Felicity Huffman

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Felicity Huffman
Huffman vuonna 2012.
Huffman vuonna 2012.
Syntymäaika 9. joulukuuta 1962 (ikä 55)
Syntymäpaikka Bedford, New York
Aktiivisena 1978
Oikea nimi Felicity Kendall Huffman
Ammatti Näyttelijä
Merkittävät roolit Sabrina "Bree" Osbourne
(Transamerica)
Lynette Scavo
(Täydelliset naiset)
Dana Whitaker
(Sports Night)
Puoliso William H. Macy
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Palkinnot

Parhaan naispääosan Primetime Emmy
2005 Täydelliset naiset
Parhaan naispääosan Golden Globe
2005 Transamerica

Ehdokkuudet

Parhaan naispääosan Oscar
2005 Transamerica

Felicity Kendall Huffman (s. 9. joulukuuta 1962 Bedford, New York) on Emmy- ja Golden Globe -palkittu ja elokuvasta Transamerica parhaan naispääosan Oscar-ehdokkuuden saanut elokuva- ja televisionäyttelijätär. Suomessa Huffman tunnetaan parhaiten roolistaan Lynette Scavona televisiosarjassa Täydelliset naiset, josta hän voitti parhaan komedianäyttelijättären Emmy- ja SAG-palkinnon.

Huffman syntyi Bedfordissa, New Yorkin osavaltiossa, kahdeksanlapsiseen perheeseen, kuuden siskon ja yhden veljen pikkusiskoksi. Hänen vanhempansa erosivat vuoden hänen syntymänsä jälkeen, ja hänet kasvatti lähinnä vain hänen äitinsä. Huffman vietti suurimman osansa nuoruudestaan Aspenissa, Coloradossa. Teini-ikäisenä hän kärsi anoreksiasta ja bulimiasta. Hän kävi high schoolin Michiganin Interlochen Arts Academyssa, ja valmistui sieltä vuonna 1981 pääaineenaan teatteri. Sen jälkeen hän opiskeli näyttelemistä Royal Academy of Artsissa Lontoossa, ja valmistui New Yorkin yliopiston maineikkaasta Tisch School of Artsista vuonna 1988 näyttämötaiteen mestariksi.

Nykyään Huffman asuu Los Angelesissa, ja on naimisissa näyttelijä William H. Macyn kanssa, jonka kanssa hänellä on kaksi tytärtä, Sofie Grace ja Georgia Grace. Hän on myös näytellyt miehensä kanssa joissakin televisiosarjoissa sekä elokuvissa.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]