Oscar Tengström

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Oscar Tengström 1930-luvun alussa.

Oscar Tengström (ent. Oskari Tukiainen, 8. marraskuuta 1887 Helsinki18. heinäkuuta 1960 Helsinki) oli suomalainen näyttelijä. Hän oli naimisissa näyttelijä Eja Tengströmin kanssa.

Tengström näytteli pitkäaikaisesti Svenska Teaternissa eli Ruotsalaisessa teatterissa. Vuonna 1940 Tengström perusti vaimonsa Ejan kanssa ammattiteatteri Lilla Teaternin. Tengström on näytellyt myös noin kymmenessä elokuvassa, joista tunnetuimmat lienevät Wilho Ilmarin Seitsemän veljestä (1939), jossa hän esitti rovastia ja T.J. Särkän Kulkurin valssi (1941), jossa hän näytteli Helenan (Ansa Ikonen) isää. Tengström kuului myös Teuvo Tulion elokuvien vakiokaartiin.

Ennen elokuvanäyttelijäuraansa Tengström myös ohjasi yhden elokuvan. Kyllä kaikki selviää (myös nimellä Öinen seikkailu Degerössä eli Kaikki kyllä järjestyy) on vuonna 1926 valmistunut suomalainen mykkäelokuva.

Tengströmille myönnettiin Pro Finlandia -tunnustus vuonna 1952. Tengström kuoli vuonna 1960. Hän toimi myös Turun Ruotsalaisen Teatterin johtajana.

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.