Luettelo kalleimmista suomalaisista elokuvista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elokuva Suomessa
Finland film clapperboard.svg
Suomalaiset elokuvat vuosikymmenittäin
1900- ja 1910-luku
1920-luku
1930-luku
1940-luku
1950-luku
1960-luku
1970-luku
1980-luku
1990-luku
2000-luku
2010-luku
Muut luettelot
Kadonneet elokuvat
Kalleimmat elokuvat
Katsotuimmat elokuvat
Sotaelokuvat

Tämä on luettelo kalleimmista suomalaisista elokuvista.

No. Elokuvan nimi Julkaisuvuosi Budjetti Arvo vuoden 2008 euroina Tuotantomaat päätuotantomaa Suomen lisäksi Lähde
1 Angry Birds -elokuva 2016 &&&&&&&073000000.&&&&0073 000 000 € &&&&&&&066019303.&&&&0066 019 303 € Yhdysvallat [1][2]
2 Angry Birds -elokuva 2 2019 &&&&&&&065000000.&&&&0065 000 000 € &&&&&&&058898151.&&&&0058 898 151 € Yhdysvallat [3]
3 Iron Sky: The Coming Race 2019 &&&&&&&020000000.&&&&0020 000 000 € &&&&&&&017759759.&&&&0017 759 759 € Saksa, Belgia [4][2]
4 Big Game 2014 &&&&&&&&08500000.&&&&008 500 000 € &&&&&&&&07698672.&&&&007 698 672 € Saksa, Iso-Britannia [5][2]
5 Iron Sky 2012 &&&&&&&&07500000.&&&&007 500 000 € &&&&&&&&06965124.&&&&006 965 124 € Saksa, Australia [6][2]
6 Tuntematon sotilas 2017 &&&&&&&&07000000.&&&&007 000 000 € &&&&&&&&06283151.&&&&006 283 151 € [7][2]
7 Niko – Lentäjän poika 2008 &&&&&&&&06113000.&&&&006 113 000 € &&&&&&&&06113000.&&&&006 113 000 € Saksa, Tanska, Irlanti [8]
8 Röllin sydän 2007 &&&&&&&&05514484.&&&&005 514 484 € &&&&&&&&05738372.&&&&005 738 372 € Saksa, Venäjä, Iso-Britannia [8]
9 Jäätävä polte 1986 &&&&&&&016700000.&&&&0016 700 000 mk &&&&&&&&04786220.&&&&004 786 220 € Yhdysvallat [8]
10 Talvisota 1989 &&&&&&&019000000.&&&&0019 000 000 mk &&&&&&&&04698700.&&&&004 698 700 € [8]
11 Ystävät, toverit 1990 &&&&&&&018487466.&&&&0018 487 466 mk &&&&&&&&04309428.&&&&004 309 428 € [8]
12 Tuntematon sotilas 1985 &&&&&&&014221237.&&&&0014 221 237 mk &&&&&&&&04222285.&&&&004 222 285 € [8]
13 Etulinjan edessä 2004 &&&&&&&&03493000.&&&&003 493 000 € &&&&&&&&03824136.&&&&003 824 136 € [8]
14 Amazon 1990 &&&&&&&015358089.&&&&0015 358 089 mk &&&&&&&&03579971.&&&&003 579 971 € Yhdysvallat [8]
15 Täällä Pohjantähden alla 1968 &&&&&&&&02579027.&&&&002 579 027 mk &&&&&&&&03541778.&&&&003 541 778 € [8]
16 Lapin kullan kimallus 1999 &&&&&&&016746000.&&&&0016 746 000 mk &&&&&&&&03355898.&&&&003 355 898 € [8]
17 Tali-Ihantala 1944 2007 &&&&&&&&03200000.&&&&003 200 000 € &&&&&&&&03329920.&&&&003 329 920 € [8]
18 Kaivo 1992 &&&&&&&014511774.&&&&0014 511 774 mk &&&&&&&&03166469.&&&&003 166 469 € [8]
19 Lupaus 2005 &&&&&&&&02700000.&&&&002 700 000 € &&&&&&&&02930850.&&&&002 930 850 € [8]
20 Colorado Avenue 2007 &&&&&&&&02800000.&&&&002 800 000 € &&&&&&&&02913680.&&&&002 913 680 € [8]
21 Going to Kansas City 1998 &&&&&&&014278968.&&&&0014 278 968 mk &&&&&&&&02894347.&&&&002 894 347 € Kanada [8]
22 Jadesoturi 2006 &&&&&&&&02700000.&&&&002 700 000 € &&&&&&&&02880090.&&&&002 880 090 € Alankomaat, Viro, Kiina, Saksa [8]
23 Helsinki-Napoli – All Night Long 1987 &&&&&&&010000000.&&&&0010 000 000 mk &&&&&&&&02765000.&&&&002 765 000 € Länsi-Saksa, Sveitsi, Italia [8]
24 Sagojogan ministeri 1997 &&&&&&&013200000.&&&&0013 200 000 mk &&&&&&&&02713920.&&&&002 713 920 € Ruotsi, Norja [8]
25 Tulipää 1980 &&&&&&&&05987763.&&&&005 987 763 mk &&&&&&&&02676530.&&&&002 676 530 € [8]
26 Poika ja ilves 1998 &&&&&&&013103151.&&&&0013 103 151 mk &&&&&&&&02656009.&&&&002 656 009 € [8]
27 Joulutarina 2007 &&&&&&&&02500000.&&&&002 500 000 € &&&&&&&&02601500.&&&&002 601 500 € [8]
28 Rukajärven tie 1999 &&&&&&&012614904.&&&&0012 614 904 mk &&&&&&&&02528027.&&&&002 528 027 € [8]
29 Äideistä parhain 2005 &&&&&&&&02317000.&&&&002 317 000 € &&&&&&&&02515104.&&&&002 515 104 € Ruotsi [8]
30 Akseli ja Elina 1970 &&&&&&&&01857900.&&&&001 857 900 mk &&&&&&&&02428461.&&&&002 428 461 € [8]
31 Uusi ihminen 2007 &&&&&&&&02287772.&&&&002 287 772 € &&&&&&&&02380656.&&&&002 380 656 € Ruotsi [8]
32 Rare Exports 2010 &&&&&&&&01948000.&&&&001 948 000 € &&&&&&&&01924360.&&&&001 924 360 € Norja, Ranska, Ruotsi [9][2]
33 Da Capo 1985 &&&&&&&&06462442.&&&&006 462 442 mk &&&&&&&&01918782.&&&&001 918 782 € [10][2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Martela, Olli: Angry Birds -elokuva tahkoaa hirmutulosta maailmalla - katsotuimman videopelielokuvan titteli tähtäimessä Iltalehti. 31.5.2016. Viitattu 5.8.2019.
  2. a b c d e f g Rahanarvonmuunnin (Laskurin käyttö: aloitusvuodeksi elokuvan julkaisuvuosi, vertailuvuodeksi 2008 ja muunnettavaksi rahamääräksi elokuvan budjetti) Tilastokeskus. Viitattu 5.8.2019.
  3. The Angry Birds Movie 2 (2019) IMDb. Viitattu August 31, 2019.
  4. Pesonen, Mikko: Useita vuosia viivästynyt Iron Sky -elokuvan jatko-osa valkokankaalle tammikuussa 18.7.2018. Yle. Viitattu 5.8.2019.
  5. Sundqvist, Janne: Big Game -ohjaaja kieltäytyy Hollywoodin kassamagneeteista 19.3.2015. Yle. Viitattu 5.8.2019.
  6. Åkman, Erika: Suomen historian kalleimmalla elokuvalla kehno startti – näin Iron Skyn jatko-osa pärjää katsojaluvuissa alkuperäiselle Ilta-Sanomat. 31.1.2019. Viitattu 5.8.2019.
  7. Tuntemattoman sotilaan 7 miljoonan budjetista 5 miljoonaa on yksityistä rahaa – "Sillä saatiin projekti liikkeelle" mtv.fi. Viitattu 13.7.2018.
  8. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y Kivimäki, Tuija: Kalleimmat suomalaiset elokuvat kautta aikain, top 25 Helsingin Sanomat. Arkistoitu 25.9.2009.
  9. Rare Exports Suomen elokuvasäätiö. Arkistoitu 28.5.2012. Viitattu 5.8.2019.
  10. Da Capo (1985) Elonet. Viitattu 5.8.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]