1.4.2011
Elma ja Liisa Pihla Viitala & Pamela Tola Pihla Viitala, Pamela Tola, Kasimir Balzar, Mikko Leppilampi, Juha Veijonen, Anneli Sauli, Elina Knihtilä, Tommi Korpela lyhytelokuva 8.4.2011
Vares – Huhtikuun tytöt Lauri Törhönen Antti Reini, Eppu Salminen, Matti Onnismaa, Mikko Leppilampi, Jasper Pääkkönen rikos 20.4.2011
Taistelu Turusta Jouko Aaltonen dokumentti 29.4.2011
Roskisprinssi Raimo O. Niemi Jon-Jon Geitel, Pihla Maalismaa, Heikki Silvennoinen, Kristiina Elstelä komedia 29.7.2011
Vares – Sukkanauhakäärme Lauri Törhönen Antti Reini, Eppu Salminen, Matti Onnismaa, Jasper Pääkkönen rikos 5.8.2011
Mama Africa Mika Kaurismäki Miriam Makeba, Zenzi Monique Lee, Nelson Lumumba Lee (esiintyjät) dokumentti 12.8.2011
Iris Ulrika Bengts Agnes Koskinen, Tobias Zilliacus, Maria Salomaa 26.8.2011
Pussikaljaelokuva Ville Jankeri Eero Milonoff, Jussi Nikkilä, Ylermi Rajamaa 2.9.2011
Le Havre Aki Kaurismäki André Wilms, Kati Outinen, Blondin Miguel, Elina Salo 9.9.2011
Ella ja Aleksi – Yllätyssynttärit Juuso Syrjä Antti Luusuaniemi, Malla Malmivaara (äänirooleissa) animaatio 16.9.2011
Likainen pommi Elias Koskimies Iida Lampela, Jukka Puotila, Ilkka Villi, Niina Herala, Jussi Vatanen 23.9.2011
Matka Eedeniin Rax Rinnekangas Nacho Angulo, Hugo Wirz, Ramon Zuriarrain, Celia Juan de Hatchard, Saana Vuorenmaa 30.9.2011
Syvälle salattu Joona Tena Krista Kosonen, Peter Franzén, Kai Lehtinen 7.10.2011
Kotirauha Aleksi Mäkelä Samuli Edelmann, Katariina Kaitue, Kerli Kyllönen, Santeri Kinnunen, Kristo Salminen 21.10.2011
Missä kuljimme kerran Peter Lindholm Jessica Grabowsky, Jacob Öhrman, Andreas af Enehielm 28.10.2011
Ikuisesti sinun Mia Halme dokumentti 11.11.2011
Hiljaa toivotut Timo Haanpää dokumentti 11.11.2011
Maaginen kristalli Antti Haikala Jukka Nylund, Paula Vesala, Kiti Kokkonen (äänirooleissa) animaatio 18.11.2011
Risto Tuomas Summanen Risto Kaskilahti, Krista Kosonen, Jarkko Niemi, Aku Hirviniemi 25.11.2011
Hiljaisuus Sakari Kirjavainen Joonas Saartamo, Joanna Haartti, Lauri Tilkanen, Terhi Suorlahti, Ilkka Heiskanen 9.12.2011
Avain Italiaan Roosa Toivonen John Shea, Andreas Wilson, Mikko Leppilampi 16.12.2011
Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri Matti Grönberg & Pekka Karjalainen Heikki Hela, Heikki Silvennoinen, Satu Säävälä, Outi Mäenpää, Jukka Rasila, Timo Kahilainen lastenelokuva 23.12.2011
Varasto Taru Mäkelä Kari-Pekka Toivonen, Minttu Mustakallio, Aku Hirviniemi, Esko Salminen, Juha Muje, Hannele Lauri, Vesa Vierikko, Vesa-Matti Loiri draama, komedia 30.12.2010

Lähde[3]

2012[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Ensi-ilta
2012
Vares – Kaidan tien kulkijat Anders Engström Antti Reini, Eppu Salminen, Peter Franzén rikos 6.1.2012
Punaisen metsän hotelli Mika Koskinen dokumentti 13.1.2012
Rat King Petri Kotwica Max Ovaska, Julius Lavonen, Outi Mäenpää 20.1.2012
Hulluna Saraan Samuli Valkama Emilie de Ravin, Jussi Nikkilä, Ville Virtanen, Tiina Lymi, Jussi Lampi, Jani Volanen, Janne Reinikainen, Jessica Grabowsky 27.1.2012
Säilöttyjä unelmia Katja Gauriloff dokumentti 27.1.2012
Vuosaari Aku Louhimies Asli Bayram, Mikko Kouki, Amanda Pilke, Laura Birn, Matleena Kuusniemi, Pekka Strang, Jasper Pääkkönen 3.2.2012
Risto Räppääjä ja viileä Venla Mari Rantasila Lauri Karo, Venni Uotila, Olivia Ainali, Annu Valonen, Ulla Tapaninen, Martti Suosalo, Juha Muje 10.2.2012
Härmä JP Siili Mikko Leppilampi, Lauri Tilkanen, Pamela Tola, Esko Salminen, Lena Meriläinen, Aku Hirviniemi, Eero Milonoff, Olavi Uusivirta, Taneli Mäkelä, Kari Hietalahti, Pirkka-Pekka Petelius 17.2.2012
Kulman pojat Teppo Airaksinen Eero Ritala, Joonas Saartamo, Jussi Vatanen, Lotta Kaihua, Janne Ravi, Antti Väre 24.2.2012
Tähtitaivas talon yllä Saara Cantell Irina Björklund, Meri Nenonen, Elin Petersdottir 2.3.2012
Kohta 18 Maarit Lalli Karim Al-Rifai, Arttu Lähteenmäki, Henrik Mäki-Tanila, Anton Thompson Coon, Ben Thompson Coon, Elina Knihtilä, Pamela Tola 9.3.2012
Vares – Uhkapelimerkki Lauri Törhönen Antti Reini, Eppu Salminen, Matti Onnismaa, Minna Haapkylä rikos 16.3.2012
Taistelu Näsilinnasta 1918 Claes Olsson Nicke Lignell, Anton Häggblom, Petter Kevin 23.3.2012
Saunavieras Anssi Mänttäri Kari Väänänen, Ilkka Heiskanen 23.3.2012
Rouva Presidentti Aleksi Bardy dokumentti 30.3.2012
Iron Sky Timo Vuorensola Julia Dietze, Götz Otto, Udo Kier, Tilo Prückner Scifi 4.4.2012
Kovasikajuttu Jukka Kärkkäinen & J-P Passi dokumentti 4.5.2012
Russian Libertine – Venäjän vapain mies Ari Matikainen dokumentti 11.5.2012
Ja saapuu oikea yö Jyri Kähönen Jarkko Niemi, Jemina Sillanpää, Martti Suosalo 13.7.2012
Miss Farkku-Suomi Matti Kinnunen Mikko Neuvonen, Sanni Kurkisuo, Elias Gould 3.8.2012
Tie pohjoiseen Mika Kaurismäki Vesa-Matti Loiri, Samuli Edelmann, Peter Franzén, Irina Björklund, Mari Perankoski, Elina Knihtilä road movie 24.8.2012
Käräjävuorentie Essi Mitronen & Anna Peräaho Miska Kajanus, Marjut Maristo 31.8.2012
Puhdistus Antti J. Jokinen Laura Birn, Amanda Pilke, Peter Franzén, Krista Kosonen 7.9.2012
3 Simoa Teemu Nikki Paula Vesala, Rami Rusinen, Olli Rahkonen, Pekka Strang, Matti Onnismaa, Antti Reini 14.9.2012
Kuningas Litmanen Arto Koskinen dokumentti 28.9.2012
Vares – Pimeyden tango Lauri Törhönen Antti Reini, Maria Järvenhelmi, Ilkka Heiskanen, Jussi Lampi rikos 5.10.2012
Sinivalkoinen valhe Arto Halonen dokumentti 5.10.2012
Niko 2 – lentäjäveljekset Kari Juusonen Mikko Kivinen, Vuokko Hovatta, Katariina Kaitue, Aarre Karén (äänirooleissa) animaatio 12.10.2012
Veden peili Rax Rinnekangas Hannu-Pekka Björkman, Nacho Angulo, Kalle Holmberg, Seela Sella 19.10.2012
Kaksi tarinaa rakkaudesta (Must Have Been Love) Eirik Svensson Pamela Tola, Espen Klouman-Hoiner, Pihla Viitala, Laura Birn 19.10.2012
Korsoteoria Antti Heikki Pesonen Armi Toivanen, Santeri Mäntylä, Max Ovaska, Asko Sahlman, Juha Kukkonen, Sanna-Kaisa Palo lyhytelokuva 26.10.2012
Sirocco Mikko Kuparinen Eeva Putro, Tuukka Martiskainen, Luna Huotari lyhytelokuva 26.10.2012
Kummisetäni thaimorsian Wille Hyvönen dokumentti 16.11.2012
Imaginaerum Stobe Harju (co-ohjaajana Mark Roper) Marianne Farley, Quinn Lord, Francis-Xavier McCarthy, Ilkka Villi 23.11.2012
Call Girl Michael Marcimain Ruth Vega Fernadez, David Dencik, Pernilla August, Outi Mäenpää 30.11.2012
Robin Inari Niemi Robin Packalen (esiintyjä) dokumentti 5.12.2012
Nightmare – painajainen merellä Marko Äijö Sara Säkkinen, Venla Savikuja, Tero Tiittanen kauhu 5.12.2012
Rakkauden rasvaprosentti Mikko Kuparinen Miina Maasola, Mikko Nousiainen, Kristo Salminen, Hanna Vahtikari 21.12.2012
Juoppohullun päiväkirja Lauri Maijala Joonas Saartamo, Krista Kosonen 28.12.2012
Ella ja kaverit Taneli Mustonen Freja Teijonsalo, Eero Milonoff, Kari Ketonen, Pamela Tola, Ville Virtanen 28.12.2012
Metsän tarina Ville Suhonen dokumentti 28.12.2012

Lähde[4]

2013[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Ensi-ilta
2013
Miesten välisiä keskusteluja Jarmo Lampela Juha Kukkonen, Rea Mauranen, Meri Nenonen, Aarni Kivinen, Pihla Penttinen 4.1.2013
Kaappari Aleksi Mäkelä Kari Hietalahti, Jussi Vatanen, Aake Kalliala 18.1.2013
Häätanssi Mohamed El Aboudi dokumentti 18.1.2013
Vuonna 85 Timo Koivusalo Reino Nordin, Malla Malmivaara, Mikko Nousiainen, Miina Maasola 25.1.2013
Kaikella rakkaudella Matti Ijäs Krista Kosonen, Sampo Sarkola, Hannu-Pekka Björkman, Tommi Korpela 1.2.2013
Rölli ja kultainen avain Taavi Vartia Allan Tuppurainen, Krista Kosonen, Mikko Leppilampi 1.2.2013
Tavarataivas Petri Luukkainen dokumentti 1.2.2013
21 tapaa pilata avioliitto Johanna Vuoksenmaa Armi Toivanen, Aku Hirviniemi, Riku Nieminen, Essi Hellén, Hannele Lauri, Pamela Tola, Vesa Vierikko 8.2.2013
8-pallo Aku Louhimies Jessica Grabowsky, Eero Aho, Pirkka-Pekka Petelius, Mikko Leppilampi, Mikko Kouki 22.2.2013
Viru – Tarinoita hotellista Taru Mäkelä & Jolle Onnismaa dokumentti 1.3.2013
Kerron sinulle kaiken Simo Halinen Leea Klemola, Peter Franzén, Ria Kataja, Marika Parkkomäki, Emmi Nivala, Alex Anton 8.3.2013
In the Dark Room – Pimennossa Nadav Schirman dokumentti 15.3.2013
Hilton! Virpi Suutari dokumentti 15.3.2013
Soundbreaker Kimmo Koskela dokumentti 22.3.2013
Laulu koti-ikävästä Mika Ronkainen dokumentti 5.4.2013
Alaska Highway Aleksi Salmenperä dokumentti 19.4.2013
Pystyssä Márton Jelinkó Heidi Lindén, Kristiina Puukko, Juha Arola 24.5.2013
Mesenaatti Pia Andell dokumentti 14.6.2013
Amerikan Vagabond Susanna Helke & Mary Morgan dokumentti 26.6.2013
Bekas Karzan Kader 26.7.2013
Kekkonen tulee! Marja Pyykkö Wilma Rosenqvist, Merja Larivaara, Marjaana Maijala 16.8.2013
Pahaa verta Miika Hakala & Tomi Pietilä Harri Kailanto, Antti Kemppainen 23.8.2013
Tumman veden päällä Peter Franzén Olavi Angervo, Samuli Edelmann, Matleena Kuusniemi 6.9.2013
Muisteja Peter von Bagh dokumentti 13.9.2013
Silmäterä Jan Forsström Emmi Parviainen, Luna Leinonen Botero, Mazdak Nassir 20.9.2013
Oppipoika (Lärljungen) Ulrika Bengts Niklas Groundstroem, Amanda Ooms, Erik Lönngren, Patrik Kumpulainen 27.9.2013
Selänne JP Siili dokumentti 27.9.2013
Mieletön elokuu Taru Mäkelä Kati Outinen, Miroslav Etzler, Elena Leeve, Krystof Hadek, Laura Birn, Esko Salminen, Aku Hirviniemi, Pirkka-Pekka Petelius 4.10.2013
Pioneer – sukellus meren syvyyksiin Erik Skjoldbjærg Aksel Hennie, Wes Bentley, Stephanie Sigman 4.10.2013
Knucklebonehead Oskari Pastila Knucklebone Oscar, Olavi Paananen, Jarno Karjalainen, Petra Bergström, Gustav Schulman, Marja Vihervaara, Niko Votkin 11.10.2013
Leijonasydän Dome Karukoski Peter Franzén, Laura Birn, Jasper Pääkkönen, Pamela Tola, Jussi Vatanen, Timo Lavikainen 18.10.2013
Poski poskea vasten Viviane Blumenschein dokumentti 18.10.2013
Betoniyö Pirjo Honkasalo Johannes Brotherus, Jari Virman, Rea Mauranen 1.11.2013
Luciferin viimeinen elämä Rax Rinnekangas Pekka Milonoff, Hannu-Pekka Björkman, Timo Torikka, Minna Haapkylä, Vilma Melasniemi, Juho Milonoff 8.11.2013
Kalevala – Uusi aika Jari Halonen Tommi Eronen, Konsta Mäkelä, Tanjalotta Räikkä, Pauli Poranen, Olavi Uusivirta 15.11.2013
Nuoren Werherin jäljillä Jarmo Lampela Jyri Ojansivu, Iina Kuustonen, Juha Kukkonen, Meri Nenonen 22.11.2013
Salpa Zagros Manuchar Elis Lindfors, Eero Enqvist, Elena Leeve 22.11.2013
Isänmaallinen mies Arto Halonen Martti Suosalo, Pamela Tola 4.12.2013
Ajomies J-P Passi & Jarkko T. Laine Matti Laine, Elina Ylisuvanto, Veera Degerholm 6.12.2013
Ainoat oikeat Saara Cantell Anna-Maija Tuokko, Antti Reini, Ilkka Villi 27.12.2013
Ella ja kaverit 2 – Paterock Marko Mäkilaakso Eero Milonoff, Armi Toivanen, Jarkko Niemi, Malla Malmivaara lastenelokuva 27.12.2013

Lähde[5]

2014[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Ensi-ilta
2014
Ei kiitos Samuli Valkama Anu Sinisalo, Ville Virtanen, Kai Vaine, Rosa Salomaa, Wanda Dubiel 10.1.2014
Onneli ja Anneli Saara Cantell Aava Merikanto, Lilja Lehto, Eija Ahvo, Kristiina Elstelä, Elina Knihtilä lastenelokuva 17.1.2014
Anselmi, nuori ihmissusi Matti Pekkanen Aleksi Holkko, Sami Palolampi, Pauli Hanhiniemi, Liisa Ruuskanen 24.1.2014[6]
Risto Räppääjä ja liukas Lennart Timo Koivusalo Samuel Shipway, Sanni Paatso, Minttu Mustakallio, Vesa Vierikko, Riitta Havukainen[7] 7.2.2014[8]
Isac Elliot: Dream Big – The Movie Sami Joensuu dokumentti 14.2.2014
Kummeli V Aleksi Mäkelä Heikki Silvennoinen, Timo Kahilainen, Heikki Hela, Heikki Vihinen, Ville Myllyrinne, Heikki Kinnunen, Heli Sutela, Jussi Vatanen, Tom Pöysti, Kaisa Mattila, Aake Kalliala, Markku Toikka, Kai Lehtinen, Seela Sella, Iina Kuustonen, Kaarina Hazard, Ilkka Heiskanen, Tom Lindholm, Pekka Huotari, Kari Hietalahti, Riku Suokas[9] 19.2.2014[10]
Kuka välittää? Mikko Piela dokumentti 6.3.2014 (Tampereen elokuvajuhlat)[11]
Korso Akseli Tuomivaara 28.2.2014[12]
Eedenistä pohjoiseen Virpi Suutari dokumentti 7.3.2014[13]
Presidentintekijät Tuukka Temonen dokumentti 14.3.2014
Näin unta elämästä Jukka Kärkkäinen ja Sini Liimatainen dokumentti 28.3.2013[14]
Muutoksii Sami Laitinen 4.4.2014
Laulu Selma Vihunen dokumentti 10.4.2014
Romanssi Anssi Mänttäri 10.4.2014
Tolonen Lasse Keso dokumentti 1.5.2014
Love & Engineering Tonislav Hristov dokumentti 9.5.2014
Zarra's Law Juha Wuolijoki Brendan Fehr, Erin Cummings, Tony Sirico 11.6.2014 (Sodankylän elokuvajuhlat)[15]
Kuinka myöhään valvoo blues Anssi Mänttäri Juha Mäkelä, Eppu Salminen, Saija Lentonen, Anssi Mänttäri, Lotta Lehtikari, Petri Johansson, Puntti Valtonen, Saara Pakkasvirta 12.6.2014 (Sodankylän elokuvajuhlat)[16]
Sosialismi Peter von Bagh dokumentti 13.6.2014 (Sodankylän elokuvajuhlat)[17]
Tappava talvi Marcus Hägg 13.6.2014[18]
Sokurovin ääni Leena Kilpeläinen Aleksandr Sokurov dokumentti 14.6.2014 (Sodankylän elokuvajuhlat)[19]
Kesäkaverit Inari Niemi 1.8.2014
Aikuisten poika Juha Lehtola 29.8.2014
Brooklynin pojat Inderjit Kaur Khalsa dokumentti 5.9.2014
Mielensäpahoittaja Dome Karukoski 5.9.2014
Kalervo Palsa ja kuriton käsi Pekka Lehto Janne Reinikainen, Antti Raivio, Markku Peltola, Tiina Weckström, Maria Järvenhelmi 12.9.2014
Matka minuksi Mina Laamo dokumentti 24.9.2014 (Rakkautta ja anarkiaa)[20]
Monsterimies Antti Haase dokumentti 26.9.2014
Ulvilan murhamysteeri Pekka Lehto dokumentti 3.10.2014
Vadelmavenepakolainen Leif Lindblom 3.10.2014
Muumit Rivieralla Xavier Picard animaatio 10.10.2014
He ovat paenneet Jukka-Pekka Valkeapää 17.10.2014
Lomasankarit Taavi Vartia 31.10.2014
Ruotsalainen hetki Teemu Kaskinen, Minna Haapkylä, Elina Knihtilä, Tommi Korpela ja Hannu-Pekka Björkman 7.11.2014
Tuulensieppaajat Amir Escandari dokumentti 21.11.2014
Autolla Nepaliin – Unelmien elokuva Timo Peltokangas dokumentti 28.11.2014
Nightmare 2 – Painajainen jatkuu Marko Äijö Sara Parikka, Mikko Parikka, Tero Tiittanen, Tommi Taurula 3.12.2014
Päin seinää Antti Heikki Pesonen 26.12.2014
Eila, Rampe ja Likka Taru Mäkelä Heidi Herala, Pirkka-Pekka Petelius, Emmi Parviainen, Riku Nieminen, Pirkko Hämäläinen, Eila Roine[21] 26.12.2014

Lähde[22]

2015[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Ensi-ilta
2015
Vares – Sheriffi Hannu Salonen Antti Reini, Jukka-Pekka Palo, Jukka Puotila, Karoliina Blackburn, Jasper Pääkkönen 7.1.2015
Viikossa aikuiseksi Johanna Vuoksenmaa Minttu Mustakallio, Iina Kuustonen, Essi Hellén, Eppu Salminen, Taneli Mäkelä 23.1.2015
Lovemilla Teemu Nikki Milka Suonpää, Joel Hirvonen, Olli Rahkonen, Elina Knihtilä, Antti Reini 6.2.2015
Theon talo Rax Rinnekangas Hannu-Pekka Björkman, Ville Virtanen, Milka Ahlroth, Boris Koneczny 6.2.2015
Risto Räppääjä ja Sevillan saituri Timo Koivusalo Samuel Shipway, Sanni Paatso, Tom Lindholm, Riitta Havukainen, Esko Roine, Vesa Vierikko, Minttu Mustakallio 13.2.2015
Talvivaaran miehet Markku Heikkinen dokumentti 20.2.2015
Luokkakokous Taneli Mustonen Aku Hirviniemi, Jaajo Linnonmaa, Sami Hedberg 25.2.2015
Miekkailija Klaus Härö Märt Avandi, Ursula Ratasepp, Hendrik Toompere 13.3.2015
Toiset tytöt Esa Illi Sara Soulié, Ida Vakkuri, Misa Lommi, Bahar Tokat 13.3.2015
Big Game Jalmari Helander Samuel L. Jackson, Onni Tommila, Ray Stevenson, Felicity Huffman, Jim Broadbent, Victor Garber, Ted Levine 19.3.2015
Armi elää! Jörn Donner Minna Haapkylä, Laura Birn, Hannu-Pekka Björkman, Rea Mauranen 20.3.2015
Me Rosvolat Marjut Komulainen Kari Väänänen, Lotta Lehtikari, Jussi Väänänen, Sirkku Ullgren, Ilona Huhta, Mio Määttä 27.3.2015
Hyvästi Afrikka Iiris Härmä dokumentti 3.4.2015
Marzia, ystäväni Kirsi Mattila dokumentti 7.4.2015
Henkesi edestä Petri Kotwica Laura Birn, Eero Aho, Mari Rantasila, Teijo Eloranta 10.4.2015
Tsamo Markku Lehmuskallio & Anastasia Lapsui Albina Tologovona, Wilhelm Grotenfelt, Niklas Groundstroem, Alma Pöysti, Ylva Ekblad 17.4.2015
Hymyjen maa Heikki Häkkinen dokumentti 17.4.2015
Matka minuksi Mina Laamo dokumentti 24.4.2015
Olipa kerran seminaari Markku Heikkinen dokumentti 8.5.2015
Ollaan vapaita Oskari Sipola Maria Ylipää, Riku Nieminen, Pihla Maalismaa, Johannes Brotherus 7.8.2015
Elämältä kaiken sain Mika Kaurismäki Vesa-Matti Loiri, Peter Franzén, Armi Toivanen 21.8.2015
Kätilö Antti J. Jokinen Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Martti Suosalo, Leea Klemola, Elina Knihtilä, Tommi Korpela 4.9.2015
Eisenstein in Guanajuato Peter Greenaway Elmer Bäck, Luis Alberti, Jakob Öhrman, Maya Zapata, Rasmus Slätis 4.9.2015
Häiriötekijä Aleksi Salmenperä Lotta Kaihua, Elina Knihtilä, Tommi Korpela, Elena Leeve, Pirjo Lonka, Eero Ritala 11.9.2015
1944 Elmo Nüganen Märt Pius, Maiken Schmidt, Kristjan Üksküla 25.9.2015
Napapiirin sankarit 2 Teppo Airaksinen Jussi Vatanen, Pamela Tola, Timo Lavikainen, Miia Nuutila, Kari Ketonen 30.9.2015
Onnelin ja Annelin talvi Saara Cantell Aava Merikanto, Lilja Lehto, Elina Knihtilä, Kiti Kokkonen lastenelokuva 9.10.2015
Vierailu Michael Madsen dokumentti 9.10.2015
Äidin toive Joonas Berghäll dokumentti 16.10.2015
Hukkakaurat Tomi Saarijärvi Eerik Kantokoski, Tarmo Kalmari, Henna-Mäki Filppula 23.10.2015
Atomin paluu Jussi Eerola & Mika Taanila dokumentti 6.11.2015
Bunny the Killer Thing Joonas Makkonen Enni Ojutkangas, Veera W. Vilo, Roope Olenius, Jari Manninen 6.11.2015
Onnelliset Wille Hyvönen dokumentti 13.11.2015
Valkoinen raivo Arto Halonen dokumentti 27.11.2015
Teräsvaari Janiv Oskár & Terhi Romo dokumentti 27.1.2015
Hevisaurus Pekka Karjalainen Milo Snellman, Salli Siivonen, Kari Hietalahti, Taneli Mäkelä, Timo Kahilainen 27.11.2015
Tunteiden temppelit Jouko Aaltonen dokumentti 4.12.2015
Tyttökuningas Mika Kaurismäki Malin Buska, Michael Nyqvist, Sarah Gadon, François Arnaud, Laura Birn, Samuli Edelmann 11.12.2015

Lähde[23]

2016[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Ensi-ilta
2016
Nuotin vierestä Lauri Nurkse Riku Nieminen, Leena Uotila, Pihla Viitala, Essi Hellén, Juha Muje, Antti Luusuaniemi 1.1.2016
Järven tarina Marko Röhr & Kim Saarniluoto dokumentti 15.1.2016
Jättiläinen Aleksi Salmenperä Peter Franzén, Saara Kotkaniemi, Elena Leeve, Joonas Saartamo, Pertti Sveholm, Jani Volanen 22.1.2016
Love Records – Anna mulle Lovee Aleksi Mäkelä Jarkko Niemi, Tomi Alatalo, Riku Nieminen, Pirkka-Pekka Petelius, Alina Tomnikov 29.1.2016
Tappajan näköinen mies Lauri Nurkse Samuli Edelmann, Martti Suosalo, Ville Haapasalo, Krista Kosonen, Onni Tommila, Anni-Kristiina Juuso 5.2.2016
Risto Räppääjä ja yöhaukka Timo Koivusalo Samuel Shipway, Sanni Paatso, Minttu Mustakallio, Vesa Vierikko, Riitta Havukainen, Laura Malmivaara, Ville Myllyrinne lastenelokuva 19.2.2016
Takaisin pintaan Juan Reina dokumentti 19.2.2016
Äkkilähtö Tiina Lymi Lotta Kaihua, Jussi Vatanen, Antti Holma, Ville Tiihonen, Marja Packalén, Eedit Patrakka 26.2.2016
Sota ja mielenrauha Ari Matikainen dokumentti 11.2.2016
Onnenonkija Ville Jankeri Minka Kuustonen, Olavi Uusivirta, Emmi Parviainen, Pamela Tola, Taneli Mäkelä, Pirkko Hämäläinen, Satu Silvo 25.3.2016
Bodom Taneli Mustonen Mikael Gabriel, Mimosa Willamo, Nelly Hirst-Gee, Santeri Mäntylä 19.8.2016
Hymyilevä mies Juho Kuosmanen Jarkko Lahti, Eero Milonoff, Oona Airola 2.9.2016
Teit meistä kauniin Tuukka Temonen Roope Salminen, Mimosa Willamo, Teppo Manner, Iiro Panula 7.9.2016
Tulen morsian Saara Cantell Tuulia Eloranta, Lauri Tanskanen, Magnus Krepper, Kaija Pakarinen 9.9.2016
Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus Taavi Vartia Allu Tuppurainen, Krista Kosonen, Alina Tomnikov, Ville Haapasalo 16.9.2016
Tyttö nimeltä Varpu Selma Vilhunen Paula Vesala, Linnea Skog, Santtu Karvonen, Outi Mäenpää, Lauri Maijala 23.9.2016
Pahan kukat Antti J. Jokinen Juno, Mikael Gabriel, Eero Aho, Alma Pöysti, Krista Kosonen, Tommi Korpela 30.9.2016
Syysprinssi Alli Haapasalo Lauri Tilkanen, Laura Birn, Paula Vesala, Olavi Uusivirta 14.10.2016
Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! Rike Jokela Antti Holma, Riku Nieminen, Eedit Patrakka, Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Mehtonen, Ville Myllyrinne, Tommi Korpela 19.10.2016
Samurai Rauni Reposaarelainen Mika Rättö Mika Rättö, Veera Elo, Minna Norrgård, Reetta Turtiainen, Harri Sippola, Jori Kemppi, Juha Hurme 21.10.2016
Kuun metsän Kaisa Katja Gauriloff dokumentti 28.10.2016

Lähde[24]

2017[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Ensi-ilta
2017
Kuudes kerta Maarit Lalli Pihla Viitala, Antti Luusuaniemi, Minna Haapkylä, Stig Rästa, Arja Saijonmaa, Dick Idman, Pirkka-Pekka Petelius, Esko Salminen, Reino Nordin, Aksa Korttila, Sebastian Rejman 6.1.2017
Armoton maa Jussi Hiltunen 20.1.2017
Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen Saara Cantell lastenelokuva 27.1.2017
Toivon tuolla puolen Aki Kaurismäki 3.2.2017
Tom of Finland Dome Karukoski 24.2.2017
Machines Rahul Jain dokumenttielokuva
Matka merelle Jouni Hiltunen dokumenttielokuva 3.3.2017
Saattokeikka Samuli Valkama 10.3.2017
Neljä elementtiä – maa, tuli, vesi, ilma Natalie Halla dokumenttielokuva 17.3.2017
Hyvä postimies Tonislav Hristov
Hobbyhorse Revolution Selma Vilhunen dokumenttielokuva 31.3.2017
Sielunmetsä Anu Kuivalainen dokumenttielokuva
Joka toinen pari Mia Halme 21.4.2017
War/Peace Inderjit Kaur Khalsa dokumenttielokuva 12.5.2017
Viraali Thomas Laine 30.6.2017
Wendy and the Refugee Neverland Olli Ilpo Salonen 21.7.2017
Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset Hannaleena Hauru 28.7.2017
Miami Zaida Bergroth 4.8.2017
Tarinoiden Suomi Jussi Oroza dokumenttielokuva 11.8.2017
Napapiirin sankarit 3 Tiina Lymi 23.8.2017
Paha poliisi Pekka Lehto dokumenttielokuva 1.9.2017
Lauluja utopiasta Peter von Bagh, Jouko Aaltonen dokumenttielokuva
Kaiken se kestää Visa Koiso-Kanttila 8.9.2017
Ikitie AJ Annila 15.9.2017
Rendel Jesse Haaja 22.9.2017
Nokia Mobile – Matkapuhelimen tarina Arto Koskinen dokumenttielokuva 29.9.2017
Yösyöttö Marja Pyykkö 6.10.2017
Tokasikajuttu Jukka Kärkkäinen, JP Passi dokumenttielokuva 13.10.2017
Maailman viimeinen kirjakauppa Rax Rinnekangas
Borg McEnroe Janus Metz Pedersen
Anteeksiantamaton Lars Feldballe-Petersen dokumenttielokuva 20.10.2017
Tuntematon sotilas Aku Louhimies 27.10.2017
Toveri, missä olet nyt? Kirsi Marie Liimatainen dokumenttielokuva 10.11.2017
Pohjolan enkeli Jean Michel Roux dokumenttielokuva 14.11.2017
Tammisunnuntai 1918 Ilkka Vanne dokumenttielokuva 17.11.2017
Armomurhaaja Teemu Nikki 24.11.2017
Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset Anna Dahlman lastenelokuva
Joulumaa Inari Niemi 1.12.2017
Muumien taikatalvi Jacub Wronski, Ira Carpelan animaatioelokuva
95 Aleksi Mäkelä 25.12.2017

Lähde[25]

2018[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Ensi-ilta
2018
Viulisti Paavo Westerberg Matleena Kuusniemi, Olavi Uusivirta, Samuli Edelmann, Kim Bodnia draama 5.1.2018
Kaikki oikein Lenka Hellstedt Elsa Saisio, Antti Luusuaniemi, Lotta Lindroos, Timo Lavikainen, Ylermi Rajamaa, Pirjo Lonka, Malla Malmivaara, Pamela Tola komedia 12.1.2018
Supermarsu Joona Tena Ella Jäppinen, Viljami Lahti, Essi Hellén, Arttu Wiskari, Esko Salminen lasten komedia 26.1.2018
Veljeni vartija JP Siili Antti Holma, Niklas Liukkonen, Julius Liukkonen, Eemeli Masanen, Vilhelmi Masanen, Armi Toivanen elämäkerrallinen draama 31.1.2018
Varasto 2 Taru Mäkelä Minttu Mustakallio, Kari-Pekka Toivonen, Aku Hirviniemi, Emilia Karilampi, Esko Salminen, Hannele Lauri draamakomedia 21.2.2018
Kääntöpiste Simo Halinen Laura Birn, Samuli Vauramo, David Nzinga, Sara Paavolainen draama 2.3.2018
Hevi reissu Jukka Vidgren Johannes Holopainen, Max Ovaska, Antti Heikkinen, Samuli Jaskio, Minka Kuustonen komedia 9.3.2018
Yrittäjä Virpi Suutari dokumentti 23.3.2018
The Guardian Angel – Suojelusenkeli Arto Halonen Pilou Asbæk, Josh Lucas, Rade Serbedzija, Sara Soulié jännitys 2018
Kyrsyä – Tuftland Roope Olenius Veera W. Vilo, Saara Elina, Miikka J. Anttila, Ria Kataja kauhu 6.4.2018
Tie Tampereelle 1918 Tapio Kalliomäki dokumentti 2018
Punasii päin Mika Ahlfors Julma H, Otto Nyberg 2018
Wheels of Freedom Aleksi Puranen dokumentti 2018
Arytmia Boris Khlebnikov Aleksandr Jatsenko, Irina Gorbatcova 2018
A Moment in the Reeds Mikko Mäkelä Janne Puustinen, Boodi Kabbani romanttinen draama 2018
Saaga S – satu suomenhevosesta Kai Kuntola 2018
Puluboin ja Ponin leffa Mari Rantasila Aapo Puusti, Jenni Lausi, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen, Seppo Halttunen lasten 3.8.2018
Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja Tiina Lymi Heikki Kinnunen, Mari Perankoski, Iikka Forss komedia 2018
It Came from the Desert Marko Mäkilaakso Harry Lister Smith, Alex Mills, Vanessa Grasse 2018
Tampere Sinfonia Timo Kivinen 2018
Tyhjiö Aleksi Salmenperä Laura Birn, Tommi Korpela, Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi, Minna Haapkylä, Kaija Pakarinen, Kari Heiskanen, Pihla Viitala romanttinen komedia 2018
Waiting for Barcelona Juho-Pekka Tanskanen Dokumentti 2018
Olavi Virta Timo Koivusalo Lauri Tilkanen, Malla Malmivaara, Raimo Grönberg, Lauri Maijala, Martti Suosalo elämäkerta 5.10.2018
Hölmö nuori sydän Selma Vilhunen Jere Ristseppä, Rosa Honkonen, Pihla Viitala, Katja Küttner, Ville Haapasalo draama 2018
Urpo & Turpo johtolangan jäljillä Liisa Helminen Liina Tennosaar, Reoi Kessel, Antti Pääkkönen, Seppo Pääkkönen lasten 2018
Kuutyttö Anna Korhonen Dokumentti 2018
Valmentaja Tuukka Temonen Mikko Nousiainen, Riku Nieminen, Jaana Saarinen, Inka Kallén, Jarkko Lahti elämäkerrallinen draama 2018
Takaisin valoon Arto Halonen Dokumentti 19.10.2018
Oma maa Markku Pölönen Oona Airola, Konsta Laakso romanttinen draama 26.10.2018
Bayoneta – Viimeinen isku Kyzza Terrazas Luis Gerardo Méndez, Laura Birn, Brontis Jodorowsky, Ilkka Koivula, Joonas Saartamo, Ville Virtanen draama 9.11.2018
Pieniä suuria valheita Matti Kinnunen Mikko Nousiainen, Niila Nousiainen, Santtu Karvonen, Pihla Penttinen 16.11.2018
The Name of the Game Paul J. Vogel Dokumentti 23.11.2018
Swingers Pamela Tola Aku Hirviniemi, Janne Kataja, Kiti Kokkonen, Matleena Kuusniemi, Mikko Nousiainen, Roope Salminen, Marja Salo, Mimosa Willamo komedia 30.11.2018
Pihalla Nils-Erik Ekblom Mikko Kauppila, Valtteri Lehtinen, Sanna Majuri, Sami Huhtala ihmissuhdedraama 30.11.2018
Full of Love – pakomatka pakastimesta Iina Terho 30.11.2018
Ihmisen osa Juha Lehtola Hannu-Pekka Björkman, Kari Hietalahti, Ria Kataja, Asko Sarkola, Armi Toivanen, Leena Uotila 21.12.2018
Ailo – pienen poron seikkailu Guillaume Maidatchevsky eläimiä 21.12.2018
Onneli, Anneli ja nukutuskello Saara Cantell Celina Fallström, Olga Ritvanen, Aamu Sorvoja, Ville Myllyrinne lasten 25.12.2018
Juice Teppo Airaksinen Riku Nieminen, Iida-Maria Heinonen, Antti Tuomas Heikkinen, Pekka Strang elämäkerta 26.12.2018
Matti and Sami Stefan Westerwelle 2018

Lähde[26]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Havukka-ahon ajattelija julkaistaan ensin Kainuussa ja pohjoisessa 23.12.2009. Yle Uutiset. Viitattu 22.10.2013.
  2. Kotimaisten elokuvien ensi-illat 2010 Elokuvauutiset.fi. Viitattu 6.1.2015.
  3. Kotimaisten elokuvien ensi-illat 2011 Elokuvauutiset.fi. Viitattu 22.10.2013.
  4. Kotimaisten elokuvien ensi-illat 2012 Elokuvauutiset.fi. Viitattu 23.10.2013.
  5. Kotimaisten elokuvien ensi-illat 2013 Elokuvauutiset.fi. Viitattu 24.10.2013.
  6. Anselmi - Nuori ihmissusi Suomen elokuvasäätiö. Viitattu 24.10.2013.
  7. Risto Räppääjä ja liukas Lennart -elokuvan kuvaukset alkavat 24. heinäkuuta – näyttelijävalinnat on julkistettu (Tiedote) 3.6.2013. Artistafilmi. Viitattu 24.10.2013.
  8. Risto Räppääjä ja liukas Lennart Suomen elokuvasäätiö. Viitattu 24.10.2013.
  9. Kummeli V Nordisk Film. Viitattu 24.10.2013.
  10. Kummeli V Suomen elokuvasäätiö. Viitattu 24.10.2013.
  11. Kuka välittää? Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 4.11.2014.
  12. Korso Suomen elokuvasäätiö. Viitattu 24.10.2013.
  13. Eedenistä pohjoiseen Suomen elokuvasäätiö. Viitattu 27.1.2014.
  14. Näin unta elämästä Suomen elokuvasäätiö. Viitattu 26.11.2013.
  15. Zarra's Law Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 4.11.2014.
  16. Kuinka myöhään valvoo blues Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 4.11.2014.
  17. Sosialismi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 4.11.2014.
  18. Tappava talvi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 4.11.2014.
  19. Sokurovin ääni Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 4.11.2014.
  20. Matka minuksi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 4.11.2014.
  21. Eila, Rampe ja Likka Nordisk Film. Viitattu 10.12.2014.
  22. Kotimaisten elokuvien ensi-illat 2014 Elokuvauutiset.fi. Viitattu 6.1.2015.
  23. Kotimaisten elokuvien ensi-illat 2015 Elokuvauutiset.fi. Viitattu 18.9.2015.
  24. Kotimaisten elokuvien ensi-illat 2016 Elokuvauutiset.fi. Viitattu 17.10.2016.
  25. Kotimaisten elokuvien ensi-illat 2017 Elokuvauutiset.fi. Viitattu 23.12.2017.
  26. Kotimaisten elokuvien ensi-illat 2018 Elokuvauutiset.fi. Viitattu 10.1.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]