Diva of Finland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Diva of Finland
Ohjaaja Maria Veijalainen
Käsikirjoittaja Maria Veijalainen
Tuottaja Mika Ritalahti
Niko Ritalahti
Säveltäjä Risto Ylihärsilä
Kuvaaja Joonas Pulkkanen
Pääosat Suvi-Tuuli Teerinkoski
Linda Manelius
Jutta Myllykoski
Sonja Sippala
Lauri Tilkanen
Meri Nenonen
Valmistustiedot
Valmistusmaa Suomi
Tuotantoyhtiö Silva Mysterium Oy
Levittäjä SF Studios Oy
Ensi-ilta
Kesto 90 minuuttia
Alkuperäiskieli suomi
Budjetti 1 130 000 €
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Diva of Finland on Maria Veijalaisen (ent. Mononen) ohjaama ja käsikirjoittama suomalainen komediadraamaelokuva, joka sai ensi-iltansa 11. lokakuuta 2019. Elokuvan pääosia näyttelevät Suvi-Tuuli Teerinkoski ja Linda Manelius.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan tarina sijoittuu Pohjois-Pohjanmaalaisen Pudasjärven kunnan alueelle. Henna (Suvi-Tuuli Teerinkoski) odottaa pääsevänsä pois tuppukylästä ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Naapuriin muuttaa vantaalainen Silja (Linda Manelius), joka on Hennaa kauniimpi ja lahjakkaampi. Silja vaikuttaa saavan kaiken, mistä Henna voi vain haaveilla, joten Henna alkaa seuraamaan Siljaa sosiaalisessa mediassa ja oikeassa elämässä, ja kateus sokaisee hänet, kirjaimellisesti.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Sanomain kriitikko piti elokuvaa raikkaana nuortenelokuvana. Erityisesti pääosanesittäjiä Suvi-Tuuli Teerinkoskea ja Linda Maneliusta kiiteltiin erinomaisiksi ja karismaattisiksi. Keskisuomalainen antoi elokuvalle neljä tähteä, piti sitä ”lajityypissään erinomaisen taiturimaisena” ja luonnehti elokuvaa ”itsevarmaksi, eheäksi ja kummallisella tavalla vetovoimaiseksi”. Episodin toimittaja antoi elokuvalle kaksi tähteä viidestä perustellen: ”Teinidiivailu on sympaattinen tarina aikuisuuden kynnyksen haasteista, mutta elokuvana se on levoton ja poukkoileva kuin teinin mieliala.”

Helsingin Sanomat
Juho Typpö
3/5 tähteä [1]
Hufvudstadsbladet
Krister Uggeldahl
2/5 tähteä [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Typpö, Juho: Tyttöjen välisestä kateudesta. Helsingin Sanomat, 11.10.2019, s. B 7. Artikkelin verkkoversio Viitattu 31.12.2019.
  2. Uggeldahl, Krister: Avundsjuka utan gränser. Hufvudstadsbladet, 11.10.2019, s. 26–27. Artikkelin maksullinen verkkoversio. Viitattu 31.12.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]