Luettelo 1940-luvun suomalaisista elokuvista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elokuva Suomessa
Finland film clapperboard.svg
Suomalaiset elokuvat vuosikymmenittäin
1900- ja 1910-luku
1920-luku
1930-luku
1940-luku
1950-luku
1960-luku
1970-luku
1980-luku
1990-luku
2000-luku
2010-luku
Muut luettelot
Kadonneet elokuvat
Kalleimmat elokuvat
Katsotuimmat elokuvat
Sotaelokuvat

Luettelo 1940-luvun suomalaisista elokuvista.

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1940
Aatamin puvussa... ja vähän Eevankin [1] Ossi Elstelä Sirkka Sipilä, Tauno Palo, Jalmari Rinne, Leo Lähteenmäki komedia
Anu ja Mikko[2] Orvo Saarikivi Henny Valjus, Santeri Karilo, Kerttu Salmi, Uuno Laakso draama, romantiikka, historia
Eulalia-täti[3] Eino Jurkka Birgit Kronström, Eino Jurkka, Hugo Hytönen, Emmi Jurkka komedia, musiikki
Herra johtajan "harha-askel"[4] Eino Jurkka Birgit Kronström, Eino Jurkka, Hugo Hytönen, Emmi Jurkka komedia
Jumalan myrsky[5] Valentin Vaala Irma Seikkula, Simo Osa, Sylvi Palo, Olavi Reimas melodraama
Kersantilleko Emma nauroi?[6] Ilmari Unho Irja Rannikko, Uuno Laakso, Kullervo Kalske, Reino Valkama komedia, sotilasfarssi vuoden 1940 menestyneimpiä suomalaisia elokuvia
Ketunhäntä kainalossa[7] Hugo Hytönen Mirjami Kuosmanen, Arvo Lehesmaa, Aune Häme, Leo Lähteenmäki komedia, musiikki
Kyökin puolella[8] Risto Orko Helena Kara, Tauno Majuri, Uuno Laakso, Eine Laine romanttinen komedia
Lapseni on minun[9] Jorma Nortimo Kaisu Leppänen, Eino Kaipainen, Regina Linnanheimo, Harri Sinijärvi melodraama
Miehen tie[10] Nyrki Tapiovaara, Hugo Hytönen Gunnar Hiilloskorpi, Mirjami Kuosmanen, Hugo Hytönen draama
Oi, kallis Suomenmaa[11] Wilho Ilmari Ansa Ikonen, Eino Kaipainen, Toppo Elonperä, Jalmari Rinne draama
Poikani pääkonsuli[12] Ilmari Unho Helena Kara, Uuno Laakso, Tauno Majuri, Eine Laine komedia
Runon kuningas ja muuttolintu[13] Yrjö Norta, Toivo Särkkä Eino Kaipainen, Ansa Ikonen, Anni Hämäläinen, Ossi Elstelä draama, elämäkerta
SF-paraati[14] Yrjö Norta Ansa Ikonen, Tauno Palo, Siiri Angerkoski, Aku Korhonen komedia, musiikkielokuva
Simo Hurtta[15] Roland af Hällström Santeri Karilo, Urho Somersalmi, Aili Tikka, Teuvo Puro draama, historia
Suotorpan tyttö[16] Toivo Särkkä Regina Linnanheimo, Tauno Palo, Yrjö Tuominen, Siiri Angerkoski melodraama
Taistelun tie[17] Risto Orko (suunnittelu) Turo Kartto, Hilkka Helinä, Kyösti Kallio, J. K. Paasikivi sotadokumentti
Tavaratalo Lapatossu & Vinski[18] Toivo Särkkä Aku Korhonen, Kaarlo Kartio, Laila Rihte, Siiri Angerkoski komedia
Tottisalmen perillinen[19] Orvo Saarikivi Raino Hämäläinen, Tuulikki Schreck, Kalevi Koski, Paavo Jännes draama, lastenelokuva
Unelma karjamajalla[20] Teuvo Tulio Sirkka Salonen, Kaarlo Oksanen, Olga Tainio, Kyösti Erämaa melodraama vuoden 1940 menestyneimpiä suomalaisia elokuvia
Yövartija vain...[21] Yrjö Norta Aku Korhonen, Regina Linnanheimo, Unto Salminen, Uno Wikström melodraama vuoden 1940 menestyneimpiä suomalaisia elokuvia
1941
Antreas ja syntinen Jolanda[22] Valentin Vaala Kirsti Hurme, Olavi Reimas, Kaija Rahola, Kille Oksanen melodraama
Jos oisi valtaa...[23] Yrjö Norta Aku Korhonen, Sirkka Sipilä, Yrjö Tuominen, Joel Rinne komedia, musiikki
Kaivopuiston kaunis Regina[24] Toivo Särkkä Regina Linnanheimo, Tauno Palo, Ester Toivonen, Siiri Angerkoski draama, romantiikka
Kulkurin valssi[25] Toivo Särkkä Tauno Palo, Ansa Ikonen, Regina Linnanheimo, Elsa Rantalainen , Jalmari Rinne romanssi, historia suomen siihenastisen elookuvahistorian menestynein elokuva
Morsian yllättää[26] Valentin Vaala Lea Joutseno, Olavi Reimas, Tauno Majuri, Reino Valkama romanttinen komedia
Onnellinen ministeri[27] Toivo Särkkä Tauno Palo, Birgit Kronström, Sven Relander, Thure Bahne romanttinen komedia, musiikki
Pakkorajalta Syvärille[28] Hannu Leminen (suunnittelu), Orvo Saarikivi (suunnittelu), Valentin Vaala (suunnittelu) Turo Kartto, Topo Leistelä sotadokumentti koostettu Puolustusvoimien katsauksista 1 - 8
Perheen musta lammas[29] Jorma Nortimo Sirkka Sipilä, Eino Kaipainen, Joel Rinne, Siiri Angerkoski, Toppo Elonperä komedia
Poikamies-pappa[30] Orvo Saarikivi Leo Lähteenmäki, Sirkka Sipilä, Annakaarina, Wilho Ilmari farssi
Poretta eli Keisarin uudet pisteet[31] Ilmari Unho Birgit Kronström, Tauno Majuri, Kullervo Kalske, Tuire Orri komedia, musiikkielokuva
Ryhmy ja Romppainen[32] Risto Orko Reino Valkama, Oiva Luhtala, Kirsti Hurme, Paavo Jännes komedia, sotilasfarssi
Suomisen perhe[33] Toivo Särkkä Yrjö Tuominen, Elsa Turakainen, Lasse Pöysti, Maire Suvanto, Sirkka Sipilä draama, komedia ensimmäinen Suomisen perhe -elokuva
Totinen torvensoittaja[34] Orvo Saarikivi Leo Lähteenmäki, Laila Rihte, Aino Lohikoski, Joel Rinne komedia
Täysosuma[35] Hannu Leminen Ansa Ikonen, Aku Korhonen, Siiri Angerkoski, Turo Kartto romanttinen komedia
Viimeinen vieras[36] Arvi Tuomi, Ville Salminen Irma Seikkula, Ville Salminen, Reino Valkama, Hugo Hytönen draama, jännitys, rikos, salapoliisielokuva ensimmäinen suomalainen salapoliisielokuva
1942
August järjestää kaiken[37] Toivo Särkkä Aku Korhonen, Siiri Angerkoski, Thure Bahne, Jalmari Rinne, Hannes Häyrinen komedia
Avioliittoyhtiö[38] Hannu Leminen Birgit Kronström, Tauno Palo, Siiri Angerkoski, Uuno Laakso romanttinen komedia
Dollari-miljoona[39] Nils Dahlström, Oscar Tengström Liisa Rahola, Sven Relander, Oscar Tengström, Vilho Ruuskanen komedia tuhoutunut
Hangon motista Vienan kanavalle[40] Orvo Saarikivi (suunnittelu), Valentin Vaala (suunnittelu Tapio Hiisivaara, Topo Leistelä sotadokumentti koostettu Puolustusvoimien katsauksista 15 - 26
Hopeakihlajaiset[41] Wilho Ilmari Lea Joutseno, Paavo Jännes, Liisa Tuomi, Eine Laine draama
Kuollut mies rakastuu[42] Ilmari Unho Joel Rinne, Hilkka Helinä, Tauno Majuri, Reino Valkama jännityskomedia ensimmäinen Kuollut mies -sarjan elokuva
Neljä naista[43] Ilmari Unho Helena Kara, Eine Laine, Salli Karuna, Emma Väänänen draama
Niin se on, poijaat![44] Ossi Elstelä Siiri Angerkoski, Toppo Elonperä, Regina Linnanheimo, Leo Lähteenmäki komedia, sotilasfarssi, musiikki sodan jälkeen tuotantoyhtiö lyhensi elokuvaa noin 10 minuuttia, poistaen maininnat "ryssistä", Suur-Suomesta sekä Stalinia koskeneen pilkan
Oi, aika vanha, kultainen...![45] Orvo Saarikivi Urho Somersalmi, Hugo Hytönen, Yrjö Tuominen, Ture Ara draama
Onni pyörii[46] Toivo Särkkä Tauno Palo, Regina Linnanheimo, Toppo Elonperä, Hanna Taini, Aku Korhonen draama, komedia, musiikki
Puck[47] Hannu Leminen Helena Kara, Tauno Palo, Elsa Rantalainen, Aino Lohikoski draama, komedia vuoden 1942 suosituin suomalainen elokuva
Rantasuon raatajat[48] Orvo Saarikivi Ansa Ikonen, Eino Kaipainen, Toppo Elonperä, Elna Hellman draama
Suomenlahdelta Äänisjärvelle[49] Hannu Leminen (suunnittelu), Orvo Saarikivi (suunnittelu), Valentin Vaala (suunnittelu) Turo Kartto, Topo Leistelä sotadokumentti koostettu Puolustusvoimien katsauksista 9 - 14, elokuvan esityskopiot ovat tuhoutuneet
Suomisen Ollin tempaus[50] Orvo Saarikivi Lasse Pöysti, Kalevi Hartti, Maire Suvanto, Yrjö Tuominen draama, komedia
Synnin puumerkki[51] Jorma Nortimo Irma Seikkula, Rauli Tuomi, Suvi Soila, Orvo Kalevi draama
Uuteen elämään[52] Toivo Särkkä Ansa Ikonen, Unto Salminen, Aku Korhonen, Siiri Angerkoski draama
Varaventtiili[53] Valentin Vaala Lea Joutseno, Olavi Reimas, Irma Seikkula, Tapio Nurkka romanttinen komedia
Yli rajan[54] Wilho Ilmari Irma Seikkula, Joel Rinne, Wilho Ilmari, Santeri Karilo draama
1943
Hevoshuijari[55] Ossi Elstelä Thure Bahne, Kyllikki Forssell, Birgit Kronström, Leif Wager draama, jännitys, musiikki elokuvan kaikki esityskopiot ovat tuhoutuneet
Jees ja just[56] Risto Orko Reino Valkama, Oiva Luhtala, Kirsti Hurme, Kullervo Kalske sotilasfarssi
Katariina ja Munkkiniemen kreivi[57] Ossi Elstelä Regina Linnanheimo, Leif Wager, Elsa Rantalainen, Ester Toivonen romatiikka, historia vuoden 1943 suosituin suomalainen elokuva
Keinumorsian[58] Valentin Vaala Irma Seikkula, Tapio Nurkka, Kirsti Hurme, Olavi Reimas melodraama
Kirkastettu sydän[59] Ilmari Unho Emma Väänänen, Eine Laine, Joel Rinne draama, sota Jussit[60] (1944): paras miespääosa : Joel Rinne
Maskotti[61] Yrjö Norta Emmi Jurkka, Eija Karapää, Leo Lähteenmäki, Kalle Viherpuu komedia, musiikki
Miehen kunnia[62] Ilmari Unho Irma Seikkula, Hilkka Helinä, Joel Rinne draama
Miehen vankina[63] Aarne Kivimäki (taitelijanimellä "Olavi Kallas") Hannes Jokelainen, Katariina Honkavaara, Mailis Vaaja melodraama elokuva on säilynyt epätäydellisenä
Neiti Tuittupää[64] Valentin Vaala Lea Joutseno, Tapio Nurkka, Tauno Majuri, Rakel Linnanheimo romanttinen komedia
Nuoria ihmisiä[65] Ossi Elstelä, Toivo Särkkä Hannes Häyrinen, Mervi Järventaus, Laila Jokimo, Kyllikki Forssell komedia, nuoriso
Rivilotta[66] Turo Kartto Irma Seikkula, L. H. von Willebrand, Veikko Itkonen sotadokumentti kuvattu talvella 1941-1942
Salainen ase[67] Erkki Uotila, Theodor Luts Joel Asikainen, Ensio Jouko, Eija Karipää, Erkki Uotila jännitys, rikos Fenno-Filmi Oy:n suosituin elokuva
Suomisen taiteilijat[68] Orvo Saarikivi Lasse Pöysti, Kalevi Hartti, Maire Suvanto, Tuula Usva draama, komedia
Synnitön lankeemus[69] Hannu Leminen Hannes Häyrinen, Toini Vartiainen, Aino Lohikoski, Elsa Turakainen jännitys, komedia, rikos
Syntynyt terve tyttö[70] Ilmari Unho Paavo Jännes, Salli Karuna, Joel Rinne, Olavi Reimas komedia
Tositarkoituksella[71] Valentin Vaala Lea Joutseno, Tapio Nurkka, Tauno Majuri, Annie Mörk romanttinen komedia
Tuomari Martta[72] Hannu Leminen Helena Kara, Unto Salminen, Elsa Rantalainen, Uuno Laakso draama
Tyttö astuu elämään[73] Orvo Saarikivi Ansa Ikonen, Eino Kaipainen, Laila Rihte, Kyllikki Forssell draama, sota osittain tuhoutunut
Valkoiset ruusut[74] Hannu Leminen Helena Kara, Tauno Palo, Aku Korhonen, Aino Lohikoski melodraama Jussit[75] (1944): paras ohjaus: Hannu Leminen, paras kuvaus: Felix Forsman pohjautuu Stefan Zweigin vuonna 1922 ilmestyneeseen novelliin "Brief einer Unbekannten",

Elokuvan 50-vuotisjuhlan tunnustuspalkinto: kuvaaja: Felix Forsman

Varjoja Kannaksella[76] Erkki Uotila, Theodor Luts Dolly von Alfthan, Ensio Jouko, Matti Lehtelä, Aarno Kivistö draama, jännitys, rikos
Varuskunnan ”pikku” morsian[77] Eero Leväluoma (nimellä "Eero Levä") Sven Relander, Elsa Turakainen, Eija Karipää, Eino Haavisto komedia, sotilasfarssi
Yrjänän emännän synti[78] Edvin Laine Mirjami Kuosmanen, Edvin Laine, Aino Lohikoski, Esko Vettenranta draama Edvin Laineen ensimmäinen ohjaustyö
1944
Anja, tule kotiin[79] Toivo Särkkä Helena Kara, Eino Kaipainen, Assi Nortia, Sasu Haapanen melodraama
Ballaadi[80] Toivo Särkkä Maaria Eira, Thure Bahne, Arvi Tuomi, Aino Lohikoski draama, elämäkerta, historia, musiikki
Dynamiittityttö[81] Valentin Vaala Lea Joutseno, William Markus, Tapio Nurkka, Paavo Jännes komedia, rikos vuoden 1944 suosituin suomalainen elokuva, Jussit[82] (1945): paras ohjaus: Valentin Vaala, paras naispääosa: Lea Joutseno
Erehtyneet sydämet[83] Eero Leväluoma, Erkki Uotila Eija Karapää , Erkki Uotila , Kalle Rouni, Assi Raine draama
Herra ja ylhäisyys[84] Jorma Nortimo Tauno Palo, Regina Linnanheimo, Jorma Nortimo, Tauno Majuri, Kyllikki Väre, Oiva Luhtala komedia, jännitys, seikkailu Jussit[85] (1944): paras naissivuosa: Kyllikki Väre, paras miessivuosa: Oiva Luhtala
Hiipivä vaara[86] Yrjö Norta Dolly von Alfthan, Pentti Saares, Assi Raine, Ensio Jouko draama, jännitys, rikos
Kaksi kivaa kaveria[87] Aarne Kivimäki Toivo Lehto, Maire Suvanto, Alpo Wikman komedia
Kartanon naiset[88] Ilmari Unho Hilkka Helinä, Joel Rinne, Ruth Snellman, Eine Laine draama, sota
Kuollut mies vihastuu[89] Ilmari Unho Regina Linnanheimo, Joel Rinne, Kaija Rahola, Reino Valkama komedia, jännitys, rikos
Miesmalli[90] Ossi Elstelä Maaria Eira, Olavi Reimas, Toini Vartiainen, Laila Rihte romanttinan komedia
Minä jätän sinut[91] Toivo Hämeranta Martta Aho, Kerttu Hämeranta, Valtteri Virmajoki, Toivo Hämeranta komedia tuhoutunut
Nainen on valttia[92] Ansa Ikonen Ansa Ikonen, Uuno Laakso, Aku Korhonen, Unto Salminen komedia, musiikki Ansa Ikosen ainoa ohjaustyö, suomalaisen elokuvahistorian järjestyksessään toinen naisohjaajan ohjaama pitkä elokuva
Suomisen Olli rakastuu[93] Orvo Saarikivi Lasse Pöysti, Ansa Ikonen, Maire Suvanto, Regina Heinonen draama, komedia, nuoriso Jussit[94] (1946): ylimääräinen nuoren näyttelijän erikois-Jussi: Lasse Pöysti
Sellaisena kuin sinä minut halusit[95] Teuvo Tulio Marie-Louise Fock, Ture Ara, Kunto Karapää, Lauri Korpela melodraama elokuvasta on tehty samanaikaisesti myös ruotsinkielinen versio Sådan du ville ha mig käyttäen osittain eri näyttelijöitä
Suurin voitto[96] Hannu Leminen Helena Kara, Eino Kaipainen, Sylvi Palo, Hannes Häyrinen melodraama
Sylvi[97] Toivo Särkkä Helena Kara, Leif Wager, Edvin Laine, Elsa Turakainen melodraama Elokuvan 50-vuotisjuhlan tunnustuspalkinto: kuvaaja: Felix Forsman
Sådan du ville ha mig[98] Teuvo Tulio Marie-Louise Fock, Ture Ara, Paul Eiwerts, Lauri Korpela melodraama elokuvasta on tehty samanaikaisesti myös suomenkielinen versio Sellaisena kuin sinä minut halusit käyttäen osittain eri näyttelijöitä
Vaivaisukon morsian[99] Toivo Särkkä Ansa Ikonen, Eino Kaipainen, Tauno Palo, Aku Korhonen, Kyllikki Väre melodraama Jussit[100] (1944): paras naispääosa: Ansa Ikonen, paras naissivuosa: Kyllikki Väre

Elokuvan 50-vuotisjuhlan tunnustuspalkinto: tuottaja: T.J. Särkkä, näyttelijä: Tauno Palo, säveltäjä: Väinö Haapalainen

1945
Anna-Liisa[101] Toivo Särkkä, Orvo Saarikivi Mervi Järventaus, Edvin Laine, Esko Vettenranta, Yrjö Tuominen, Siiri Angerkoski draama Jussit[102] (1945): paras naissivuosa: Siiri Angerkoski

Elokuvan 50-vuotisjuhlan tunnustuspalkinto: näyttelijä: Siiri Angerkoski, säveltäjä: Väinö Haapalainen

En ole kreivitär[103] Hannu Leminen Helena Kara, Olavi Reimas, Thure Bahne, Ville Salminen romanttinen komedia, historia Jussit[104] (1946): paras kuvaus: Marius Raichi, paras lavastus: Hannu Leminen
Huijarien huvittavat huiputtajat[105] Aarne Kivimäki Mikko Miehelä, Eino Hyrsky, Jouni Sarto, Kit Eivor komedia
Kohtalo johtaa meitä[106] Veikko Itkonen Eija Karipää, Eino Katajavuori, Uuno Laakso, Pentti Saares draama, jännitys, rikos
Kolmastoista koputus[107] Ilmari Unho Tauno Palo, Joel Rinne, Hilkka Helinä, Eine Laine komedia, jännitys, rikos
Kyläraittien kuningas[108] Jorma Nortimo Tuire Orri, Esko Vettenranta, Sirkka Sipilä, Unto Salminen draama, romantiikka
Linnaisten vihreä kamari[109] Valentin Vaala Rauli Tuomi, Regina Linnanheimo, Kaija Rahola, Paavo Jännes, Ture Junttu draama, historia, jännitys Jussit[110] (1945): paras ohjaus: Valentin Vaala, paras kuvaus: Eino Heino, paras lavastus: Roy, paras miespääosa: Rauli Tuomi

vuoden 1945 suosituin suomalainen elokuva

Matkalla seikkailuun[111] Yrjö Norta Aku Korhonen, Sirkka Sipilä, Esko Saha, Assi Raine komedia, jännitys, rikos
Mikä yö![112] Ville Salminen Ville Salminen, Arvo Lehesmaa, Aino-Inkeri Notkola, Sirkka Sipilä komedia
Nokea ja kultaa[113] Edvin Laine Edvin Laine, Ansa Ikonen, Veli-Matti Kaitala, Uuno Laakso draama
Rakkautensa uhri[114] Kalle Rouni, Martin Söderhjelm Laila Rihte, Eeva Savonen, Leo Lähteenmäki, Onni Korhe draama tuhoutunut
Ristikon varjossa[115] Edvin Laine Edvin Laine, Mervi Järventaus, Yrjö Tuominen, Aku Korhonen draama Jussit[116] (1945): paras käsikirjoitus: Olavi Vesistö, paras miessivuosa: Yrjö Tuominen

Elokuvan 50-vuotisjuhlan tunnustuspalkinto: Olavi Vesistö

Sinä olet kohtaloni[117] Yrjö Norta, Erkki Uotila Mirjami Kuosmanen, Erkki Uotila, Aija Vilanto, Sven Relander melodraama
Suomisen Olli yllättää[118] Orvo Saarikivi Lasse Pöysti, Kalevi Hartti, Ekke Hämäläinen, Topi Ruuth draama, nuoriso Jussit[119] (1946): ylimääräinen nuoren näyttelijän erikois-Jussi: Lasse Pöysti
Suviyön salaisuus[120] Eino Kari Aija Vilanto, Erkki Uotila, Kyllikki Väre, Eero Esko draama
Tähtireportterit tulevat[121] Jorma Nortimo Veikko Itkonen, Eija Karipää, Uuno Laakso, Yrjö Tuominen komedia elokuva on osittain tuhoutunut
Vain sinulle[122] Hannu Leminen Helena Kara, Olavi Reimas, Tapio Rautavaara, Siiri Angerkoski melodraama Elokuvan 50-vuotisjuhlan tunnustuspalkinto: kuvaaja: Felix Forsman
Valkoisen neilikan velho[123] Ilmari Unho Hilkka Helinä, Joel Rinne, Ritva Arvelo, Eine Laine komedia, jännitys, rikos
Vastamyrkky[124] Yrjö Haapanen Liisa Nevalainen, Sasu Haapanen, Ulla Polviander, Laila Rihte draama
Vuokrasulhanen[125] Valentin Vaala Lea Joutseno, Tapio Nurkka, Tauno Majuri, Kullervo Kalske, Rauha Rentola romanttinen komedia Jussit[126] (1946): paras naissivuosa Rauha Rentola
1946
Houkutuslintu[127] Roland af Hällström Laila Jokimo, Eino Kaipainen, Eero Leväluoma, Maire Hyvönen, Irja Rannikko melodraama, film-noir Jussit[128] (1946): kunniamaininta naissivuosasta: Irja Rannikko
Kirkastuva sävel[129] Edvin Laine Kalle Ruusunen, Veli-Matti Kaitala, Ruth Luoma-aho, Rauha Rentola, Uuno Laakso komedia, musiikki Jussit[130] (1947): paras miessivuosa: Uuno Laakso
Kultainen kynttilänjalka[131] Edvin Laine Edvin Laine, Mirjam Novero, Rauha Puntti, Esko Saha rikos
Kärlekens kors[132] Teuvo Tulio (nimellä "Theodor Tugai" Regina Linnanheimo, Oscar Tengström, Hans Strååt, Carl-Olof Alm melodraama elokuvasta tehtiin samanaikaisesti suomenkielinen rinnakkaisversio Rakkauden risti, jossa oli osittain samat näyttelijät
Levoton veri[133] Teuvo Tulio Regina Linnanheimo, Eino Katajavuori, Toini Vartiainen, Matti Nylund melodraama Jussit[134] (1946): paras naispääosa: Regina Linnanheimo

elokuvasta tehtiin samanaikaisesti ruotsinkielinen rinnakkaisversio Oroligt blod, jossa oli osittain samat näyttelijät

Loviisa – Niskavuoren nuori emäntä[135]  Valentin Vaala  Emma Väänänen, Tauno Palo, Kirsti Hurme  draama, historia Jussit[136] (1947): paras ohjaus: Valentin Vaala, paras kuvaus: Eino Heino, paras naispääosa: Emma Väänänen

vuoden 1946 suosituin suomalainen elokuva

Menneisyyden varjo[137] Ville Salminen Tauno Palo, Ritva Arvelo, Paavo Jännes, Terttu Soinvirta melodraama Jussit[138] (1946): paras miespääosa: Tauno Palo, kunniamaininta kuvauksesta: Kalle Peronkoski
Minä elän[139] Ilmari Unho Rauli Tuomi, Matti Kivi, Kaarlo Aavajoki, Anni Aitto, Salli Karuna draama, elämäkerta Jussit[140] (1947): paras miespääosa: Rauli Tuomi, paras naissivuosa: Salli Karuna

vuoden 1946 toiseksi suosituin suomalainen elokuva

Naimisiin päiväksi[141] Yrjö Haapanen Liisa Tuomi, Ulla Saarno, Kunto Karapää, Hannes Häyrinen romanttinen komedia
Nuoruus sumussa[142] Toivo Särkkä Leif Wager, Topi Ruuth, Hannes Häyrinen, Marjatta Uski draama, nuoriso Jussit[143] (1946): paras miessivuosa: Hannes Häyrinen
Oroligt blod[144] Teuvo Tulio Regina Linnanheimo, Hans Strååt, Harriett Philipson melodraama elokuvasta tehtiin samanaikaisesti suomenkielinen rinnakkaisversio Levoton veri, jossa oli osittain samat näyttelijät
Pajasta palatsiin[145] Toivo Hämeranta Hemmo Airamo, Terttu Sinkkonen, Toivo Hämeranta, Aki Kosonen romanttinen komedia
Rakkauden risti[146] Teuvo Tulio Regina Linnanheimo, Oscar Tengström, Ville Salminen, Rauli Tuomi melodraama Jussit[147] (1946): paras naispääosa: Regina Linnanheimo

elokuvasta tehtiin samanaikaisesti ruotsinkielinen rinnakkaisversio Kärlekens kors, jossa oli osittain samat näyttelijät

Syksy[148] Yrjö Aaltonen Carl-Erik Creutz lyhytelokuva, luontodokumentti Jussit[149] (1946): kunniamaininta: Yrjö Aaltonen
Synnin jäljet[150] Hannu Leminen Eeva-Kaarina Volanen, Tapio Rautavaara, Rauha Rentola melodraama, valistuselokuva
Viikon tyttö[151] Valentin Vaala Lea Joutseno, Tauno Palo, Rauha Rentola, Tapio Nurkka romanttinen komedia
1947
Hedelmätön puu[152] Hannu Leminen Helena Kara, Rauli Tuomi, Joel Rinne, Rauha Rentola melodraama
Intohimon vallassa[153] Teuvo Tulio Regina Linnanheimo, Kullervo Kalske, Eric Gustafsson, Aku Peltonen melodraama elokuvasta tehtiin myös ruotsinkielinen rinnakkaisversio Olof - forsfararen
Koskenkylän laulu[154] Ilmari Unho Tauno Palo, Hilkka Helinä, Kirsti Ortola, Emma Väänänen draama, tukkilaiselokuva
Kultamitalivaimo[155] Edvin Laine Ritva Arvelo, Tapio Rautavaara, Siiri Angerkoski, Hillevi Lagerstam komedia, urheilu
Kuudes käsky[156] Orvo Saarikivi Ghedi Lönnberg, Tapio Rautavaara, Esko Vettenranta, Siiri Angerkoski melodraama
Maaret – tunturien tyttö[157] Valentin Vaala Eila Pehkonen, Hilkka Helinä, Olavi Reimas, William Markus draama
Naiskohtaloita[158] Toivo Särkkä Rauli Tuomi, Eeva-Kaarina Volanen, Rauha Rentola, Doris Hovimaa melodraama Jussit[159] (1948): paras kuvaus: Kalle Peronkoski, paras naispääosa: Eeva-Kaarina Volanen

perustuu Guy de Maupassantin romaaniin Une vie (1883; Elämän tarina)

Olof - forsfararen[160] Theodor Tugai (Teuvo Tulio) Regina Linnanheimo, Kullervo Kalske, Eric Gustafsson, Aku Peltonen melodraama elokuvasta tehtiin myös suomenkielinen rinnakkaisversio Intohimon vallassa
Pikajuna pohjoiseen[161] Roland af Hällström Ansa Ikonen, Leif Wager, Tauno Majuri, Aku Korhonen draama, jännitys Jussit[162] (1948): paras käsikirjoitus: Viljo Hela (Roland af Hällströmin käyttämä salanimi käsikirjoittajana); paras ohjaus: Roland af Hällström, paras miessivuosa: Aku Korhonen

Elokuvasta tehtiin samanaikaisesti myös ruotsinkielinen versio Tåg norrut, mutta se julkaistiin vasta vuonna 1952

Pikku-Matti maailmalla[163] Edvin Laine Veli-Matti Kaitala, Ritva-Leena, Ansa Ikonen, Joel Rinne draama vuoden 1947 suosituin suomalainen elokuva

elokuva oli Oy Alkoholiliike Ab:n rahoittama

Pimeänpirtin hävitys[164] Ilmari Unho Tauno Palo, Irma Seikkula, Urho Somersalmi, Märta Laurent melodraama
Porojen parissa[165] Erik Blomberg, Eino Mäkinen lyhytelokuva, dokumentti, kansantieteellinen elokuva Jussit[166] (1947): Lyhytelokuva-Jussi: Erik Blomberg ja Eino Mäkinen
Sisulla ja sydämellä[167] Yrjö Norta Sirkka Sipilä, Esko Saha, Joel Asikainen, Kullervo Kalske, Hannes Häyrinen romanttinen komedia, urheilu
Suomen suurkisat 1947[168] T. J. Särkkä (tuotannonjohto) Simeoni, Topo Leistelä, Kaisu Puuska urheiludokumentti elokuvasta on säilynyt ainoastaan 2 min katkelma alkuteksteistä
Suopursu kukkii[169] Toivo Särkkä Rauli Tuomi, Karl Fager, Ritva Arvelo, Ghedi Lönnberg, Eeva-Kaarina Volanen draama
Särkelä itte[170] Orvo Saarikivi Uuno Laakso, Aku Korhonen, Hillevi Lagerstam, Aino Lohikoski komedia
Tuhottu nuoruus[171] Hannu Leminen Helena Kara, Henny Waljus, Paavo Jännes, Kullervo Kalske draama, valistus, propaganda
Tåg norrut[172] Palle Hagmann Ingrid Arehn, Leif Wager, Erik Fröling, Arna Högdahl draama, jännitys Elokuvasta tehtiin samanaikaisesti myös suomenkielinen versio Pikajuna pohjoiseen
Uskolliset ruskeat silmät[173] Toivo Särkkä Toivo Waltari, Ritva Waltari lyhytelokuva, kennelelokuva Jussit[174] (1948): paras lyhytelokuva Toivo Särkkä
1948
Haaviston Leeni[175] Ville Salminen Ghedi Lönnberg, Kullervo Kalske, Leif Wager, Mirjami Kuosmanen melodraama
Hormoonit valloillaan[176] Orvo Saarikivi Hilkka Helinä, Joel Rinne, Reino Valkama, Rauha Rentola komedia, science-fiction
Ihmiset suviyössä[177] Valentin Vaala Eila Pehkonen, Matti Oravisto, Martti Katajisto, Emma Väänänen draama Jussit[178] (1949): paras käsikirjoitus: Valentin Vaala ja Lea Joutseno, paras miespääosa: Martti Katajisto, paras miessivuosa: Eero Roine, paras naissivuosa: Kaisu Leppänen
Irmeli, seitsentoistavuotias[179] Ville Salminen Eila Peitsalo, Birgit Kronström, Kullervo Kalske, Tauno Majuri draama
Joulupukin työpaja[180] Holger Harrivirta Markus Rautio, Irmeli Harrivirta, Veikko Sorsakivi lyhytelokuva, fantasia, lastenelokuva
Kalle Aaltosen morsian[181] Ossi Elstelä Rolf Labbart, Hillevi Lagerstam, Pentti Viljanen, Ossi Elstelä romanttinen komedia vuoden 1948 suosituin suomalainen elokuva
Keittiökavaljeerit[182] Yrjö Norta Sirkka Sipilä, Esko Vettenranta, Esko Saha, Emmi Jurkka romanttinen komedia
Kilroy sen teki[183] Ilmari Unho Lea Joutseno, Joel Rinne, Ritva Arvelo, Kullervo Kalske romanttinen komedia
Laitakaupungin laulu[184] Edvin Laine Tauno Palo, Ansa Ikonen, Aku Korhonen, Mirjam Novero melodraama, rikos Jussit[185] (1948): paras naissivuosa: Elna Hellman, paras miessivuosa: Aku Korhonen
Laulava sydän[186] Edvin Laine Tauno Palo, Eila Peitsalo, Mirjami Kuosmanen, Annika Sipilä draama, komedia, musiikki
Läpi usvan[187] Roland af Hällström Gunvor Sandkvist, Leif Wager, Mirjami Kuosmanen, Anna-Liisa Hämeensalo melodraama Jussit[188] (1948): paras miespääosa: Leif Wager
Neljästoista vieras[189] Toivo Särkkä Ghedi Lönnberg, Rolf Labbart, Hillevi Lagerstam, Helge Ranin romanttinen komedia
Onnen-Pekka[190] Edvin Laine Veli-Matti Kaitala, Edvin Laine, Ritva-Leena, Mirjam Novero draama, komedia, lastenelokuva
Pontevat pommaripojat[191] Ville Salminen Pentti Viljanen, Oke Tuuri, Ville Salminen, Kirsti Hurme komedia, rikos
Ruusu ja kulkuri[192] Ilmari Unho Unto Salminen, Hilkka Helinä, Henny Waljus, Aino Mantsas draama, elämäkerta, musiikki
Sankari kuin sankari[193] Liisa Tuomi Uuno Laakso, Esko Saha, Eine Laine komedia, musiikki
Soita minulle, Helena![194] Hannu Leminen Helena Kara, Rauli Tuomi, Erkki Viljos, Elsa Rantalainen melodraama Rauli Tuomen viimeinen elokuva
Sydämeni laulu[195] Arvo Tamminen Kaarina Tamminen, Tuulikki Paananen, Kastehelmi Karjalainen, Heikki Packalén dokumentti
Toukokuun taika[196] Ville Salminen Eeva-Kaarina Volanen, Ekke Hämäläinen, Hillevi Lagerstam, Elsa Turakainen romanttinen komedia
1949
Aaltoska orkaniseeraa[197] Edvin Laine, Matti Kassila Elna Hellman, Veli-Matti Kaitala, Hannes Häyrinen , Kalle Viherpuu komedia
Hornankoski[198] Teuvo Tulio, Roland af Hällström Regina Linnanheimo, William Markus, Åke Lindman melodraama elokuvasta tehtiin myös ruotsinkielinen versio Forsfararna, joka on esitetty Ruotsissa nimellä "Forsfararnas kvinna"

Jussit[199] (1949): paras kuvaus: Esko Töyri

Isäntä soittaa hanuria[200] Matti Kassila Kalle Viherpuu, Eila Peitsalo, Siiri Angerkoski, Rolf Labbart komedia, musiikki Matti Kassilan esikoisohjaus.
Jossain on railo[201]] Valentin Vaala Ansa Ikonen, Santeri Karilo, Ekke Hämäläinen, Annie Sundman draama
Kalle-Kustaa Korkin seikkailut[202] Ilmari Unho Joel Rinne, Hilkka Helinä, Reino Valkama, Kirsti Ortola komedia, rikos
Kanavan laidalla[203] Ilmari Unho Leena Häkinen, Martti Katajisto, Heikki Savolainen, Mai-Brit Heljo draama, romantiikka
Katupeilin takana[204] Toivo Särkkä Eeva-Kaarina Volanen, Matti Ranin, Helge Ranin, Henny Waljus draama, romanttinen komedia Jussit[205] (1950): paras ohjaus: Toivo Särkkä, paras käsikirjoitus: Seere "Serp" Salminen, paras kuvaus: Esko Töyri, paras naispääosa: Eeva-Kaarina Volanen, paras miessivuosa: Uuno Laakso

Suomen Filmiteollisuus Oy:n 15-vuotisjuhlaelokuva sekä 100. näytelmäelokuva

Orpopojan valssi[206] Ville Salminen Sakari Halonen, Eija Inkeri, Aku Korhonen, Jalmari Parikka elämäkerta, musiikki
Pikku pelimannista viulun kuninkaaksi[207] Toivo Särkkä Heimo Haitto, Regina Linnanheimo, Aku Korhonen, Jalmari Rinne draama, musiikki
Prinsessa Ruusunen[208] Edvin Laine Aarne Laine, Tuula Usva, Mirjam Novero, Martti Katajisto fantasia, lastenelokuva, satuelokuva Jussit[209] (1949): paras lavastus: Leo Lehto
Professori Masa[210] Matti Kassila Tauno Palo, Ansa Ikonen, Leo Riuttu, Eija Inkeri romanttinen komedia
Rosvo-Roope[211] Hannu Leminen Tauno Palo, Helena Kara, Ghedi Lönnberg, Kirsti Ortola draama, seikkailu Jussit[212] (1950): paras miespääosa: Tauno Palo, paras kuvaus: Esko Töyri
Ruma Elsa[213] Edvin Laine Eeva-Kaarina Volanen, Arvo Lehesmaa, Kullervo Kalske, Elsa Turakainen romanttinen komedia Jussit[214] (1949): paras naispääosa: Eeva-Kaarina Volanen
Serenaadiluutnantti[215] Ossi Elstelä Henry Theel, Ossi Elstelä, Siiri Angerkoski, Sinikka Koskela komedia, sotilasfarssi, musiikki
Sinut minä tahdon[216] Valentin Vaala Hillevi Lagerstam, Tapio Rautavaara, Ekke Hämäläinen, Lasse Pöysti romanttinen komedia laskutavasta riippuen, Suomi-Filmi Oy:n 100. elokuva
Vain kaksi tuntia[217] Roland af Hällström Regina Linnanheimo, Liisa Tuomi, Eino Kaipainen, Leif Wager draama Jussit[218] (1949): paras kuvaus: Esko Töyri

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100020
  2. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119915
  3. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119988
  4. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119896
  5. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119992
  6. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119985
  7. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120047
  8. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119898
  9. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119910
  10. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/102774
  11. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119996
  12. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120045
  13. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119917
  14. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119221
  15. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119913
  16. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119705
  17. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/107854
  18. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119987
  19. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119704
  20. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119912
  21. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119993
  22. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120049
  23. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120052
  24. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120247
  25. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/105505
  26. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120248
  27. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120375
  28. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120370
  29. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120050
  30. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120368
  31. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120055
  32. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120374
  33. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/107860
  34. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120242
  35. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120242
  36. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120245
  37. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120605
  38. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120406
  39. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120612
  40. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120628
  41. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120629
  42. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120547
  43. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120399
  44. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120630
  45. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120400
  46. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120405
  47. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120611
  48. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120632
  49. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120402
  50. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120616
  51. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120604
  52. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120603
  53. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120404
  54. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120606
  55. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120961
  56. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/107829
  57. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/118067
  58. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120642
  59. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121138
  60. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  61. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120969
  62. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120972
  63. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120792
  64. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120954
  65. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120955
  66. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120956
  67. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120635
  68. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121141
  69. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120601
  70. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120798
  71. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120967
  72. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120953
  73. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120799
  74. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120963
  75. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  76. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120976
  77. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121136
  78. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120974
  79. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121324
  80. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121147
  81. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121316
  82. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  83. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121232
  84. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121144
  85. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  86. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121323
  87. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121228
  88. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121325
  89. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121234
  90. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121321
  91. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121607
  92. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121235
  93. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121428
  94. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  95. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121317
  96. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121233
  97. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121315
  98. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/995471
  99. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121143
  100. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  101. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121437
  102. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  103. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121599
  104. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  105. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121601
  106. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121576
  107. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121440
  108. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121597
  109. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/116776
  110. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  111. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121582
  112. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121598
  113. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121596
  114. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121433
  115. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121431
  116. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  117. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121438
  118. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121580
  119. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  120. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121429
  121. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121574
  122. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121432
  123. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121595
  124. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121584
  125. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121587
  126. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  127. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121612
  128. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  129. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121720
  130. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  131. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121630
  132. Kärlekens kors
  133. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121622
  134. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  135. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121721
  136. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  137. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121618
  138. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  139. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121719
  140. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  141. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121604
  142. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121619
  143. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  144. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/876278
  145. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121623
  146. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121614
  147. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  148. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/162885
  149. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  150. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121626
  151. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121629
  152. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121791
  153. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121789
  154. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122295
  155. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121792
  156. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121722
  157. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122300
  158. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122297
  159. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  160. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/876279
  161. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122291
  162. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  163. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121794
  164. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121787
  165. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/130698
  166. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  167. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/121786
  168. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/115788
  169. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/110982
  170. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/107862
  171. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122292
  172. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/203690
  173. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/607130
  174. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  175. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122304
  176. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122340
  177. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122342
  178. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  179. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122341
  180. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/160604
  181. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/115719
  182. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122347
  183. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122330
  184. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122290
  185. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  186. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/118076
  187. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122301
  188. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  189. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122346
  190. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122339
  191. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122349
  192. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122344
  193. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122331
  194. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122343
  195. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122333
  196. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/115792
  197. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/100001
  198. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122351
  199. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  200. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122503
  201. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122510
  202. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122359
  203. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122504
  204. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/112918
  205. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  206. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/115755
  207. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122354
  208. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/113168
  209. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  210. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122511
  211. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122378
  212. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  213. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/119214
  214. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/
  215. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122358
  216. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122505
  217. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/122356
  218. https://www.jussit.fi/jussivoittajat/

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]