Katherine Mayfair

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Katherine Mayfair
Dana Delany esittää Katherine Mayfairia
Dana Delany esittää Katherine Mayfairia
Luoja(t) Marc Cherry
Näyttelijä(t) Dana Delany
Ensi-
esiintyminen
Täydellisten naisten jaksossa 4.01 Now You Know
Henkilötiedot
Koko nimi Katherine Mayfair
Katherine Davis(entinen nimi)
Ammatti pitopalvelun työntekijä
Sukupuoli nainen
Ikä syntynyt 1962
Asuinpaikka 4356 Wisteria Lane, Fairview, Eagle State, USA
Suhteet
Puoliso(t) Adam Mayfair (ex-mies)
Wayne Davis (ex-mies, kuollut)
Lapset Dylan Davis (tytär, kuollut)
Dylan Mayfair (adoptiotytär)
Lastenlapset Dylanin tytär
Tädit ja sedät Lillian Simms (täti, kuollut)
Serkut Ed Simms (serkku)
Muut sukulaiset Bradley (vävy)
Tutut Bree Hodge (ystävä)
Susan Mayer (ystävä)
Lynette Scavo (ystävä)
Gabrielle Solis (ystävä)
Edie Britt (ystävä, kuollut)
Peter Hickey (yhdenyönjuttu)
Tim Bremmer (ex-rakastaja)
Mike Delfino (ex-sulhanen)

Katherine Mayfair (aikaisemmin Davis) on fiktiivinen hahmo ABC:n televisiosarjassa Täydelliset naiset. Hahmoa esittää Dana Delany.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katherine Mayfair on ylpeä itsestään ollessaan täydellinen vaimo ja äiti. Hänet tunnetaan erinomaisena kokkina, jonka vuoksi hänen ja Bree Hodgen välille syntyi aluksi riitoja myöhemmin heistä kuitenkin tuli hyviä ystäviä. Katherine on persoonallisuudeltaan hyvin sarkastinen, mutta osaa olla myös erittäin vakava. Hän on myös hyvin salaileva, mutta alkaa rentoutua salaisuuden paljastuttua neljännen kauden lopussa. Katherine ystävystyy muiden Wisteria Lanella asuvien naisten kanssa neljännen ja viidennen kauden välissä.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katherine syntyi vuonna 1962 ja hänet tunnettiin nimellä Katherine Davis muuttaessaan pois Wisteria Lanelta kaksitoista vuotta ennen sarjan neljättä kautta. Neljännellä kaudella paljastetaan, että Katherinen ex-mies Wayne Davis hakkasi häntä useasti ja jätti tämän usein palon valtaan. Neljännen kauden lopussa paljastuu että Mary Alice Young oli vahtinut Dylania jolloin Dylanin isä oli tuonut tytölle nuken. Vihoissaan Katherine otti nuken nukkuvalta tyttäreltään ja laittoi sen suuren kaapin päälle Dylanin makuuhuoneeseen. Myöhemmin Wayne palaa ja pari alkaa tapella. Lopulta Katherine lyö Waynea kynttilänjalalla päähän.

Jonkun aikaa myöhemmin Katherine herää Lillianin huutoon, joka kuuluu Dylanin huoneesta. Saapuessaan huoneeseen Katherine saa selville tyttärensä musertuneen kuoliaaksi kaapin alle yritettyään saada nukkensa. Šokissa Katherine ja Lillian-täti tajuavat Waynen voivan pidättää heidät murhasta, joten he hautaavat Dylanin metsään talonsa taakse. Seuraavana päivänä Mary Alice ja Susan Mayer koputtavat Katherinen oveen, vain saadakseen selville tämän olevan muuttamassa pois ilman selityksiä. Lähdettyään Wisteria Lanelta Katherine vierailee romanialaisessa orpokodissa ja löytää nuoren tytön, joka muistuttaa Dylania. Katherine adoptoi tytön ja muuttaa tämän nimen Dylaniksi peittääkseen onnettomuuden.

Kausi 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katherine palaa Wisteria Lanelle neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa. Kotiäitien katsoessa perheen muuttoa kadulle, Susan tunnistaa Katherinen ja juoksee halaamaan tätä. Katherine kotona, tämä esittelee perheensä. Katherine on nykyään naimisissa Adam Mayfairin kanssa, joka on gynekologi ja kertoi muuttaneensa takaisin koska hänen tätinsä Lillian on sairas. Katherine käy välittömästi Breen hermoille pyytämällä tätä kaatamaan tämän pihalla olevan puun ja kutsumalla vaimoja, jotka muuttivat kadulle hänen muuttonsa jälkeen "tulokkaiksi". Bree alkaa muodostaa vihasuhteen Katherineen. Paljastuu, että Katherinen tytär Dylan ja Julie Mayer olivat parhaita ystäviä Mayfairien asuessa Wisteria Lanelle. Dylanilla ei ole kuitenkaan mitään muistikuvaa Juliesta tai kenestäkään Wisteria Lanella asuneesta. Paljastuu, että jotain kamalaa tapahtui 12 vuotta sitten, jonka vuoksi Katherine muutti pois.

Dylan kyselee Katherinelta isästään, mutta Katherine ei halua puhua tästä. Katherine sanoo Adamille Lillian-tädin olevan valmis tulemaan kotiin kuollakseen rakastamassaan paikassa ja aikoo majoittaa tämän huoneeseen jossa kielsi Dylania olemasta. Yksin ollessaan Katherine nostaa huoneen mattoa ja katsoo siinä olevaa suurta koloa ja murtuu kyyneliin. Paljastuu, että Lillian tietää Katherinen mysteerisen salaisuuden. Lillian sanoo Katherinelle että Dylanille olisi paras kertoa totuus jota on peitelty niin monia vuosia; Katherine kuitenkin kieltäytyy. Lillian yrittää kertoa Dylanille totuuden, mutta aina yrittäessään Katherine estää Lillianin aikeet. Juuri ennen kuolemaansa Lillian kirjoittaa paperille salaisuutensa toivossa että Dylan löytäisi sen. Katherine katsoo vierestä kun Lillianin ruumis viedään pois, muttei huomaa lattialla lojuvaa paperin palaa.

Katherine ja Adam pysyttelevät Breen talossa tornadon aikana. Paljastuu, että Adamilla oli suhde entisen potilaansa Sylvia Greenen kanssa, joka oli syy parin pois muuttoon Chicagosta. Bree lohduttaa Katherinea ja jakson lopussa kaksikosta tulee vihdoin ystäviä. Ollessaan vihoissaan Adamille Katherine heittää tämän ulos talostaan. Adam löytää Lillianin jättämän viestin ja jättää Katherinen. Vihoissaan Katherine polttaa viestin, mutta Dylan löytää lapun jäänteet tuhkan seasta. Pian Dylan tapaa isänsä Wayne Davisin, joka on poliisi. Dylan alkaa nähdä isäänsä salaa äidiltään. Katherinen saadessa tietää tapaamisista hän lopulta hyväksyy. Waynen ehdottaessa kaikkien kolmen muuttavan pois, mutta Katherine sanoo tälle ettei Dylan ole edes tämän tytär. Wayne saa DNA-testin ja Dylanin kädestä puuttuvien arpien avulla selville, ettei Dylan ole hänen tyttärensä.

Neljännen kauden lopussa Bree tulee Katherinen luo joka ei ilmaantunut Bobin ja Leen häiden järjestelyihin. Wayne ottaa Breen panttivangiksi. Katherine kertoo Waynelle totuuden Waynen uhatessa tätä Breen hengellä. Raivoissaan Wayne kohottaa aseensa ja sanoo haluavansa tappaa Katherinen tämän haudattua parin tyttären kuin koiran. Adam kuitenkin tulee hätiin ja tappelee Waynen kanssa. Breen yrittäessä auttaa Adamia Katherine ampuu Waynea rintaa, tappaen tämän. Hetkeä myöhemmin poliisit saapuvat ja Katherine pidätetään. Poliisi kuitenkin kyselee muilta kotiäideiltä, joilta Katherine saa alibin heidän kertoessa kuinka vaarallinen Wayne oli. Katherine vapautetaan ja Waynen kuolema luokitellaan itsepuolustukseksi.

Kausi 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viisi vuotta neljännen kauden tapahtumien jälkeen Katherine ei enää asu Adamin kanssa. Muut kotiäidit ovat hyväksyneet Katherinen joukkoonsa, erityisesti Bree joka näkee Katherine kuin siskonaan. Jakson "Mirror, Mirror" takaumassa paljastuu, että Bree oli alkanut juoda uudelleen, mutta Katherine auttoi häntä toipumaan. Katherine on nykyään Breen työkumppani ja parin välillä on kateutta Breen ollessa heidän yhteisen bisneksen tähti, tämän julkaistua kokkikirjan käyttämällä myös Katherinen reseptejä. Katherine tekee firman eteen paljon töitä vaikka tunteekin itsensä petetyksi. Bree päättää omistaa kirjansa Katherinelle, mutta tämä ei tunne sen olevan tarpeeksi. Katherine kostaa Breelle, nolaamalla tämän TV-lähetyksen kuvauksissa. Breen palkattua Orsonin Katherine tuntee itsensä tarpeettomaksi ja kertoo Breelle haluavansa lopettaa ja muuttaa Dylanin luokse Baltimoreen. Bree kuitenkin saa Katherinen muuttamaan mielensä ja parittaa tämän Orsonin ystävän kanssa.

Myöhemmin Katherine alkaa seurustella Mike Delfinon kanssa. Ensin pari haluaa pitää suhteensa salaisuutensa, mutta lopulta he paljastavat suhteensa. Mike on kuitenkin yhä rakastunut Susaniin ja on surullinen saatuaan tietää tämän olevan menossa naimisiin Jacksonin kanssa. Katherine on kuitenkin innoissaan, koska siten Susan ei enää olisi hänelle uhka. Mike päättää kosia Katherinea ja Katherine tietenkin suostuu. Katherine saa selville Susanin menevän Jacksonin kanssa naimisiin vain jotta tämä saisi oleskeluluvan Yhdysvaltoihin, muttei kerro asiasta Mikelle. Katherine Miken ollessa lentokentällä lähdössä Las Vegasiin Mike saa selville Susanin ja M.J.:n olevan vaarassa. Daven murhasuunnitelman mennessä pieleen Mike ja Susan suutelevat. Kauden viimeisessä jaksossa näytetään Miken olevan menossa vielä tuntemattoman naisen kanssa naimisiin.

Kausi 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paljastuu, että Miken morsian on Susan eikä Katherine. Takaumien kautta selviää, että Mike erosi Katherinesta ja kosi Susania. Susanin ollessa ulkona hänen hääpukunsa toimitetaan Katherinen luo. Katherine pitää mekkoa päällään kokatessaan ärsyttääkseen Susania ja hääpäivänä vaatii tältä julkista anteeksi pyyntöä Miken varastamisesta. Susan kieltäytyy ja lukitsee Katherinen kaappiin. Katherine kuitenkin pääsee vapaaksi ja tulee pilaamaan häät, Mike kuitenkin vaatii tätä lähtemään. Tuntiessaan syyllisyyttä Susan pyytää anteeksi, mutta Katherine jää vieläkin katkeraksi. Katherine julistaa sodan Susania kohtaan ja alkaa suunnitella kostoa. Susanin ollessa Julien luona sairaalassa Katherine vierailee Miken luona, suutelee tätä ja kertoo olevansa tämän tukena. Sen jälkeen Katherine kertoo Orsonille Miken tehneen aloitteen, toivoen sanan kulkeutuvan Susanin korviin. Katherine kertoo Breelle Miken aikovan jättää Susanin ja palaavan tämän luo. Myöhemmin Bree ja Katherine joutuvat tappeluun erään parin hääpaikalla. Bree ei pidä Katherinen käytöksestä ja erottaa tämän, jolloin Katherine naarmuttaa avaimillaan Breen autoa.

Susan suuttuu kuullessaan Breeltä Katherinen yrittävän iskeä Mikea. Susan uhkaa Katherinea julkisesti jättämään parin rauhaan. Seuraavana yönä Julie kuulee ulkoa ääniä, jolloin Susan ottaa aseen ja laukaisee ikkunasta ulos, osuen Katherineen. Angie Bolen suostuttelee Katherinen olemaan soittamatta poliisille kertoe Miken olevan hulluna Katherineen ja pysymällä hiljaa Katherine vaikuttaa "pyhimykseltä" Susanin vaikuttaessa "hirviöltä". Eräänä iltaa Katherine soittaa Miken korjaamaan talossaan olevaa vuotoa. Susan epäilee Katherinea ja lähtee tämän mukaan. Susan livahtaa Katherinen makuuhuoneeseen ja näkee ruusuja sekä kynttilöitä kaikkialla tajuten Katherinen aikovan vietellä Miken. Pari tappelee ja putoavat lopulta ammeeseen. Lopulta Katherine kertoo poliisille ampumisesta ja Susan pidätetään. Kuulustelussa Susan tuomitaan yhdyskuntapalveluun. Kun Katherine heittää roskan Susanin eteen tämän suorittaessa yhdyskuntapalvelua, Susan ilmoittaa tästä jolloin myös Katherine joutuu yhdyskuntapalveluun.

Katherine kertoo M.J.:lle kuinka Susan varasti Miken häneltä ja kuinka paha Susan on. Mike suuttuu ja käskee Katherinea jättämään M.J.:n rauhaan. Murtunut Katherine käskee Mikea puukottamaan hänet, antaen Mikelle puukon. Puukkoon jäi silloin jälkiä Miken sormista. Mike lähtee ja Katherine puukottaa itseään, ja soittaa hätänumeroon. Katherine sanoo poliiseille, että Mike puukotti häntä, ja Mike sanoo että se ei ole totta. Poliisit kumminkin löytävät Miken sormenjäljet. Susanin tietäessä totuuden hän soittaa Katherine tyttärelle Dylanille ja saa selville Katherinen uskotelleen tälle olevansa onnellisesti naimisissa Miken kanssa. Dylan saapuu Fairviewhin ja Susan kertoo tälle totuuden. Susan ja Dylan todistavat Katherinen hermoromahdusta sairaalan käytävällä.

Katherine viettää kuukauden mielisairaalassa ja tapaa myöhemmin psykiatrin. Katherinen palaessa sairaalasta kaikki ystävät sopivat riitansa.

Myöhemmin Katherine ystävystyy Robin -nimisen stripparin kanssa, joka paljastuu lesboksi. Katherine huomaa tuntevansa vetoa naista kohtaan ja he aloittavat suhteen. Lesbouden kanssa painiva Katherine ei osaa suhtautua muiden katseisiin ja pyytää Robinia lähtemään kanssaan Pariisiin selvittämään tunteitaan. On epäselvää palaako Katherine enää Wisteria Lanelle.