Luettelo 1990-luvun suomalaisista elokuvista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elokuva Suomessa
Finland film clapperboard.svg
Suomalaiset elokuvat vuosikymmenittäin
1900- ja 1910-luku
1920-luku
1930-luku
1940-luku
1950-luku
1960-luku
1970-luku
1980-luku
1990-luku
2000-luku
2010-luku
2020-luku
Muut luettelot
Kadonneet elokuvat
Kalleimmat elokuvat
Katsotuimmat elokuvat
Sotaelokuvat

Luettelo Suomessa tuotetuista elokuvista julkaisuvuoden mukaan. Aakkosellisesta luettelosta elokuvista katso Luokka:Suomalaiset elokuvat

Vuosilta 1990-1999 Suomen kansallisfilmografiassa on 178 elokuvaa.[1] Eniten elokuvia ohjasi Ere Kokkonen, jonka Körmystä tai Turhapurosta kertovia elokuvia valmistui yhteensä 8 ja lisäksi hän ohjasi yhden Arto Paasilinna -filmatisoinnin. Seuraavaksi eniten ohjasi Aki Kaurismäki (kahdeksan elokuvaa), sitten Markku Lehmuskallio (kuusi elokuvaa) ja Pirjo Honkasalo, Claes Olsson ja Timo Koivusalo viisi elokuvaa kukin.[2]

1990[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1990
Amazon[3] Mika Kaurismäki Kari Väänänen, Minna Sovio draama, seikkailu kuvattu osittain Brasiliassa

Jussit (1991): paras äänitys: Jouko Lumme

Axel[4] Anssi Blomstedt Erkki Saarela, Esko Salminen, Seela Sella tv-elokuva
Ameriikan raitti[5] Lauri Törhönen Kari Sorvali, Mari Rantasila, Jari Järvimaa draama, komedia kuvattu osittain Yhdysvalloissa
Amor ampuu ohi[6] Marjo Valve Sanna-Kaisa Palo, Kaija Pakarinen, Pertti Sveholm, Jarmo Mäkinen lyhytelokuva, komedia
Annabel Lee[7] Anssi Mänttäri Kari Heiskanen, Vieno Saaristo, Tarja-Tuulikki Tarsala, Erkki Saarela draama, tv-elokuva
Condom[8] Alvaro Pardo Pietro Steiner, Sarina Röhr, Reidar Palmgren draamadokumentti
Ei millään pahalla[9] Juhani Tiikkainen Riitta Havukainen, Eila Pehkonen, Carl-Kristian Rundman tv-elokuva
Huolehtivainen rakastaja[10] Jari Halonen Outi Mäenpää, Jorma Tommila komedia, tv-elokuva
Hyväntekijä[11] Kari Franck Nina Jääskeläinen, Matti Tuominen, Samuli Edelmann, Anna-Leena Härkönen draama, tv-elokuva
I Hired a Contract Killer[12] Aki Kaurismäki Jean-Pierre Léaud, Margi Clarke draama, komedia Jussit (1990):

paras kuvaus: Timo Salminen

Janne Kuutio[13] Timo Harakka, Jari Hietanen, Tero Jartti Remu Aaltonen, Jari Halonen, Jari Hietanen draama, tv-elokuva
Kekkosentie, päättäjän monumentti[14] Untamo Eerola dokumentti, tv-elokuva Tampereen elokuvajuhlat (1990): Pullapoika-patsas
Kiljusen herrasväen uudet seikkailut[15] Matti Kuortti Jukka Sipilä, Miitta Sorvali komedia, lastenelokuva Jussit (1991):

tuottaja-Jussi: Heikki Takkinen

Lumisade[16] Anssi Mänttäri Tarja Omenainen, Jens Walentinsson, Mikko Rasila draama, tv-elokuva
Markon kaksi kuolemaa[17] Peter Finnilä dokumentti, tv-elokuva
Me olemme viisi ystävää[18] Jaakko Pyhälä Lasse Karkjärvi, Meri Pakarinen, Harri Tirkkonen, Markku Peltola draama, tv-elokuva
Muistopatsaani on unohdus[19] Pirkko Vallinoja dokumentti, tv-elokuva
Olinkin jo lähdössä[20] Aleksi Mäkelä Samuli Edelmann, Juha Veijonen, Outi Alanen tv-elokuva
Poika Varsovasta[21] Ilkka Ahjopalo Tsvi Nussbaum dokumentti, tv-elokuva New Yorkin kansainväliset elokuva- ja tv-festivaalit (1991):

Pronssimitali historia ja yhteiskunta -sarjassa

Porttikielto taivaaseen[22] Tapio Suominen Satu Silvo, Riikka Suikkari, Niina Nurminen draama
Rampe & Naukkis – kaikkien aikojen superpari[23] Hannu Seikkula Pirkka-Pekka Petelius, Aake Kalliala komedia
Raptori Moe![24] Hannu Peltomaa JuFo III, Izmo, Kaivo musiikkidokumentti kuvattu videolle
Rundi[25] Jouko Suikkari Vesku Tenhunen, Sami Rantanen, Jorma Kurki draama, rikos, komedia
Räpsy & Dolly eli Pariisi odottaa[26] Matti Ijäs Matti Pellonpää, Raija Paalanen, Kari Väänänen draama, rikos Jussit (1990):

paras miespääosa: Matti Pellonpää

Soutaja[27] Kalle Pursiainen Heikki Kujanpää, Kristiina Halkola, Maarit Peltonen draama, tv-elokuva
Tulitikkutehtaan tyttö[28] Aki Kaurismäki Kati Outinen, Elina Salo, Esko Nikkari, Vesa Vierikko draama Jussit (1991):

paras ohjaus: Aki Kaurismäki
paras naispääosa: Kati Outinen
paras naissivuosa: Elina Salo
paras miessivuosa: Esko Nikkari

Berliinin elokuvajuhlat (1990):
kansainvälisen evankelisen elokuvaraadin Interfilmin pääpalkinto
kansainvälisen katolisen filmiraadin OCIC:n kunniamaininta

Täysin syytön[29] Timo Bergholm Kati Outinen, Eero Saarinen, Anna-Leena Härkönen tv-elokuva
Uunon huikeat poikamiesvuodet maaseudulla[30] Pertti Melasniemi Vesa-Matti Loiri, Olavi Ahonen, Spede Pasanen, Simo Salminen komedia
Vihreäreppuinen mies[31] Jukka Sipilä Asko Sarkola, Oiva Lohtander, Martti Kainulainen, Liisamaija Laaksonen tv-elokuva, lyhytelokuva
Vääpeli Körmy ja marsalkan sauva[32] Ere Kokkonen Heikki Kinnunen, Pekka Huotari, Pertti Koivula, Jukka Puotila sotilasfarssi
Yksinteoin[33] Pekka Lehto Jussi Parviainen draamadokumentti
Ystävät, toverit[34] Rauni Mollberg Mikk Mikiver, Stina Ekblad, Hannu Lauri draama, sota Jussit (1990):

paras lavastus: Tom Hamberg

1991[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1991
Daddy and the Muscle Academy[35] Ilppo Pohjola Shelton Jacobs, Tom of Finland lyhytelokuva, dokumentti Jussit (1992):

erikois-Jussi: työryhmä

Haluan vain elää[36] Jean Bitar Tero Sand dokumentti, tv-elokuva
Hélene S.[37] Leena Vihtonen Sofia Wegelius, Hellen Willberg, Marina Motaleff draama, elämäkerta, tv-elokuva
Il Capitano – nuori kapinallinen[38] Jan Troell Antti Reini, Maria Heiskanen rikos, draama ruotsalainen-suomalainen yhteistuotanto
Interplay[39] Jean Bitar dokumentti, tv-elokuva
Iskelmäprinssi[40] Juha Tapaninen Mart Sander, Saija Hakola komedia, musiikki Jussit (1992):

paras miessivuosa: Werner Bros. -yhtye
paras musiikki: Juha Tapaninen ja työryhmä
paras lavastus: Risto Karhula

Kinescope[41] Eino Ruutsalo kokeellinen elokuva, lyhytelokuva Eino Ruutsalon viimeinen ohjaus
Kuutamosonaatti 2: Kadunlakaisijat[42] Olli Soinio Soli Labbart, Kari Sorvali, Mikko Kivinen kauhu, komedia
Kuolleita unelmia[43] Per-Olof Strandberg Ville Sandqvist, Mari Rantasila, Jonna Järnefelt draama, tv-elokuva
Missä on Musette?[44] Veikko Nieminen, Jarmo Vesteri Matti Pellonpää, Kari Väänänen, Aki Kaurismäki, Samuel Fuller dokumentti, lyhytelokuva kuvattu videolle

osallistui Berliinin elokuvajuhlille

Missä on suuri pohjoinen[45] Hannu Kahakorpi Outi Alanen, Paavo Pentikäinen tv-elokuva
Mitä pimeämpi yö – sen kirkkaammat tähdet[46] Tuija-Maija Niskanen Heidi Liehu, Pekka Valkeejärvi, Elmer Green, Anders Slotte draama, tv-elokuva
Molle – ohjaajamuotokuva akateemikko Rauni Mollbergista[47] Untamo Eerola Rauni Mollberg dokumentti, tv-elokuva
Muuttolinnun aika[48] Anssi Mänttäri Antti Litja, Hanna Manu, Kari Heiskanen draama, komedia Jussit (1992):

paras käsikirjoitus: Anssi Mänttäri

Mysterion[49] Pirjo Honkasalo, Eira Mollberg Külliki Rannu dokumentti
Nikita – Sodan tekijät[50] Sergei Skvortsov, Marjaana Mykkänen dokumentti suomalais-neuvostoliittolainen yhteistuotanto
Party[51] Christian Lindblad Marika Parkkomäki, Nicke Lignell lyhytelokuva, draama
Petoksen kehät[52] Veli-Matti Saikkonen Timo Torikka, Nina Jääskeläinen, Ulla Uotinen draama, tv-elokuva
Pirtua, pirtua[53] Visa Mäkinen Martti Kainulainen, Ahti Kuoppala, Matti Mäntylä draama, rikos Visa Mäkisen viimeinen elokuva
Postia marsalkalle[46] Raimo O Niemi Ari-Kyösti Seppo, Risto Tuorila, Kai Lehtinen draama, sota, tv-elokuva
Requiem[54] Lauri Törhönen Pauli Poranen, Ilkka Kylävaara, Tuula Amberla, Kalle Holmberg tv-elokuva
Rölli – hirmuisia kertomuksia[55] Olli Soinio Allu Tuppurainen, Sari Mällinen lastenelokuva, fantasia Jussit (1992):

paras naissivuosa: Sari Mällinen
paras pukusuunnittelu: Mila Niemi
paras maskeeraus: Mila Niemi

Soihdut[56] Åke Sandgren Julius Magnusson, Viveka Seldahl, Sven Wollter draama, trilleri, tv-elokuva
Soita "Love me tender"[57] Reima Kekäläinen Harri Leskinen, Ona Kamu, Hannu Kivioja, Petri Liski draama, tv-elokuva
Suklaasydän[58] Heidi Köngäs Maija Junno, Carl-Kristian Rundman, Samuli Edelmann draama, romanssi, tv-elokuva
Syysmuutto[59] Pauli Virtanen Aapo Vilhunen, Anita Sohlberg, Elina Mattila draama, tv-elokuva
Teatterimatka[60] Untamo Eerola dokumentti, tv-elokuva
Technicolormies[61] Juha Tapaninen Juha Tapaninen dokumentti tehty videolle
Temppeli[62] Pekka Lehto Ior Bock dokumentti, tv-elokuva
Uppo-Nalle[63] Raili Rusto Maria Liljelund, Jarmo Koski lastenelokuva
Uuno Turhapuro herra Helsingin herra[64] Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri, Marajtta Raita, Spede Pasanen, Simo Salminen komedia
Valo varjon takaa[65] Arto Halonen Arto Bryggare dokumentti
Valoa – erään elokuvan anatomia[66] Arto Halonen, Markku Pölönen Päivi Kettunen, Leena Käyhkö, Olli Mannerkoski dokumentti
Veljet – Kertomus Sielun veljien maallisesta vaelluksesta[67] Tahvo Hirvonen Ismo Alanko, Jukka Orma, Alf Forsman, Jouko Hohko dokumentti
Viimeinen vihuri ennen tyyntä[68] Agneta Fagerström-Olsson Anna-Lena Hemström, Krister Henriksson, Soli Labbart draama, tv-elokuva
Viiva vinita – tavallisen ihmisen museo[69] Timo Linnasalo Irma Junnilainen, Erkki Haapanen, Minna Kivelä draama Jussit (1991):

paras naispääosa: Irma Junnilainen

Vääpeli Körmy ja vetenalaiset vehkeet[70] Ere Kokkonen Heikki Kinnunen, Pentti Siimes, Tom Pöysti, Vesa Vierikko sotilasfarssi
Zombie ja Kummitusjuna[71] Mika Kaurismäki Silu Seppälä, Marjo Leinonen, Matti Pellonpää draama Jussit (1992):

paras ohjaus: Mika Kaurismäki
paras kuvaus: Olli Varja
paras miespääosa: Silu Seppälä

osallistui Berliinin elokuvajuhlille

1992[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1992
Back to the USSR – takaisin Ryssiin[72] Jari Halonen Jorma Tommila, Taisto Reimaluoto, Jouko Turkka draama, komedia
Bring the Beat Back![73] Hannu Puttonen musiikkidokumentti
Boheemielämää[74] Aki Kaurismäki Matti Pellonpää André Wilms Kari Väänänen Evelyne Didi draama, komedia Jussit (1993):

paras ohjaus: Aki Kaurismäki

Berliinin elokuvajuhlat (1992): kansainvälisen arvostelijain liiton FIPRESCI:n palkinto

European Film Awards (1992):
miespääosa-Felix: Matti Pellonpää
miessivuosa-Felix: André Wilms

Crescendo – hitaasti kasvaen[75] Virke Lehtinen, Raija Talvio Pavel Vernikov, Ilja Grubert, Zinaida Gilels dokumentti, tv-elokuva
Junnu Vainio – Ihmisen ääni[76] Mikael Sievers dokumentti, tv-elokuva
Kaivo[77] Pekka Lehto Merja Larivaara, Auvo Vihro, Liisamaija Laaksonen, Martti Suosalo draama Jussit (1993):

paras naispääosa: Merja Larivaara
paras naissivuosa: Liisa-Maija Laaksonen
paras kuvaus: Esa Vuorinen

Kalervo Palsa – Elokuva erilaisuudesta[78] Pirkko Vallinoja dokumentti, elämäkerta, tv-elokuva
Kauhun millimetrit[79] Ilari Nummi Tiina Tenhunen, Katja Krohn, Tarja-Tuulikki Tarsala kauhu
Kuka on Joe Louis?[80] Juha Rosma Ilkka Heiskanen, Anna Majcher, Vesa-Matti Loiri draama
Koskenkorva Cowboys[81] Tuija Murtovaara Ville Marjanen, Mikko Nikkola, Samuli Edelmann lyhytelokuva, draama, nuoriso
Matias Keskisen kuviteltu elämä[82] Veli Granö, Matias Keskinen Pekko Mörö, Ragni Grönblom, Matias Keskinen dokumentti
Matka ajassa[83] Kirsti Petäjäniemi Juhani Niemelä, Hellin Auvinen-Salmi draama, tv-elokuva
Mestari[84] Anssi Mänttäri Kari Väänänen, Eeva-Maria Mutka draama, komedia
Minä olen – Elokuva tundralla asuvien ihmisten taiteesta: Esihistoria ja kohtaaminen[85] Markku Lehmuskallio Markku Lehmuskallio dokumentti Jussit (1993):

erikois-Jussi Markku Lehmuskallio

Minä olen – Elokuva tundralla asuvien ihmisten taiteesta: Nykytaide[86] Markku Lehmuskallio dokumentti Jussit (1993):

erikois-Jussi Markku Lehmuskallio

Muistopatsaani on unohdus[19] Pirkko Vallinoja dokumentti
Mulla ei ole mitään[87] Mika Taanila Kauko Röyhkä dokumentti
Papukaijamies[88] Veikko Nieminen Eetu Hilkamo, Kari Väänänen, Matti Pellonpää lyhytelokuva, lastenelokuva
Pilkkuja ja pikkuhousuja[89] Matti Ijäs Paavo Pentikäinen, Mikko Reitala, Kristiina Elstelä draama, komedia Jussit (1993):

paras miespääosa: Paavo Pentikäinen

Postikortti ja peili[90] Lasse Naukkarinen dokumentti
Rakkaus aamupäivällä[91] Tepi Salokari Ahti Nissinen draama, tv-elokuva
Ringside – viimeinen erä[92] Arto Halonen Tarmo Uusivirta, Mikko Saarikko, Tuomas Petelius dokumentti
Sateenkaaritranssi[93] Jean Bitar dokumentti, tv-elokuva
Soomepoisid[94] Ville Koivisto dokumentti, tv-elokuva
Surukin on rikkautta[95] Kirsti Petäjäniemi Eeva-Kaarina Volanen draama, tv-elokuva
Takapihan sankarit[96] Panu Pohjola Tuomas Petelius, Antti Rimminen lyhytelokuva, lastenelokuva
Tornista näkyy kauas[97][98] Pauli Virtanen Aapo Vilhunen, Kirsti Kemppainen, Ritva Arvelo tv-elokuva
Tuhlaajapoika[99] Veikko Aaltonen Hannu Kivioja, Esko Salminen, Leea Klemola draama Jussit (1993):

paras elokuva
paras käsikirjoitus: Iiro Küttner
paras musiikki: Mauri Sumén
paras miessivuosa: Esko Salminen

Töpärin kingi[100] Armas K. Baltzar Arvidi Baltzar tv-elokuva
Uhri[101] Veli-Matti Saikkonen Elina Hurme, Mats Långbacka, Pertti Sveholm rikos, draama, tv-elokuva
Uuno Turhapuro – Suomen tasavallan herra presidentti[102] Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri, Tapio Hämäläinen, Spede Pasanen, Simo Salminen komedia
Varpusen suudelma[103] Claes Olsson Carl-Gustaf Wentzel, Silva Lillrank lyhytelokuva, draama
Veturimiehet heiluttaa[104] Kari Paljakka Santeri Kinnunen, Samuli Edelmann draama
Viimeinen kesä[105] Peter von Bagh dokumentti
Viisi laukausta senaatissa[106] Åke Lindman Seppo Zetterberg, Mats Långbacka, Rebecca Troupp tv-elokuva
Vääpeli Körmy ja etelän hetelmät[107] Ere Kokkonen Heikki Kinnunen, Kalevi Kahra, Tom Pöysti, Vesa Vierikko sotilasfarssi
Wiipurini[108] Eeli Aalto dokumentti, tv-elokuva
Yötuuli[109] Olli Soinio Kari Sorvali, Miitta Sorvali, Erkki Pajala tv-elokuva

1993[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1993
1939[110] Peter von Bagh Veikko Lavi, Matti Kuusi, Helvi Hämäläinen, Eila Pennanen dokumenttielokuva
Akvaariorakkaus[111] Claes Olsson Tiina Lymi, Nicke Lignell draama Jussit (1993):

paras naispääosa: Tiina Lymi
paras musiikki: Yari
paras lavastus: Minna Santakari

Goodbye Gibraltar[112] Ulrika Bengts Hellen Willberg, Antti Reini lyhytelokuva
Harjunpää ja kiusantekijät[112] Åke Lindman Kari Heiskanen, Riitta Havukainen, Sara Paavolainen, Tom Pöysti draama, rikos Jussit (1994):

paras naissivuosa: Sara Paavolainen

Hysteria[113] Pekka Karjalainen Sam Huber, Carmen Mikiver komedia, road-movie Jussit (1994):

debytantti-Jussi: Sam Huber

Inkerinmaan lapset[114] Claes Olsson dokumentti, tv-elokuva
Isä meidän[115] Veikko Aaltonen Hannu Kivioja, Martti Katajisto, Elina Hurme draama Jussit (1994):

paras ohjaus: Veikko Aaltonen
paras kuvaus: Olavi Tuomi
paras miespääosa: Hannu Kivioja

Berliinin elokuvajuhlat (1994): kansainvälisen Art House -elokuvateattereiden liiton CICAE:n palkinto

Jänis[116] Juha Rosma Hannu Kivioja, Ona Kamu, Ville Virtanen, Sanna Saarijärvi draama, urheilu, tv-elokuva
Kalliolle kukkulalle[117] Heidi Köngäs Jari Hietanen, Maaria Rantanen, Jaakko Saariluoma draama, komedia, tv-elokuva
Kili kali[118] Esa Illi Antti Reini, Leea Klemola lyhytelokuva Tampereen lyhytelokuvajuhlat (1994) kotimaisen kilpailun erikoispalkinto
Kissa ja Varjo[119] Tapio Piirainen Hannu Kahakorpi, Paavo Pentikäinen, Jaana Raski draama, tv-elokuva
Kolme tarinaa Mäntästä[120] Untamo Eerola dokumentti, tv-elokuva
Kuolema käy kuusi beessä[121] Mika Ripatti Inkeri Nylund, Miitta Sorvali lyhytelokuva, komedia, kauhu
Laman voittajat I: Lassi[122] Jean Bitar dokumentti, tv-elokuva
Laman voittajat II: Kaisa[123] Jean Bitar dokumentti, tv-elokuva
Laman voittajat: Elämä jatkuu[124] Jean Bitar dokumentti, tv-elokuva
The Last Border – viimeisellä rajalla[125] Mika Kaurismäki Jolyon Baker, Kari Väänänen, Matti Pellonpää science-fiction
Mahagonnyn kaupungin nousu ja tuho[126] Eija-Elina Bergholm Päivi Nisula, Jyrki Niskanen, Jaakko Kortekangas draama, musikaali, tv-elokuva
Marraskuun harmaa valo[127] Anssi Mänttäri Esko Salminen, Hannele Lauri draama, rikos
Matokuningas[128] Hannu Tuomainen Jussi Sarvikivi, Peter Franzén, Mikko Nousiainen, Oskari Katajisto lyhytelokuva, draama
Muistoja Caprilta[129] Juhani Tiikkainen Juha Hyppönen, Ulla Tapaninen tv-elokuva
Niin korkea taivas[130] Eija-Elina Bergholm Petra Hartikainen, Kristiina Kuningas, Eeva Litmanen draama, tv-elokuva
Nitroliiga[131] Jaakko Pakkasvirta Sakari Jurkka, Mikko Majanlahti, Elina Salo komedia, tv-elokuva
Olen aito suomalainen, ammuu![132] Claes Olsson Rea Mauranen, Tomi Salmela, Miina Äkkijyrkkä lyhytelokuva, dokumentti
Onnellinen hääpäivä[133] Arto Halonen Teijo Eloranta, Minna Hokkanen, Matti Nurminen draama, tv-elokuva
Onnen maa[134] Markku Pölönen Pertti Koivula, Taisto Reimaluoto, Katariina Kaitue draama, komedia Jussit (1994):

paras elokuva
paras käsikirjoitus: Markku Pölönen
paras miessivuosa: Veikko Tiitinen
paras lavastus: Minna Santakari

Onnen pyörät[135] Marita Hällfors Reese Rönkönharju, Minna Heikkinen dokumentti, road-movie
Pekko Aikamiespojan poikamiesaika[136] Sina Kujansuu Timo Koivusalo, Satu Silvo komedia
Poron hahmossa pitkin taivaankaarta...[137] Markku Lehmuskallio Markku Lehmuskallio, Anastasia Lapsui dokumentti
Ripa ruostuu[138] Christian Lindblad Sam Huber, Mari Vainio komedia Jussit (1994):

debytantti-Jussi: Sam Huber

Ristilukki[139] Arto Lehkamo Henna Hyttinen, Kari Toivonen, Aarno Sulkanen, Juha Veijonen draama, rikos
Romanovin kivet[140] Aleksi Mäkelä Samuli Edelmann, Santeri Kinnunen toiminta, rikos Jussit (1994):

paras äänisuunnittelu: Paul Jyrälä

Routasydän[141] Tuomas Sallinen Mats Långbacka, Katja Kiuru draama, toiminta
Saatana kun yskittää[142] Kari Paukkunen komedia, tv-elokuva
Sanat ja hiljaisuus[143] Tuija-Maija Niskanen Sara Paavolainen, Jukka Voutilainen tv-elokuva
Sanokaa mitä näitte[144] Kiti Luostarinen Kiti Luostarinen lyhytelokuva, dokumentti
Seireeni[145] Sina Kujansuu Hanna Liinoja, Orvokki Oksanen tv-elokuva
Sotapoika[146] Markku Onttonen Mari Rantasila, Hannu Kivioja, Joonas Kuokkanen draama, sota, tv-elokuva
Sotaretki[147] Untamo Eerola dokumentti, tv-elokuva
Sutki[148] Kari Väänänen Vesa Vierikko, Esko Varonen, Matti Pellonpää komedia, tv-elokuva
Tallinnan pimeys[149] Ilkka Järvi-Laturi Ivo Uukkivi, Milena Gulbe komedia, rikos
Tanjuska ja 7 perkelettä[150] Pirjo Honkasalo dokumentti Jussit (1994):

erikois-Jussi: Pirjo Honkasalo

Tanssia Bulevardilla[151] Pia Tikka Minne Jorasmaa Anneke Lönnroth draama, lyhytelokuva
Toinen luonto[152] Janne Kuusi Petri Manninen, Seppo Maijala, Maija Leino draama, tv-elokuva
Uuno Turhapuron poika[153] Spede Pasanen Vesa-Matti Loiri, Jukka Puotila komedia
Virtaset ja Kekkonen[154] Pekka Mandart Tiina Pirhonen, Kari Sorvali draama, komedia
Äidin tyttö[155] Kari Paljakka Liisa Mustonen, Liisamaija Laaksonen, Tapani Perttu melodraama

1994[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1994
Aapo[156] Tero Jartti Taisto Reimaluoto, Ulla Koivuranta, Martti Suosalo sota, draama
Anita[157] Peter Lindholm Liisa Mustonen, Pirkka-Pekka Petelius, Taneli Mäkelä draama, rikos Jussit (1995):

paras leikkaus: Peter Lindholm

Avuton Anna[158] Marjo Valve Anna Walve, Kirsikka Tykkyläinen lyhytelokuva, lastenelokuva
Ei eilistä, ei huomista[159] Markus Leikola dokumentti, tv-elokuva
Esa ja Vesa – auringonlaskun ratsastajat[160] Aleksi Mäkelä Santeri Kinnunen, Juha Veijonen toiminta, komedia Jussit (1995):

paras ohjaus: Aleksi Mäkelä
paras miespääosa: Juha Veijonen

Evakot[161] Untamo Eerola dokumentti, tv-elokuva
Hiljaiset laulut[162] Tuomas Sallinen Helena Kallio, Ville Keskilä, Otto Kanerva, Aimo Räsänen draama, tv-elokuva
Iron Horsemen[163] Gilles Charmant Dominic Gould, Laura Favali, Kari Väänänen, Nicky Tesco, Matti Pellonpää, Sakari Kuosmanen toiminta, komedia suomalais-ranskalais-italialainen yhteistuotanto
Johanneksen leipäpuu[164] Matti Ijäs Sulevi Peltola, Tarja Siimes, Liisa Lehtimaja komedia, draama, tv-elokuva
Jonakin päivänä[165] Matti Ijäs Reidar Palmgren, Pauliina Asikainen, Juha Pikkarainen komedia, tv-elokuva
Kadotettu paratiisi[166] Markku Lehmuskallio Pekka Milonoff dokumentti, kansantieteellinen elokuva
Kaikki pelissä[167] Matti Kassila Esko Salminen, Hannele Lauri, Jukka Puotila jännitys, rikos
Kake 40 v.[168] Anssi Mänttäri Juhani Laitala, Ilkka Merivaara, Tarja Omenainen komedia, tv-elokuva
Kesäyön unelma[169] Veli-Matti Saikkonen Pertti Sveholm, Katariina Kaitue, Vesa-Matti Loiri draama, tv-elokuva
Kissan kuolema[170] Raimo O Niemi Marja Pyykkö, Kalle Ahola, Helena Vierikko draama, nuoriso Jussit (1995):

paras naissivuosa: Helena Vierikko

Leningrad Cowboys Meet Moses[170] Aki Kaurismäki Matti Pellonpää, Kari Väänänen, André Wilms komedia, road-movie
Matka on pitkä[171] Liisa Helminen Tuukka Pasanen, Tuuli Savela dokumentti
Matka Viipuriin[172] Kalle Pursiainen Petri Lairikko, Riitta-Liisa Helminen, Juhani Niemelä komedia, tv-elokuva
Paratiisin lapset[173] Rauni Mollberg Tatjana Vasileva, Helge Herala, Heikki Kinnunen komedia
Pekko ja poika[174] Timo Koivusalo Timo Koivusalo, Satu Silvo, Kalle Wallin komedia
Pidä huivista kiinni, Tatjana[175] Aki Kaurismäki Kati Outinen, Matti Pellonpää, Kirsi Tykkyläinen komedia, road-movie Jussit (1995):

paras tuottaja: Aki Kaurismäki
paras kuvaus: Timo Salminen

Pieniä valheita[176] Matti Ijäs Vesa Vierikko, Pirjo Moilanen, Martti Suosalo draama, komedia, tv-elokuva
Propagandasota 1941-1944[177] Paavo Kähkölä dokumentti, tv-elokuva
Rosa Was Here[178] Kaija Juurikkala Sanna Liljander, Oula Kitti, Soili Niemi lyhytelokuva, road-movie, nuoriso
Rumbasauna[179] Kari Karmasalo Leenamari Unho, Matti Fårs dokumentti
Sieg Heil Suomi[180] Nina Stenros Pekka Siitoin, Väinö Kuisma dokumentti, lyhytelokuva
Syylliset[181] Veli-Matti Saikkonen Timo Torikka, Tiina Lymi, Pertti Sveholm draama, tv-elokuva
Tigrero – elokuva joka ei valmistunut[182] Mika Kaurismäki Samuel Fuller, Jim Jarmusch dokumentti Berliinin elokuvajuhlat (1994): kansainvälisen kriitikoiden liiton FIPRESCI:n palkinto

Elokuvasta on tehty ulkomaiseen levitykseen myös alle tunnin mittainen versio

Tissit ja tango[183] John Webster dokumentti
Total Balalaika Show[184] Aki Kaurismäki Leningrad Cowboys, Aleksandrovin yhtye dokumentti, musiikki
Tuomas Murasen rikos[185] Jukka Sipilä Olavi Ahonen, Vieno Saaristo, Anna-Leena Härkönen rikos, draama, tv-elokuva
Työttömän pöytäkirja[186] Kanerva Cederström Lea Vanajas dokumentti
Uuno Turhapuron veli[187] Hannu Seikkula Esko Salminen, Anu Hälvä, Tapio Hämäläinen, Spede Pasanen, Simo Salminen komedia elokuvassa ei ole mukana muissa "Uuno Turhapuro" -elokuvissa pääosaa esittänyttä Vesa-Matti Loiria
Vankileirien paratiisi[188] Lisa Hovinheimo dokumentti, tv-elokuva
Vääpeli Körmy – taisteluni[189] Ere Kokkonen Heikki Kinnunen, Kalevi Kahra, Pentti Siimes, Vesa Vierikko sotilasfarssi
Äidinkasvot[190] Virke Lehtinen Marko Nyykooli, Anna-Mari Valkonen dokumentti

1995[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1995
Astrid[191] Tuija-Maija Niskanen Esko Salminen, Jonna Järnefelt, Marko Reinola, Mikko Nousiainen draama, tv-elokuva
Ilmakitarat[192] Jukka-Pekka Siili Janne Reinikainen, Joona Majurinen, Anneli Heino draama, rikos
Jäähyväisten kronikka[193] Markku Lehmuskallio dokumentti
Kasvoton mies[194] Lauri Törhönen Tom Pöysti, Jonna Järnefelt draama, rikos
Kaupunkisinfonia[195] Heikki Ahola, Johnny Webster, Yrjö Nieminen, Outi Kaasinen, Ulrika Bengts, Ilkka Mertsola, Mika Taanila, Roosa Toivonen Paavo Väyrynen, Toimi Kankaanniemi, Elisabeth Rehn dokumentti elokuva koostuu useista episodeista
Kivenpyörittäjän kylä[196] Markku Pölönen Martti Suosalo, Henrika Andersson, Matti Varjo draama, komedia Jussit (1996):

paras elokuva
paras ohjaus: Markku Pölönen
paras miessivuosa: Matti Varjo

Koiranpolkuja[197] Lasse Naukkarinen dokumentti
Koti[198] Arto Halonen Helena Kallio, Taneli Mäkelä, Johanna af Schultén draama, tv-elokuva
Kosketa minua[199] Per-Olof Strandberg Leena Rapola, Antti Raivio, Pekka Valkeejärvi tv-elokuva
Kummeli Stories[200] Matti Grönberg Timo Kahilainen, Heikki Silvennoinen, Heikki Hela, Mari Turunen, Heikki Vihinen komedia
Lipton Cockton in the Shadows of Sodoma[201] Jari Halonen Jorma Tommila, Tarja-Tuulikki Tarsala, Hannu Huuska, Outi Mäenpää toiminta, science fiction Jussit (1996):

paras lavastus ja kuvasuunnittelu: Jukka Uusitalo, Ilmari Hakala ja Jouni Nikkanen

Lotat[202] Taru Mäkelä Aino Meriläinen, Aini Kaprio dokumentti
Luokkakuva[203] Ilkka Ruuhijärvi, Ulla Turunen dokumentti
Maa jossa kuolemaa ei ole[204] Kalle Holmberg Ismo Alanko, Leea Klemola, Anna-Elina Lyytikäinen, Remu Aaltonen draama, kokeellinen elokuva, tv-elokuva
Markon autotalli[205] Jean Bitar dokumentti, tv-elokuva
Marskin poika[206] Taavi Vartia Heikki Määttänen, Helka-Maria Kinnunen, Veikko Honkanen komedia, tv-elokuva
Muusikon valinta[207] Heikki Ortamo Sökö Kaukoranta, Minna Turunen lyhytelokuva, komedia, science-fiction
Mänttä[208] Untamo Eerola dokumentti, tv-elokuva
Onnenlehti[209] Jotaarkka Pennanen Sari Mällinen, Vesa Vierikko, Sanna-Kaisa Palo draama, tv-elokuva
Partituurin taikapiiri[210] Virke Lehtinen Uusi Helsinki -kvartetti lyhytelokuva, dokumentti
Pirita[211] Tapio Suominen Lotta Korjus, Päivi Mattila, Janne Junttila draama, tv-elokuva
Pekko ja massahurmaaja[212] Timo Koivusalo Timo Koivusalo, Satu Silvo, Tapio Liinoja komedia
Potti[213] Jarmo Lampela Petri Manninen, Mikko Hänninen, Matti Onnismaa rikos, tv-elokuva
Rucklarens väg[214] Inger Åby Erik Sædén, Barbara Hendricks, Greg Fedderly musikaali, tv-elokuva suomalais-ruotsalais-saksalais-tanskalais-norjalais-islantilainen yhteistuotanto
Ruuvimies[215] Jukka-Pekka Siili Kristo Salminen, Esko Salminen draama, rv-elokuva
Sininen verstas[216] Jean Bitar dokumentti, tv-elokuva
Suolaista ja makeaa[217] Kaisa Rastimo Päivi Akonpelto, Petri Hanttu romanttinen komedia Jussit (1996):

paras naispääosa: Päivi Akonpelto
paras äänisuunnittelu: Pietari Koskinen

Suur-Suomen toiset kasvot[218] Lisa Hovinheimo dokumentti, tv-elokuva
Tunturin testamentti[219] Paul-Anders Simma John Andreas Utsi, Angelin Tytöt dokumentti
Tyttöjä ja jäätelöä[220] Perttu Leppä Mikko Hakola, Vappu Pimiä lyhytelokuva, komedia, nuoriso
Vampira[221] Mika J. Ripatti Maila Nurmi dokumentti
Viimeiset liiviläiset?[222] Mikko Piela dokumentti
Yemanján tyttäret[223] Pia Tikka Petra Karjalainen draama suomalais-brasilialainen yhteistuotanto

1996[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1996
Aatamin poika[224] Heikki Veijola Meri Nenonen, Ari-Kyösti Seppo lyhytelokuva, televisioelokuva
Atman[225] Pirjo Honkasalo dokumentti
Elämä lyhyt, Rytkönen pitkä[226] Ere Kokkonen Kalevi Kahra, Santeri Kinnunen, Ahti Kuoppala, Maija-Liisa Peuhu komedia
Freestyle[227] Jean Bitar dokumentti, tv-elokuva
Gabriel[228] Heidi Köngäs Mats Långbacka, Outi Mäenpää, Marika Parkkomäki, Maija Junno komedia, tv-elokuva
Hiljaisen hädän paikka[229] Pirkko Vallinoja dokumentti, lyhytelokuva, tv-elokuva
Isältä pojalle[230] Peter Lindholm Tommi Korpela, Marika Parkkomäki draama, rikos
Joulubileet[231] Jari Halonen Jorma Tommila, Antti Reini, Rauno Juvonen, Oiva Lohtander draama, rikos Jussit (1997):

paras miespääosa: Jorma Tommila
paras miessivuosa: Oiva Lohtander

Joulupukki ja noitarumpu[232] Mauri Kunnas animaatio, tv-elokuva
Kaksi aikuista ja käärö[233] Pentti Kasurinen dokumentti
Kauas pilvet karkaavat[234] Aki Kaurismäki Kati Outinen, Kari Väänänen draama, komedia Jussit (1997):

paras elokuva
paras ohjaus: Aki Kaurismäki
paras käsikirjoitus: Aki Kaurismäki
paras naispääosa: Kati Outinen
paras naissivuosa: Elina Salo

Kovat jätkät[235] Andres Pass, Tomi Irri, Ville Lähde toiminta, komedia independent-tuotanto
Lyhyt muisti[236] Untamo Eerola dokumentti, tv-elokuva
Manu ja Maru[237] Jean Bitar dokumentti, tv-elokuva
Murhataanpa Bobrikov[238] Oiva Lohtander Pentti Siimes, Oiva Lohtander, Vesa Vierikko komedia, tv-elokuva
Pekko ja muukalainen[239] Timo Koivusalo Timo Koivusalo, Satu Silvo komedia
Merisairas[240] Veikko Aaltonen Bob Peck, Katrin Cartlidge draama, jännitys Jussit (1997):

paras kuvaus: Olavi Tuomi
paras äänisuunnittelu: Risto Iissalo

Minne tuuli puhaltaa[241] Jouni Hiltunen Juha Föhr, Ahti Rantanen, Arto Ali-Eskola lyhytelokuva, dokumentti
Onnenseitti[242] Ritva Siikala Eeva-Kaarina Volanen, Irma Seikkula, Seela Sella draama, tv-elokuva
Synti – dokumentti jokapäiväisistä rikoksista[243] Susanna Helke, Virpi Suutari Risto Helke lyhytelokuva, dokumentti Kritiikin kannukset (1996): Susanna Helke ja Virpi Suutari
Syrjähyppyjä[244] Matti Ijäs Outi Mäenpää, Vesa Vierikko, Ilkka Heiskanen, Ulla Uotinen draama, komedia, tv-elokuva
Tallinnan tuhkimo[245] Pirjo Honkasalo, Marja Pensala Tiiu Silves dokumentti
Tero Sandin elämä[237] Jean Bitar Tero Sand dokumentti, tv-elokuva
Tie naisen sydämeen[246] Pekka Parikka Timo Torikka, Satu Silvo, Peter Franzén komedia, toiminta
Tie tuntemattomaan[247] Seppo Rustanius dokumentti, tv-elokuva
Tomas[248] Raimo O Niemi Arttu Kapulainen, Janika Jokela draama, nuoriso Jussit (1997):

debytantti-Jussi: Arttu Kapulainen

Tule takaisin Billy Boy[249] Jukka Mäkinen Juho Muttilainen draama, tv-elokuva
Tuomioni[250] Markku Onttonen Pertti Sveholm tv-elokuva
Urpo & Turpo[251] Liisa Helminen, Marjut Rimminen Liina Tennosaar, Reio Kessel animaatio, lastenelokuva
Yöjuna[252] Arto Lehkamo Santeri Kinnunen, Åke Lindman, Vera Kiiskinen, Pirkko Mannola jännitys

1997[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1997
Anna[253] Markku Lehmuskallio, Anastasia Lapsui Pekka Milonoff lyhytelokuva, dokumentti
Daavid – tarinoita kunniasta ja häpeästä[254] Taru Mäkelä dokumentti
Dostojevskia lukiessa[255] Lauri Törhönen Ville Virtanen, Sanna-Kaisa Palo, Anna-Elina Lyytikäinen lyhytelokuva
Eläinten päivä[256] Tapio Suominen Matti Nieminen, Jussi Arhinmäki, Joonas Saartamo draama, tv-elokuva
Hilarius ja Loru-Liisa[257] Marja-Liisa Huhta Arja Koriseva, Pekka Räty, Emma Korpi lastenelokuva
Hyvän tekijät[258] Markus Nummi Kaisu Kurki, Elina Knihtilä, Peter Franzén komedia
Joyboys Story[259] Jukka Rasila, Janne Reinikainen Janne Reinikainen, Petteri Summanen, Jani Volanen komedia, tv-elokuva
Juhannustarinoita[260] Esa Illi Päivi Akonpelto, Kai Lehtinen lyhytelokuva, draama
Jäänmurtaja[261] Heikki Kujanpää Sampo Borgar, Antti Raivio, Siiri Nordin, Tommi Korpela komedia, nuoriso, urheilu
Kaksi tietä Atlantaan[262] Jaakko Ilkka Virtanen dokumentti, tv-elokuva
Kallion kuningas[263] Sulevi Peltola Jari Pehkonen, Kati Outinen draama, tv-elokuva
Kersantin kunnia[264] Veli-Matti Saikkonen Vesa Vierikko, Pertti Sveholm, Merja Larivaara, Rea Mauranen draama, tv-elokuva
Kettutytöt[265] Hannu Heikinheimo Heikki Paavilainen, Kaija Pakarinen, Isa-Eerika Lehto, Minna Haapkylä draama, tv-elokuva
Konsertto Mallorcalla[266] Hannu Kahakorpi Aake Kalliala, Ilkka Heiskanen, Tiina Pirhonen draama, komedia, rikos, tv-elokuva
Kosminen kaaos[267] Juhana Manner Matthew Scurfield, Alvar Gullichsen draama, tv-elokuva
Kovat jätkät 2[268] Andres Pass, Antti Murtonen, Matti Kuusniemi toiminta, komedia independent-tuotanto
Kummeli Kultakuume[269] Matti Grönberg Timo Kahilainen, Heikki Silvennoinen, Heikki Hela komedia
Kuubalainen serenadi[270] Anssi Mänttäri dokumentti
Lahja[271] Matti Ijäs Kaija Pakarinen, Antti Litja, Turo Rannema, Pirkka-Pekka Petelius komedia, draama, tv-elokuva
Lunastus[272] Olli Saarela Kari Heiskanen, Jussi Puhakka draama, sota Jussit (1998):

paras ohjaus: Olli Saarela
paras käsikirjoitus: Olli Saarela ja Heikki Vuento
paras miespääosa: Kari Heiskanen
paras musiikki: Tuomas Kantelinen
paras lavastus: Risto Karhula
paras pukusuunnittelu: Tiina Kaukanen

Minerva[273] Simo Halinen Mikko Reitala, Vera Kiiskinen draama
Naisenkaari[274] Kiti Luostarinen Eeva-Maija Haukinen, Susanna Vasara, Kiti Luostarinen dokumentti Tampereen elokuvajuhlat (1997): pääpalkinto kotimaisten yli 30-minuuttisten elokuvien sarjassa sekä yleisöpalkinto
Neitoperho[275] Auli Mantila Leea Klemola, Elina Hurme, Jari Hietanen trilleri Jussit (1998):

paras naispääosa: Leea Klemola
paras naissivuosa: Rea Mauranen

Outo tehtävä[276] Tuomas Sallinen Hannu Kivioja, Marika Parkkomäki, Pauli Poranen tv-elokuva
Palava rakkaus[277] Kirsti Petäjäniemi Heikki Kinnunen, Hanna Liinoja, Raimo Grönberg draama, tv-elokuva
Palkkasoturi[278] Anssi Mänttäri Ilkka Heiskanen, Martti Suosalo, Kari Heiskanen draama Jussit (1998):

paras miessivuosa: Martti Suosalo

Pekko ja unissakävelijä[279] Timo Koivusalo Timo Koivusalo, Satu Silvo komedia
Punaiset esiliinat[280] Seppo Rustanius dokumentti, tv-elokuva
Ruusutarha[281] Maria Ruotsala Irina Björklund, Julia Kärnä lyhytelokuva
Sagojogan ministeri[282] Paul-Anders Simma Anna Maria Blind, Mikkel Gaup, Peo Grape komedia, sota, romantiikka Jussit (1998):

paras pukusuunnittelu: Tiina Kaukanen
paras lavastus: Risto Karhula

Sairaan kaunis maailma[283] Jarmo Lampela Joonas Bragge, Arttu Kapulainen draama, rikos, nuoriso Jussit (1998):

paras elokuva
paras kuvaus: Harri Räty
paras leikkaus: Kimmo Taavila

Siivoton juttu[284] Tapio Piirainen Kai Lehtinen, Pertti Koivula komedia, tv-elokuva
Sokko[285] Susanna Koskinen dokumentti, tv-elokuva
Syntisen puhdas[286] dokumentti, tv-elokuva
Urpo & Turpo 2[287] Liisa Helminen, Riho Unt Liina Tennosaar, Reio Kessel animaatio, lastenelokuva
Vaiennut kylä[288] Kari Väänänen Taisto Reimaluoto, Taneli Mäkelä, Vesa Vierikko draama, rikos
Vedenalainen Islanti[289] Marko Röhr Kari Väänänen lyhytelokuva, dokumentti
Viisi tytärtäni[290] Hannu Kahakorpi Liisamaija Laaksonen, Ossi Ahlapuro, Sara Paavolainen, Merja Larivaara draama, tv-elokuva
Vääpeli Körmy ja kahtesti laukeava[291] Ere Kokkonen Heikki Kinnunen, Tom Pöysti, Vesa Vierikko sotilasfarssi

1998[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1998
Asphalto[292] Ilppo Pohjola Irina Björklund, Peter Franzén lyhytelokuva, kokeellinen elokuva
Eros ja Psykhe[293] Timo Linnasalo Heli Takala
Antti Reini, Kati Outinen
fantasia
Going to Kansas City[294] Pekka Mandart Mikko Nousiainen draama, nuoriso
Hiekkamorsian[295] Pia Tikka Liisi Tandefelt, Rui Polanah, Maria Järvenhelmi draama, road-movie
Hurja vuosi 1968[296] Michael Franck dokumentti
Ihanat naiset rannalla[297] Claes Olsson Marika Krook, Åsa Karlin, Nicke Lignell draama
Ihon aika[298] Tuija-Maija Niskanen Anna-Leena Sipilä, Ritva Oksanen, Juha Muje, Ona Kamu draama, tv-elokuva
Johtaja Uuno Turhapuro – pisnismies[299] Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri, Santeri Kinnunen, Spede Pasanen, Simo Salminen komedia
Jumalainen lahja[300] Kari Heiskanen Vesa Vierikko, Pertti Sveholm, Heli Sutela draama, tv-elokuva
Junalinnut[301] Peter Lichtefeld Joachim Król, Outi Mäenpää, Kati Outinen draama saksalais-suomalainen yhteistuotanto
Karkotetut[302] Visa Koiso-Kanttila dokumentti
Karmapa – jumaluuden kaksi tietä[303] Arto Halonen Esko Salminen, Dalai-lama lyhytelokuva, dokumentti
Karmapa – matka maailman katolla[304] Arto Halonen Arto Halonen, Dalai-lama dokumentti dokumenttielokuva Karmapa – matka maailman katolla -elokuvan tekemisestä
Katrin ensimmäinen rakkaus[305] Jean Bitar dokumentti, tv-elokuva
Kiveen kirjoitettu[306] Rauni Järvilehto dokumentti, tv-elokuva
Kulkurin taivas[307] Joona Tena Kalevi Haapoja, Turo Pajala lyhytelokuva, tv-elokuva
Kuningasjätkä[308] Markku Pölönen Pertti Koivula, Simo Kontio draama, komedia, tukkilaiselokuva Jussit (1999):

paras elokuva
paras ohjaus: Markku Pölönen
paras käsikirjoitus: Markku Pölönen
paras miespääosa: Pertti Koivula
paras miessivuosa: Peter Franzén

Lennart Meri[309] Lisa Hovinheimo Lennart Meri dokumentti, elämäkerta, tv-elokuva suomalais-virolainen yhteistuotanto
Liian paksu perhoseksi[310] Heidi Köngäs Kaarina Hazard, Mika Nuojua, Liisamaija Laaksonen draama, komedia, tv-elokuva
Minäkin rakastan sinua[311] Pekka Karjalainen Inkeri Kivimäki, Kari-Pekka Toivonen, Raisa Herpiö draama, tv-elokuva
Pala valkoista marmoria[312] Matti Ijäs Lasse Pöysti, Eeva-Kaarina Volanen, Ritva Ahonen draama, komedia, tv-elokuva
Poika ja ilves[313] Raimo O Niemi Konsta Hietanen draama, lastenelokuva Jussit (1999):

yleisöäänestyksessä vuoden paras elokuva

Poliisi etsii murhaajaa[314] Virke Lehtinen dokumentti
Poliisin poika[315] Tapio Piirainen Kai Lehtinen, Ari-Kyösti Seppo tv-elokuva
Säädyllinen murhenäytelmä[316] Kaisa Rastimo Ville Virtanen, Päivi Akonpelto draama
Taivaallinen tehtävä[317] Jouni Hiltunen dokumentti, tv-elokuva
Tarkastus[318] Untamo Eerola dokumentti, -tv-elokuva
Tatuoitu leski[319] Lars Molin Mona Malm, Gösta Bredefeldt, Göran Forsmark draama, tv-elokuva suomalais-ruotsalais-tanskalais-norjalainen yhteistuotanto
Tulennielijä[320] Pirjo Honkasalo Elena Leeve, Tiina Weckström, Elsa Saisio draama Jussit (1999):

paras naispääosa: Elena Leeve
paras naissivuosa: Tiina Weckström
paras kuvaus: Kjell Lagerroos
paras leikkaus: Michal Leszczyłowski ja Bernhard Winkler
paras musiikki: Richard Einhorn
paras äänisuunnittelu: Pekka Karjalainen ja Kauko Lindfors
paras lavastus: Tiina Makkonen
paras puvustus: Auli Turtiainen-Kinnunen ja Arja Könönen

Uhri – elokuva metsästä[321] Markku Lehmuskallio, Anastasia Lapsui Pekka Milonoff dokumentti
Unelmoija ja unikansa[322] Arto Halonen Peter Coyote, Robert Van Den Berg, Jan Wellmann dokumentti
Valkoinen taivas[323] Susanna Helke, Virpi Suutari Natalia Maljukova lyhytelokuva, dokumentti
Viola[324] Jukka-Pekka Siili Pirjo Luoma-aho, Jussi Puhakka, Pekka Laiho tv-elokuva
Vuoden viimeinen kesä[325] Veli-Matti Saikkonen Merja Larivaara, Esko Salminen, Pertti Sveholm, Oskari Katajisto draama, komedia, tv-elokuva

1999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1999
52 kilometriä Kuhmosta mehtään[326] Kaija Juurikkala Tarja Heikkinen dokumentti, tv-elokuva
Ajantaju 2000[327] Kirsti Tulonen Tiina Bergström, Eero Saarinen, Pentti Siimes tv-elokuva
Aliens – vedenalaiset muukalaiset[328] Ismo Tuormaa dokumentti, tv-elokuva
Armon aika[329] Jaakko Pyhälä Niklas Åkerfelt, Minna Kokkonen, Anneli Sauli draama
Downhill City[330] Hannu Salonen Franka Potente, Teemu Aromaa draama suomalais-saksalainen yhteistuotanto
Elämäni SUPOn varjossa 1[331] Mark Parland Mark Parland dokumentti
Elämäni SUPOn varjossa 2[332] Mark Parland Mark Parland dokumentti
Elämää itsemurhan jälkeen[333] Marita Hällfors dokumentti
Ensimmäiset 100 vuotta[334] Aito Mäkinen Lars Svedberg, Risto Orko dokumentti
Estelle – unelma paremmasta[335] Untamo Eerola Jyrki Pölkki, Pertti Mikkonen, Mika Jämiä dokumentti, tv-elokuva
Hiljaisten vuosien miehet[336] Michael Franck dokumentti, tv-elokuva
Historiaa tehdään öisin[337] Ilkka Järvi-Laturi Bill Pullman, Irène Jacob toiminta, komedia, romanssi
Häjyt[338] Aleksi Mäkelä Samuli Edelmann, Juha Veijonen draama Jussit (2000):

paras miessivuosa: Kalevi Haapoja

Insha Allah – Jos Jumala suo[339] Visa Koiso-Kanttila dokumentti
Joulupukkien maa[340] Finn Andersson, Petteri Evilampi, Mika Ronkainen, Tomi Yli-Suvanto dokumentti, tv-elokuva
Juha[341] Aki Kaurismäki Kati Outinen, Sakari Kuosmanen mykkäelokuva, draama Berliinin elokuvajuhlat (1999): kansainvälisen laatuelokuvateattereiden liiton kunniamaininta
Kaikki kunnolliset vaimot[342] Pekka Ruohoranta Marjorita Huldén, Tom Wentzel, Vieno Saaristo draama, tv-elokuva
Kivinen lintu[343] Titta Karakorpi-von Martens Sinikka Mokkila, Pentti Korhonen, Tuula Väänänen draama, tv-elokuva
Kivisen tien kirjoituksia[344] Jaana Puhakka dokumentti, tv-elokuva
Kulkuri ja joutsen[345] Timo Koivusalo Tapio Liinoja, Martti Suosalo elämäkertaelokuva, musiikki Jussit (2000):

paras miespääosa: Martti Suosalo

Lapin kullan kimallus[346] Åke Lindman Vesa Vierikko, Pirkka-Pekka Petelius, Lasse Pöysti draama
Mennyt heinäkuu[347] Raimo O Niemi Tatu Mönttinen, Katariina Kaitue, Ilkka Heiskanen draama, romanssi, tv-elokuva
Miehen mitta[348] Jaakko Ilkka Virtanen Juhana Piha, Ulla Helin lyhytelokuva, dokumentti
Musta kissa lumihangella[349] Anu Kuivalainen dokumentti Tampereen elokuvajuhlat (1999): kotimaisen kilpailun pääpalkinto
Naisen logiikka[350] Spede Pasanen Spede Pasanen, Hannele Lauri komedia
Pantti[351] Rauni Järvilehto dokumentti, tv-elokuva
Pikkusisar[352] Taru Mäkelä Vera Kiiskinen Kai Lehtinen Tarmo Ruubel draama, sota Jussit (2000):

paras puvustus: Merja Väisänen

Suomi-palkinto: Taru Mäkelä, Raija Talvio

Pitkä kuuma kesä[353] Perttu Leppä Unto Helo, Hanna-Mari Karhinen komedia, nuoriso, musiikki
Punaorvot valkoisessa Suomessa[354] Seppo Rustanius dokumentti, tv-elokuva
Rakastin epätoivoista naista[355] Jarmo Lampela Juha Kukkonen, Maija Junno romanttinen komedia
Rakkaudella, Maire[356] Veikko Aaltonen Eeva Litmanen, Minna Haapkylä draama, jännitys Jussit (2000):

paras naispääosa: Eeva Litmanen
paras naissivuosa: Minna Haapkylä

Rikos & Rakkaus[357] Pekka Milonoff Kai Lehtinen, Tiina Lymi komedia, rikos
Rukajärven tie[358] Olli Saarela Peter Franzén, Irina Björklund sota Jussit (2000):

paras elokuva
paras ohjaus: Olli Saarela
paras kuvaus: Kjell Lagerroos
paras leikkaus: Jukka Nykänen
paras lavastus: Pertti Hilkamo
paras musiikki: Tuomas Kantelinen
paras äänisuunnittelu: Peter Nordström

Sata sukupolvea[359] Markku Tuurna dokumentti
Satumaa – Unto Monosen elämä ja tangot[360] Claes Olsson M. A. Numminen, Risto Kaskilahti dokumentti
Se Oikea – tarinoita rakkaudesta[361] Kiti Luostarinen lyhytelokuva, dokumentti
Silmä silmästä[362] Atro Lahtela Meri Nenonen, Jani Volanen, Jukka-Pekka Palo draama, kauhu
Sokkotanssi[363] Matti Ijäs Martti Suosalo, Walter Gröhn, Vesa-Matti Loiri draama, komedia Jussit (2000):

paras käsikirjoitus: Matti Ijäs

Sukkien euroelämää[364] John Webster John Webster dokumentti
Talossa on Saatana[365] Aleksi Mäkelä Vesa-Matti Loiri, Juha Veijonen, Pekka Huotari lyhytelokuva, tv-elokuva
Tanssi perhoseni tanssi[366] Hannu Heikinheimo Mira-Netta Härkönen, Jukka Voutilainen, Timo Torikka, Emilia Pokkinen draama, tv-elokuva
The Real McCoy[367] Pekka Lehto Andy McCoy, Angela Nicoletti, Michael Monroe dokumentti, fiktio, musiikki
Trans-Siberia – Merkintöjä vankileireiltä[368] Kanerva Cederström Kanerva Cederström lyhytelokuva, dokumentti
Yökahvila Walkers[369] Jean Bitar dokumentti, tv-elokuva

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Elokuvia yhteensä 178 Elonet. Arkistoitu 24.6.2018. Viitattu 24.6.2018.
  2. Lauri Piispa ja Jorma Junttila: 1990-luku numeroina Elonet. 2013. Viitattu 24.6.2018.
  3. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/134270
  4. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_130410
  5. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/126335
  6. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/133696
  7. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_132068
  8. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/131486
  9. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_148242
  10. https://www.imdb.com/title/tt1158716
  11. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_132078
  12. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/127320
  13. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_199081
  14. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_163225
  15. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/133947
  16. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_199262
  17. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1613607
  18. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_132019
  19. a b https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_135357
  20. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_199727
  21. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1441843
  22. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/126339
  23. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/133707
  24. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/134840
  25. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/126344
  26. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/127357
  27. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_199304
  28. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/126334
  29. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_134319
  30. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/125190
  31. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_198933
  32. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/133701
  33. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/125286
  34. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/128906
  35. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/135148
  36. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1103131
  37. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_142042
  38. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_138774
  39. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_135560
  40. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/130501
  41. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/167106
  42. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/131118
  43. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_199788
  44. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/135248
  45. https://www.imdb.com/title/tt0213887/
  46. a b https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_137528
  47. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200301
  48. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/140691
  49. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/139515
  50. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_137933
  51. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/138500
  52. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_199804
  53. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/140722
  54. https://www.imdb.com/title/tt2381266/
  55. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/137872
  56. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_199737
  57. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_199477
  58. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_138566
  59. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_164458
  60. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_131289
  61. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/140692
  62. https://www.imdb.com/title/tt0277374/
  63. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/136623
  64. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/139307
  65. https://www.imdb.com/title/tt1556258
  66. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_143315
  67. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/140720
  68. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200148
  69. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/139513
  70. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/137101
  71. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/135079
  72. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/138303
  73. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/143050
  74. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/138209
  75. https://www.imdb.com/title/tt1632486/
  76. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_158704
  77. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/142127
  78. https://www.imdb.com/title/tt1634289/
  79. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/138663
  80. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/142522
  81. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/143501
  82. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/143694
  83. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_141961
  84. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/138356
  85. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/138311
  86. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/138320
  87. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/141952
  88. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/143484
  89. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/143079
  90. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_142530
  91. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_199940
  92. https://www.imdb.com/title/tt1556211
  93. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_143714
  94. https://www.imdb.com/title/tt1629384/
  95. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_207989
  96. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/143477
  97. Särkelä, Juha (toim.): Muistoja Pöllölaaksosta, s. 545-546. Kouvola: Reuna Oy, 2020. ISBN 978-952-355-037-7.
  98. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1611280
  99. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/142539
  100. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_135493
  101. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200251
  102. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/142527
  103. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/138066
  104. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/141520
  105. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/138561
  106. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200309
  107. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/142531
  108. https://www.imdb.com/title/tt1566652/
  109. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_141964
  110. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/144519
  111. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/143084
  112. a b https://www.elonet.fi/fi/elokuva/147896
  113. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/145433
  114. https://www.imdb.com/title/tt1629301/
  115. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/146933
  116. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200844
  117. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_144275
  118. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/175983
  119. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200517
  120. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_147622
  121. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/146096
  122. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_147329
  123. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_204391
  124. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1260772
  125. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/146083
  126. https://www.imdb.com/title/tt0445031
  127. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/144655
  128. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/143799
  129. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200789
  130. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200399
  131. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200762
  132. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/146467
  133. https://www.imdb.com/title/tt0435251
  134. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/144431
  135. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/147899
  136. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/146456
  137. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/143884
  138. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/143417
  139. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/146092
  140. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/147716
  141. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/143880
  142. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200856
  143. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200473
  144. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/147375
  145. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200801
  146. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200481
  147. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200359
  148. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_200823
  149. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/148603
  150. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/144309
  151. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/148509
  152. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_168008
  153. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/146140
  154. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/143487
  155. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/146136
  156. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/148549
  157. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/148012
  158. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/148614
  159. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_196708
  160. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/159479
  161. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_159449
  162. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_202063
  163. https://www.imdb.com/title/tt0110156/
  164. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_201377
  165. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_196676
  166. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/159331
  167. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/156824
  168. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_201312
  169. https://www.imdb.com/title/tt0440542/
  170. a b https://www.elonet.fi/fi/elokuva/158553
  171. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/147597
  172. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_201382
  173. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/159410
  174. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/160147
  175. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/147864
  176. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_203172
  177. https://www.imdb.com/title/tt1629364/
  178. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/148537
  179. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_838529
  180. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/159818
  181. https://www.imdb.com/title/tt13661220
  182. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/148545
  183. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_161679
  184. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/157016
  185. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_161574
  186. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/158595
  187. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/158785
  188. https://www.imdb.com/title/tt1632680/
  189. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/159425
  190. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/157049
  191. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_205229
  192. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_161663
  193. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_164390
  194. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/161271
  195. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/162284
  196. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/160962
  197. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_164357
  198. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_166137/
  199. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_175146
  200. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/163978
  201. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/162091
  202. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/163737
  203. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/169981
  204. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_203989
  205. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_164337
  206. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_196707
  207. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/163872
  208. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_161581
  209. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_203590
  210. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/161762
  211. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_204861
  212. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/163614
  213. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_203578
  214. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_205826
  215. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_167982
  216. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_159612
  217. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/161236
  218. https://www.imdb.com/title/tt1629389/
  219. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/161325
  220. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/161764
  221. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/164117
  222. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/162222
  223. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_164663
  224. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/169779
  225. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_169717
  226. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/170297
  227. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_208049
  228. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_209154
  229. https://www.imdb.com/title/tt1629291/
  230. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/165678
  231. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/170047
  232. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_172189
  233. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_207845
  234. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/165103
  235. https://www.imdb.com/title/tt0170121/
  236. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_176572
  237. a b https://www.imdb.com/title/tt1629338/
  238. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_209123
  239. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/169785
  240. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/166688
  241. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/169987
  242. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_208047
  243. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/167061
  244. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_205824
  245. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/164996
  246. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/168029
  247. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_166378
  248. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/165670
  249. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_206010
  250. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_208342
  251. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/167978
  252. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/168801
  253. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/173919
  254. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/173981
  255. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/1477037
  256. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_173774
  257. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_177687
  258. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/172436
  259. https://www.imdb.com/title/tt0156654
  260. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/172174
  261. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/174084
  262. https://www.imdb.com/title/tt1632540/?ref_=adv_li_tt
  263. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1418616
  264. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_174509
  265. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1418960
  266. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1419667
  267. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_910652
  268. https://www.imdb.com/title/tt0170122/
  269. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/174350
  270. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_973297
  271. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_174500
  272. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/172410
  273. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/172985
  274. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/171976
  275. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/173868
  276. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_209288
  277. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_877430
  278. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/172405
  279. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/174369
  280. https://www.imdb.com/title/tt1620580/
  281. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/171971
  282. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/172137
  283. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/172167
  284. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_898854
  285. https://www.imdb.com/title/tt1632603/
  286. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1414616
  287. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/174416
  288. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/171494
  289. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/174258
  290. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_173850
  291. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/172988
  292. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/738223
  293. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/744003
  294. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/711677
  295. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/710026
  296. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_883514
  297. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/174527
  298. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_838528
  299. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/714580
  300. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1437526
  301. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_883178
  302. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_174989
  303. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/174912
  304. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/711393
  305. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_710029
  306. https://www.imdb.com/title/tt1632545/
  307. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/175108
  308. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/174820
  309. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1420540
  310. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_741428
  311. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_869210
  312. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_885146
  313. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/742024
  314. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_174983
  315. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/838352
  316. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/711827
  317. https://www.imdb.com/title/tt1582616/
  318. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_876679
  319. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_935224
  320. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/175835
  321. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/740110
  322. https://www.imdb.com/title/tt0354524
  323. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/175079
  324. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_869183
  325. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_880925
  326. https://www.imdb.com/title/tt2316339
  327. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1303991
  328. https://www.imdb.com/title/tt1636416/
  329. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/836479
  330. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_954303
  331. http://www.leffatykki.com/elokuva/elamani-supon-varjossa-1
  332. http://www.leffatykki.com/elokuva/elamani-supon-varjossa-2
  333. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/872167
  334. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/909474
  335. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_909545
  336. https://www.imdb.com/title/tt1582504/
  337. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/907888
  338. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/837131
  339. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_911915
  340. https://www.imdb.com/title/tt1636505/
  341. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/863736
  342. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_905984
  343. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_923682
  344. https://www.imdb.com/title/tt1636514/
  345. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/869821
  346. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/898664
  347. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_920156
  348. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/879026
  349. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/876734
  350. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/885289
  351. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_906138/
  352. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/912559
  353. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/873914
  354. https://www.imdb.com/title/tt1582581/
  355. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/873527
  356. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/899942
  357. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/866348
  358. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/838336
  359. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/905276
  360. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/911788
  361. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/885298
  362. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/902505
  363. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/872385
  364. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/879029
  365. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/917052
  366. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_924634
  367. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/879974
  368. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/904467
  369. https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_911909

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]