Felicity Huffman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Felicity Huffman
Huffman vuonna 2012.
Huffman vuonna 2012.
Henkilötiedot
Koko nimi Felicity Kendall Huffman
Syntynyt9. joulukuuta 1962 (ikä 61)
Bedford, New York
Ammatti Näyttelijä
Puoliso William H. Macy
Näyttelijä
Aktiivisena 1978
Merkittävät roolit Sabrina "Bree" Osbourne
(Transamerica)
Lynette Scavo
(Täydelliset naiset)
Dana Whitaker
(Sports Night)
Palkinnot

Parhaan naispääosan Primetime Emmy
2005 Täydelliset naiset
Parhaan naispääosan Golden Globe
2005 Transamerica

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Felicity Kendall Huffman (s. 9. joulukuuta 1962 Bedford, New York) on Emmy- ja Golden Globe -palkittu ja elokuvasta Transamerica parhaan naispääosan Oscar-ehdokkuuden saanut elokuva- ja televisionäyttelijätär. Suomessa Huffman tunnetaan parhaiten roolistaan Lynette Scavona televisiosarjassa Täydelliset naiset, josta hän voitti parhaan komedianäyttelijättären Emmy- ja SAG-palkinnon.

Huffman syntyi New Yorkin osavaltion Bedfordissa kahdeksanlapsiseen perheeseen, kuuden siskon ja yhden veljen pikkusiskoksi. Hänen vanhempansa erosivat vuoden hänen syntymänsä jälkeen, ja hänet kasvatti lähinnä vain hänen äitinsä. Huffman vietti suurimman osansa nuoruudestaan Aspenissa, Coloradossa. Teini-ikäisenä hän kärsi anoreksiasta ja bulimiasta. Hän kävi high schoolin Michiganin Interlochen Arts Academyssa, ja valmistui sieltä vuonna 1981 pääaineenaan teatteri. Sen jälkeen hän opiskeli näyttelemistä Royal Academy of Artsissa Lontoossa, ja valmistui New Yorkin yliopiston maineikkaasta Tisch School of the Artsista vuonna 1988 näyttämötaiteen maisteriksi.

Nykyään Huffman asuu Los Angelesissa, ja on naimisissa näyttelijä William H. Macyn kanssa, jonka kanssa hänellä on kaksi tytärtä. Hän on näytellyt miehensä kanssa joissakin televisiosarjoissa sekä elokuvissa.

Pääsykoeskandaali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maaliskuussa 2019 Felicity Huffman pidätettiin yhtenä epäillyistä vanhemmista pääsykoeskandaalissa, jossa satojen rikkaiden perheiden lapsia epäillään autetun maksusta ja vilpillisin keinoin pääsemään opiskelijoiksi Yhdysvaltojen huippuyliopistoihin. Toukokuussa 2019 Huffman tunnusti oikeudessa maksaneensa 15 000 dollaria tyttärensä SAT-koetulosten parantelemisesta.[1][2][3] Hän sai teostaan lyhyen vankeusrangaistuksen.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]