Tom Scavo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tom Scavo
Luoja(t) Marc Cherry
Näyttelijä(t) Doug Savant
Ensi-
esiintyminen
Täydellisten naisten jaksossa 1.01 Pilot
Henkilötiedot
Koko nimi Tom Scavo
Ammatti opiskelija
Aiemmin:
mainostoimiston työntekijä
ravintoloitsija
Sukupuoli mies
Ikä syntynyt 1968
Asuinpaikka 4355 Wisteria Lane, Fairview, Eagle State, USA
Suhteet
Vanhemmat Rodney Scavo (isä)
Allison Scavo (äiti)
Puoliso(t) Lynette Scavo
Lapset Porter Scavo (poika)
Preston Scavo (poika)
Parker Scavo (poika)
Penny Scavo (tytär)
Kayla Huntington (tytär Nora Huntingtonin kanssa)
Patrick Scavo (poika, kuollut)
Paige Scavo (tytär)
Tädit ja sedät Penny Scavo (täti)
Vito Scavo (setä)
Muut sukulaiset Stella Wingfield (anoppi)
Lucy Lindquist (käly)
Lydia Lindquist (käly)
Tutut Mike Delfino
Carlos Solis
Bree Hodge
Gabrielle Solis
Carlos Solis
Susan Mayer
Katherine Mayfair

Tom Scavo on kuvitteellinen henkilö televisiosarjasta Täydelliset naiset. Häntä näyttelee Doug Savant. Scavo on naimisissa Lynetten kanssa ja heillä on viisi yhteistä lasta, kolme poikaa ja kaksi tyttöä. Tomilla on lisäksi tytär yhden illan jutusta, Kayla. Tomilla oli sarjassa oma ravintola, mutta ravintola lopetettiin huonon menestyksen vuoksi. Työttömäksi jäätyään Tom alkoi opiskella yliopistossa mandariinikiinaa.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tom Scavo on sarjan alussa alituisesti poissa kaupungista työnsä vuoksi. Lynette on lähellä hermoromahdusta - yksin kotona neljän pienen lapsen kanssa. Tom ei tiennyt Lynetten ongelmista lainkaan. Ensimmäisen kauden lopussa Tom päättää jäädä koti-isäksi lapsilleen menetettyään ylennyksensä.

Toisella kaudella Tom palaa työelämään samaan mainostoimistoon missä Lynette työskentelee, Lynetten alaiseksi. Lynette ei pidä Tomin tavasta työskennellä, mutta Tom kuitenkin hoitaa työnsä ja ystävystyy erään johtajista, Edin, kanssa. Lynette auttaa Ediä avioliittovaikeuksissa. Edin vaimo saa tietää asiasta ja Ed valehtelee auttajan olleen Tom, koska ei halua menettää Lynetteä, joka parempi työntekijä. Lynette joutuu antamaan Tomille potkut toimistosta.

Kauden lopussa Lynette luulee Tomin pettävän tätä ja Lynette seuraa miestään Atlantic Cityy ja näkee Tomin tapaavan toisen naisen. Myöhemmin selviää, että nainen on Nora Huntington, nainen jonka kanssa Tomilla oli yhden yön juttu vuosia ennen kuin hän tapasi Lynetten. Kauden viimeisessä jaksossa paljastuu, että Nora on synnyttänyt Tomin ja hänen yhteisen lapsen, tytön nimeltä Kayla. Tom on itsekin saanut kuulla tyttärestään vasta hiljattain. Nora käyttää menneiden vuosien elatusapua muuttaakseen Kaylan kanssa Fairviewiin, jotta Kayla oppii tuntemaan isänsä, äitipuolensa sekä sisarpuolensa.

Tom kertoo Lynettelle haluavansa avata pizzerian, mutta Nora manipuloi Lynettea olemaan miestään vastaan saadakseen Tomin takaisin itselleen. Tom ei kuitenkaan rakastu Noraan ja torjuukin tämän viettely yritykset. Tom kertoo asiasta Lynettelle, joka kieltää Noraa puhumasta Tomille enää ikinä. Nora päättää muuttaa pois ja viedä Kaylan mukanaan, joten Lynette ja Tom päättävät hakea Kaylan huoltajuutta. Suunnitelmat kuitenkin muuttuvat Noran ja Lynetten jouduttua Carolyn Bigsbyn panttivangeiksi supermarkettiin. Carolynin saatua selville Noran yrittävän viedä Lynetten miehen tämä ampuu Noran. Ennen tämän kuolemaan Lynette lupasi huolehtia Kaylasta. Lynette ja Kayla kamppailevat tullakseen toimeen Kaylan syyttäessä Lynetteä äitinsä kuolemasta.

Tom päättää työttömäksi jäädessään avata pizzerian ja Lynette päättää auttaa. Parin suhde joutuu koetukselle Tomin jouduttua vuodelepoon loukattuaan selkänsä. Lynette kamppailee selvitäkseen Tomin, viiden lapsen sekä pizzerian kanssa ja päättää palkata ravintolaan apulaisen, Rickin. Kayla kylvää Tomiin epäluuloja kertoen luulevansa Lynetten pitävän Rickistä. Tom luulee Rickillä ja Lynettellä olevan suhteen ja vaatii Rickia lopettamaan työnsä, mutta tämä kieltäytyy. Rick kuitenkin kertoo Lynettelle olevansa ihastunut häneen, jolloin Lynette erottaa tämän. Riideltyään Tomin kanssa Lynette lyö päänsä lattiaan, jonka jälkeen he lähtevät sairaalaan. Sairaalassa selviää, että Lynettellä on syöpä. Tom lainaa rahaa Lynetten äidiltä, Stellalta saadakseen perheen laskut maksettua, jolloin Stella päättää muuttaa Scavojen luo auttaakseen perhettä.

Neljännellä tuotantokaudella Wisteria Lanelle osuu tornado, josta kaikki Scavot kuitenkin pelastuvat. Rick palaa Fairviewhin ja aikoo avata ravintolan lähelle Scavojen pizzeriaa. Poliisien tutkiessa Rickin ravintolalle tehtyä vandalismia, Tom valehtelee poliiseille ettei tiedä asiasta, mutta tunnustaa myöhemmin Lynettelle vandalisoineensa Rickin ravintolaa mustasukkaisuudesta. Tom joutuu tutkinnan kohteeksi uudelleen kun Rickin ravintola sytytetään tuleen. Lynette epäilee miehensä sytyttäneen sen. Selviää, että Porter ja Preston ovat sytyttäneet tulipalon, pelätessään Rickin vievän heiltä äidin. Tom ja Lynette alkavat riidellä jatkuvasti lapsista: kaksoset sytyttivät Rickin ravintolan tuleen ja Tom ehdottaa heille terapiaa; Lynette saa selville Kaylan ehdottaneen tulipaloa ja vie tämän Tomin selän takana terapiaan. Tom kieltää kaikki Kaylan Lynettelle aiheuttamat ongelmat, jotka johtavat siihen, että Lynette pidätetään lasten lyömisestä. Kauden lopussa Tomille selviää Kaylan juonittelu Lynetteä vastaan, jopa sisaruspuoliensa terveyden vaarantaen ja Tom lähettää Kaylan Noran vanhemmille.

Neljännen ja viiden kauden välissä aikaa kuluu viisi vuotta. Tom ja Lynette pyörittävät yhä pizzeriaa, mutta heillä on vaikeuksia kaksosten kasvatuksessa, jotka ovat nykyisin teinejä. Tom käy läpi keski-iän kriisiä ja ostaa Ford Mustangin. Tom perustaa myös bändin Daven, Orsonin, Carlosin ja Miken kanssa.

Tom saa selville, että Porterilla on suhde Tomin bänditiloja vuokranneeseen naimisissa olevaan naiseen, Anne Shillingiin. Anne sanoo Porterille odottavansa lasta ja pari aikoo karata yhdessä pois Wisteria Lanelta. Lynette menee tapaamaan Annea ja he keskustelevat Annesta ja Porterista. Annen pahoinpitelevä mies, Warren kuulee keskustelun. Lynette poistuu, mutta saapuu takaisin pelastamaan Annen, jonka Warren on hakannut pahasti. Myöhemmin samana päivänä Tomin bändi soittaa Warrenin yökerholla, mutta esitystä ennen Porter ja Warren tappelevat. Lynette kuitenkin lähettää Porterin kotiin ja Warren lukitsee yökerhon ovet. Bändin alkaessa soittaa, klubilla alkaa tulipalo. Kaikki ovat sisällä loukussa, mutta osa pääsee kuitenkin pakenemaan ikkunan kautta. Warren syyttää Porteria tulipalon sytyttämisestä vaikka palon sytytti oikeasti Dave. Porter pidätetään, mutta vapautetaan myöhemmin takuita vastaan. Lynette maksaa Annelle, jotta tämä lähtisi kaupungista ja käskee tämän ottaa yhteyttä vauvan syntyessä. Anne paljastaa valehdelleensa raskaudestaan.

Warrenin uhattua tappaa Porter, tämä lähtee piiloon Stellan luo. Tom ja Lynette suunnittelevat Prestonin esittävän Porteria oikeudessa. Porter kuitenkin palaa ja kaikki syytteet kumotaan. Asianajajan laskujen sekä Annelle maksettujen rahojen vuoksi Scavot joutuvat myymään pizzeriansa. Lynette alkaa käydä uudelleen töissä ja Tom päättää lähteä opiskelemaan collegeen kiinan kieltä. Lynetten luullessa kiinan opiskelun olevan vain osa keski-iän kriisiä hän yrittää sabotoida Tomin pääsykokeissa onnistumista juottamalla tämän humalaan. Myöhemmin Tom kertoo halunneensa opiskella kiinaa, koska siitä on hyötyä työnhaku markkinoilla. Tom kuitenkin humalatilasta huolimatta selviää pääsykokeista. Hänen college-suunnitelmansa menevät kuitenkin uusiksi kun Lynette saa tietää odottavansa kaksosia.

Lynette menettää kuitenkin työnsä valehdeltuaan pomolleen Carlos Solisille raskaudestaan. Ystävykset sopivat lopulta riidan Lynetten pelastettua Gabriellen ja Carlosin tyttären Celian Wisteria Lanelle törmänneen lentokoneen alta. Lynette kuitenkin menettää toisen kaksosistaan kyseisen onnettomuuden vuoksi. Lynetten jäätyä äitiyslomalle, Tom ottaa vastaan häneltä vapautuneen työn Carlosin firmassa. Kauden päätösjaksossa Lynette synnyttää Fairviewissä riehuneen murhaajan avustuksella terveen tytön.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.