Going to Kansas City

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Going to Kansas City
Elokuvan juliste, Päivi Suominen, 1998.
Elokuvan juliste, Päivi Suominen, 1998.
Ohjaaja Pekka Mandart
Käsikirjoittaja Morrie Ruvinsky
Tuottaja Lise Abastado
Pamela Mandart
Säveltäjä Johnny Lee Michaels
Marty Simon
Kuvaaja Pini Hellstedt
Leikkaaja David R. McLeod
Pääosat Mikko Nousiainen
Valmistustiedot
Valmistusmaa Kanada
Suomi
Tuotantoyhtiö Mandart Entertainment
Telescene Film Group
Ensi-ilta 31. heinäkuuta 1998
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Going to Kansas City on vuonna 1998 ensi-iltansa saanut elokuva. Elokuvan on ohjannut Pekka Mandart ja käsikirjoituksesta vastaa Mandartin lisäksi Tony McNabb.

Elokuvasta ja sen tekemisestä on julkaistu kirja Going to Kansas City – Elokuva ja kuinka se tehtiin. Kirjan on toimittanut Pamela Mandart ja Mikko Aarne.[1]

Elokuva kertoo suomalaisesta opiskelijapoika Mikko Vihavaisesta (Mikko Nousiainen), joka lähtee vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin. Musiikillisesti lahjakkaan opiskelijan oli tarkoitus asua Kansas Cityn kaupungissa, mutta joutuikin pieneen maalaiskaupunkiin. Kaupungissa Mikko rakastuu kahvilassa työskentelvään Carlyyn (Melissa Galianos), mutta tytön seriffi-isä (Michael Ironside) ei ole innoissaan asiasta.

Mikko lähtee ystävineen lähikaupunkiin juhlimaan. Porukka joutuu ampumavälikohtaukseen, joka johtaa kuolemantapaukseen. Mikko oli tapauksessa sivullinen, mutta väärinymmärryksen vuoksi sai syyt niskoilleen.

Elokuvaa kuvattiin Suomessa sekä Kanadassa Montrealissa, Clarencevillessa ja Saint-Jean-sur-Richelieussa. Elokuvaa ei ole esitetty elokuvateattereissa Suomen ulkopuolella. Televisioesityksen se sai Kreikassa, Espanjassa ja Brasiliassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.