Eicca Toppinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eino Matti Toppinen
Eicca Toppinen With Full Force Summer Open Airissa vuonna 2018.
Eicca Toppinen With Full Force Summer Open Airissa vuonna 2018.
Henkilötiedot
Syntynyt5. elokuuta 1975 (ikä 47)
Ammatti muusikko, säveltäjä, sanoittaja
Muusikko
Taiteilijanimi Eicca Toppinen
Tyylilajit sinfoninen metalli
Soittimet sello, rummut, piano
Yhtyeet Apocalyptica,
Cherry and the Vipers
Aiheesta muualla
www.apocalyptica.com

Eino Matti "Eicca" Toppinen (s. 5. elokuuta 1975 Vantaa) on suomalainen sellisti ja Apocalyptica-yhtyeen perustajajäsen. Toppinen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa. Apocalyptican ohessa Toppinen on tehnyt musiikkia teatterille (Suomen Kansallisteatterin näytelmä Rikos ja rangaistus), vieraillut Moonsorrow-, HIM-, Sepultura- ja Bullet for My Valentine -yhtyeiden levyillä sekä soittanut Total Cello Ensemblessa ja Avantissa. Toppinen on säveltänyt Musta jää -elokuvaan musiikin, josta hän voitti Jussi-palkinnon vuonna 2008. Yhdessä Perttu Kivilaakson kanssa Toppinen on säveltänyt Suomen Kansallisoopperalle teoksen Indigo (2016).

Uran alkuvaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toppisella on kolme siskoa ja yksi veli. Perhe on lähtöisin Vantaan Hakunilasta. Lapsena hän opiskeli Vantaan musiikkiopistossa Pirkko Tolosen oppilaana. Toppinen harrasti nuorempana ratsastusta ja pyrki saamaan siitä ammatin, mutta musiikin viedessä häntä eteenpäin, hän joutui luopumaan unelmasta työskennellä hevosten parissa. Vanhemmat kehottivat häntä menemään lukioon, mutta hän ei koskaan kirjoittanut ylioppilaaksi, koska keskittyi Apocalypticaan.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toppinen oli naimisissa näyttelijä Kirsi Ylijoen kanssa ja heillä on kaksi lasta. Toppinen ja Ylijoki seurustelivat vuodesta 1996 alkaen ja menivät naimisiin vuonna 1997. Maaliskuussa 2020 he ilmoittivat eronneensa.[1] Heillä on myös yhteinen musiikkiprojekti, kellariyhtyeenä aloittanut Cherry and the Vipers, jossa Toppinen soittaa rumpuja ja Ylijoki laulaa.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kirsi Ylijoki ja Eicca Toppinen: Ero! www.iltalehti.fi. Viitattu 29.3.2020.
  2. Lassfolk, Crista: Rokkikansa kerääntyy Söderkullaan lauantaina Sipoon Sanomat. 26.5.2011. Arkistoitu 26.12.2011. Viitattu 2.9.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Eicca Toppinen.
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.