Lynette Scavo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lynette Scavo
Felicity Huffman esittää Lynette Scavoa
Felicity Huffman esittää Lynette Scavoa
Luoja(t) Marc Cherry
Näyttelijä(t) Felicity Huffman
Ensi-
esiintyminen
Täydellisten naisten jaksossa 1.01 Pilot
Henkilötiedot
Koko nimi Lynette Scavo
Lynette Lindquist (tyttönimi)
Ammatti kotiäiti
Aiemmin:
mainostoimiston työntekijä
markkinointipäällikkö
ravintoloitsija
Sukupuoli nainen
Asuinpaikka Fairview, USA
Suhteet
Vanhemmat Stella Wingfield (äiti)
Glenn Wingfield (isäpuoli, kuollut)
- Lindquist (isä, kuollut)
Sisarukset Lucy Lindquist
Lydia Lindquist
Puoliso(t) Tom Scavo (aviomies)
Lapset Porter Scavo (poika)
Preston Scavo (poika)
Parker Scavo (poika)
Penny Scavo (tytär)
Patrick Scavo (poika; kuollut)
Paige Scavo (tytär)
Kayla Huntington (tytärpuoli)
Muut sukulaiset Rodney Scavo (appi)
Allison Scavo (anoppi)
Tutut Bree Hodge
Gabrielle Solis
Susan Mayer
Katherine Mayfair

Lynette Scavo (o.s. Lindquist) on fiktiivinen henkilö sarjassa Täydelliset naiset (Desperate Housewives). Lynetteä esittää näyttelijätär Felicity Huffman.

Sarjan luoja, Marc Cherry, sai inspiraation Bree Van de Kampin perheeseen omasta perheestään ollessaan teini-ikäinen, Lynetten perhe perustuu hänen lapsuuteensa.[1] Muita rooliin koe-esiintyneitä Felicity Huffmanin lisäksi on muun muassa Alex Kingston, joka oli liian kurvikas rooliin.[2]

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lynette syntyi vuonna 1966 ja on kolmesta tyttärestä vanhin. Isänsä kuoltua Lynetten äiti, Stella meni uusiin naimisiin Glenn Wingfieldin kanssa. Glen kuitenkin jätti perheen, mistä Lynette syytti äitiään.

Lynette valmistui Northwestern-yliopistosta ja tapasi Tom Scavon heidän työskennellessä yhdessä mainosalalla. Pari meni naimisiin ja muutti Wisteria Lanelle Lynetten saatua tietää odottavansa parin vanhimpia lapsia, Porteria ja Prestonia. Vuotta myöhemmin Lynette synnytti Parkerin ja viittä vuotta myöhemmin Pennyn. Lynettellä on eniten lapsia koko Wisteria Lanella ja hän tekee mikä on parhaaksi hänen perheelleen.

Kausi 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alussa Lynette on lähellä hermoromahdusta - yksin kotona neljän pienen lapsen kanssa. Lynetten aviomies on aina työmatkoilla tai töissä. Lynette kamppaili pärjätäkseen yksin kaikkien neljän lapsensa kanssa, kunnes Prestonille ja Porterille määrättiin ADHD- lääkettä. Lynette päätti olla lääkitsemättä heitä ja alkoi ottaa lääkkeitä itse, mutta tajuttuaan olevansa koukussa lopetti. Kauden lopussa Tom otti töistään lopputilin, ja Lynette palaa töihin.

Kausi 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lynette sai työn mainostoimistosta ja suurimman osan kautta Lynette hoiti työtehtäviään kollegoidensa kanssa. Stu on pölpöttelevä assistentti, joka on kiltti Lynettelle ja tekee tälle usein palveluksia. Nina on työkaveri helvetistä; huorahtava, itsekeskeinen ja neuroottinen. Nina aiheuttaa Lynettelle monia ongelmia ja aiheuttaa tälle stressiä. Ed on näennäisesti cool tyyppi, mutta tämän vuoksi Lynette joutuu antamaan Tomille potkut toimistostaan.

Lynette todistaa Breen puolesta kun Andrew syyttää tätä pahoinpitelystä ja sai Breen ymmärtämään että hänellä on alkoholionglema. Kauden lopussa Lynette luulee Tomin pettävän tätä, mutta saa selville että Tom tapasi vain tyttärensä, Kayla Huntingtonin. Kayla on yhden Tomin yhden illan jutun tulos Kaylan äidin Nora Huntingtonin kanssa. Nora käyttää menneiden vuosien elatusapua muuttaakseen Kaylan kanssa Fairviewiin, jotta Kayla oppii tuntemaan isänsä, äitipuolensa sekä sisarpuolensa.

Takaumassa kauden lopussa Lynette synnyttää Pennyn jolloin Tom sanoo haluavansa valita seuraavan lapsen nimen.

Kausi 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lynettellä on onglemia Noran ja Kaylan pyöriessä perheensä ympärillä. Lynette saa selville Noran haluavan Tomin takaisin ja varoittaa tätä pitämään etäisyyttä. Nora päättää muuttaa pois ja viedä Kaylan mukanaan, joten Lynette ja Tom päättävät hakea Kaylan huoltajuutta. Suunnitelmat kuitenkin muuttuvat Noran ja Lynetten jouduttua Carolyn Bigsbyn panttivangeiksi supermarkettiin. Carolynin saatua selville Noran yrittävän viedä Lynetten miehen tämä ampuu Noran. Ennen tämän kuolemaan Lynette lupasi huolehtia Kaylasta. Vihoissaan Noran kuolemasta Lynette sanoi että Carolyn ansaitsi tulla petetyksi. Carolyn suuttui ja ampui Lynetteä käsivarteen. Lynette ja Kayla kamppailevat tullakseen toimeen Kaylan syyttäessä Lynetteä äitinsä kuolemasta.

Tom päätti työttömäksi jäädessään avata pizzerian ja Lynette päätti auttaa, parin suhde kuitenkin joutui koetukselle Tomin jouduttua vuodelepoon loukattuaan selkänsä. Lynette kamppaili selvitäkseen Tomin, viiden lapsen sekä pizzerian kanssa ja päätti palkata ravintolaan apulaisen, Rickin. Pian Lynette tajusi alkavansa ihastua Rickiin ja vietti paljon aikaa tämän kanssa ravintolan suljettua. Tom luuli Rickillä ja Lynettellä olevan suhteen ja vaati Rickia lopettamaan työnsä, mutta tämä kieltäytyi. Rick kertoi olevansa ihastunut Lynetteen jolloin Lynette erotti tämän. Riideltyään Tomin kanssa Lynette löi päänsä lattiaan jonka jälkeen he lähtivät sairaalaan. Sairaalassa selvisi, että Lynettellä on syöpä. Tom lainasi rahaa Lynetten äidiltä, Stellalta saadakseen perheen laskut maksettua jolloin Stella päätti muuttaa Lynetten luo auttaakseen perhettä.

Kausi 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lynette päätti pitää syöpänsä salaisuutena ja alkoi käyttää peruukkeja. Hän ei halunnut ihmisten säälivän itseään, mutta tunnusti lopulta ystävilleen sairautensa. Lynette pyysi äitiään lähtemään tämän laitettua suklaaleivoksiin marihuanaa. Myöhemmin Lynette sai tietää Glenin jättäneen äitinsä, koska tämä on homo.

Kauden lopussa Wisteria Lanelle osuu tornado, jolloin Lynette lahjoo naapurinsa rouva McCluskeyn antamaan Scavon perheen majoittua tämän kellariin. Koko Scavon perhe kuitenkin selviää tornadosta.

Kayla alkaa kohdella Lynetteä halveksivasti ja syyttää tätä lyömisestä. Kaylan pahat teot jatkuvat ja lopulta Tom ja Lynette passittavat tämän Noran vanhempien luo asumaan.

Viiden vuoden kuluessa Scavon pojat eivät ole vieläkään muuttaneet tapojaan vaan ovat yhtä kujeilevia kuin aikaisemminkin.

Kausi 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tom ja Lynette pyörittävät vieläkin pizzeriaa, mutta heillä on vaikeuksia kaksosten kasvatuksessa, jotka ovat nykyisin teinejä. Tomilla on keski-iän kriisi ja hän onkin usein riidoissa kaksosten puolella, joka tuskastuttaa syvästi Lynetteä. Tom perustaa bändin Daven, Orsonin, Carlosin ja Miken kanssa. Lynette ja Tom saavat selville, että Porterilla on suhde Anne Shillingiin, parhaan ystävänsä äitiin. Anne sanoo Porterille odottavansa lasta ja pari aikoo karata yhdessä pois Wisteria Lanelta. Lynette lähestyy Annea tämän ja Porterin suhteesta jolloin Annen pahoinpitelevä mies, Warren kuulee keskustelun. Hän pyytää Lynetteä lähtemään ja alkaa lyödä Annea, Lynette kuitenkin palaa Annen luo.

Myöhemmin samana päivänä Tomin bändi soittaa Warrenin yökerholla, mutta esitystä ennen Porter ja Warren tappelevat. Lynette kuitenkin lähettää Porterin kotiin ja Warren lukitsee yökerhon ovet. Bändin alkaessa soittaa, klubilla alkaa tulipalo. Kaikki ovat sisällä loukussa , mutta osa pääsee kuitenkin pakenemaan ikkunan kautta. Warren syyttää Porteria tulipalon sytyttämisestä vaikka palon sytytti oikeasti Dave. Porter pidätetään, mutta vapautetaan myöhemmin takuita vastaan. Lynette maksaa Annelle, jotta tämä lähtisi kaupungista ja käskee tämän ottaa yhteyttä vauvan syntyessä. Anne paljastaa valehdelleensa raskaudestaan.

Warrenin uhattua tappaa Porter, tämä lähtee piiloon Stellan luo. Tom ja Lynette suunnittelevat Prestonin esittävän Porteria oikeudessa. Porter kuitenkin palaa ja kaikki syytteet kumotaan. Asianajajan laskujen sekä Annelle maksettujen rahojen vuoksi Scavot joutuvat myymään pizzeriansa.

Lynette palaa töihin, tällä kertaa Carlos Solisin sijoistusfirmaan. Kauden lopussa Lynette alkaa tuntea olevansa sairas ja pelkää syövän uusiutuneen. Hän saa kuitenkin tietää odottavansa kaksosia.

Kausi 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisellä raskautensa kolmanneksella Lynette on masentunut, koska hän kokee olevansa liian vanha pienten lasten äidiksi. Hän myöntää miehelleen pelkäävänsä ettei rakasta syntymättömiä lapsiaan samalla tavalla kuin muita lapsiaan samassa vaiheessa. Lynette juttelee Susanille, joka sanoo että luopuisi kaikesta saadakseen olla vielä edes yhden päivän Julien äiti. Tämä vakuuttaa Lynetten jatkamaan, joten hän kertoo asiasta lapsilleen.

Töissä Lynetten on salattava raskautensa pomoltaan Carlosilta saadakseen ylennyksen. Asia kuitenkin monimutkaistuu, kun Lynetten suurentuneet rinnat saavat Carlosin ajattelemaan, että tämä on ottanut silikonit. Gabrielle saa kuitenkin pian tietää totuuden ja kertoo asiasta Carlosille, joka suuttuu Lynettelle. Carlos tarjoaa Lynettelle "ylennystä" Floridassa jonka Lynette kuitenkin torjuu. Lynette haastaa Carlosin oikeuteen ollen vihainen sekä Gabriellelle ja Carlosille. Carlos antaa Lynettelle suuren määrän työtä yhdelle illalle ja Lynette päättää osallistua tyttärensä joulukuvaelmaan. Lynette tulee töihin työt kesken jolloin Carlos antaa tälle potkut. Lynetten Carlosin firmaa vastaan nostama syyte tuhoaa Gabriellen ja Lynetten ystävyyttä. Ystävykset sopivat lopulta riidan Lynetten pelastettua Gabriellen ja Carlosin tyttären Celian Wisteria Lanelle törmänneen lentokoneen alta. Lynette kuitenkin menettää toisen kaksosistaan kyseisen onnettomuuden vuoksi.

Kauden päätösjaksossa Lynette synnyttää Fairviewissä riehuneen murhaajan avustuksella.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "Mother of Desperate Housewives creator featured in season two extras", The Virginian Pilot, September 1, 2006. Luettu 2009-09-27. Archived from the original on maaliskuu 3, 2016. 
  2. Heather. "Alex Kingston slams skinniness of the Desperate Housewives", Fametastic, May 23, 2006. Luettu 2009-09-27.