Inka Kallén

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Inka Emilia Kallén (o.s. Kiviharju, s. 30. syyskuuta 1981 Tuusula) on suomalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan erityisesti Mirja Mäkimaan roolista TV1:n draamasarjassa Kotikatu. Kotikadun päätyttyä vuonna 2012, Kallén siirtyi näyttelemään Mirjaa TV2:n sarjaan Uusi päivä.[1] Mirjan roolihahmo poistui kuitenkin sarjasta vuoden 2015 joulukuussa. Hän on esiintynyt myös elokuvissa Lupaus ja Kolme viisasta miestä sekä televisiosarjassa Uutishuone.

Kallén näyttelee pääministeri Petra Pennasta vuoden 2017 helmikuussa alkaneessa 12-osaisessa Presidentti-sarjassa.

Kallén esiintyy myös Apulannan Jumala-musiikkivideolla ja näyttelee myös Keski-Uudenmaan teatterissa.

Inka Kallén opiskeli elokuvanäyttelemistä silloisessa Stadia-ammattikorkeakoulussa vuosina 2000–2004, minkä jälkeen hän jatkoi opintojaan vuoden New Yorkissa, The Lee Strasberg Theatre and Film Institutessa. Vuonna 2008 Kallén aloitti opinnot Teatterikorkeakoulun maisteriohjelmassa, josta valmistui teatteritaiteen maisteriksi keväällä 2010. Hän asuu Tuusulassa, on vegetaristi ja harrastaa joogaa, pyöräilyä, hiihtoa, tennistä ja samppanjaa.[2]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Uusi päivä saa naislääkärin Kotikadusta yle.fi. 15.11.2012. Viitattu 17.11.2012.
  2. Jouko Tuomas-Kettunen: Tässä lyö ruskettunut rouva pääministeri – Inka Kallén nähdään presidentti Samuli Edelmannin vierellä helsinginuutiset.fi. Viitattu 27.9.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.