Luettelo 1900- ja 1910-luvun suomalaisista elokuvista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elokuva Suomessa
Finland film clapperboard.svg
Suomalaiset elokuvat vuosikymmenittäin
1900- ja 1910-luku
1920-luku
1930-luku
1940-luku
1950-luku
1960-luku
1970-luku
1980-luku
1990-luku
2000-luku
2010-luku
Muut luettelot
Kadonneet elokuvat
Kalleimmat elokuvat
Katsotuimmat elokuvat
Sotaelokuvat

Tämä on luettelo 1900- ja 1910-luvun suomalaisista elokuvista.

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1907
Salaviinanpolttajat[1] Louis Sparre, Teuvo Puro Teppo Raikas, Teuvo Puro, Jussi Snellman, Eero Kilpi, Alex Rautio komedia ensimmäinen suomalainen näytelmäelokuva, tuhoutunut, mykkäelokuva
1908
Vasikan häntä[2] ei tiedossa Fredrika Pakarinen, Valdemar Raunio, Väinö Viljamaa komedia tuhoutunut, mykkäelokuva
1911
Finland[3] Oscar Lindelöf dokumentti mykkäelokuva
1912
Margaretaa ajetaan takaa[4] Karl Emil Ståhlberg Bror Berger, Emil Bergendorff, Kola Noschis, Hjalmar Procopé komedia tuhoutunut, mykkäelokuva
Rusthollari Pettersonin Helsinginmatka[5] Bror Berger Bror Berger komedia tuhoutunut, mykkäelokuva
1913
Kosto on suloista[6] ei tiedossa ei tiedossa komedia tuhoutunut, mykkäelokuva
Kun onni pettää[7] Konrad Tallroth Axel Precht, Sigrid Precht, Konrad Tallroth, Edvin Ingberg melodraama tuhoutunut, mykkäelokuva
Nuori luotsi[8] Kaarle Halme Konrad Tallroth, Hilma Rantanen, John Precht, Theodor Weissman melodraama tuhoutunut, mykkäelokuva
Sylvi[9] Teuvo Puro Teuvo Puro, Teppo Raikas, Olga Salo, Ester Forsman melodraama tuhoutunut, mykkäelokuva
Verettömät[10] Kaarle Halme Oskar Krabbe, Mandi Terho, John Precht, K. R. Lindgrén melodraama tuhoutunut, mykkäelokuva
1914
Kaksi sankaria[11] ei tiedossa ei tiedossa komedia tuhoutunut, mykkäelokuva
Kalle Pettersson[12] "Ingen", Luultavasti Ateneumin opiskelijoiden tekemä Elo Kuosmanen, Urho Lauanne, Albin Kaasinen, Sulho Sipilä, Lauri Parikka, Usko Nyström, Veikko Roine komedia tuhoutunut, mykkäelokuva
Käpäsen rakkausseikkailu[13] ei tiedossa ei tiedossa komedia tuhoutunut, mykkäelokuva
Nainen, jonkas minulle annoit[14] ei tiedossa ei tiedossa komedia tuhoutunut, mykkäelokuva
Pirteä ja kadonnut kori[15] ei tiedossa Birger Pohjanheimo, Paul Heickell komedia tuhoutunut, mykkäelokuva
Salainen perintömääräys[16] ei tiedossa Hilarius Pohjanheimo, Helinä Svensson, Birger Pohjanheimo, Hilma Liiman draama, jännitys, rikos, toiminta tuhoutunut, mykkäelokuva
Se kolmas[17] ei tiedossa Birger Pohjanheimo, Hilarius Pohjanheimo, Adolf Pohjanheimo komedia tuhoutunut, mykkäelokuva
Tuiskusen kuherruskuukausi[18] ei tiedossa ei tiedossa komedia tuhoutunut, mykkäelokuva
Vieraalla maaperällä[19] Kaarle Halme Kaarle Halme, Tyyne Enroth draama tuhoutunut, mykkäelokuva
Väärennetty osoite[20] ei tiedossa ei tiedossa komedia tuhoutunut, mykkäelokuva
1915
Hänen Majesteettinsa Keisarin käynti Helsingissä[21] Oscar Lindelöf (kuvaaja) Karl Johansson (kuvaaja) Nikolai II dokumentti mykkäelokuva
Kesä[22] Kaarle Halme Hilma Rantanen, Mandi Terho, Oskar Krabbe, Sigrid Precht, Mia Backman, Konrad Tallroth, John Precht, Theodor Weissman melodraama tuhoutunut, mykkäelokuva
Peski, Lappa ja poliisit[23] Bror Berger Bror Berger, Harald Sandberg, Georg Grönroos, Jalo Lesche, Uno Lindroos, Ines Malmstedt, Waldemar Wohlström komedia tuhoutunut, mykkäelokuva
Rikosten runtelema[24] ei tiedossa Eino Salmela, Helinä Svensson melodraama tuhoutunut, mykkäelokuva
1916
Eräs elämän murhenäytelmä[25] Konrad Tallroth Mia Backman, Konrad Tallroth, Oscar Tengström, Aino Manner melodraama ei esitetty koskaan sensuurin vuoksi, tuhoutunut, mykkäelokuva
Katoavia timantteja eli Herrasmies-varas Morel vastustajanaan etsivä Frank[26] Bror Berger Arvid Hammarlund, Inga Saar, Bror Berger, Harald Sandberg, Karl Lindgren, Edith Eklund, Ines Malmstedt draama, jännitys, rikos tuhoutunut, mykkäelokuva
Suomen Jääkärit[27] Anton Podworsky (kuvaus) dokumentti mykkäelokuva
Tuhlaajapoika[28] Sven Bergvall Svea Peters, Hjalmar Peters, Märta Hallström, Dorita Lazaro Knudsen, Ragnar Widestedt, Rudolf Wendbladh draama tuhoutunut, mykkäelokuva
1917
Arktisia matkakuvia[29] Sakari Pälsi dokumentti, kansantieteellinen elokuva mykkäelokuva
1918
Kuvia Suomesta[30] dokumentti mykkäelokuva
Ruotsalainen prikaati[31] Carl Gustaf Emil Mannerheim dokumentti mykkäelokuva
Suomen kansallinen sotajoukko[32] Sven E. Svensson Carl Gustaf Emil Mannerheim dokumentti mykkäelokuva
1919
Bolshevismin ikeen alla[33] Georgi Krol Ljubov Jegorova, Raisa Lork, Sergei Zhivotovski, Wladimir Schepansky draama, sota tuhoutunut, mykkäelokuva
Kuvia Suomen vapaussodasta[34] dokumentti tuhoutunut, mykkäelokuva
Venusta etsimässä eli erään nuoren miehen ihmeelliset seikkailut[35] Konrad Tallroth Aleko Lilius, Helmi Lindelöf, Mimmi Lähteenoja, Edvin Ingberg, Torsten Leistén, Paavo Jännes, Jalo Lesche, Waldemar Wohlström komedia tuhoutunut, mykkäelokuva


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117150
  2. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117155
  3. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/162301
  4. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117160
  5. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117163
  6. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117169
  7. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117171
  8. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117622
  9. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117165
  10. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117167
  11. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117200
  12. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117185
  13. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117196
  14. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117183
  15. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117178
  16. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117181
  17. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117174
  18. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117184
  19. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117197
  20. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117182
  21. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/1189267
  22. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117202
  23. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117212
  24. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117206
  25. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117218
  26. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117213
  27. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/886598
  28. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117215
  29. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/101684
  30. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/101037
  31. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/105523
  32. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/104561
  33. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117224
  34. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117221
  35. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/117229

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]