Doug Savant

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Doug Savant vuonna 2009.

Douglas Peter Savant (s. 21. kesäkuuta 1964 Burbank, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänen pitkäkestoisimmat roolinsa ovat olleet sarjoissa Melrose Place ja Täydelliset naiset.

Savant esitti Matt Fieldingia Melrose Placessa vuosina 1992–1997. Rooli oli merkittävä siinä mielessä, että kyseinen hahmo oli yksi ensimmäisistä avoimesti homoseksuaaleista henkilöistä televisiossa. TV-yhtiö kuitenkin sensuroi hänen osuuksiaan, joista kohutuin oli suudelma hänen ja Greg Eviganin välillä.[1] Savant lähti sarjasta kuuden kauden jälkeen ja vuotta myöhemmin hänen hahmonsa kuoli auto-onnettomuudessa.

Melrose Placen jälkeen Savant vieraili sarjoissa Pimeyden sydän, Harsh Realm, Firefly, Kunnian miehet, Muodon vuoksi ja 24. Hän esitti myös sotilasta elokuvassa Godzilla. Vuodesta 2004 alkaen Savant on esittänyt Tom Scavoa ABC:n sarjassa Täydelliset naiset. Hänen roolinsa vakinaistettiin toisella kaudella.

Savant on naimisissa entisen Melrose Place -näyttelijän, Laura Leightonin kanssa ja parilla on kaksi lasta. Hänellä on myös kaksi lasta aiemmasta avioliitosta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Another Censored Kiss 16. toukokuuta, 1994. Gay & Lesbian Alliance Against Defamation. Arkistoitu 29.9.2007. Viitattu 9. tammikuuta, 2007. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.