Luettelo 1970-luvun suomalaisista elokuvista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elokuva Suomessa
Finland film clapperboard.svg
Suomalaiset elokuvat vuosikymmenittäin
1900- ja 1910-luku
1920-luku
1930-luku
1940-luku
1950-luku
1960-luku
1970-luku
1980-luku
1990-luku
2000-luku
2010-luku
2020-luku
Muut luettelot
Kadonneet elokuvat
Kalleimmat elokuvat
Katsotuimmat elokuvat
Sotaelokuvat

Luettelo Suomessa tuotetuista elokuvista julkaisuvuoden mukaan. Aakkosellisesta luettelosta elokuvista katso Luokka:Suomalaiset elokuvat

1970[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1970
Akseli ja Elina[1] Edvin Laine Aarno Sulkanen, Ulla Eklund, Risto Taulo, Anja Pohjola, Jussi Jurkka draama vuoden 1970 katsotuin elokuva[2], Jussit (1971): paras miesnäyttelijä: Jussi Jurkka, Moskovan elokuvajuhlat (1971): erikoispalkinto hyvien naapuruussuhteiden johdosta
Anna[3] Jörn Donner Harriet Andersson, Pertti Melasniemi, Marja Packalén, Tapio Rautavaara draama Jussit (1971): paras kuvaus: Heikki Katajisto
Bensaa suonissa[4] Risto Jarva Pertti Melasniemi, Lilga Kovanko, Perttu Näsänen, Matti Ollila draama Jussit (1971): paras ohjaus: Risto Jarva
Kesäkapina[5] Jaakko Pakkasvirta Titta Karakorpi, Hannu Oravisto, Veikko Honkanen, Petra Frey draama
Kämppä[6] Veikko Kerttula Ritva Arvelo, Asta Backman, Petra Frey draama, tv-elokuva
Muurahaispolku[7] Aito Mäkinen, Virke Lehtinen Simeon Rabinowitsch, Tiina Harpf, Matti Keinänen, Ilmari Saarelainen draama, road-movie
Naimisiin[8] Veli-Matti Saikkonen Kari Franck, Petra Frey, Hannu Kahakorpi tv-elokuva
Naisenkuvia[9] Jörn Donner Jörn Donner, Ritva Vepsä, Kirsti Wallasvaara, Aarre Elo komedia, erotiikka Jussit (1971): paras kuvaus: Heikki Katajisto
Narrien illat[10] Tapio Suominen Markku Suominen, Kari Kuuva, Kauko Hakala, Pertti Lähteenmäki draama, musiikki, nuoriso
Jussi Pussi[11] Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri, Leena Brusiin, Simo Salminen, Leila Itkonen komedia Jussit (1971): paras tuottaja: Pertti Pasanen
Pilvilinna[12] Sakari Rimminen Meri Oravisto, Erik Uddström draama, nuoriso San Remo Film Festival (1972): Grand Prix
Pommitamme Pasilasta[13] Veikko Kerttula Veikko Honkanen, Tapio Hämäläinen, Yrjö Järvinen tv-elokuva
Päämaja[14] Matti Kassila Joel Rinne, Anssi Mänttäri, Jussi Jurkka, Pauli Virtanen, Tamara Lund draama, sota Jussit (1971): paras miesnäyttelijä: Jussi Jurkka
Speedy Gonzales – Noin 7 veljeksen poika[15] Ere Kokkonen Spede Pasanen, Tarja Markus, Olavi Ahonen , Esko Salminen, Simo Salminen, Leo Jokela komedia, western Jussit (1971): paras tuottaja: Pertti Pasanen
Takiaispallo[16] Veli-Matti Saikkonen Hillevi Lagerstam, Tapio Hämäläinen, Aila Arajuuri , Gustav Wiklund, Terhi Panula, Kirka Babitzin draama Jussit (1971): paras naisnäyttelijä: Hillevi Lagerstam

1971[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1971
Aatamin puvussa... ja vähän Eevankin[17] Matti Kassila Heikki Kinnunen, Juha Hyppönen, Marja-Leena Kouki, Tuire Salenius, Kauko Helovirta komedia elokuvan ensimmäinen tv-esitys vuonna 1976 teki television kaikkien aikojen suurimman kotimaisten elokuvien katsojaennätyksen: 2 100 000 katsojaa
Hirttämättömät[18] Spede Pasanen, Vesa-Matti Loiri Vesa-Matti Loiri, Spede Pasanen, Simo Salminen, Pirjo Laitila komedia, western vuoden 1971 katsotuin kotimainen elokuva[19]
Kahdeksas veljes[20] Pertti Pasanen Vesa-Matti Loiri, Simo Salminen, Kauko Kokkonen, Elina Katainen, Marja Korhonen komedia Jussit (1971): paras tuottaja: Pertti Pasanen
Kreivi[21] Peter von Bagh Pertti Ylermi Lindgren, Irma Martinkauppi, Titta Karakorpi, Elina Salo, Kirsti Wallasvaara komedia, elämäkerta
Laulu tulipunaisesta kukasta[22] Mikko Niskanen Pertti Melasniemi, Marjukka Arasola, Aune Hurme-Virtanen, Anna-Maija Kokkinen draama
Maunu Kurkvaaran Kujanjuoksu[23] Maunu Kurkvaara Aarre Karén, Esko Mannermaa, Esa Saario draama, rikos
Musta Lumikki[24] Matti Sokka Ulla Kivipato, Maria Wolska, Eriikka Magnusson draama
Niilon oppivuodet[25] Jaakko Pakkasvirta Matti Poskiparta, Tuija Ahvonen, Hellevi Härkönen, Hannu Lauri draama
Perkele! Kuvia Suomesta[26] Jörn Donner, Jaakko Talaskivi, Erkki Seiro Jörn Donner, Jaakko Talaskivi, Riitta Lindgren, Erkki Seiro dokumentti
Saatanan radikaalit[27] Paavo Piironen, Heikki Nousiainen, Timo Nissi, Heikki Huopainen Paavo Piironen, Heikki Nousiainen, Timo Nissi, Heikki Huopainen komedia

1972[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1972
Haluan rakastaa Peter[28] Matti Kassila Tea Ista, Paul Osipow, Riitta Elstelä, Gustav Wiklund draama Jussit (1973): paras naispääosa: Tea Ista
Hellyys[29] Jörn Donner Kirsti Wallasvaara, Jörn Donner, Meri Oravisto, Marja Packalén, Vesa-Matti Loiri komedia, erotiikka
Julisteiden liimaajat[30] Tuomo-Juhani Vuorenmaa Erkki Saarela, Irmeli Virkkunen, Raimo O. Niemi draama kantaesitys Tampereen lyhytelokuvajuhlilla 1970, elokuvateattereissa 1972-1973, aikoinaan siihenastisen suomalaisen elokuvahistorian pienin katsojamäärä
Kahdeksan surmanluotia[31] Mikko Niskanen Mikko Niskanen, Tarja-Tuulikki Tarsala draama leikattu lyhyempään elokuvamuotoon samannimisestä neliosaisesta tv-sarjasta, Jussit (1972): paras ohjaus: Mikko Niskanen, paras miesnäyttelijä: Mikko Niskanen
Kun taivas putoaa...[32] Risto Jarva Eeva-Maija Haukinen, Erkki Pajala, Heikki Hämäläinen, Matti Kassila draama Jussit (1972): paras naisnäyttelijä: Eeva-Maija Haukinen
Lampaansyöjät[33] Seppo Huunonen Leo Lastumäki, Heikki Kinnunen komedia, road-movie vuoden 1972 katsotuin kotimainen elokuva[34], Jussit (1973): paras tuottaja: Seppo Huunonen
Marja pieni![35] Eija-Elina Bergholm Liisamaija Laaksonen, Hannu Lauri, Elvi Saarnio, Leena Häkinen draama
Oman itsensä herra[36] Veikko Kerttula Saara Pakkasvirta, Veikko Honkanen, Johanna Kerttula tv-elokuva
Se tavallinen tarina[37] Veikko Kerttula Riitta Räty, Ahti Kuoppala, Helinä Viitanen draama, tv-elokuva
Sotaerakko[38] Rauni Mollberg Aimo Saukko draama, sota, tv-elokuva
Viaporin kapina[39] Sergei Kolosov Boris Galkin, Åke Lindman, Pertti Melasniemi tv-elokuva, draama neuvostoliittolais-suomalainen yhteisuotanto

1973[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1973
Herra Huu – jestapa jepulis, penikat sipuliks[40] Jaakko Talaskivi M. A. Numminen, Elvi Saarnio, Martti Kuningas lastenelokuva, komedia, musiikkielokuva Jussit (1974): lastenelokuva-Jussi: Jaakko Talaskivi ja työryhmä
Krapula[41] Jörn Donner Diana Kjær, Jörn Donner, Roffe Bengtsson, Lisbeth Westergaard, Birgitta Molin, Vesa-Matti Loiri draama, erotiikka ruotsinkielinen uusintaversio Donnerin aikaisemmasta elokuvasta Hellyys
Laukaus tehtaalla[42] Erkko Kivikoski Urpo Poikolainen, Aarne Hakulinen, Pentti Viljakainen draama Jussit (1973): paras ohjaus: Erkko Kivikoski, Bergamo Film Meeting (1973): Grand Prix, Berliinin elokuvajuhlat (1973): Otto Dibelius Film Award
Maa on syntinen laulu[43] Rauni Mollberg Maritta Viitamäki, Aimo Saukko, Niiles-Jouni Aikio draama vuoden 1973 katsotuin elokuva[44], Jussit (1974): paras ohjaus: Rauni Mollberg, paras kuvaus: Kari Sohlberg, paras miesnäyttelijä: Aimo Saukko, Locarnon elokuvajuhlat (1974): parhaan esikoiselokuvan erikoispalkinto: Rauni Mollberg
Meiltähän tämä käy[45] Matti Kassila Esa Pakarinen, Kauko Helovirta, Kirsti Ortola, Jussi Jurkka komedia, musiikki Esa Pakarisen viimeinen elokuva
Metrokortti[46] Veikko Kerttula Leila Itkonen, Aarre Karén, Martti Kuisma komedia, tv-elokuva
Mommilan veriteot 1917[47] Jotaarkka Pennanen Reino Kalliolahti, Hannu Kahakorpi, Eero Kosteikko, Mikko Majanlahti draama, historia Jussit (1974): paras tuottaja: Jörn Donner
Oy Tietovuo Ab[48] Veli-Matti Saikkonen Erkki Pajala, Timo Martinkauppi, Esko Mattila draama, tv-elokuva
Pajatso[49] Mikko Niskanen Veikko Tyrväinen, Riitta Pietarinen, Usko Viitanen draama, tv-elokuva
Pohjantähti[50] Edvin Laine Aarno Sulkanen, Titta Karakorpi, Risto Taulo, Anja Pohjola draama, historia, sota yhdistelmä ja lyhennös Laineen aiemmista elokuvista Täällä Pohjantähden alla ja Akseli ja Elina
Rautatie[51] Kari Franck Leo Jokela, Anja Pohjola tv-elokuva
Semmoinen karhu[52] Veli-Matti Saikkonen Kaarlo Wilska, Irja Kuusla, Ritva Vepsä draama, tv-elokuva
Sensuela[53] Teuvo Tulio Marianne Mardi, Mauritz Åkerman, Ismo Saario, Ossi Elstelä melodraama, erotiikka Teuvo Tulion viimeinen elokuva
Uuno Turhapuro[54] Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri, Spede Pasanen, Marjatta Raita, Juhani Kumpulainen, Simo Salminen komedia ensimmäinen Uuno Turhapuro -elokuva
Virtasen Masa[55] Veli-Matti Saikkonen tv-elokuva

1974[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1974
Karvat[56] Seppo Huunonen Mikko Majanlahti, Pauli Virtanen, Eeki Mantere komedia, rikos
Omat koirat purivat[57] Mikko Niskanen Mikko Niskanen, Mervi Kauppi, Kaarina Perola draama, elämäkerta, historia, tv-elokuva
Narri kartanon valtiaana[58] Eija-Elina Bergholm Kari Franck, Kristiina Halkola, Hannu Kahakorpi draama, tv-elokuva
Sujut[59] Veli-Matti Saikkonen Vesa Mäkelä, Hellin Auvinen-Salmi, Iris-Lilja Lassila komedia, sota, tv-elokuva
Viu-hah hah-taja[60] Ere Kokkonen Leo Lastumäki, Jyrki Kovaleff, Seppo Laine komedia vuoden 1974 katsotuin kotimainen elokuva[61]
Yhden miehen sota[62] Risto Jarva Eero Rinne, Tuula Nyman draama Jussit (1974): paras naisnäyttelijä: Tuula Nyman, Berliinin elokuvajuhlat (1974): OCIC Award - Recommendation
Äidin kuolema[63] Veikko Kerttula Antti Aro, Hellin Auvinen-Salmi, Sirkku Grahn draama, tv-elokuva

1975[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1975
Kesän maku[64] Asko Tolonen Virpi Uimonen, Ritva Oksanen, Juha Hyppönen draama
Jouluksi kotiin[65] Jaakko Pakkasvirta Paavo Pentikäinen, Irma Martinkauppi draama Jussit (1975): paras ohjaus: Jaakko Pakkasvirta
Mies, joka ei osannut sanoa ei[66] Risto Jarva Antti Litja, Kirsti Wallasvaara, Matti Ruohola, Vivi-Ann Sjögren komedia, romantiikka Jussit (1976): paras näyttelijä: Antti Litja, paras työryhmä (käsikirjoitus): Jussi Kylätasku, Risto Jarva ja Kullervo Kukkasjärvi
Kuolleista herännyt[67] Jukka Sipilä, Hannu Kahakorpi Erkki Pajala, Hannu Kahakorpi, Eira Sirola tv-elokuva
Professori Uuno D. G. Turhapuro[68] Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri, Marjatta Raita, Pertti Pasanen, Anja Pohjola komedia vuoden 1975 katsotuin kotimainen elokuva[69]
Rakastunut rampa[70] Esko Favén, Tarja Laine Vesa-Matti Loiri, Leena Uotila, Ritva Valkama, Heikki Nousiainen draama Jussit (1976): paras naisnäyttelijä: Leena Uotila, paras miesnäyttelijä: Vesa-Matti Loiri
Reviisori[71] Veli-Matti Saikkonen Leo Jokela, Eira Soriola, Leena Uotila komedia, tv-elokuva
Simpauttaja[72] Veikko Kerttula Ahti Kuoppala, Pekka Räty, Leni Katajakoski komedia, draama, tv-elokuva
Ystävyysottelu[73] Veli-Matti Saikkonen Heikki Alho, Mauri Heikkilä, Heikki Kinnunen tv-elokuva

1976[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1976
Aikapoika ja mono[74] Raili Rusto Kyösti Väntänen, Mirja Luukko, Timo Virkki tv-elokuva
Antti Puuhaara[75] Heikki Partanen, Katariina Lahti, Riitta Rautoma Markku Blomqvist, Pertti Hilkamo, Maritta Viitamäki, Eero Melasniemi, Matti Ruohola, Matti Pellonpää draama, historia Jussit (1977): paras ohjaus: Heikki Partanen, Katariina Lahti, Riitta Rautoma
Hänen olivat linnut[76] Ritva Nuutinen Eeva-Kaarina Volanen, Raili Tiensuu, Martti Katajisto draama, tv-elokuva
Ikäluokka[77] Pirjo Honkasalo, Pekka Lehto Onni Nousinen, Asta Nousinen lyhytdokumentti Tampereen elokuvajuhlat (1976): dokumenttisarjan pääpalkinto
Kuumat kundit[78] Jussi Itkonen Remu Aaltonen, Cisse Häkkinen, Ile Kallio dokumentti, musiikkidokumentti
Loma[79] Risto Jarva Antti Litja, Tuula Nyman, Eija Pokkinen, Jukka Sipilä komedia vuoden 1976 katsotuin kotimainen elokuva[80] Jussit (1977): paras naisnäyttelijä: Tuula Nyman
Lottovoittaja UKK Turhapuro[81] Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri, Marjatta Raita, Spede Pasanen, Simo Salminen komedia
Luottamus[82] Viktor Tregubovitsh, Edvin Laine Kirill Lavrov, Vilho Siivola, Yrjö Tähtelä, Yrjö Paulo draama, historia Jussit (1977): paras miesnäyttelijä: Vilho Siivola

Riian Elokuvafestivaalit (1977): tuomariston erikoispalkinto taiteellisista ansioista kuvattaessa rauhanomaisen rinnakkaiselokuvan alkuvaiheita kahden naapurimaan välillä

Manillaköysi[83] Veli-Matti Saikkonen Erkki Pajala, Vesa Mäkelä, Esko Hukkanen komedia, sota, tv-elokuva
Oi säästöpankin virkailija, oi rakastettuni[84] Veikko Kerttula Timo Virkki, Marja-Leena Kouki, Katariina Rinne tv-elokuva
Pyhä perhe[85] Anssi Mänttäri Lasse Pöysti, Birgitta Ulfsson, Rita Polster, Martti-Mikael Järvinen draama Jussit (1977): paras miesnäyttelijä: Lasse Pöysti

San Remo Film Festival (1977): paras esikoisohjaus

Ingmar Bergmanin maailma[86] Jörn Donner Jörn Donner, Ingmar Bergman dokumentti

1977[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1977
Aika hyvä ihmiseksi[87] Rauni Mollberg Risto Salmi, Raili Veivo, Toivo Mäkelä, Irma Seikkula draama, komedia Jussit (1978): paras ohjaus: Rauni Mollberg, paras naisnäyttelijä: Raili Veivo ja Irma Seikkula, paras miesnäyttelijä: Toivo Mäkelä

Karlovy Vary International Film Festival (1978): erikoisdiplomi

Napoli Film Festival (1978): paras ohjaaja: Rauni Mollberg

Häpy Endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon[88] Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri, Marjatta Raita, Tapio Hämäläinen, Spede Pasanen, Simo Salminen komedia
Isosisko ja pikkuveli[89] Veikko Kerttula Panu Alku, Antti Aro, Minna Aro draama, tv-elokuva
Kaunis muisto[90] Per-Olof Strandberg Gun Sirenius, Kid Wegelius, Kim Sirenius, Per Saris nuorisodraama suomen ainoa teatterilevityksen saanut 8 mm elokuva
Jäniksen vuosi[91] Risto Jarva Antti Litja, Kauko Helovirta, Markku Huhtamo komedia Jussit (1978): paras ohjaus: Risto Jarva, paras käsikirjoitus: Arto Paasilinna, Kullervo Kukkasjärvi ja Risto Jarva

Portlandin Elokuvafestivaalit (1981): paras komedia

Lohikäärme[92] Eija-Elina Bergholm Kristiina Halkola, Paavo Hukkinen, Leila Itkonen fantasia, tv-elokuva
Pakolaiset[93] Veikko Kerttula Vilho Siivola, Martti Kainulainen, Ilmi Parkkari draama, tv-elokuva
Pulakapina[94] Mikko Niskanen Mikko Niskanen, Erkki Ruokokoski, Aapo Vilhunen draama, historia
On neidolla punapaula[95] Eija-Elina Bergholm Pirjo Bergström, Leila Itkonen, Juha Kandolin draama, romantiikka, tv-elokuva
Tykkimies Kauppalan viimeiset vaiheet[96] Veli-Matti Saikkonen Vesa-Matti Loiri, Jarmo Tulonen, Hannu Salminen draama, tv-elokuva
Viimeinen savotta[97] Edvin Laine Jyrki Kovaleff, Olavi Ahonen, Leni Katajakoski, Jussi Jurkka draama vuoden 1977 katsotuin elokuva[98]

Jussit (1978): paras musiikki: Harry Bergström

1978[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1978
Arkkienkeli Oulussa[99] Raimo O. Niemi Tarja Keinänen, Yrjö Järvinen draama, tv-elokuva
Auringon lapset[100] Veikko Kerttula Mauno Blomqvist, Hannu Kahakorpi, Martti Kuningas draama, tv-elokuva
The Bergman File[101] Jörn Donner Jörn Donner, Ingmar Bergman lyhytdokumentti
Kirje[102] Pekka Hyytiäinen Alice Heikkinen, Tapio Häivä draama
Kuu paistaa heliästi...[103] Veikko Kerttula Pekka Maaranen, Pirkko Nurmi draama, tv-elokuva
Lintumies[104] Seppo Putkinen Matti Lappalainen, Armi Martikainen, Sonja Haaranen komedia, elämäkerta
Miestä ei voi raiskata[105] Jörn Donner Anna Godenius, Gösta Bredefeldt, Toni Regner draama, rikos Sorrenton elokuvafestivaalit (1978): Vittorio de Sica -palkinto ohjauksesta: Jörn Donner
Piilopirtti[106] Seppo Huunonen Leo Lastumäki, Erkki Liikanen, Ritva Valkama, Petra Frey, Anu Panula komedia
Rautakauppias Uuno Turhapuro – presidentin vävy[107] Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri, Marjatta Raita, Marita Nordberg, Spede Pasanen, Simo Salminen komedia vuoden 1978 katsotuin kotimainen elokuva[108]
Runoilija ja muusa[109] Jaakko Pakkasvirta Esko Salminen, Katja Salminen, Elina Salo, Paavo Liski, Pertti Palo draama, elämäkerta Jussit (1979): paras kuvaus: Esa Vuorinen, paras lavastus: Matti Marttila, paras naisnäyttelijä: Elina Salo

Moskovan elokuvajuhlat (1979): Neuvostoliiton kirjailijaliiton diplomi käsikirjoituksesta, paras lavastus: Matti Marttila

Syksyllä kaikki on toisin[110] Mikko Niskanen Mikko Niskanen, Tea Ista, Tarja-Tuulikki Tarsala, Aarno Sulkanen, Kari Heiskanen draama
Talonpoikaisakateemikko Kustaa Vilkuna [111] Rauni Mollberg dokumentti, tv-elokuva
Tuntematon ystävä[112] Lars G. Thelestam Kate O’Mara, Bruno O’Ya, Åke Lindman, Anne Pohtamo, Nanny Westerlund draama, rikos Jussit (1978): paras naisnäyttelijä: Nanny Westerlund
Tunturisusi[113] Eija-Elina Bergholm Eino Airo, Minna Aro, Marjatta Kangas tv-elokuva
Vaaran merkki[114] Pirjo Honkasalo, Pekka Lehto Pekka Siitoin dokumentti, lyhytelokuva
Vartioitu kylä 1944[115] Timo Linnasalo Raimo Grönberg, Markku Huhtamo, Antti Litja, Paavo Piskonen draama, sota Jussit (1979): paras ohjaus: Timo Linnasalo

1979[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1979
Herra Puntila ja hänen renkinsä Matti[116] Ralf Långbacka Lasse Pöysti, Pekka Laiho, Arja Saijonmaa, Martin Kurtén draama, komedia Jussit (1980): paras miespääosa: Lasse Pöysti
Herätkää ja riemuitkaa![117] Raimo O. Niemi Martti Kuningas, Kirsti Ortola, Ville Salminen draama, tv-elokuva
Ihmemies[118] Antti Peippo Antti Litja, Martti Pennanen, Saara Pakkasvirta, Tarja-Tuulikki Tarsala science fiction, komedia
Kainuu 39[119] Pirjo Honkasalo, Pekka Lehto Markku Suutari, Mauri Matero, Antti Moilanen, Eija Kemppainen draama, sota, dokumentti Jussit (1980): työryhmä-Jussi: Pirjo Honkasalo, Pekka Lehto
Koeputkiaikuinen ja Simon enkelit[120] Spede Pasanen Spede Pasanen, Vesa-Matti Loiri, Simo Salminen, Tapio Hämäläinen komedia vuoden 1979 katsotuin elokuva[121]
Lähikuvia eräästä naisesta[122] Veli-Matti Saikkonen Tommi Auvinen, Pentti Järventie, Aulis Ruostepuro draama, tv-elokuva
Natalia[123] Matti Kassila Ola Johansson, Matti Mäntylä, Marjukka Arasola komedia
Nälkä[124] Juhani Tuominen Liisa Kotilainen, Saija Viherlaiho, Ilmari Viherlaiho dokumentti, kokeellinen elokuva
Onnellinen mies[125] Hannu Kahakorpi Harri Tirkkonen, Liisamaija Laaksonen, Maija-Leena Soinne tv-elokuva, komedia
Ruskan jälkeen[126] Edvin Laine Kauko Helovirta, Elsa Turakainen, Jorma Falck draama
Risto Vanarin piilokamera[127] Risto Vanari Seija Tyni, Susanne Olsson, Liisa Paatso komedia
S’brent – se palaa[128] Eija-Elina Bergholm Seela Sella tv-elokuva
Seitsemän veljestä[129] Riitta Nelimarkka, Jaakko Seeck Kari Franck, Pia Hattara, Pekka Milonoff, Sulevi Peltola animaatio, komedia ensimmäinen suomalainen kokoillan animaatio

Rooman elokuvafestivaalit (1980): Association Internationale du Film d'Animation (ASIFA): yksi parhaista vuosina 1979-1980 valmistuneista animaatioelokuvista koko maailmassa

Švejk toisessa maailmansodassa[130] Ralf Långbacka Ulf Törnroth, Asko Sarkola, Elina Salo tv-elokuva

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100176
  2. https://www.elokuvauutiset.fi/site/sf-2011/vuositilastot/4736-suomen-katsotuimmat-elokuvat-vuonna-1970
  3. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100217
  4. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100309
  5. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100701
  6. https://www.imdb.com/title/tt1567356
  7. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/106257
  8. https://www.imdb.com/title/tt1548614/
  9. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/107900
  10. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117802
  11. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117789
  12. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117804
  13. https://www.imdb.com/title/tt2085900
  14. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117799
  15. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117793
  16. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117795
  17. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117816
  18. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117815
  19. https://www.elokuvauutiset.fi/site/sf-2011/vuositilastot/4066-suomen-katsotuimmat-elokuvat-vuonna-1971
  20. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117806
  21. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100777
  22. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/101083
  23. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/116784
  24. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117812
  25. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_694715
  26. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117807
  27. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117808
  28. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117822
  29. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117819
  30. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117785
  31. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100658
  32. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100935
  33. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/101068
  34. https://www.elokuvauutiset.fi/site/sf-2011/vuositilastot/4067-suomen-katsotuimmat-elokuvat-vuonna-1972
  35. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/101102
  36. https://www.imdb.com/title/tt2085884
  37. https://www.imdb.com/title/tt0493166
  38. https://www.imdb.com/title/tt0208463
  39. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_772713
  40. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117844
  41. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117843
  42. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/101079
  43. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/101099
  44. https://www.elokuvauutiset.fi/site/sf-2011/vuositilastot/4068-suomen-katsotuimmat-elokuvat-vuonna-1973
  45. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117840
  46. https://www.imdb.com/title/tt1769314
  47. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117832
  48. https://www.imdb.com/title/tt13802568
  49. https://www.imdb.com/title/tt1851036
  50. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117824
  51. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_113505
  52. https://www.imdb.com/title/tt13793322
  53. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117827
  54. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117828
  55. https://www.imdb.com/title/tt1623724/
  56. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117850
  57. https://www.imdb.com/title/tt1032218
  58. https://www.imdb.com/title/tt1722630
  59. https://www.imdb.com/title/tt0378821/
  60. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117851
  61. https://www.elokuvauutiset.fi/site/sf-2011/vuositilastot/4069-suomen-katsotuimmat-elokuvat-vuonna-1974
  62. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117848
  63. https://www.imdb.com/title/tt1399232
  64. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100767
  65. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100549
  66. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/102823
  67. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_132099
  68. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117852
  69. https://www.elokuvauutiset.fi/site/sf-2011/vuositilastot/4070-suomen-katsotuimmat-elokuvat-vuonna-1975
  70. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117854
  71. https://www.imdb.com/title/tt1633241/
  72. https://www.imdb.com/title/tt0232645
  73. https://www.imdb.com/title/tt1646189/
  74. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_113188
  75. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100221
  76. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1218423
  77. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117865
  78. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117884
  79. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/101096
  80. https://www.elokuvauutiset.fi/site/sf-2011/vuositilastot/4071-suomen-katsotuimmat-elokuvat-vuonna-1976
  81. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/109430
  82. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117866
  83. https://www.imdb.com/title/tt0470068/
  84. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_842295
  85. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117882
  86. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117861
  87. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100117
  88. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117898
  89. https://www.imdb.com/title/tt1793922
  90. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/118813
  91. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100577
  92. https://www.imdb.com/title/tt1748104
  93. https://www.imdb.com/title/tt1086357
  94. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117892
  95. https://www.imdb.com/title/tt0443160
  96. https://www.imdb.com/title/tt0940784/
  97. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/118808
  98. https://www.elokuvauutiset.fi/site/sf-2011/vuositilastot/4072-suomen-katsotuimmat-elokuvat-vuonna-1977
  99. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_683541
  100. https://www.imdb.com/title/tt1830490
  101. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/118913
  102. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119019
  103. https://www.imdb.com/title/tt1818390
  104. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/118919
  105. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/111065
  106. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119013
  107. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/108110
  108. https://www.elokuvauutiset.fi/site/sf-2011/vuositilastot/4073-suomen-katsotuimmat-elokuvat-vuonna-1978
  109. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/118934
  110. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/118926
  111. https://www.imdb.com/title/tt1467090
  112. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/118903
  113. https://www.imdb.com/title/tt1525461
  114. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_168884
  115. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119011
  116. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119137
  117. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_683601
  118. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100531
  119. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/196301
  120. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119034
  121. https://www.elokuvauutiset.fi/site/sf-2011/vuositilastot/4074-suomen-katsotuimmat-elokuvat-vuonna-1979
  122. https://www.imdb.com/title/tt1190723/
  123. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/111114
  124. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/169183
  125. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_132016
  126. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119030
  127. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119026
  128. https://www.imdb.com/title/tt2114459
  129. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119038
  130. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1556149

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]