Luettelo televisiosarjan Kotikatu henkilöistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Kotikatu-televisiosarjan henkilöistä.

Mäkimaat, Byman, Jansson, Pétitit, Söderit, Virtanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maija Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maija Mäkimaa (o.s. Lahtinen, s. 1924 Helsinki, es. Tiina Rinne) on Veikko ja Pertti Mäkimaan äiti sekä Martti Mäkimaan leski. Maija toimi alkujaan konttoristina, mutta eläkkeelle jäätyään hän aloitti uran kirjailijana. Häneltä on ilmestynyt viisi romaania: omakohtaisiin kokemuksiin perustuva Kotikatu liekeissä, Kotitalon ullakolla asuneesta naisesta kertova Nainen ullakolla, erehdyttävästi Maijan läheisistä kertova Anopinkieli, vanhenevan naisen seksuaalisuudesta kertova Yön kuningatar sekä Soili, joka kertoo naisesta, joka alkaa toivoa miehensä kuolemaa saavuttaakseen vapauden. Maija on elämänkokemustensa kautta viisas, ja häneen useat sarjan henkilöistä tukeutuvat. Maijan kahdesta pojasta toinen, Veikko, lähetettiin sotalapseksi Ruotsiin, ja loppujen lopuksi tämä jäi sinne pysyvästi. Tätä Maija ei ole pystynyt koskaan antamaan itselleen anteeksi. Maijan pitkäaikaisen aviomiehen Martin kuoleman jälkeen Maija seurusteli ensin Sakari Oraksen kanssa ja oli myöhemmin kihloissa Mauri Alhon kanssa. Sarjan yhdeksännellä kaudella Maija ja Mauri olivat menossa naimisiin, mutta hääpäivänä Maija tuli katumapäälle ja tuli perumaan häät kirkkoon, jossa Mauri häävieraiden kanssa häntä jo odotti.[1] Myöhemmin Maijalla oli suhde Kaarlo Kareksen kanssa.

Martti Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martti Mäkimaa (10. toukokuuta 1917 Artjärvi – 3. kesäkuuta 1996 Helsinki, es. Kauko Helovirta) on Maija Mäkimaan edesmennyt aviomies sekä Veikko ja Pertti Mäkimaan isä ja keskeinen hahmo sarjan ensimmäisellä kaudella. Hän menehtyi kevään 1996 päätösjaksossa sairaalassa saatuaan sydäninfarktin ja aivoveritulpan. Herättyään leikkausten jälkeen Martti ei enää puhunut mitään, mutta hän ehti nähdä sotalapsena Ruotsiin lähetetyn Veikon ennen kuolemaansa. Martilla oli sodan aikana romanssi Lappeenrannassa asuvan, tuolloin lottana toimineen Mairen kanssa, joka myöhemmin oli Martin ja Maijan perhetuttu.

Pertti Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pertti Mäkimaa (s. 1946 Helsinki, es. Jukka Puotila) on Maijan ja Martin kahdesta pojasta nuorempi. Ammatiltaan hän on juristi. Sarjan aikana Pertti on toiminut virkamiehenä telakalla sekä kauppa- ja teollisuusministeriössä, josta lähti sydäninfarktinsa jälkeen perustaakseen oman asianajotoimistonsa. Pertti on aina tuntenut olevansa isoveljensä Veikon korvike, tämä korostui Veikon saavuttua Kotikadulle keväällä 1996. Pertti oli naimisissa Eeva Mäkimaan kanssa pitkään, mutta heidän avioliittonsa rakoili monia kertoja ja lopullisesti he erosivat vuonna 2008. He tosin menivät uudelleen naimisiin sarjan viimeisessä jaksossa. Pertillä on Eevan kanssa kolme lasta: Laura, Janne ja Mirja. Pertin neljäs lapsi on Matilda Jaakkola, jonka äiti on komisario Seija Jaakkola. Keväällä 2012 Pertti jäi Ninni Luotolan ajaman auton alle ja loukkaantui vakavasti, mutta kuntoutui kuitenkin.

Eeva Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eeva Kristiina Mäkimaa (o.s. Virtanen, s. 1947 Oulu, es. Lena Meriläinen) on Pertti Mäkimaan vaimo sekä Lauran, Jannen ja Mirjan äiti. Eevan äiti, Kaisa Virtanen, kasvatti Eevan yksinhuoltajana. Eevan isä Taneli Virtanen (s. 1925) ei esiintynyt sarjassa, eikä hänestä ollut juurikaan puhetta sarjan aikana. Eeva muutti Helsinkiin opiskelujen perässä ja meni Pertti Mäkimaan kanssa naimisiin, jolloin otti nimekseen Mäkimaa. Vuonna 2008 Eeva ja Pertti erosivat, ja eron seurauksena Eeva vaihtoi sukunimensä takaisin Virtaseksi. Eeva seurusteli jonkin aikaa epäilyttävän Ismo Lithnerin kanssa, mikä ei kovasti miellyttänyt Perttiä. Eevalla on ollut myös suhde Pertin veljen Veikon kanssa. Myöhemmin Eeva seurusteli Arto Maasalmen kanssa, mutta erosi tästä Pertin onnettomuuden jälkeen. Eeva ja Pertti menivät sarjan viimeisessä jaksossa uudelleen naimisiin. Eeva on koulutukseltaan sisustussuunnittelija ja filosofian tohtori. Hän on toiminut toimittajana, tutkijana, tiedotuspäällikkönä, viestintäjohtajana ja kiinteistömyyjänä. Eeva on sairastanut rintasyövän, mutta parantunut siitä.

Laura Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laura Kristiina Mäkimaa[2] (ent. Söder, s. 1974 Helsinki, es. Pirjo Moilanen) on Eevan ja Pertin kolmesta lapsesta vanhin. Lauralla itsellään on kaksi lasta, Jarkko ja Kerttu. Jarkon hän sai pikkurikollisen Jake Bymanin kanssa ja Kertun pitkäaikaisen puolisonsa Kimmo Söderin kanssa. Kummankin lapsen isä on nyttemmin kuollut. Jarkon syntymän jälkeen Laura seurusteli isänsä entisen alaisen Tero Blomsterin kanssa. Laura on toiminut monenlaisissa ammateissa Suomessa, Välimerellä ja Venezuelassa. Venezuelassa ollessaan Lauran mies Kimmo masentui vakavasti ja kerran löi Lauraa, minkä vuoksi Laura palasi Suomeen vuonna 2006. Laura seurusteli myös Risto Nurmen kanssa, kunnes alkoi keväällä 2009 seurustella Krisse Karrin kanssa, jonka kanssa solmi myöhemmin rekisteröidyn parisuhteen. Pari kuitenkin erosi pitkäaikaisen suhteen jälkeen. Lauralla on kolme sisarusta: veli Janne Mäkimaa ja sisko Mirja Mäkimaa sekä siskopuoli Matilda Jaakkola. Laura on ollut ajoittain todella huonoissa väleissä äitinsä Eevan kanssa.

Jarkko Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jarkko Matias Mäkimaa (s. 2. tammikuuta 1996 Helsinki, es. Elias Salonen, aiemmin Eemil Wallius, Santeri Nuutinen ja vauvana Waldemar Kettunen, Anssi Kuortti ja Joona Kettunen) on Laura Mäkimaan poika, jonka isä Jake kuoli jo ennen Jarkon syntymää. Myös hänen isäpuolensa Kimmo Söder kuoli. Jarkolla on ollut kova elämä, mutta silti hän on ikäisekseen fiksu ja aikuismainen poika. Kaudella 7 Jarkko ja hänen siskopuolensa Kerttu muuttivat äitinsä kanssa asumaan Ranskan Nizzaan ja kauden lopussa myös Kimmo muutti sinne. Yhdeksännellä tuotantokaudella Jarkko ja Kerttu muuttivat Ranskasta isovanhempiensa Eevan ja Pertin luo asumaan, vaikka Laura ja Kimmo jäivät asumaan Nizzaan. Jarkko lähti keväällä 2010 vuodeksi vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin. Jarkko pelaa jääkiekkoa ja teki sarjan päätösjaksossa SM-liigadebyyttinsä HIFK:n riveissä.

Janne Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne Ilmari Mäkimaa[3] (s. 1976 Helsinki, es. Misa Nirhamo) on Eevan ja Pertin ainoa poika. Hän on opiskellut sosiaalipolitiikkaa ja teologiaa Helsingin yliopistossa ja hänet vihittiin papiksi vuonna 2007. Sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella Janne joutui syyttömänä pidätetyksi apteekkiryöstön vuoksi, mutta pystyi lopulta todistamaan syyttömyytensä ja pääsi vapaaksi. Janne oli naimisissa mosambikiläissyntyisen Pirkko Karppisen kanssa ja heillä on yhteinen lapsi Martti. He tutustuivat jo ensimmäisellä tuotantokaudella, ja vaikka molemminpuolista ihastusta oli ilmassa, he päätyivät yhteen vasta kevätkauden 1996 loppupuolella. Liitto kariutui, kun Janne aloitti seurustelun ruotsalaisen Ann-Marien kanssa, mutta myöhemmin tämäkin suhde kariutui. Janne seurusteli myös äitinsä Eevan työkaverin Nella Kvistin kanssa. Martti asui välillä Tampereella äitinsä kanssa, mutta sittemmin Jannen kanssa Helsingissä. Myöhemmin Janne seurusteli pitkään Ninni Luotolan kanssa. He kuitenkin erosivat ja Janne alkoi seurustella Aino Heliön kanssa. Kotikadun viimeisessä jaksossa paljastui, että Aino on raskaana ja odottaa tyttöä, jolla on Downin syndrooma. Jannen sisaruksia ovat Laura ja Mirja Mäkimaa sekä siskopuoli Matilda Jaakkola.

Mirja Mäkimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mirja Mäkimaa (s. 1981 Helsinki, es. Inka Kallén) on Eevan ja Pertin kuopus, joka on ammatiltaan lääkäri. Mirja on ollut useasti riidoissa isänsä Pertin kanssa ja painosti Eevaa ottamaan avioeron. Mirjan ensimmäinen poikaystävä sarjan aikana oli toinen samassa porraskäytävässä asuvista kaksospojista, Joni Koskinen, johon hän tutustui sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella. Sittemmin Mirja seurusteli pitkään Heikki "Hessu" Pennasen kanssa ja oli tämän kanssa jopa kihloissa, mutta pari purki kihlauksensa sarjan seitsemännen kauden avausjaksossa. Ystävyys heidän välillään kuitenkin säilyi. Myöhemmin Mirja esiintyi sarjassa satunnaisesti, joskin hänet on mainittu silloin tällöin muiden henkilöiden keskusteluissa. Maaliskuussa 2011 Mirja palasi takaisin sarjaan. Hän oli asunut ja työskennellyt lääkärinä Thaimaassa, mutta palasi nyt kotimaahan asumaan. Hän muutti kommuunniin, jossa asuivat ennestään jo Hanna ja Susanna. Mirja oli Susannan tukena Susannan jouduttua raiskauksen uhriksi. Kotikadun loputtua Mirja siirtyi Uusi Päivä -sarjaan ja sai paikan Virtauksen terveyskeskuksen lääkärinä.

Jake Byman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jake Matias Byman (oikealta nimeltään Jarkko Ilmari Heinola, es. Juha Veijonen) oli pikkurikollinen, jolle Laura Mäkimaa tuli raskaaksi sarjan ensimmäisellä kaudella. Raskaana oleva Laura muutti Jaken luo asumaan, mutta Jake kuitenkin ampui itsensä Lauran nähden ja kuoli ennen kaksikon yhteisen lapsen syntymää. Hänet haudattiin syksyllä 1995, ja kevätkauden ensimmäisessä jaksossa Laura synnytti terveen pojan, jonka nimeksi hän antoi Jarkko Matias Mäkimaa edesmenneen Jaken muistoa kunnioittaakseen.

Veikko Jansson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Veikko Jansson (s.1939 Helsinki) (ent. Mäkimaa, es. Kent Sjöman) on Maijan ja Martin esikoispoika, Pertin isoveli sekä Lauran, Jannen ja Mirjan setä, joka lähetettiin 2-vuotiaana sotalapseksi Ruotsiin, jonne hän jäi loppujen lopuksi pysyvästi. Yhteys biologisiin sukulaisiin muodostui vasta keväällä 1996, kun Maija otti Veikkoon kirjeitse yhteyttä ja tämä saapui Suomeen tapaamaan äitiään. Myöhemmin selvisi, että Martti oli käynyt tapaamassa Veikkoa Ruotsissa, kun tämä oli 15-vuotias. Veikko tutustui myös muuhun perheeseensä, kuten pikkuveljeensä Perttiin ja tämän lapsiin. Myöhemmin Veikko kävi Helsingissä useinkin, ja hänellä ehti olla suhde veljensä Pertin vaimon Eevan kanssa. Veikolla on myös tytär Maj ex-vaimonsa Lenan kanssa.

Pirkko Pétit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pirkko Mirjam Pétit (ent. Mäkimaa, o.s. Karppinen, es. Kaisla Löyttyjärvi) on Martti Pétitin äiti ja Jannen ensimmäinen vaimo. Pirkko työskenteli parturi-kampaajana. Pirkko ja Janne menivät naimisiin sarjan toisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa[3], mutta liitto päättyi eroon. Heille syntyi kuitenkin yhteinen lapsi, Martti. Sittemmin Pirkko avioitui Renee Pétitin kanssa (es. Alain Azerot)[4] ja he muuttivat pois Helsingistä. Pirkolla on sisko, Mariam, joka oli hetken aikaa sarjassa kaudella 5.

Martti Pétit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martti Johannes Pétit (ent. Mäkimaa ja Karppinen, es. Fiifi Ghansah, aiemmin Joel Lumbala) on Janne Mäkimaan ja Pirkko Pétitin poika, joka sai nimensä edesmenneeltä isoisoisältään, jota ei ehtinyt koskaan tavata. Martin äiti Pirkko asuu Tampereella. Martti asui pitkään hänen luonaan vanhempiensa eron jälkeen, mutta muutti myöhemmin Helsinkiin asumaan isänsä luo. Martin uusi sukunimi Pétit on peräisin hänen isäpuoleltaan Renee Pétitiltä.

Kimmo Söder[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kimmo Kalervo Söder[2] (myös Kimmo Kalevi[5], es. Jarkko Sarjanen) on Laura Mäkimaan tyttären Kertun isä, jota kutsuttiin usein sukunimellään Söder. Kimmo tuli sarjaan kauden 4 alussa, kun Arttu Laakso lopetti työt automekaanikkona ja Kimmo sai tämän työpaikan Luotoloiden huoltoasemalta. Pian tämän jälkeen Kimmo aloitti suhteen Laura Mäkimaan kanssa. Kimmo varasti Karin Luotolan taidekahvilan kassasta rahat auttaakseen Lauraa Jarkon korvaputkien hankinnassa. Laura otti aluksi varkauden syykseen suojellakseen Kimmoa. Kimmo oli tuolloin ehdonalaisessa. Sarjan neljännen kauden lopussa Kimmo tunnusti varastaneensa rahat ja joutui tämän seurauksena vankilaan. Ennen tätä hän sai kuitenkin kuulla Lauran raskaudesta, jonka seurauksena Kimmo tunnusti neljännen kauden viimeisessä jaksossa olevansa HIV-positiivinen. Tästä syystä Laura pelkäsi saaneensa tartunnan. Vankilasta päästyään Söder muutti Lauran kanssa yhteen vähän ennen Kertun syntymää. Myöhemmin Kimmo, Laura ja lapset muuttivat Ranskaan, mutta lapset palasivat sittemmin takaisin isovanhempiensa Eevan ja Pertin luokse. Kimmo ja Laura saivat myöhemmin töitä Venezuelasta. He palasivat Suomeen vuonna 2006. Söder sairastui AIDSiin ja menehtyi syksyllä 2007.

Kerttu Söder[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kerttu Katariina Söder (s. 1999 Helsinki, es. Linda Liikka) on Laura Mäkimaan tytär. Kertulla on dysfasia. Kertun isä Kimmo kuoli syksyllä 2007. Kerttu on myös asunut perheensä kanssa Ranskassa, mutta hän ja velipuolensa Jarkko muuttivat takaisin Helsinkiin asumaan isovanhempiensa Eevan ja Pertin luokse, kunnes myös Laura ja Kimmo palasivat takaisin suomeen.

Kaisa Virtanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaisa Anneli Virtanen (o.s. Kaltio, s. 14. helmikuuta 1928 Rovaniemi - 1999 Helsinki, es. Eeva-Maija Haukinen) on Eeva Mäkimaan äiti, joka kasvatti Eevan lähes kokonaan yksin, kun Eevan alkoholisti-isä ei ollut paljoa mukana perheen elämässä. Kaisa ilmestyi yhtäkkiä Helsinkiin Mäkimaiden oven taakse neljännellä tuotantokaudella. Eeva ja Kaisa eivät olleet riitaantumisen vuoksi nähneet toisiaan yli kahteentoista vuoteen. Kaisa oli seurustellut Olavi-nimisen miehen kanssa Oulussa, mutta jätti tämän kun sai diagnoosin syövästään. Kaisan syy tulla Oulusta Helsinkiin tyttärensä luo oli laajalle levinnyt keuhkosyöpä. Kaisa uskotteli Mäkimaille saaneensa Oulusta lähetteen Helsinkiin syöpähoitoihin, vaikka todellisuudessa näin ei ollut. Eevalle selvisi myöhemmin, ettei Kaisa ollut käynyt lainkaan hoidoissa. Kaisa ystävystyi Mäkimailla asuessaan tyttärensä anopin Maija Mäkimaan sekä Mauri Alhon kanssa. Kaisa nukkui pois jaksossa 126 hetki sen jälkeen, kun oli saanut Eevan kanssa vanhat kaunat selvitetyksi.

Luotolat, Matssonit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karin Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karin Margaretha Luotola[6] (o.s. Matsson, s. 1959 Houtskari, es. Anitta Niemi, Niemen sairausloman ajan Virve Larimo) on Hannes Luotolan entinen vaimo sekä heidän kolmen yhteisen lapsensa Teemun, Ninnin ja Timo-Velin äiti. Karinilla on myös kaksi lastenlasta: Aleksi ja Vilja. Sarjan alkuaikoina Karin työskenteli autonasentajana hänen ja Hanneksen yhteisessä perheyrityksessä. Sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella Karin ajautui pettämään Hannesta liikemies Aki Wasaman kanssa, ja Hanneksen saatua tietää asiasta muutti Karin joksikin aikaa asumaan kotiseudulleen Paraisille. Myöhemmin Karin toimi ravintolayrittäjänä, kunnes joutui vankilaan sytytettyään ravintolansa tuleen vuonna 2009. Karin on ollut myös taksinkuljettaja ja valokuvamalli. Karin oli pitkään naimisissa Hanneksen kanssa, mutta he erosivat vuonna 2005. Vuodesta 2009 alkaen Karin työskenteli taas autoasentajana Janne Mäkimaan omistamassa korjaamossa.

Hannes Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannes Luotola (s. 1957 Helsinki, (es. Risto Autio) on Karin Luotolan entinen aviomies, jolla on Karinin kanssa kolme yhteistä lasta: Teemu, Ninni ja Timo-Veli. Lisäksi hänellä on adoptiopoika Heikki "Hessu" Pennanen. Hannes ja Karin olivat avioliitossa vuoteen 2005 asti, mutta sarjan aikana pariskunta törmäsi useampaan otteeseen molemminpuoliseen pettämiseen, vaikka he rakastivat toisiaan. Hannes muutti pari vuotta hänen ja Karinin avioeron jälkeen Pohjois-Suomeen eikä ollut mukana sarjassa sen jälkeen viiteen vuoteen. Vuonna 2012 hän alkoi kuitenkin esiintyä sarjassa jälleen. Hannes toimi rekkakuskina ja kävi työnsä vuoksi silloin tällöin Helsingissä. Sitten hän alkoi etsiä vakituista asuntoa Helsingistä. Lapissa hänellä oli ollut avovaimo ja yritys, mutta avoliitto päättyi ja yrityksestä jäi velkaa. Hannes on ajoittain käyttänyt liikaa alkoholia.

Teemu Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teemu Juhana Luotola[7] (s. 1976 Helsinki, es. Ville Keskilä) on Hannes ja Karin Luotolan esikoinen. Teemulla on kaksi nuorempaa sisarusta, Ninni ja Timo-Veli. Lisäksi Teemulla on teini-ikäisenä perheeseen adoptoitu velipuoli Heikki "Hessu" Pennanen. Teemulla on kaksi lasta: poika Aleksi suhteesta Liisa Kärkisen kanssa ja tytär Vilja vaimonsa Niinan kanssa. Sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella Teemu tapasi äitiään kolme vuotta nuoremman poliisin, Seijan, jonka kanssa he seurustelivat pitkään. Teemun ensimmäinen vaimo Mimmi Kallio menehtyi raskausaikana keuhkoveritulppaan ja samalla Mimmin odottamat kaksoset menehtyivät. Teemu on ammatiltaan palomies. Sarjan viimeisessä jaksossa Teemu perheineen muuttaa kolmeksi vuodeksi Shanghaihin, Kiinaan ja Teemu saa tietää, että raskaana oleva Niina odottaa kaksosia[8].

Niina Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niina Marjukka Luotola (o.s. Saarela, s. 1976 Helsinki, es. Ria Kataja) on Teemu Luotolan toinen vaimo ja heidän yhteisen tyttärensä Viljan äiti. Niina ja Teemu menivät naimisiin sarjan 12. tuotantokaudella.[9] Niina on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2002. Hänen väitöskirjan valmistuminen on viivästynyt, mutta on edelleen työn alla. Hän on erikoistumassa anestesialääkäriksi. Hänen äitinsä on Marjukka Saarela ja isäpuolensa Tapio Saarela. Niinan biologinen isä on Kaarlo Kares. Sarjan lopussa kerrottiin, että raskaana oleva Niina odottaa kaksosia. Viimeisessä jaksossa koko perhe muuttaa kolmeksi vuodeksi Shanghaihin, Kiinaan.[8]

Aleksi Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aleksi Luotola (s. 1998 Helsinki, es. Jere Elomaa, myöhemmin Aatu Mauno) on Teemu Luotolan poika. Aleksilla on pikkusiskopuoli Vilja. Aleksi tapaa isäänsä Teemua aika harvoin, sillä Aleksi asuu äitinsä Liisan ja isäpuolensa Harrin kanssa Riihimäellä. Keväällä 2012 Aleksi ryhtyi asumaan osan aikaa isänsä luona. Aleksi on kärsinyt huumeongelmasta.

Vilja Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vilja Karin Emilia Luotola on Teemu ja Niina Luotolan tytär.

Ninni Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ninni Liina Kristiina Luotola (s. 1987 Helsinki, es. Nelly Hristova, aiemmin Elina Erra) on ammatiltaan toimittaja, mutta hän on toiminut myös tarjoilijana ja valokuvamallina. Ninnillä on kaksi veljeä, Teemu ja Timo-Veli. Lisäksi hänen perheeseensä kuuluu teini-ikäisenä perheeseen adoptoitu velipuoli Heikki "Hessu" Pennanen. Ninni seurusteli pitkään Janne Mäkimaan kanssa. Ninni poistui sarjasta lähtemällä kehitysyhteistyötehtäviin Afrikkaan. Keväällä 2012 Ninni tuli käymään Helsingissä ja ajoi vuokraamallaan autolla vahingossa Pertti Mäkimaan päälle.

Timo-Veli Luotola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Timo-Veli Luotola (s. 2002 Helsinki, es. Viljami Penttilä) on Karinin ja Hanneksen iltatähti, joka syntyi keskosena. Timolla on kaksi sisarusta, Teemu ja Ninni. Timo asui suuren osan lapsuudestaan äitinsä Karinin kanssa, mutta myöhemmin muutti Lappiin isänsä Hanneksen luo, kun Karin joutui vankilaan.

Stina Matsson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stina Matsson (o.s. Fagerholm, s.1935 Houtskari) (es. Vivi-Ann Sjögren) on Karin Luotolan äiti ja Bengt Matssonin vaimo sekä Teemun, Ninnin ja Timo-Velin isoäiti.

Bengt Matsson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bengt Matsson (s. 1939 Houtskari) (es. Algot Böstman) on Karin Luotolan isä ja Stina Matssonin aviomies sekä Teemun, Ninnin ja Timo-Velin isoisä. Hän sairastaa dementiaa ja oli Karinin luona hoidossa, kun Stina joutui sairaalaan.

Partaset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onni Partanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onni Partanen (s. 1953 Sääksmäki, es. Sulevi Peltola) on Anja Partasen aviomies, jolla on tämän kanssa kolme yhteistä lasta. Onnilla perheineen oli myös koira nimeltä Ilona. Onni on entinen rekkakuski, sittemmin hän on ajanut taksia, toiminut talonmiehenä ja pitänyt omaa remonttiyritystä Onnin Apu. Onni ei pariin vuoteen esiintynyt sarjassa; hän oli hoitamassa huonontunutta terveyttään Kreikassa. Onni palasi takaisin Suomeen vuoden 2011 lopulla ja kävi pitkästä aikaa tapaamassa tuttaviaan Helsingissä. Hän kertoi muuttavansa vaimonsa kanssa Ouluun.

Onni on antanut lempinimiä muille sarjan hahmoille. Pertti on "Itte Mäkimaa" , Mauri on "Mauricio", Anja on "Anjuska tai Äite", Hannes on "Hanski" ja Juuso on "Juusto". Onni oli yksi tiernaveljistä Kotikadun miesten jouluisessa esityksessä.

Anja Partanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anja Tellervo Partanen (o.s. Saastamoinen[10], s. 8. tammikuuta 1950[11] Lappeenranta, es. Eeva Litmanen) on keskikoulun käynyt laitoskeittäjä, joka on viime ajat toiminut catering-yrittäjänä. Anja oli myös töissä Luotoloiden ravintolassa sekä myöhemmin alkoi Karin Luotolan liikekumppaniksi. Anjalla on kolme yhteistä lasta Onni Partasen kanssa ja myös poika Mikko, jonka tällöin 16-vuotias Anja antoi adoptoitavaksi synnytettyään tämän.

Outi Partanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Outi Partanen (s. 1982 Lappeenranta, es. Karoliina Franck) on Onnin ja Anjan esikoinen. Ammatiltaan hän on maskeeraaja teatterissa. Outi kävi armeijan Santahaminassa.

Samuli Partanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samuli Partanen (s. 1985 Lappeenranta, es. Jouni Sutka) on Onnin ja Anjan keskimmäinen lapsi.

Tuuli Partanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuuli Partanen (s. 1991 Lappeenranta, es. Siiri Sinnemäki) on Onnin ja Anjan kuopus. Tuuli kävi kirjoittajalukion Orivedellä ja asuu nykyään Oulussa.

Ilona-koira[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilona (es. Ilona) oli monirotuinen, terhakka koira, Partasen Onnin silmäterä. Onnin asiakas Rekku Kaakko testamenttasi Ilonan Onnille. Ilonaa esitti Sulevi Peltolan oma koira Ilona. Sarjassa esiintynyt koira menehtyi vuoden 2011 lopussa.

Pennaset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heikki "Hessu" Pennanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heikki Pennanen (tunnetaan paremmin nimellä Hessu, s. 1980 Turku, es. Petteri Jamalainen) on edesmenneiden Tuulan (k. 1997) ja Tapanin (k. 2000) lapsi, jonka Hannes Luotola adoptoi. Nuoruudessaan Hessu seurusteli Mirja Mäkimaan kanssa ja he menivät jopa kihloihin, mutta sittemmin erosivat, kun molemmat olivat suhteessa onnettomia. Myöhemmin Hessu meni naimisiin Daniela Pennasen (o.s. Andersson) kanssa[12] ja heillä on yksi yhteinen tytär, Aamu Pennanen. Erottuaan Danielasta Hessu muutti pois Helsingistä. Hessu on koulutukseltaan puuseppä, mutta hän toimi pitkään tarjoilijana Wanhalla Bensiksellä. Hessu on aseistakieltäytyjä ja kasvissyöjä, hänellä on vihreät arvot ja hän vastustaa autoilua.

Daniela "Danny" Pennanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daniela Pennanen (o.s. Andersson, s. 1981 Helsinki, es. Anni Turunen) oli naimisissa Heikki "Hessu" Pennasen kanssa ja heillä on yhteinen tytär Aamu. Hessu ja Danny menivät naimisiin sarjan kymmenennellä tuotantokaudella[12], mutta liitto päättyi eroon. Dannyksi kutsuttu Daniela on opiskellut ensin kotimaista kirjallisuutta ja suomen kieltä Helsingin yliopistossa, sitten keskeyttänyt opintonsa ja käynyt ravintolakoulun. Valmistuttuaan hän on tehnyt kokin ja tarjoilijan töitä muun muassa Karin Luotolan omistamalla Wanhalla Bensiksellä. Danny muutti miesystävänsä Jaakko Kotilaisen ja tyttärensä kanssa pois Helsingistä.

Aamu Pennanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aamu Aurinko Pennanen (es. Jerica Viiala, aiemmin Melisa Vaherila ja Jenna Rosendahl) on Daniela ja Heikki Pennasen tytär.

Tapani Pennanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapani Pennanen (es. Eero Soininen) oli Hessu Pennasen isä, joka kärsi alkoholiongelmasta, minkä vuoksi hänen avioliittonsa Hessun äidin Tuulan kanssa päättyi. Tapanilla oli myös taipumusta väkivaltaisuuteen. Jossakin vaiheessa Tuulan kuoleman jälkeen Tapani lopetti juomisen ja hän sai Hessun kanssa välit kuntoon. Tapanin alkoholismi kuitenkin paheni uudestaan ja hän kuoli vuonna 2000. Kun Tapani mainittiin jaksossa 54 ensimmäisen kerran, häneen viitattiin silloin nimellä "Kaitsu".

Tuula Pennanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuula Pennanen (es. Terhi Panula) oli Hessu Pennasen äiti, joka seurusteli Hannes Luotolan kanssa. Tuula ja Hannes olivat muuttamassa Kirkkonummelle yhdessä Hessun ja Ninnin kanssa, kun Tuula yllättäen menehtyi auto-onnettomuudessa. Tuulan kuoleman jälkeen alkoholismista kärsivä, Turussa asuva Tapani pyysi Hannesta pitämään pojastaan huolta ja Hessu jäi asumaan Hanneksen luo.

Kangasharjut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuija Kangasharju[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuija Kangasharju (es. Laura Malmivaara) on Kallion seurakunnan entinen pappi, joka on vihkinyt useita kotikatulaisia avioliittoon sekä siunannut heitä haudan lepoon. Tuija ja Hannes Luotola rakastuivat toisiinsa hyvin pian Tuijan saavuttua sarjaan vuonna 2002, mutta he eivät kuitenkaan päätyneet yhteen, sillä Hannes oli naimisissa Karin Luotolan kanssa. Sittemmin vuonna 2007 he saapuivat avoimesti pariskuntana Hanneksen esikoisen Teemun häihin, mutta suhde päättyi eroon. Vuonna 2009 Tuija avioitui Roope Johanneksen kanssa. Tuijalla on Afganistanista adoptoitu tytär Malalai. Perhe muutti vuonna 2012 Kalliosta Espooseen.

Malalai Kangasharju[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malalai Kangasharju (s. 1999 Kandahar, Afganistan, es. Elsy Akiki) on Tuija Kangasharjun adoptiotytär, jonka Tuija adoptoi vuonna 2004.

Roope Johannes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roope Sakari Johannes[13] (es. Janne Virtanen) on entinen rikosylikonstaapeli. Hän siirtyi pois poliisin palveluksesta välttääkseen potkut tehtyään luvatta sivutöitä omassa vartiointiliikkeessä. Roope ryhtyi tekemään isännöitsijän töitä. Hän avioitui Tuija Kangasharjun kanssa keväällä 2009. Vuonna 2012 perhe muutti Espooseen.

Koskiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joni Koskinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joni Koskinen (es. Pavel Linnainmaa) on toinen sarjassa esiintyneistä teini-ikäisistä identtisistä kaksosveljeksistä, jotka ostivat Raine Aarniolta asunnon vuonna 1995. Kaksoset olivat rikkaita, koska heidän isänsä oli ulkomailla menestyvä liikemies. Äitiään, jonka he tiesivät työskentelevän lentoemäntänä, pojat eivät olleet tavanneet. Jonin kaksosveli oli nimeltään Miro, ja kaksikko asui kahdestaan ostamassaan asunnossa. Joni seurusteli jonkin aikaa Mirja Mäkimaan kanssa. Myöhemmin paljastui, että kaksosten isä Leo Koskinen oli kuin olikin varakas, mutta joutunut kirjepommin uhriksi ja saanut massiiviset palovammat kasvoihinsa ja käsiinsä. Poikien äiti oli todellisuudessa menehtynyt oltuaan Leon vieressä kirjepommin räjähtäessä.

Miro Koskinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miro Koskinen (es. Lev Linnainmaa) on toinen sarjassa esiintyneistä teini-ikäisistä identtisistä kaksosveljeksistä, jotka ostivat Raine Aarniolta asunnon vuonna 1995. Kaksoset olivat rikkaita, ja väittivät syyksi sen, että heidän isänsä oli ulkomailla menestyvä liikemies, ja sanoivat, etteivät olleet tavanneet äitiään. Miron kaksosveli oli nimeltään Joni, ja kaksikko asui kahdestaan ostamassaan asunnossa. Myöhemmin paljastui, että kaksosten isä Leo Koskinen oli kuin olikin varakas, mutta joutunut kirjepommin uhriksi ja saanut massiiviset palovammat kasvoihinsa ja käsiinsä. Poikien äiti oli menehtynyt oltuaan Leon vieressä kirjepommin räjähtäessä.

Leo Koskinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leo Koskinen (es. Svante Martin) on vuonna 1996 sarjassa esiintynyt Joni ja Miro Koskisen varakas isä, joka joutui kirjepommin uhriksi Algeriassa. Hänen vaimonsa ja lastensa äiti menehtyi samassa tapahtumassa. Aluksi Leo oli sairaalahoidossa, jonka jälkeen hän tuli Suomeen. Kaksospojat lähetettiin heti onnettomuuden jälkeen Suomeen, ja he asuivat keskenään.

Aarniot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raine Aarnio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raine Ilmari Aarnio (17. toukokuuta 1950 Pori - 3. elokuuta 2000 Helsinki, es. Seppo Maijala) oli sarjassa mukana vuodet 1995–2000. Hän oli ollut töissä pankissa pankinjohtajana, mutta hänet oli irtisanottu. Hän asui kotikatulaisten asuintalossa vuokralla olevassa asunnossa. Sarjan alussa hän myi siskonsa ja äitinsä tietämättä äitinsä omistaman asunnon kerrosta alempaa samasta rapusta Koskisen kaksosille. Rainen sisko Ritva ei pitänyt asiasta, kun sai tietää siitä tultuaan Ruotsista vierailulle Helsinkiin. Raine työskenteli irtisanotuksi joutumisen jälkeen Ratakadun huoltamolla ja oli mukana perustamassa Raine's-kahvilaa Luotoloiden ja Artun kanssa. Raine osti myöhemmin kahvilan kokonaan itselleen. Sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella Raine ihastui Laura Mäkimaahan. Ihastus oli kuitenkin yksipuolista, mutta heidän välilleen kehittyi ystävyyssuhde. Raine on Jarkko Mäkimaan kummisetä. Vuonna 1999 Raine lähti Patagoniaan, koska Mauri Alho ei sairauden vuoksi pystynyt matkustamaan. Siellä hän tapasi Maurin kirjekaverin Marinan, ja heidän välilleen muodostui suhde. Raine palasi myöhemmin takaisin Suomeen ja kärsi vakavista mielenterveysongelmista. Hän yritti polttaa Luotoloiden ravintolan ja vietti pitkiä aikoja psykiatrisessa sairaalassa. Raine kuoli sydäninfarktiin jaksossa 176 Johanneksenkirkon portailla.lähde?

Ritva Aarnio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ritva Aarnio (es. Marjorita Huldén) esiintyi sarjassa sivuhenkilönä vuosina 1995 ja 2000. Hän oli Raine Aarnion sisko, joka asui Ruotsissa. Hän ei ollut Rainen kanssa erityisen läheinen eikä sisaruksilla ollut myöskään kovin hyvät välit keskenään. Sarjan alussa Raine myi siskonsa ja heidän äitinsä tietämättä äidin omistaman asunnon Koskisen kaksosille. Ritva ei pitänyt asiasta, kun sai tietää siitä tultuaan Ruotsista vierailulle Rainen luo Helsinkiin.

Takalat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anu Takala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anu Takala (es. Elisa Strodel) oli Turusta Helsingin seudulle muuttanut tyttö, joka ystävystyi Mirja Mäkimaan kanssa, kun luokalleen jäänyt Mirjaa vuotta vanhempi Anu päätyi tämän kanssa samalle luokalle. Hänet oli aiemmin sijoitettu jo neljään eri kouluun ja hän ajoi Mirjan huonoille teille: he muun muassa lintsasivat koulusta ja joivat alkoholia puistossa. Sen lisäksi Anu varasteli kaupoista jatkuvasti uusia vaatteita ja tavaroita Mirjan ollessa läsnä. Sittemmin Anu ihastui Mirjan isoveljeen Janneen, joka seurusteli tuolloin Pirkon kanssa ja ahdistui 15-vuotiaan Anun antamasta huomiosta. Myöhemmin Anu yritti itsemurhaa, mutta selvisi hengissä. Hän joutui muuttamaan Helsingissä, mutta kävi tapaamassa Mirjaa vielä toisen tuotantokauden päätösjaksossa ja kolmannen tuotantokauden alkupuolella. Vuosia myöhemmin Mirjan opiskellessa lääketiedettä yliopistossa hän sai tietää Anun kuolleen.

Leena Takala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leena Takala (es. Jonna Järnefelt) on sarjan toisella tuotantokaudella esiintynyt Anun äiti ja Raimo Takalan vaimo.

Raimo Takala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raimo Takala (es. Jussi Parviainen) on sarjan toisella tuotantokaudella esiintynyt Anun isä ja Leena Takalan aviomies.

Blomit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rebekka Blom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rebekka Blom (es. Jessica Grabowsky) oli oikeustieteen opiskelija, joka toimi Pertti Mäkimaan lakiasiaintoimistossa harjoittelijana. Hän auttoi myös Juusoa ja Hannaa yliopiston valintakokeisiin valmistautumisessa. Hänellä on pikkusisko nimeltä Susanna Blom. Hän oli vastikään ystävystynyt Niina Luotolan kanssa. Rebekalle kerrottiin, että hän sairastaa Creutzfeldt–Jakobin tautia ja hänellä on vain noin kuukausi elinaikaa.[14] Rebekka valmistui sairautensa loppuvaiheessa maisteriksi. Rebekka kuoli ja hänen hautajaisiaan vietettiin valmistujaisjuhlien yhteydessä, jotka Rebekan ystävät ja perhe halusivat hänelle järjestää.[15]

Susanna Blom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Susanna "Suski" Blom (es. Iris Nylund 2011–2012, aiemmin Tiia Ilmanen 2009–2011) on Rebekka Blomin kirjallisuutta opiskeleva pikkusisko, joka kärsi mielenterveysongelmista. Susanna seurusteli Jan-Erik "Narsku" Talvelan kanssa, mutta myöhemmin pari erosi.

Muut henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aki Wasama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aki Wasama (es. Jukka-Pekka Palo) on sarjassa esiintynyt liikemies, jonka kanssa Karin Luotola petti aviomiestään Hannesta sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella.

Arto Maasalmi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arto Maasalmi (es. Taneli Mäkelä) on yhden miehen kiinteistövälitysyrityksen omistaja. Hän tutustui Eevaan työnsä kautta ja palkkasi hänet apulaisekseen. Myöhemmin he ryhtyivät seurustelemaan ja sittemmin solmivat avoliiton. Artolla on kaksi lasta entisen vaimonsa Inkerin kanssa, Linda ja Emil. Vuonna 2012 Pertin jouduttua auto-onnettomuuten, päätti Eeva jättää Arton juuri, kun tekivät taksilla lähtöä Yhdysvaltoihin lomalle. Eeva nousi taksista ja ei lähtenyt, vaan palasi Pertin luo. Arto lähti matkalle yksin, mutta palasi takaisin kotiin kuitenkin.

Arttu Laakso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arttu Laakso (es. Ville Virtanen) työskenteli Karinin ja Hanneksen huoltoasemalla autonkorjaajana vuosina 1995–1998. Hän poistui sarjasta tehtyään levytyssopimuksen.[16] Ennen poistumistaan hän oli jo syksyllä 1995 ollut pidemmän aikaa poissa mentyään kotiseudulleen auttamaan perhettään.

Christina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Christina (es. Susanna Mikkonen) oli Teemu Luotolan yhden illan juttu sarjan kolmannella tuotantokaudella.[17]

Elsi Töyräs[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elsi Töyräs (es. Vieno Saaristo) oli Maija Mäkimaan ystävätär. Hän kuoli aivoverenvuodon seurauksena jaksossa Vaikeita valintoja, joka esitettiin 12. marraskuuta 2010.

Hanna Taivala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanna Taivala (aiemmin Tavaila, es. Anna Laulumaa) on lääketieteen opiskelija, joka asui samassa asunnossa Susanna Blomin kanssa. Hän seurusteli aikaisemmin Juuso Lehdon kanssa. Hanna sai syksyllä 2010 opiskelupaikan sekä oikeustieteelliseen että lääketieteelliseen tiedekuntaan, joista hän valitsi jälkimmäisen.

Heili Reek[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heili Reek (es. Kärt Tomingas) on vuonna 2005 sarjassa esiintynyt kampaaja, joka toimi Hannes Luotolan liikekumppanina Wanhan Bensiksen yhteydessä. Hän myös asui jonkin aikaa samassa asunnossa Hanneksen kanssa ja heillä oli erittäin lyhyt suhde, joka päättyi Ninnin kerrottua Heilille, että Hannes on rakastunut Tuija Kangasharjuun. Myöhemmin Heilillä oli suhde Mauri Alhon kanssa. Heilillä on Marin-niminen tytär.

Jan-Erik Talvela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jan-Erik "Narsku" Talvela (es. Roope Salminen) on Juuson kaveri, joka seurusteli jonkin aikaa Susanna Blomin kanssa.

Jaakko Kotilainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaakko Kotilainen (es. Otto Kanerva) on Teemun työkaveri, joka muun muassa pahoinpiteli vaimoaan Anua.

Jussi Halla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jussi Halla (es. Raimo Grönberg) on lammastilan omistaja Kainuusta. Hän on seurustellut Karin Luotolan kanssa.

Juuso Lehto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juuso Lehto (s. 1990 Helsinki, es. Kalle Lindroth) on Mäkimaiden entisen kotiapulaisen Pirjo Lehdon poika. Hän on seurustellut Tuuli Partasen ja Hanna Taivalan kanssa. Juuso oli Rats-nimisen yhtyeen laulaja ja kitaristi. Juuso kirjoitti ylioppilaaksi syksyllä 2008 ja opiskelee parhaillaan oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Maaliskuussa 2011 Juuso lähti armeijaan[18].

Kaarlo Kares[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaarlo "Kalle" Kares (s. 1926 Helsinki, es. Matti Ranin) on ammatiltaan näyttelijä. Hän sai kolmesta avioliitostaan ensimmäisessä Marjukka Kareksen (nyk. Saarela) kanssa ainoan tyttärensä Niina Luotolan. Kalle seurusteli Maija Mäkimaan kanssa.

Kati Kulmala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kati Kulmala (es. Minna Aaltonen) toimi sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella yrittäjänä kotikatulaisten suosimassa pikkukioskissa, joka sijaitsi aivan porraskäytävän ulko-oven vieressä. Hän seurusteli jonkin aikaa Risto Feldtin kanssa, mutta pari erosi. Myös Arttu Laakso oli kiinnostunut Katista ja vei tämän pariin otteeseen treffeille kanssaan, mutta Kati muutti Riston luo Ruotsiin.

Kira Kankaanpää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kira Kankaanpää (es. Jenni Banerjee) työskenteli Biomedicumissa samassa tutkimusryhmässä Niina Luotolan kanssa.

Kosti Valo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kosti Valo (es. Rabbe Smedlund) on Pertti Mäkimaan opiskelukaveri nuoruusajoilta. Hän palasi ulkomailta Suomeen syöpää sairastavan vaimonsa kanssa tapaamaan vanhoja ystäviään Mäkimaita. Vaimoa Minnaa ei ehditty nähdä sarjassa, sillä hän menehtyi melko pian. Pertti otti Kostin mukaan liikekumppaniksi asianajotoimistoonsa. Susanna syytti Kostin raiskanneen hänet, mitä Pertti ei aluksi uskonut tapahtuneen, ei myöskään Eeva.

Mauri Alho[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mauri Ylermi Alho (es. Aake Kalliala) on eläkkeellä oleva entinen Kallion seurakunnan suntio. Mauri muutti Raine Aarnion kämppikseksi jäätyään kodittomaksi. He ystävystyivät ja Raine kannusti Mauria ottamaan yhteyttä pitkäaikaiseen, Patagoniassa asuvaan kirjekaveriin Marinaan. Lopulta Patagoniaan lähti Maurin sijasta Raine. Mauri tajusi pian Rainen ja Marinan ystävyyden syventyneen ja hän lopetti yhteydenpidon sekä Marinaan että Raineen, joka palasi myöhemmin kotikadulle sekoittamaan pakkaa. Mauri poti syyllisyyttä Rainen kuolemasta ja päätti järjestää tämän maalaamista tauluista muistonäyttelyn. Mauri seurusteli pitkään Maija Mäkimaan kanssa, mutta he erosivat hääpäivänään kun Maija ymmärsi, ettei rakastakaan Mauria. Myöhemmin Maurilla oli suhde Heili Reekin kanssa. Mauri on Partasen Onnin hyvä ystävä ja liikekumppani. Mauri avioitui Monika Långin kanssa, jonka kanssa hän asuu Herttoniemessä. Mauri aloitti iltalukion saatuaan potkut suntion töistä Kallion kirkossa.

Mimmi Kallio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mimmi Tyyne Alina Kallio[7] (es. Lotta Lehtikari) oli Teemu Luotolan ensimmäinen vaimo. Mimmi oli ollut aiemmin naimisissa Nalle Kaasalaisen (es. Tapio Liinoja) kanssa, ja Nalle oli Mimmin ja Teemun suhteesta mustasukkainen. Mimmillä oli oma rakennusalan yritys. Hän menehtyi keuhkoveritulppaan odottaessaan kaksosia Teemulle. Myös kaksoset menehtyivät.

Monika Lång[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monika Lång (es. Rea Mauranen) on leski, joka tapasi Mauri Alhon miehensä hautajaisissa. Hän työskentelee vaatekaupassa.

Risto Feldt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Risto Feldt (es. Antti Reini) esiintyi sarjassa vuosina 1995–1996 sekä vuonna 1999. Hän toimi sarjan päähenkilöiden asuttaman taloyhtiön talonmiehenä ja asui talonmiehen asunnossa, kunnes muutti Ruotsiin alkuvuodesta 1996 esitetyssä jaksossa. Risto harrasti nyrkkeilyä ja jopa kilpaili lajissa. Hän seurusteli Kati Kulmalan kanssa jonkin aikaa, mutta pari erosi, vaikka he pysyivätkin läheisinä Riston lähtöön asti. Sittemmin Kati muutti Riston luo Ruotsiin. Risto palasi sarjaan vuonna 1999 rakennusalan yrittäjänä. Hän palkkasi Hannes Luotolan yritykseensä. Myöhemmin Risto muutti takaisin Ruotsiin.

Risto Nurmi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Risto Nurmi (s. 1966 Helsinki, es. Ilkka Heiskanen) on entinen murhasta tuomittu rikollinen, joka on ollut vankilassa, mutta on sittemmin päässyt vapaaksi. Hänen äitinsä on keväällä 2006 kuollut Alli Nurmi, isästä ei ole tietoa. Risto seurusteli Laura Mäkimaan kanssa ja on tämän lasten sekä isän Pertin hyvä ystävä.

Rouva Suulas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rouva Suulas (es. Margit Lindeman) oli kotikatulaisten kanssa samassa rapussa asunut utelias naapurin rouva, jolla oli Majuri-niminen koira. Hänet tunnettiin rapussa yleisesti nimellä rouva Suulas. Hän vainosi Seija Jaakkolaa jonkin aikaa.

Sakari Oras[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sakari Oras (es. Matti Oravisto) tapaili Maija Mäkimaata jonkin aikaa. Kaksikko tapasi toisensa Floridassa sen jälkeen, kun Maijan pitkäaikainen aviomies Martti oli menehtynyt. Neljännellä kaudella Sakari lähti Floridaan, hän yritti kosiskella Maijaa sinne, mutta Maija ei ollut innokas lähtemään. Sakari ei edes ilmoittanut Suomeen palaamisestaan Maijalle, silloinkaan, kun Maija ilmoitti hänelle Eevan äidin, Kaisan kuolleen. Sakari ei tullut edes hautajaisiin saati lähettänyt mitään muistovärssyä. Neljännen kauden loppupuoliskolla Maija ja Sakari erosivat, koska Floridassa Sakari tapasi toisen naisen.

Seija Jaakkola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seija Jaakkola (es. Mari Rantasila) on poliisi, joka seurusteli sarjan alkuaikoina Teemu Luotolan kanssa ollen Teemun ensimmäinen pitkäaikainen naisystävä sarjassa. Hän oli huomattavasti Teemua vanhempi, mikä huolestutti muun muassa Teemun äitiä, Karin Luotolaa, joka oli Seijaa vain kolme vuotta vanhempi. Teemu ja Seija tapasivat ensimmäisen kerran Teemun juhliessa valmistumistaan lukiosta rannalla. Seija oli pitkiä aikoja poissa sarjasta. Hän asuu tällä hetkellä Belgian Brysselissä, jonne hän muutti aviomiehensä kanssa. Seija päätyi Pertti Mäkimaan kanssa lyhyeen suhteeseen sarjan kolmannella tuotantokaudella. Seijalla on Pertin kanssa yhden yön suhteen seurauksena Matilda-tytär, joka asuu äitinsä luona.

Tero Blomster[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tero Henrik Blomster (es. Nicke Lignell) oli Laura Mäkimaan ensimmäinen aviomies. He avioituvat syksyllä 1996 esitetyssä jaksossa. Tero työskenteli telakalla, jonka pomona Lauran isä Pertti toimi. Tero ja Laura sekä Lauran poika Jarkko asuivat pitkään Norjassa, mutta he erosivat, kun Tero löysi toisen naisen. Laura palasi Suomeen.

Tuulikki Savinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuulikki Savinen (oik. Annikki Mutanen, es. Anja Pohjola) oli kotikatulaisten asuintalon ullakolla asunut nainen, josta Maija Mäkimaa kirjoitti toisen kirjansa nimeltä Nainen ullakolla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Jakso 286: Unohtumaton päivä. (4.1.2003)
 2. a b Jakso 414: Tahdotko sinä (4.10.2007)
 3. a b Jakso 71: Jotain vanhaa, jotain uutta (24.4.1997)
 4. Pikkubrankkari (2002) (Full Cast & Crew) Kotikatu (TV Series). IMDB. Viitattu 5.1.2020.
 5. Jakso 106: Aleksin isä (10.9.1998)
 6. Jakso 217: Nurkkaan ajettu (22.11.2001)
 7. a b Jakso 211: Häävalssi (11.10.2001)
 8. a b Himberg, Petra: Kotikatu päättyi onnen ja jäähyväisten kyyneliin Ylen Elävä arkisto. 4.5.2015. Viitattu 31.12.2020.
 9. Jakso 384: Yhdet häät ja kaksi rakkautta (2.11.2006)
 10. Jakso 185: Afrikan vihreät kunnaat (21.12.2000)
 11. Jakso 460: Illasta aamuun (1.1.2009)
 12. a b Jakso 312: Onnea Helsingin yllä (14.10.2004)
 13. Jakso 430: Herkkukori Pietarista (31.1.2008)
 14. Jakso 485: Palava rakkaus (29.10.2009-30.10.2009)
 15. Jakso 488: Kuutamokeikkaa (19.11.2009-20.11.2009)
 16. Saarnaaja YLE Kotikatu. Yleisradio Oy. Viitattu 4.12.2012.
 17. Jaksot 81-82.
 18. Jakso 538: Viimeinen päivä YLE TV1 - Kotikatu. Yleisradio Oy. Viitattu 24.4.2011.