Kulman pojat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kulman pojat
Kulman pojat -elokuvajuliste
Kulman pojat -elokuvajuliste
Ohjaaja Teppo Airaksinen
Käsikirjoittaja Jaakko Kajan
Teppo Airaksinen
Tuottaja Jesse Fryckman
Oskari Huttu
Kuvaaja Teppo Högman
Leikkaaja Jussi Rautaniemi
Lavastaja Otso Linnalaakso
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Suomi
Tuotantoyhtiö Bronson Club
Ensi-ilta
Alkuperäiskieli suomi
Budjetti SES 100 000 euroa
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Kulman pojat on Teppo Airaksisen ohjaama suomalainen elokuva, joka sai ensi-iltansa 24. helmikuuta 2012. Elokuvan on käsikirjoittanut yhdessä Airaksisen kanssa Jaakko Kaján. Elokuvan tuotti helsinkiläinen tuotantoyhtiö Bronson Club. Elokuvan pääosia esittävät Eero Ritala, Jussi Vatanen, Joonas Saartamo ja Lotta Kaihua.

Elokuvan pääosan esittäjä Eero Ritala voitti roolistaan parhaan miespääosan Jussin 2013.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petri (Eero Ritala) tuhlaa tulevaisuuttaan hanttihommissa itäsuomalaisen pikkukaupungin pienessä urheiluliikkeessä. Hänen paras ystävänsä ovat suurisuinen Komentaja (Joonas Saartamo), kaveriporukan pomottaja, jonka metkuihin ovat aina valmiina lähtemään mukaan yllytyshullu Sarttila (Janne Ravi) ja kotikaupungin entinen urheilijatoivo Terho (Antti Väre). Kesäpäivät ja -yöt kuluvat leppoisan lorvailun ja pienen jäynänteon parissa.

Yhdessä nelikko kannattaa intohimoisesti kaupungin päähän potkittua palloseuraa Kulman palloa. Sen pahin vastustaja on Petrin ja hänen kavereidensa karsastama hienohelmajoukkue AC United, joka palkkaa riveihinsä maajoukkuetason vahvistuksen, Tuukka Tiensuun (Jussi Vatanen). Sankarin vastaanoton saava Tiensuu, toivevävy ja entinen koulutoveri, herättää pojissa vilunväristyksiä.

Ystävät ja joutenolo ovat aina olleet Petrille kaikki kaikessa, mutta arki kääntyy päälaelleen kun Petri tapaa elämänsä naisen Emmin (Lotta Kaihua). Tyttö vie hetkessä Petrin sydämen ja tekee tietysti muut Kulman pojat mustasukkaisiksi. Petrin onni olisi täydellinen ellei Emmi kannattaisi väärää futisjoukkuetta, ja ellei hänellä olisi vaarallisen läheiset välit poikien arkkiviholliseen, koko kaupungin rakastamaan Tuukka Tiensuuhun.

Roolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Eero Ritala  Petri  
 Jussi Vatanen  Tuukka Tiensuu  
 Joonas Saartamo  Komentaja  
 Lotta Kaihua  Emmi  
 Antti Väre  Terho  
 Janne Ravi  Sarttila  
 Ville Tiihonen  Vesander  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.