Gabrielle Solis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gabrielle Solis
Eva Longoria esittää Gabrielle Solista
Eva Longoria esittää Gabrielle Solista
Luoja(t) Marc Cherry
Näyttelijä(t) Eva Longoria
Ensi-
esiintyminen
Täydellisten naisten jaksossa 1.01 Pilot
Henkilötiedot
Koko nimi Gabrielle Solis
Gabrielle Lang (entinen nimi)
Gabrielle Marquez (tyttönimi)
Ammatti kotiäiti
Aikaisemmin
malli
maskeeraajan avustaja
kauneuskilpailun valmentaja
Sukupuoli nainen
Ikä syntynyt 1976
Asuinpaikka 4349 Wisteria Lane, Fairview, Eagle State, USA
Suhteet
Vanhemmat Ernesto Marquez (isä, kuollut)
Lucia Marquez (äiti)
Alejandro (isäpuoli)
Puoliso(t) Carlos Solis (aviomies)
Victor Lang (ex-aviomies, kuollut)
Lapset Juanita Solis
Celia Solis
Ana Solis (Carlosin veljentytär; Carlos ja Gaby laillisia huoltajia)
Grace (bioliginen tytär)
Isovanhemmat Lily Marquez
Tädit ja sedät Maria Garza
Muut sukulaiset Inez Garza (isoisoäiti)
Juanita Solis (anoppi, kuollut)
Diego Solis (appi, kuollut)
Tutut Bree Hodge (ystävä)
Susan Mayer (ystävä)
Lynette Scavo (ystävä)
Tom Scavo (ystävä)
Katherine Mayfair (ystävä)
John Rowland (ex-rakastaja)
Scott Tollman (ex-poikaystävä)
Bill Pearce (ex-poikaystävä)

Gabrielle "Gaby" Solis (o.s. Marquez, aikaisemmin Lang), on fiktiivinen henkilö sarjasta Täydelliset naiset. Gabriellea esittää näyttelijätär Eva Longoria.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gabrielle Marquez syntyi pienessä kaupungissa Meksikossa vuonna 1976 erittäin köyhälle perheelle. Gabriellen isä kuoli syöpään Gabriellen ollessa viisivuotias. 15-vuotiaana Gabriellen isäpuoli Alejandro käytti tätä seksuaalisesti hyväksi, minkä vuoksi Gabrielle karkasi kotoaan. Gabriellen äiti kuitenkin syytti tämän vietelleen Alejandron kateudesta. Viisi vuotta myöhemmin Gabrielle vietteli muotikuvaajan ja aloitti mallinuransa. Pian mallinuransa aloittamisen jälkeen Gabrielle kiinnostui rikkaasta Carlos Solisista ja pari menikin naimisiin ja muutti Wisteria Lanelle vuonna 2003.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gaby esitellään turhamaisena, pinnallisena ja materialistisena, mutta pinnan alla hän on kuitenkin harkitsevainen ja välittävä ihminen joka rakastaa ystäviään Wisteria Lanella ja auttaa aina kriisin tullen.

Kausi 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alussa Gabriellella oli suhde teini-ikäiseen puutarhuriinsa John Rowlandiin. Gabrielle tuntee Johnin hemmottelevan itseään rakkaudella toisin kuin Carlos, joka on aina poissa eikä keskustele koskaan tunteista. Carlos kuitenkin epäilee Gabyn pettävän ja pyytää äitiään Juanitaa vierailulle ja pitämään Gabya silmällä. Gaby tekee kaikkensa pitääkseen Juanita kiireisenä, mutta Juanita saa kuitenkin Gabriellesta ja Johnista valokuvan. John jahtaa Juanitaa toivoen saavansa kameran pois tältä, mutta Juanita jää auton alle ylittäessään tietä ja vajoaa koomaan. Gabrielle hävittää kameran, mutta joutuu tunnustamaan Johnin äidille, Helenille suhteesta Helenin luullessa Johnin makaavan Susanin kanssa.

Gabrielle saa tietää olevansa raskaana Carlosin vaihdettua ehkäisypillerit sokeritabletteihin. Gaby melkein jättää Carlosin saatuaan tietää totuuden. John kertoo Carlosille suhteesta ja sanoo saattavansa olla lapsen isä.

Kausi 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carlos on vankilassa eikä voi antaa Gabylle anteeksi tämän suhdetta Johniin. Lopulta Gabrielle pahoittelee Johnin, jolloin Carlos antaa anteeksi. Gabÿ saa keskenmenon pudottuaan portaissa juostuaan Caleb Applewhitea pakoon. Kun Carlos vapautuu vankilasta hän ja Gaby yrittävät toista lasta, mutta saavat selville ettei Gabrielle voi saada lapsia keskenmenosta johtuneiden vammojen vuoksi.

Gabrielle ja Carlos yrittävät adoptoida, mutta Helen Rowland työskentelee adoptiolaitoksella ja päättää kostaa Gabriellen suhteen Johniin estämällä adoptiot. Seuraavaksi pari yrittää adoptoida strippari Libby Collinsin tyttären, jonka he nimeävät Lilyksi, mutta Libby muuttaa mielensä ja ottaakin tyttärensä takaisin. Lopulta he pyytävät vuokraavat siivoojansa Xiao-Mein kohdun. Xiao-Mei tulee raskaaksi mutta Gabrielle saa selville tämän harrastaneen seksiä Carlosin kanssa. Gabrielle heittää Carlosin kadulle, mutta päättää pitää Xiao-Mein talossaan kunnes lapsi on syntynyt.

Kausi 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xiao-Mein lapsi syntyy Orsonin ja Breen hääpäivänä. Carlosin ja Gabriellen kauhuksi vauva on tummaihoinen eli se ei olekaan parin lapsi. Lääkäri myöntää, että Xiao-Meihin istutettiin väärä alkio. Carlos ja Gabrielle eroavat.

Gabrielle muutti sukunimensä takaisin Marqueziksi ja päätti aloittaa uudelleen mallin työt, mutta saikin tietää olevansa liian vanha. Niinpä Gabrielle alkoi valmentaa nuoria tyttöjä kauneuskilpailuihin. Gabrielle alkoi myös käydä treffeillä, ensin oppilaansa isän ja sen jälkeen "vainoajansa" (Zach Young) kanssa. Myöhemmin Gabrielle tapasi pormestariehdokas Victor Langin, joka yritti vietellä Gabriellen vaikkei tämä ollut kiinnostunut. Lopulta Gabrielle suostui Victorin kosintaan ja he menivät naimisiin kauden viimeisessä jaksossa, vaikka myöhemmin Gabrielle kuuli Victorin sanovan menneensä tämän kanssa naimisiin vain saadakseen myös latinojen äänet tulevassa äänestyksessä. Sen kuultuaan Gabrielle meni hakemaan lohtua Carlosilta (joka seurusteli Edien kanssa).

Kausi 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gabrielle Lang ja Carlos suunnittelivat karkaavansa yhdessä; Edie kuitenkin lavasti itsemurhan ja Carlos tunsi ettei voi jättää tätä, mutta jatkoi silti suhdettaan Gabrielleen. Pari jäi kiinni Edien palkattua yksityisetsivän ja näytti kuvat myös Victorille. Victor vei Gabriellen veneretkelle, jossa Gabrielle oletti tämän aikovan murhata hänet, joten Gabrielle löi Victoria melalla ja soitti Carlosin apuun. He tappelivat Victorin kanssa ja Victor tippui veteen, jolloin pari oletti tämän kuolleen. Victor kuitenkin ajautui myöhemmin rantaan väittäen kärsivänsä muistinmenetyksestä kaikille muille paitsi Gabriellelle. Gabrielle päätti lähteä kaupungista Carlosin kanssa - Victor kuitenkin kuoli Wisteria Lanelle osuneen tornadon aikana. Tornadon jälkeen Gabrielle ja Carlos menivät naimisiin.

Viitenä neljättä kautta seuranneena vuonna Gabriellen elämä muuttuu dramaattisesti. Aikaisemmista tiedoista huolimatta Gaby tuli kahdesti raskaaksi. Hän on muuttunut kulahtaneeksi ja lihonut muutaman kilon ja ottanut suuren vastuun sokeasta miehestään. Gabrielle ja Carlos ovat varattomia ja Carlos aloittaa työnsä hierojana.

Kausi 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Molemmilla Gabriellen tyttärillä, Juanitalla ja Celialla on paino-ongelmia. Tämän huolettaessa Gabya Carlos ei näytä olevan asiasta moksiskaan. Kauden alussa Carlos saa tietää saavansa tornadon aikana menettäneensä näön takaisin, mikä huolettaa nykyisin vähemmän hohdokasta Gabriellea.

Kun Carlos saa näkönsä takaisin, Gabriellen viitenä viime vuonna tekemät uhraukset eivät jää huomaamatta. Gabrielle myi lähes kaikki huippusuunnittelijoiden suunnittelemat vaatteensa voidakseen ostaa perheelleen ruokaa. Carlos lopettaa työnsä hierojana ja ottaa vastaan korkeapalkkaisen bisnes-työn tienatakseen enemmän. Suurten tulojen ansiosta Gabrielle palaa aikaisempiin elämäntapoihinsa.

Edie Brittin kuolema vaikuttaa suuresti Gabrielleen ja hän muistelee heidän välillään ollutta ystävällistä kilpailua miesten huomiosta. Gabrielle muistaa Edien myös kerran sanoneen ettei tämä eläisi yli 50 vuoden ja on suruissaan tajutessaan tämän olleen oikeassa.

Kauden lopussa Gaby suostuu ottamaan Carlosin veljentyttären, Anan kasvatettavakseen. Ana testaa välittömästi Gabyn hermoja tämän kieltäytyessä kotitöistä ja karatessa juhliin.

Kausi 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ana jatkaa Gabyn kiusaamista käyttämällä paljastavia vaatteita koulussa, varastamalla rahaa ja karkaamalla yömyöhään ulos. Gaby allekirjoittaa huoltajuuspaperit nähdessään nuoren itsensä Anassa.

Kun Gabrielle saa tietää Lynetten raskaudesta tämä ei voi uskoa Lynetten pitäneen asiaa salassa ystävältään vain pitääkseen työnsä. Gabrielle yrittää sopia Lynetten kanssa juuri kun Carlos vastaanottaa postia Lynetten asianajajalta.

Gabriellen ja Lynetten tapellessa joulujuhlan aikana lentokone törmää Wisteria Lanelle. Lynette pelastaa Celian vetämällä tämän pois koneen tieltä.Gabrielle ja Carlos ovat kiitollisia Lynettelle ja palkkaavat hänet uudelleen töihin.Gabrielle murtuu saatuaan tietää että Lynette menetti lentokoneen vuoksi toisen kaksosistaan.

Gabrielle kertoo Carlosille miksei halua että häntä muistutetaan meksikolaisesta alkuperästä koskei hän halua tyttäriensä tietävän kuinka köyhiä he olivat. Carlos saa kuitenkin Gabyn uskomaan että Juanitan ja Celian täytyy tietää mistä heidän äitinsä on kotoisin jotta he oppisivat arvostamaan uhrauksia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]