Luettelo televisiosarjan Kotikatu henkilöistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Kotikatu-televisiosarjan henkilöistä.

Mäkimaat, Jansson, Pétit, Söder[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maija Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maija Mäkimaa (s. 1924 Helsinki, es. Tiina Rinne) Veikko ja Pertti Mäkimaan äiti sekä Martti Mäkimaan leski. Maija toimi alkujaan konttoristina, mutta eläkkeelle jäätyään aloitti uran kirjailijana. Häneltä on ilmestynyt viisi romaania: omakohtaisiin kokemuksiin perustuva Kotikatu liekeissä, Kotitalon ullakolla asuneesta naisesta kertova Nainen ullakolla, erehdyttävästi Maijan läheisistä kertova Anopinkieli, vanhenevan naisen seksuaalisuudesta kertova Yön kuningatar sekä Soili, joka kertoo naisesta, joka alkaa toivoa miehensä kuolemaa saavuttaakseen vapauden. Maija on elämänkokemustensa kautta viisas ja häneen useat sarjan henkilöistä tukeutuvat. Maijan kahdesta pojasta toinen, Veikko, lähetettiin sotalapseksi Ruotsiin ja loppujen lopuksi tämä jäi sinne pysyvästi. Tätä Maija ei ole pystynyt koskaan antamaan itselleen anteeksi. Maijan pitkäaikaisen aviomiehen Martin kuoleman jälkeen Maijalla on ollut muutamia uusia suhteita muun muassa Sakari Orakseen, Mauriin sekä näyttelijä Kaarlo Karekseen.

Martti Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martti Mäkimaa (1918 Artjärvi - 1996 Helsinki, es. Kauko Helovirta) oli Maija Mäkimaan aviomies sekä Veikko ja Pertti Mäkimaan isä, joka oli keskeinen hahmo sarjan ensimmäisellä kaudella. Hän kuoli vuonna 1996.

Pertti Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pertti Mäkimaa (s. 1948 Helsinki, es. Jukka Puotila) on Maijan ja Martin kahdesta pojasta nuorempi. Ammatiltaan hän on juristi. Sarjan aikana Pertti on toiminut virkamiehenä telakalla sekä kauppa- ja teollisuusministeriössä, josta lähti sydäninfarktinsa jälkeen perustaakseen oman asianajotoimistonsa. Pertti oli naimisissa Eeva Mäkimaan kanssa pitkään ja heidän avioliittonsa rakoili monia kertoja, mutta lopullisesti he erosivat vuonna 2008. Pari meni uudelleen naimisiin sarjan viimeisessä jaksossa. Pertillä on Eevan kanssa kolme lasta neljä lasta; Laura, Janne ja Mirja. Hänen neljäs lapsensa on Matilda Jaakkola, jonka äiti on komisario Seija Jaakkola. Keväällä 2012 Pertti jäi Ninni Luotolan ajaman auton alle ja loukkaantui vakavasti, mutta kuntoutui kuitenkin.

Eeva Kristiina Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eeva Kristiina Mäkimaa (o.s. Virtanen, s. 1950 Oulu, es. Lena Meriläinen) on Pertti Mäkimaan vaimo sekä Lauran, Jannen ja Mirjan äiti. Eevan äiti, Kaisa Virtanen, kasvatti Eevan yksinhuoltajan, eikä Eevan isästä ole sarjan aikana koskaan puhuttu. Eeva muutti Helsinkiin opiskelun perässä ja meni Pertti Mäkimaan kanssa naimisiin, jolloin otti nimekseen Mäkimaa. Vuonna 2008 Eeva ja Pertti erosivat ja eron seurauksena Eeva vaihtoi sukunimensä takaisin Virtaseksi. Eeva seurusteli jonkin aikaa epäilyttävän Ismo Lithnerin kanssa, mikä ei kovasti miellyttänyt Perttiä. Eevalla on ollut myös suhde Pertin veljen Veikon kanssa. Myöhemmin Eeva seurusteli Arto Maasalmen kanssa, mutta erosi tästä Pertin onnettomuuden jälkeen. Eeva ja Pertti menivät sarjan viimeisessä jaksossa uudelleen naimisiin. Eeva on koulutukseltaan sisustussuunnittelija ja filosofian tohtori. Hän on toiminut toimittajana, tutkijana, tiedotuspäällikkönä, viestintäjohtajana ja kiinteistömyyjänä. Eeva on sairastanut rintasyövän, mutta parantunut siitä.

Laura Kristiina Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laura Kristiina Mäkimaa (ent. Söder, s. 1974 Helsinki, es. Pirjo Moilanen) on Eevan ja Pertin kolmesta lapsesta vanhin. Lauralla itsellään on kaksi lasta, Jarkko ja Kerttu. Jarkon hän sai pikkurikollisen Jake Bymanin kanssa ja Kertun Kimmo Söderin kanssa; kummatkin ovat nyttemmin kuolleet. Laura on toiminut monenlaisissa ammateissa Suomessa, Välimerellä ja Venezuelassa. Hän on nykyisin töissä kukkakaupassa. Laura seurusteli myös Risto Nurmen kanssa, kunnes alkoi keväällä 2009 seurustella Krisse Karrin kanssa, jonka kanssa solmi myöhemmin rekisteröidyn parisuhteen. Pari kuitenkin erosi pitkäaikaisen suhteen jälkeen. Lauralla on kolme sisarusta: veli Janne Mäkimaa ja sisko Mirja Mäkimaa sekä siskopuoli Matilda Jaakkola.

Jarkko Matias Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jarkko Matias Mäkimaa (es. Elias Salonen, aiemmin Eemil Wallius ja Santeri Nuutinen) on Laura Mäkimaan poika, jonka isä Jake kuoli jo ennen Jarkon syntymää. Myös hänen isäpuolensa Kimmo Söder kuoli. Jarkolla on ollut kova elämä, mutta silti hän on ikäisekseen fiksu ja aikuismainen poika. Jarkko lähti keväällä 2010 vuodeksi vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin. Jarkko pelaa jääkiekkoa ja teki sarjan päätösjaksossa SM-liigadebyyttinsä HIFK:n riveissä.

Janne Ilmari Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne Ilmari Mäkimaa (s. 1977 Helsinki, es. Misa Nirhamo) on Eevan ja Pertin ainoa poika. Hän on opiskellut sosiaalipolitiikkaa ja teologiaa Helsingin yliopistossa ja hänet vihittiin papiksi vuonna 2007. Janne oli naimisissa mosambikiläissyntyisen Pirkko Karppisen kanssa ja heillä on yhteinen lapsi Martti. Liitto kariutui, kun Janne aloitti seurustelun ruotsalaisen Ann-Marien kanssa, mutta myöhemmin tämäkin suhde kariutui. Martti asui välillä Tampereella äitinsä kanssa, mutta asuu nykyisin Jannen kanssa Helsingissä. Janne seurusteli pitkään Ninni Luotolan kanssa. He kuitenkin erosivat ja Janne alkoi seurustella Ainon kanssa. Kotikadun viimeisessä jaksossa paljastui Ainon olevan raskaana, että hän odottaa pientä tyttöä jolla on Downin syndrooma. Jannen sisaruksia ovat Laura ja Mirja Mäkimaa sekä siskopuoli Matilda Jaakkola.

Mirja Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mirja Mäkimaa (s. 1982 Helsinki, es. Inka Kallén) on Eevan ja Pertin kuopus. Ammatiltaan hän on lääkäri. Mirja on ollut useasti riidoissa isänsä Pertin kanssa ja painosti Eevan ottamaan avioeron. Myöhemmin hän esiintyi sarjassa satunnaisesti, joskin hänet on mainittu silloin tällöin muiden henkilöiden keskusteluissa. Maaliskuussa 2011 Mirja palasi takaisin sarjaan. Hän oli asunut ja työskennellyt lääkärinä Thaimaassa, mutta palasi nyt kotimaahan asumaan. Kotikadun loputtua Mirja siirtyi Uusi Päivä -sarjaan ja sai paikan Virtauksen terveyskeskuksen lääkärinä. Mirja oli kihloissa Otso Karhun kanssa. Suhde päättyi eroon ja Kallénin esittämä hahmo poistui sarjasta joulukuussa 2015.

Veikko Jansson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Veikko Jansson (ent. Mäkimaa, es. Kent Sjöman) on Maijan ja Martin esikoispoika, Pertin isoveli sekä Lauran, Jannen ja Mirjan setä, joka lähetettiin 2-vuotiaana sotalapseksi Ruotsiin, jonne hän jäi loppujen lopuksi pysyvästi. Yhteys biologisiin sukulaisiin muodostui vasta vuonna 1996, kun Maija otti Veikkoon yhteyttä.

Pirkko Pétit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pirkko Mirjam Pétit (ent. Mäkimaa, o.s. Karppinen, es. Kaisla Löyttyjärvi) on Martti Pétitin äiti ja Jannen ensimmäinen vaimo. Pirkko on nykyisin naimisissa Renee Pétitin kanssa.

Martti Johannes Pétit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martti Johannes Pétit (ent. Mäkimaa, es. Fiifi Ghansah, aiemmin Joel Lumbala) on Janne Mäkimaan poika, joka sai nimensä edesmenneeltä isoisoisältään, jota ei ehtinyt koskaan tavata. Martin äiti Pirkko asuu Tampereella. Martti asui pitkään hänen luonaan vanhempiensa eron jälkeen, mutta muutti myöhemmin Helsinkiin asumaan isänsä luo. Martin uusi sukunimi on peräisin hänen isäpuoleltaan Renee Pétitiltä.

Kimmo Kalervo Söder[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kimmo Kalervo Söder (es. Jarkko Sarjanen) on Laura Mäkimaan tyttären Kertun isä. Kimmo varasti Karin Luotolan taidekahvilan kassasta rahat auttaakseen Lauraa Jarkon korvaputkien hankinnassa. Laura otti aluksi varkauden syykseen suojellakseen Kimmoa. Kimmo oli tuolloin ehdonalaisessa. Sarjan neljännen kauden lopussa Kimmo tunnusti varastaneensa rahat ja joutui tämän seurauksena vankilaan. Ennen tätä hän sai kuitenkin kuulla Lauran raskaudesta, jonka seurauksena Kimmo tunnusti neljännen kauden viimeisessä jaksossa olevansa HIV-positiivinen. Tästä syystä Laura pelkäsi saaneensa tartunnan.

Kerttu Katariina Söder[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kerttu Katariina Söder (s. 1999 Helsinki, es. Linda Liikka) on Laura Mäkimaan tytär. Kertulla on dysfasia. Kertun isä kuoli syksyllä 2007. Kerttu on myös asunut ulkomailla.

Luotolat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karin Luotola os. Mattsson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karin Luotola os. Mattsson (s. 1959 Houtskari, es. Anitta Niemi, Niemen sairausloman ajan Virve Larimo) on Hannes Luotolan entinen vaimo sekä heidän kolmen yhteisen lapsensa Teemun, Ninnin ja Timo-Velin äiti. Karinilla on myös kaksi lapsenlasta. Hän toimi ravintolayrittäjänä, kunnes joutui vankilaan sytytettyään ravintolansa tuleen. Hän on ollut myös taksinkuljettaja ja valokuvamalli. Karin ja Hannes erosivat vuonna 2005. Karin on alkuperäiseltä ammatiltaan autonasentaja ja hän toimi tässä ammatissa sarjan ensimmäisinä vuosina omassa perheyrityksessä sekä uudelleen 2009 alkaen Janne Mäkimaan omistamassa korjaamossa.

Hannes Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannes Luotola (es. Risto Autio) on Karin Luotolan entinen aviomies, jolla on tämän kanssa kolme yhteistä lasta: Teemu, Ninni ja Timo-Veli. Lisäksi hänellä on adoptiopoika Heikki Pennanen. Hannes muutti pari vuotta hänen ja Karinin avioeron jälkeen Pohjois-Suomeen eikä ollut mukana sarjassa sen jälkeen viiteen vuoteen. Vuonna 2012 hän alkoi kuitenkin esiintyä sarjassa jälleen. Hannes toimi rekkakuskina ja kävi työnsä vuoksi silloin tällöin Helsingissä. Sitten hän alkoi etsiä vakituista asuntoa Helsingissä. Lapissa hänellä oli ollut avovaimo ja yritys, mutta avoliitto päättyi ja yrityksestä jäi velkaa. Hannes on ajoittain käyttänyt liikaa alkoholia.

Teemu Juhana Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teemu Juhana Luotola (s. 1976 Helsinki, es. Ville Keskilä) on Hannes ja Karin Luotolan esikoinen. Teemulla on kaksi nuorempaa sisarusta Ninni ja Timo-Veli. Lisäksi Teemulla on teini-ikäisenä perheeseen adoptoitu velipuoli Heikki ”Hessu” Pennanen. Teemulla on kaksi lasta: poika Aleksi suhteesta Liisa Kärkisen kanssa ja tytär Vilja vaimonsa Niinan kanssa. Teemun entinen vaimo Mimmi Kallio menehtyi raskausaikana keuhkoveritulppaan. Teemu on ammatiltaan palomies.

Niina Marjukka Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niina Marjukka Luotola (s. 1976 Helsinki, o.s. Saarela, es. Ria Kataja) on Teemu Luotolan toinen vaimo ja heidän yhteisen tyttärensä Viljan äiti. Hän on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2002. Niinan väitöskirjan valmistuminen on viivästynyt, mutta edelleen työn alla. Hän on erikoistumassa nukutuslääkäriksi. Hänen äitinsä on Marjukka Saarela ja isäpuolensa Tapio Saarela. Niinan biologinen isä on Kaarlo Kares.

Aleksi Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aleksi Luotola (s. 1998 Helsinki, es. Jere Elomaa, myöhemmin Aatu Mauno) on Teemu Luotolan poika. Aleksilla on pikkusiskopuoli Vilja. Aleksi tapaa isäänsä Teemua aika harvoin, sillä Aleksi asuu äitinsä Liisan ja isäpuolensa Harrin kanssa Riihimäellä. Keväällä 2012 Aleksi ryhtyi asumaan osan aikaa isänsä luona. Aleksilla on huumeongelma.

Vilja Karin Emilia Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vilja Karin Emilia Luotola on Teemu ja Niina Luotolan tytär.

Ninni Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ninni Luotola (s. 1985 Helsinki, es. Nelly Hristova, aiemmin Elina Erra) on ammatiltaan toimittaja, mutta hän on toiminut myös tarjoilijana ja valokuvamallina. Ninnillä on kaksi veljeä, Teemu ja Timo-Veli. Lisäksi hänen perheeseensä kuuluu teini-ikäisenä perheeseen adoptoitu velipuoli Heikki ”Hessu” Pennanen. Ninni seurusteli pitkään Janne Mäkimaan kanssa. Hän poistui sarjasta lähtemällä kehitysyhteistyötehtäviin Afrikkaan. Keväällä 2012 Ninni tuli käymään Helsingissä ja ajoi vuokraamallaan autolla vahingossa Pertti Mäkimaan päälle.

Timo-Veli Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Timo-Veli Luotola (s. 2002 Helsinki, es. Viljami Penttilä) on Karinin ja Hanneksen iltatähti joka syntyi keskosena. Timolla on kaksi sisarusta, Teemu ja Ninni. Timo asuu äitinsä Karinin kanssa.

Partaset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onni Partanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onni Partanen (s. 1953 Sääksmäki, es. Sulevi Peltola) on Anja Partasen aviomies, jolla on kolme yhteistä lasta Anjan kanssa. Onnilla oli myös koira Ilona. Onni on entinen rekkakuski, sittemmin hän on ajanut taksia, toiminut talonmiehenä ja pitänyt omaa remonttifirmaa Onnin Apu. Onni ei pariin vuoteen esiintynyt sarjassa; hän oli hoitamassa huonontunutta terveyttään Kreikassa. Onni palasi takaisin Suomeen vuoden 2011 lopulla ja kävi pitkästä aikaa tapaamassa tuttaviaan Helsingissä. Hän kertoi muuttavansa vaimonsa kanssa Ouluun.

Anja Partanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anja Partanen (s. 1950 Lappeenranta, es. Eeva Litmanen) on keskikoulun käynyt laitoskeittäjä, joka on viime ajat toiminut catering-yrittäjänä. Anjalla on kolme yhteisä lasta Onni Partasen kanssa ja myös poika Mikko, jonka tällöin 16-vuotias Anja antoi adoptoitavaksi synnytettyään tämän.

Outi Partanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Outi Partanen (s. 1982 Lappeenranta, es. Karoliina Franck) on Onnin ja Anjan esikoinen. Ammatiltaan hän on maskeeraaja teatterissa. Outi kävi armeijan Santahaminassa.

Samuli Partanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samuli Partanen (s. 1985 Lappeenranta, es. Jouni Sutka) on Onnin ja Anjan keskimmäinen lapsi.

Tuuli Partanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuuli Partanen (s. 1991 Lappeenranta, es. Siiri Sinnemäki) on Onnin ja Anjan kuopus. Tuuli kävi kirjoittajalukion Orivedellä ja asuu nykyään Oulussa.

Ilona-koira[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilona (es. Ilona) oli monirotuinen, terhakka koira, Partasen Onnin silmäterä. Onnin asiakas Rekku Kaakko testamenttasi Ilonan Onnille. Ilonaa esitti Sulevi Peltolan oma koira Ilona. Sarjassa esiintynyt koira menehtyi vuoden 2011 lopussa.

Pennaset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heikki ”Hessu” Pennanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heikki Pennanen (tunnetaan paremmin nimellä Hessu, s. 1980 Turku, es. Petteri Jamalainen) on edesmenneiden Tuulan (k. 1997) ja Tapanin (k. 2000) lapsi, jonka Hannes Luotola adoptoi. Nuoruudessa Hessu seurusteli Mirja Mäkimaan kanssa. Myöhemmin hän oli naimisissa Daniela Pennasen (o.s. Andersson) kanssa ja heillä on yksi tytär, Aamu Pennanen. Hessu on koulutukseltaan puuseppä, mutta hän toimi pitkään tarjoilijana Wanhalla Bensiksellä. Hessu on erottuaan Danielasta muuttanut pois Helsingistä.

Daniela ”Danny” Pennanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daniela Pennanen (o.s. Andersson, s. 1981 Helsinki, es. Anni Turunen) on oli naimisissa Heikki ”Hessu” Pennasen kanssa ja heillä on yhteinen tytär Aamu. Dannyksi kutsuttu Daniela on opiskellut ensin kotimaista kirjallisuutta ja äidinkieltä Helsingin yliopistossa, sitten keskeyttänyt ja käynyt ravintolakoulun. Valmistuttuaan hän on tehnyt kokin ja tarjoilijan hommia muun muassa Karin Luotolan omistamalla Wanhalla Bensiksellä.

Aamu Pennanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aamu Aurinko Pennanen (es. Jerica Viiala, aiemmin Melisa Vaherila, myös Jenna Rosendahl on ollut roolissa) on Daniela ja Heikki Pennasen tytär.

Tapani Pennanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapani Pennanen (es. Eero Soininen) oli ”Hessu” Pennasen isä, joka kärsi alkoholiongelmasta, jonka vuoksi hänen avioliittonsa ”Hessun” äidin Tuulan kanssa loppui. Tapanilla oli myös taipumusta väkivaltaisuuteen. Jossain vaiheessa Tuulan kuoleman jälkeen Tapani lopetti juomisen ja hän sai ”Hessun” kanssa välit kuntoon. Tapanin alkoholismi kuitenkin paheni ja hän kuoli vuonna 2000. Kun Tapani mainittiin jaksossa 54 ensimmäisen kerran, häneen viitattiin silloin nimellä Kaitsu.

Tuula Pennanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuula Pennanen (es. Terhi Panula) oli ”Hessu” Pennasen äiti, joka seurusteli Hannes luotolan kanssa. Tuula ja Hannes olivat muuttamassa Kirkkonummelle kunnes Tuula yhtäkkiä kuoli auto-onnettomuudessa.

Kangasharjut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuija Kangasharju[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuija Kangasharju (es. Laura Malmivaara) on Kallion seurakunnan entinen pappi. Hän on naimisissa Roope Johannneksen kanssa. Hänellä on Afganistanista adoptoitu tytär Malalai. He muuttivat vuonna 2012 Kalliosta Espooseen.

Malalai Kangasharju[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malalai Kangasharju (s. 1999 Kandahari, es. Elsy Akiki) on Tuija Kangasharjun adoptiotytär, jonka Tuija adoptoi vuonna 2004.

Roope Johannes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roope Johannes (es. Janne Virtanen) on entinen rikosylikonstaapeli. Hän siirtyi pois poliisin palveluksesta välttääkseen potkut tehtyään luvatta sivutöitä omassa vartiointiliikkeessä. Roope ryhtyi tekemään isännöitsijän töitä. Hän avioitui Tuija Kangasharjun kanssa keväällä 2009. Vuonna 2012 perhe muutti Espooseen.

Muut henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mauri Alho[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mauri Alho (es. Aake Kalliala) on eläkkeellä oleva entinen Kallion seurakunnan suntio. Mauri muuttaa Raine Aarnion kämppikseksi jäätyään kodittomaksi. He ystävystyvät ja Raine kannustaa Mauria ottamaan yhteyttä pitkäaikaiseen Patagoniassa asuvaan kirjekaveriin Marinaan. Lopulta Patagoniaan lähtee Maurin sijasta Raine. Mauri tajuaa pian Rainen ja Marinan ystävyyden syventyneen ja hän lopettaa yhteyden pidon Marinaan ja Raineen. Raine palaa myöhemmin kotikadulle sekoittamaan pakkaa. Mauri potee syyllisyyttä Rainenn kuolemasta ja päättää järjestää tämän maalaamista tauluista muisto näyttelyn. Mauri on Partasen Onnin hyvä ystävä ja avioitui Monika Långin kanssa. He asuvat Herttoniemessä.

Mimmi Kallio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mimmi Tyyne Alina Kallio (es. Lotta Lehtikari) oli Teemu Luotolan ensimmäinen vaimo. Mimmi menehtyi keuhkoveritulppaan odottaessaan kaksosia Teemulle. Myös kaksoset menehtyivät.

Raine Ilmari Aarnio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raine Ilmari Aarnio (17. toukokuuta 1950 Pori - 3. elokuuta 2000 Helsinki, es. Seppo Maijala) oli sarjassa mukana vuodet 1995-2000. Hän oli ollut töissä pankissa pankinjohtajana, mutta oli saanut sieltä potkut. Raine työskenteli potkujensa jälkeen Ratakadun huoltamolla ja oli mukana perustamassa Raine`s kahvilaa Luotoloiden ja Artun kanssa. Raine osti myöhemmin Luotolat, sekä Artun ulos kahvilasta. Sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella Raine ihastui Laura Mäkimaahan. Ihastus oli kuitenkin yksipuolista, mutta heidän välilleen kehittyi ystävyyssuhde. Raine on Jarkko Mäkimaan kummisetä. Raine kuoli jaksossa 176 Johanneksenkirkon portailla.

Kaisa Anneli Virtanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaisa Anneli Virtanen (es. Eeva-Maija Haukinen) on Eeva Mäkimaan äiti. Kaisa ilmestyi yhtäkkiä Helsinkiin Mäkimaiden oven taakse neljännellä kaudella. Eeva ja Kaisa eivät olleet nähneet toisiaan moneen kymmenen vuoteen. Kaisan syy tulla Oulusta Helsinkiin tyttärensä luo oli laajalle levinnyt keuhkosyöpä. Kaisa uskotteli Mäkimaille saaneensa Oulusta lähetteen Helsinkiin syöpähoitoihin, vaikka todellisuudessa näin ei ollut. Eevalle selvisi myöhemmin, ettei Kaisa ollut käynyt lainkaan hoidoissa. Kaisa nukkui pois jaksossa 126.

Rebekka Blom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rebekka Blom (es. Jessica Grabowsky) oli oikeustieteen opiskelija, joka toimi Pertti Mäkimaan lakiasiaintoimistossa harjoittelijana. Hän auttoi myös Juusoa ja Hannaa pääsykokeisiin valmistautumisessa. Hänellä oli myös pikkusisko nimeltä Susanna Blom. Hän oli vastikään ystävystynyt Niina Luotolan kanssa. Rebekalle kerrottiin, että hän sairastaa Creutzfeldt–Jakobin tautia ja hänellä on vain noin kuukausi elinaikaa.[1] Rebekka sai sairautensa loppuvaiheessa myös maisterinpaperit. Rebekka kuoli ja hänen hautajaisiaan vietettiin valmistujaisjuhlien yhteydessä, jonka Rebekan ystävät ja perhe halusivat hänelle järjestää.[2]

Susanna Blom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Susanna ”Suski” Blom (es. Iris Nylund 2011–2012, aiemmin Tiia Ilmanen 2009–2011) on Rebekka Blomin kirjallisuutta opiskeleva pikkusisko, joka kärsii mielenterveysongelmista. Susanna on seurustellut Jan-Erik ”Narsku” Talvelan kanssa, mutta myöhemmin pari erosi.

Jan-Erik Talvela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jan-Erik ”Narsku” Talvela (es. Roope Salminen) on Juuson kaveri, joka seurusteli jonkin aikaa Susanna Blomin kanssa.

Jussi Halla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jussi Halla (es. Raimo Grönberg) on lammastilan omistaja Kainuusta. Hän on seurustellut Karin Luotolan kanssa.

Seija Jaakkola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seija Jaakkola (es. Mari Rantasila) on poliisi, joka seurusteli sarjan alkuaikoina Teemu Luotolan kanssa. Seija on ollut pitkiä aikoja poissa sarjasta, eikä ole viime aikoina ollut mukana. Hän asuu tällä hetkellä Brysselissä, jonne hän muutti aviomiehensä kanssa. Seijalla on yhden yön suhteen seurauksena tytär Matilda Pertti Mäkimaan kanssa. Matilda asuu äitinsä luona.

Stina Mattsson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stina Mattsson (es. Vivi-Ann Sjögren on Karin Luotolan äiti ja Bengt Matssonin vaimo ja Teemun ja Ninnin ja Timo-Velin isoäiti

Bengt Mattsson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bengt Mattsson (es. Algot Böstman) on Karin Luotolan isä ja Stina Mattssonin aviomies ja Teemun ja Ninnin ja Timo-Velin isoisä

Kira Kankaanpää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kira Kankaanpää (es. Jenni Banerjee) työskenteli Biomedicumissa samassa tutkimusryhmässä Niina Luotolan kanssa.

Kaarlo Kares[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalle ”Kalle” Kares (s. 1926 Helsinki, es. Matti Ranin) on ammatiltaan näyttelijä. Hän sai ensimmäisessä kolmesta avioliitostaan Marjukka Kareksen (nyk. Saarela) kanssa ainoan tyttärensä Niina Luotolan.

Arttu Laakso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arttu Laakso (es. Ville Virtanen) työskenteli Karinin ja Hanneksen huoltoasemalla autonkorjaajana vuosina 1995–1998. Hän poistui sarjasta tehtyään levytyssopimuksen.[3]

Juuso Lehto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juuso Lehto (s. 1990 Helsinki, es. Kalle Lindroth) on Mäkimaiden entisen kotiapulaisen Pirjo Lehdon poika. Hän on seurustellut Tuuli Partasen ja Hanna Taivalan kanssa. Juuso kirjoitti ylioppilaaksi syksyllä 2008 ja opiskelee parhaillaan oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Maaliskuussa 2011 Juuso lähti armeijaan[4].

Monika Lång[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monika Lång (es. Rea Mauranen) on leski, joka tapasi Maurin miehensä hautajaisissa. Hän työskentelee vaatekaupassa.

Arto Maasalmi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arto Maasalmi (es. Taneli Mäkelä) on yhden miehen kiinteistövälitysfirman omistaja. Hän tutustui Eevaan työnsä kautta ja palkkasi hänet apulaisekseen. Myöhemmin he ryhtyivät seurustelemaan ja sittemmin solmivat avoliiton. Artolla on kaksi lasta, Linda ja Emil.

Risto Nurmi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Risto Nurmi (s. 1966 Helsinki, es. Ilkka Heiskanen) on Risto on entinen murhasta tuomittu rikollinen, joka on istunut vankilassa, mutta on sittemmin päässyt vapaaksi. Hänen äitinsä on keväällä 2006 kuollut Alli Nurmi, isästä ei ole tietoa. Risto seurusteli Laura Mäkimaan kanssa ja on tämän lasten sekä isän Pertin hyvä ystävä.

Hanna Taivala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna Taivala (aiemmin Tavaila, es. Anna Laulumaa) on lääketieteen opiskelija, joka asui samassa asunnossa Susanna Blomin kanssa. Hän seurusteli aikaisemmin Juuso Lehdon kanssa. Hanna sai syksyllä 2010 opiskelupaikan sekä oikeustieteelliseen että lääketieteelliseen tiedekuntaan, joista hän valitsi jälkimmäisen.

Elsi Töyräs[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elsi Töyräs (es. Vieno Saaristo) oli Maija Mäkimaan ystävätär. Hän kuoli jaksossa ”Vaikeita valintoja”, joka esitettiin 12. marraskuuta 2010.

Kosti Valo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kosti Valo (es. Rabbe Smedlund) on hiljattain sarjaan mukaan tullut Pertti Mäkimaan opiskelukaveri nuoruusajoilta. Hän palasi ulkomailta Suomeen syöpää sairastavan vaimonsa kanssa tapaamaan vanhoja ystäviään Mäkimaita. Vaimoa Minnaa ei ehditty nähdä sarjassa, sillä hän menehtyi melko pian. Pertti otti Kostin mukaan liikekumppaniksi asianajotoimistoonsa. Susanna syytti Kostin raiskanneen hänet, jota Pertti ei aluksi uskonut tapahtuneen, ei myöskään Eeva.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jakso 485: Palava rakkaus
  2. Jakso 488: Kuutamokeikkaa
  3. Saarnaaja YLE Kotikatu. Yleisradio Oy. Viitattu 4.12.2012.
  4. Jakso 538: Viimeinen päivä YLE TV1 - Kotikatu. Yleisradio Oy. Viitattu 24.4.2011.