Luettelo valtioiden maarajojen pituuksista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo valtioiden maarajojen pituuksista. Lisäksi luettelossa on rajanaapureiden määrät. Joillakin valtioilla on eksklaaveja ja ne on huomioitu luettelossa. Luettelossa on huomioitu myös kiistanalaisia alueita kuten Kosovo, Länsi-Sahara ja Palestiina. Merentakaisia alueita kuten Ranskan Guayanaa ei ole laskettu mukaan emämaan lukuihin.

Tiedot on koottu CIA:n julkaisemasta World Factbookista, joka käyttää saatavilla olevien kansallisten tilastoviranomaisten lukuja, mutta koska mittausmenetelmät vaihtelevat valtioittain, eivät ne ole täysin tarkkoja tai vertailukelpoisia keskenään.[1] "Maaraja" voi olla kuivan maan sijasta joessa tai järvessä (esimerkiksi Suomen ja Ruotsin välillä). Suomen rajojen pituustiedot CIA Factbookissa poikkeavat suomalaisten rajankäyntiviranomaisten tiedoista (ks. Suomen ja Ruotsin raja ja Suomen ja Norjan raja).

Valtio Maarajan pituus (km) Rajanaapurit Rajanaapureita
Afganistanin lippu Afganistan 000000005529000005 529 Kiina: 76 km
Iran: 936 km
Pakistanin lippu Pakistan: 2 430 km
Tadžikistanin lippu Tadžikistan: 1 206 km
Turkmenistanin lippu Turkmenistan: 744 km
Uzbekistanin lippu Uzbekistan: 137 km
6
Alankomaiden lippu Alankomaat 000000001027000001 027 Belgian lippu Belgia: 450 km
Saksan lippu Saksa: 577 km
2
Albanian lippu Albania 00000000071700000717 Kreikka: 282  km
Makedonian tasavallan lippu. Makedonian tasavalta:151 km
Montenegron lippu Montenegro172 km
Kosovon lippu Kosovo: 112 km
4
Algerian lippu Algeria 000000006343000006 343 Libya: 982  km
Malin lippu. Mali: 1 376 km
Mauritanian lippu. Mauritania: 463 km
Marokon lippu. Marokko: 1 559 km
Nigerin lippu Niger: 956 km
Tunisian lippu Tunisia: 965 km
Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 42 km
7
Andorran lippu Andorra 00000000012030000120,3 Ranskan lippu Ranska: 56,6 km
Espanjan lippu Espanja: 63,7 km
2
Angolan lippu Angola 000000005198000005 198 Kongon demokraattinen tasavalta: 2 511 km
Kongon tasavalta: 201 km
Namibian lippu Namibia: 1 376 km
Sambian lippu Sambia: 1 110 km
4
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda
Argentiinan lippu Argentiina 000000009861000009 861 Bolivian lippu Bolivia: 832 km
Brasilian lippu Brasilia: 1 261  km
Chilen lippu Chile: 5 308 km
Paraguayn lippu Paraguay: 1 880 km
Uruguayn lippu Uruguay: 580  km
5
Armenian lippu Armenia 000000001254000001 254 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan: 777 km
Georgia: 164 km
Iran: 35 km
Turkin lippu Turkki: 268 km
3
Australian lippu Australia
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 000000002013000002 013 Armenian lippu Armenia:787 km
Georgia: 322 km
Iran:611 km
Venäjän lippu Venäjä: 284 km
Turkin lippu Turkki: 9 km
5
Bahaman lippu Bahama
Bahrainin lippu Bahrain
Bangladeshin lippu Bangladesh 000000004246000004 246 Myanmarin lippu Myanmar: 193 km
Intia: 4 053 km
2
Barbadoksen lippu Barbados
Belgian lippu Belgia 000000001385000001 385 Ranskan lippu Ranska: 620 km
Saksan lippu Saksa: 167 km
Luxemburg: 148 km
Alankomaiden lippu Alankomaat: 450 km
4
Belizen lippu Belize 00000000051600000516 Guatemala: 266 km
Meksikon lippu Meksiko: 250 km
2
Beninin lippu Benin 000000001989000001 989 Burkina Fason lippu Burkina Faso: 306 km
Nigerin lippu Niger: 266 km
Nigerian lippu Nigeria: 773 km
Togon lippu Togo: 644 km
4
Bhutanin lippu Bhutan 000000001075000001 075 Kiina: 470 km
Intia: 605 km
2
Bolivian lippu Bolivia 000000006940000006 940 Argentiinan lippu Argentiina: 832 km
Brasilian lippu Brasilia: 3 423 km
Chilen lippu Chile: 860 km
Paraguayn lippu Paraguay: 750  km
Perun lippu Peru: 1 075 km
5
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 000000001538000001 538 Kroatia: 932 km
Montenegron lippu Montenegro: 249  km
Serbian lippu Serbia: 357 km
3
Botswanan lippu Botswana 000000004013000004 013 Namibian lippu Namibia: 1 360 km
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka: 1 840 km
Zimbabwen lippu Zimbabwe: 813 km
3
Brasilian lippu Brasilia 0000000168850000016 885 Argentiinan lippu Argentiina:1 261 km
Bolivian lippu Bolivia: 3 423 km
Kolumbia: 1 644 km
Ranskan lippu Ranskan Guayana: 730 km
Guyana: 1 606 km
Paraguayn lippu Paraguay: 1 365 km
Perun lippu Peru: 2 995 km
Surinamen lippu Suriname: 593  km
Uruguayn lippu Uruguay: 1 068 km
Venezuelan lippu Venezuela: 2 200 km
10
Brunein lippu Brunei 00000000038100000381 Malesian lippu Malesia: 381 km 1
Bulgarian lippu Bulgaria 000000001808000001 808 Kreikka: 494 km
Makedonian tasavallan lippu. Makedonian tasavalta: 148 km
Romanian lippu Romania: 608 km
Serbian lippu Serbia: 318 km
Turkin lippu Turkki: 240 km
5
Burkina Fason lippu Burkina Faso 000000003193000003 193 Beninin lippu Benin: 306 km
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko: 584 km
Ghana: 549 km
Malin lippu. Mali: 1 000 km
Nigerin lippu Niger: 628 km
Togon lippu Togo: 126 km
6
Burundin lippu Burundi 00000000097400000974 Kongon demokraattinen tasavalta: 233 km
Ruandan lippu Ruanda: 290 km
Tansanian lippu Tansania: 451 km
3
Chilen lippu Chile 00000006 339000006 339 Argentiinan lippu Argentiina: 5 308 km
Bolivian lippu Bolivia: 860 km
Perun lippu Peru: 171 km
3
Costa Rican lippu Costa Rica 00000000063900000639 Nicaraguan lippu Nicaragua: 309 km
Panaman lippu Panama: 330 km
2
Djiboutin lippu Djibouti 00000000051600000516 Eritrean lippu Eritrea: 109 km
Etiopia: 349 km
Somalian lippu Somalia: 58 km
3
Dominican lippu Dominica
Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 00000000036000000360 Haiti: 360 km 1
Ecuadorin lippu Ecuador 00000002 010000002 010 Kolumbia: 590 km
Perun lippu Peru: 1 420 km
2
Egyptin lippu Egypti 00000002 655000002 655 Israelin lippu Israel: 266 km
Libya: 1 115 km
Sudanin lippu Sudan: 1 273;km
Palestiinan lippu Palestiina:11 km
4
El Salvadorin lippu El Salvador 00000000054500000545 Guatemala: 203 km
Honduras: 342 km
2
Eritrean lippu Eritrea 00000001 626000001 626 Djiboutin lippu Djibouti: 109 km
Etiopia: 912 km
Sudanin lippu Sudan: 605 km
3
Espanjan lippu Espanja 00000001 917800001 917,8 Andorran lippu Andorra: 63,7 km
Ranskan lippu Ranska: 623 km
Gibraltarin lippuGibraltar: 1,2 km
Portugalin lippu Portugali: 1 214 km
Marokon lippu. Marokko: 85  km
6
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 00000004 862000004 862 Botswanan lippu Botswana: 1 840 km
Lesotho: 909 km
Mosambikin lippu Mosambik: 491 km
Namibian lippu Namibia: 967 km
Swazimaan lippu Swazimaa: 430 km
Zimbabwen lippu Zimbabwe: 225 km
6
Etelä-Korea 00000000023800000238 Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea: 238  km 1
Etiopia 00000005 328000005 328 Djiboutin lippu Djibouti: 349 km
Eritrean lippu Eritrea: 912 km
Kenia: 861 km
Somalian lippu Somalia: 1 600 km
Sudanin lippu Sudan:723  km
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 883  km
5
Fidži
Filippiinit
Gabon 00000002 551000002 551 Kamerun: 298 km
Kongon tasavalta: 1 903 km
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea: 350 km
3
Gambia 00000000074000000740 Senegalin lippu Senegal: 740 km 1
Georgia 00000001 461000001 461 Armenian lippu Armenia: 164 km
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan: 322 km
Venäjän lippu Venäjä: 723 km
Turkin lippu Turkki: 252 km
4
Ghana 00000002 094000002 094 Burkina Fason lippu Burkina Faso: 549 km
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko: 668 km
Togon lippu Togo: 877 km
3
Grenada
Guatemala 00000001 687000001 687 Belizen lippu Belize: 266 km
El Salvadorin lippu El Salvador: 203 km
Honduras: 256 km
Meksikon lippu Meksiko: 962 km
4
Guinea 00000003 399000003 399 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko: 610 km
Guinea-Bissau: 386 km
Liberia: 386  km
Malin lippu. Mali: 858 km
Senegalin lippu Senegal: 330 km
Sierra Leonen lippu Sierra Leone: 652 km
6
Guinea-Bissau 00000000072400000724 Guinea: 386 km
Senegalin lippu Senegal: 338 km
2
Guyana 00000002 949000002 949 Brasilian lippu Brasilia: 1 606 km
Surinamen lippu Suriname: 600 km
Venezuelan lippu Venezuela: 743 km
3
Haiti 00000000036000000360 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta: 360 km 1
Honduras 00000001 520000001 520 Guatemala: 256 km
El Salvadorin lippu El Salvador: 342 km
Nicaraguan lippu Nicaragua: 922 km
3
Indonesia 00000002 830000002 830 Itä-Timor: 228 km
Malesian lippu Malesia: 1 782 km
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea: 820 km
3
Intia 00000014 1030000014 103 Bangladeshin lippu Bangladesh: 4 053 km
Bhutanin lippu Bhutan: 605 km
Myanmarin lippu Myanmar: 1 463 km
Kiina: 3 380 km
Nepalin lippu Nepal: 1 690 km
Pakistanin lippu Pakistan: 2 912 km
6
Irak 00000003 650000003 650 Iran: 1 458 km
Jordania: 181 km
Kuwait: 240 km
Saudi-Arabia Saudi-Arabia: 814 km
Syyrian lippu Syyria: 605 km
Turkin lippu Turkki: 352 km
6
Iran 000000006051000006 051 Afganistanin lippu Afganistan: 936 km
Armenian lippu Armenia: 35 km
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan:611 km
Irak: 1 458 km
Pakistanin lippu Pakistan: 909 km
Turkin lippu Turkki: 499 km
Turkmenistanin lippu Turkmenistan: 992 km
7
Irlanti 00000000036000000360 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia: 360 km 1
Islannin lippu Islanti
Iso-Britannia 00000000036000000360 Irlanti: 360 km 1
Israelin lippu Israel 00000001 017000001 017 Egyptin lippu Egypti: 266 km
Jordania: 238 km
Libanon: 79 km
Syyrian lippu Syyria: 76 km
Palestiinan lippu Palestiina: 358 km
5
Italia 00000001 899200001 899,2 Itävalta: 430 km
Ranskan lippu Ranska: 488 km
Flag of the Vatican City.svg Vatikaani: 3,2 km
San Marinon lippu San Marino: 39 km
Slovenian lippu Slovenia: 199  km
Flag of Switzerland.svg Sveitsi:740  km
6
Itä-Timor 00000000022800000228 Indonesia: 228 km 1
Itävalta 00000002 562000002 562 Tšekin lippu Tšekki: 362 km
Saksan lippu Saksa: 784 km
Unkarin lippu Unkari: 366 km
Italia: 430 km
Liechtenstein: 35 km
Slovakian lippu Slovakia: 91 km
Slovenian lippu Slovenia: 330 km
Flag of Switzerland.svg Sveitsi: 164 km
8
Jamaika
Japani
Jemen 00000001 746000001 746 Omanin lippu Oman: 288 km
Saudi-Arabia Saudi-Arabia: 1 458 km
2
Jordania 00000001 538000001 538 Irak: 181 km
Israelin lippu Israel: 238 km
Saudi-Arabia Saudi-Arabia: 744 km
Syyrian lippu Syyria: 375 km
5
Kambodža 00000002 572000002 572 Laos: 541 km
Thaimaan lippu Thaimaa: 803 km
Vietnamin lippu Vietnam: 1 228 km
3
Kamerun 00000004 591000004 591 Keski-Afrikan tasavalta: 797 km
Tšadin lippu Tšad: 1 094 km
Kongon tasavalta: 523 km
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea: 189 km
Gabon: 298 km
Nigerian lippu Nigeria: 1 690 km
5
Kanada 00000008 893000008 893 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat: 8 893 km 1
Kap Verde
Kazakstan 00000012 1850000012 185 Kiina: 1 533 km
Kirgisia: 1 051 km
Venäjän lippu Venäjä: 6 846 km
Turkmenistanin lippu Turkmenistan: 379 km
Uzbekistanin lippu Uzbekistan: 2 203 km
5
Kenia 00000003 477000003 477 Etiopia: 861 km
Somalian lippu Somalia: 682 km
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan: 232  km
Tansanian lippu Tansania: 769 km
Ugandan lippu Uganda: 933 km
5
Keski-Afrikan tasavalta 00000005 203000005 203 Kamerun: 797 km
Tšadin lippu Tšad: 1 197 km
Kongon demokraattinen tasavalta: 1 577 km
Kongon tasavalta: 467 km
Sudanin lippu Sudan: 483  km
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan: 692  km
6
Kiina 00000022 1170000022 117 Afganistanin lippu Afganistan: 76  km
Bhutanin lippu Bhutan: 470  km
Myanmarin lippu Myanmar: 2 185 km
Intia: 3 380  km
Kazakstan: 1 533 km
Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea: 1 416  km
Kirgisia: 858  km
Laos: 423  km
Mongolian lippu Mongolia: 4 677 km
Nepalin lippu Nepal: 1 236 km
Pakistanin lippu Pakistan: 523  km
Venäjän lippu Venäjä:3 645 km
Tadžikistanin lippu Tadžikistan: 414  km
Vietnamin lippu Vietnam: 1 281 km
14
Kirgisia 00000003 051000003 051 Kiina: 858 km
Kazakstan: 1 224  km
Tadžikistanin lippu Tadžikistan: 870 km
Uzbekistanin lippu Uzbekistan: 1 099 km
4
Kiribati
Kolumbia 00000006 309000006 309 Brasilian lippu Brasilia: 1 644 km
Ecuadorin lippu Ecuador: 590 km
Panaman lippu Panama: 225 km
Perun lippu Peru: 1 800  km
Venezuelan lippu Venezuela: 2 050 km
5
Komorit
Kongon demokraattinen tasavalta 00000010 7300000010 730 Angolan lippu Angola: 2 511 km
Burundin lippu Burundi: 233 km
Keski-Afrikan tasavalta: 1 577 km
Kongon tasavalta: 2 410 km
Ruandan lippu Ruanda: 217 km
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan: e km
Tansanian lippu Tansania: 459 km
Ugandan lippu Uganda: 765 km
Sambian lippu Sambia: 1 930 km
9
Kongon tasavalta 00000005 504000005 504 Angolan lippu Angola: 201 km
Kamerun: 523 km
Keski-Afrikan tasavalta: 467 km
Kongon demokraattinen tasavalta: 2 410 km
Gabon: 1 903 km
5
Kosovon lippu Kosovo 00000000070200000702 Albanian lippu Albania: 112 km
Makedonian lippu. Makedonia: 159  km
Montenegron lippu Montenegro: 79 km
Serbian lippu Serbia: 352 km
4
Kreikka 00000001 228000001 228 Albanian lippu Albania: 282 km
Bulgarian lippu Bulgaria: 494 km
Turkin lippu Turkki: 206 km
Makedonian tasavallan lippu. Makedonian tasavalta: 246 km
4
Kroatia 00000001 198000001 198 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina: 932 km
Unkarin lippu Unkari: 329 km
Montenegron lippu Montenegro: 25 km
Serbian lippu Serbia: 241 km
Slovenian lippu Slovenia: 455  km
5
Kuuba [huom 1]
Kuwait 00000000046200000462 Irak: 240 km
Saudi-Arabia Saudi-Arabia: 222 km
2
Kypros [huom 2]
Laos 00000005 083000005 083 Myanmarin lippu Myanmar: 235  km
Kambodža: 541 km
Kiina: 423 km
Thaimaan lippu Thaimaa: 1 754 km
Vietnamin lippu Vietnam: 2 130 km
5
Latvia 00000001 382000001 382 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä: 171 km
Viron lippu Viro: 343 km
Liettua: 576  km
Venäjän lippu Venäjä: 292  km
4
Lesotho 00000000090900000909 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka: 909 km 1
Libanon 00000000045400000454 Israelin lippu Israel: 79 km
Syyrian lippu Syyria: 375 km
2
Liberia 00000001 585000001 585 Guinea: 563 km
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko: 716 km
Sierra Leonen lippu Sierra Leone: 306 km
3
Libya 00000004 348000004 348 Algerian lippu Algeria: 982 km
Tšadin lippu Tšad: 1 055 km
Egyptin lippu Egypti: 1 115 km
Nigerin lippu Niger: 354 km
Sudanin lippu Sudan: 383 km
Tunisian lippu Tunisia: 459 km
6
Liechtenstein 0000000000760000076 Itävalta: 34,9 km
Flag of Switzerland.svg Sveitsi: 41,1 km
2
Liettua 00000001 574000001 574 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä: 680  km
Latvia: 576  km
Puolan lippu Puola: 91 km
Venäjän lippu Venäjä: 227 km
4
Luxemburg 00000000035900000359 Belgian lippu Belgia: 148 km
Ranskan lippu Ranska:73 km
Saksan lippu Saksa:138 km
3
Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 00000002 046000002 046 Algerian lippu Algeria: 42 km
Mauritanian lippu. Mauritania:1 561 km
Marokon lippu. Marokko:443 km
3
Madagaskarin lippu Madagaskar
Makedonian lippu. Makedonia 00000000076600000766 Albanian lippu Albania: 151 km
Bulgarian lippu Bulgaria: 148 km
Kreikka: 246 km
Serbian lippu Serbia: 62 km
Kosovon lippu Kosovo: 159 km
5
Malawin lippu. Malawi 00000002 881000002 881 Mosambikin lippu Mosambik: 1 559 km
Tansanian lippu Tansania: 475 km
Sambian lippu Sambia: 837 km
3
Malediivien lippu Malediivit
Malesian lippu Malesia 00000002 669000002 669 Brunein lippu Brunei: 381 km
Indonesia: 1 782 km
Thaimaan lippu Thaimaa: 506 km
3
Malin lippu. Mali 00000007 243000007 243 Algerian lippu Algeria: 1 376 km
Burkina Fason lippu Burkina Faso: 1 000 km
Guinea: 858 km
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko: 532 km
Mauritanian lippu. Mauritania: 2 237 km
Nigerin lippu Niger: 821 km
Senegalin lippu Senegal: 419 km
7
Maltan lippu. Malta
Marokon lippu. Marokko 000000002017900002 017,9 Algerian lippu Algeria: 1 559 km
Espanjan lippu Ceuta ja Melilla: 15,9 km
Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 443 km
3
Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret
Mauritanian lippu. Mauritania 000000003513000003 513 Algerian lippu Algeria: 463 km
Malin lippu. Mali: 2 237 km
Senegalin lippu Senegal: 813 km
3
Mauritiuksen lippu Mauritius
Meksikon lippu Meksiko 00000004 353000004 353 Belizen lippu Belize: 250 km
Guatemala: 962 km
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat: 3 141 km
3
Mikronesian lippu Mikronesia
Moldovan lippu Moldova 00000001 390000001 390 Romanian lippu Romania: 450 km
Ukrainan lippu Ukraina: 940 km
2
Monacon lippu Monaco 000000000004400004,4 Ranskan lippu Ranska: 4,4 km 1
Mongolian lippu Mongolia 00000008 220000008 220 Kiina: 4 677 km
Venäjän lippu Venäjä: 3 543 km
2
Montenegron lippu Montenegro 00000000062500000625 Albanian lippu Albania: 172 km
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina: 225 km
Kroatia: 25 km
Serbian lippu Serbia: 124 km
Kosovon lippu Kosovo: 79 km
4
Mosambikin lippu Mosambik 00000004 571000004 571 Malawin lippu. Malawi: 1 569 km
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka: 491 km
Swazimaan lippu Swazimaa: 105 km
Tansanian lippu Tansania: 756 km
Sambian lippu Sambia: 419 km
Zimbabwen lippu Zimbabwe: 1 231 km
6
Myanmarin lippu Myanmar 00000005 876000005 876 Bangladeshin lippu Bangladesh: 193 km
Kiina: 2 185 km
Intia: 1 463 km
Laos: 235 km
Thaimaan lippu Thaimaa: 1 800 km
5
Namibian lippu Namibia 00000003 936000003 936 Angolan lippu Angola: 1 376 km
Botswanan lippu Botswana: 1 360 km
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka: 967 km
Sambian lippu Sambia: 233 km
4
Naurun lippu Nauru
Nepalin lippu Nepal 00000002 926000002 926 Kiina: 1 236 km
Intia: 1 690 km
2
Nicaraguan lippu Nicaragua 00000001 231000001 231 Costa Rican lippu Costa Rica: 309 km
Honduras: 922 km
2
Nigerin lippu Niger 00000005 697000005 697 Algerian lippu Algeria: 956 km
Beninin lippu Benin: 266 km
Burkina Fason lippu Burkina Faso: 628 km
Tšadin lippu Tšad: 1 175 km
Libya: 354 km
Malin lippu. Mali: 821 km
Nigerian lippu Nigeria: 1 497 km
7
Nigerian lippu Nigeria 00000004 047000004 047 Beninin lippu Benin: 773 km
Kamerun: 1 690 km
Tšadin lippu Tšad: 87 km
Nigerin lippu Niger: 1 497 km
4
Norjan lippu Norja 00000002 542000002 542 Suomen lippu Suomi: 727  km
Ruotsin lippu Ruotsi: 1 619 km
Venäjän lippu Venäjä: 196 km
3
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 00000003 110000003 110 Burkina Fason lippu Burkina Faso: 584 km
Ghana: 668 km
Guinea: 610 km
Liberia: 716 km
Malin lippu. Mali: 532 km
5
Omanin lippu Oman 00000001 374000001 374 Saudi-Arabia Saudi-Arabia: 676 km
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat: 410 km
Jemen: 288 km
3
Pakistanin lippu Pakistan 00000006 774000006 774 Afganistanin lippu Afganistan: 2 430 km
Kiina: 523 km
Intia: 2 912 km
Iran: 909 km
4
Palaun lippu Palau
Panaman lippu Panama 00000000055500000555 Kolumbia: 225 km
Costa Rican lippu Costa Rica: 330 km
2
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 00000000082000000820 Indonesia: 820 km 1
Paraguayn lippu Paraguay 00000003 995000003 995 Argentiinan lippu Argentiina: 1 880 km
Bolivian lippu Bolivia: 750 km
Brasilian lippu Brasilia: 1 365 km
3
Perun lippu Peru 00000007 461000007 461 Bolivian lippu Bolivia: 1 075 km
Brasilian lippu Brasilia: 2 995 km
Chilen lippu Chile: 171 km
Kolumbia: 1 800 km
Ecuadorin lippu Ecuador: 1 420 km
5
Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea 00000001 673000001 673 Kiina: 1 416 km
Etelä-Korea: 238 km
Venäjän lippu Venäjä: 19 km
3
Portugalin lippu Portugali 00000001 214000001 214 Espanjan lippu Espanja: 1 214 km 1
Puolan lippu Puola 00000003 047000003 047 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä: 605  km
Tšekin lippu Tšekki: 615  km
Saksan lippu Saksa: 456 km
Liettua: 91 km
Venäjän lippu Venäjä: 210  km
Slovakian lippu Slovakia: 420 km
Ukrainan lippu Ukraina: 428 km
7
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 00000000053900000539 Kamerun: 189 km
Gabon: 350 km
2
Qatarin lippu Qatar 0000000000600000060 Saudi-Arabia Saudi-Arabia: 60 km 1
Ranskan lippu Ranska 00000002 889000002 889 Andorran lippu Andorra: 56,6 km
Belgian lippu Belgia: 620 km
Saksan lippu Saksa: 451 km
Italia: 488 km
Luxemburg: 73 km
Monacon lippu Monaco: 4,4 km
Espanjan lippu Espanja: 623 km
Flag of Switzerland.svg Sveitsi: 573 km
8
Romanian lippu Romania 00000002 508000002 508 Bulgarian lippu Bulgaria: 608 km
Unkarin lippu Unkari: 443 km
Moldovan lippu Moldova: 450 km
Serbian lippu Serbia: 476 km
Ukrainan lippu Ukraina:531 km
5
Ruandan lippu Ruanda 00000000089300000893 Burundin lippu Burundi: 290 km
Kongon demokraattinen tasavalta: 217 km
Tansanian lippu Tansania: 217 km
Ugandan lippu Uganda: 169 km
4
Ruotsin lippu Ruotsi 00000002 233000002 233 Suomen lippu Suomi: 614 km
Norjan lippu Norja: 1 619 km
2
Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis
Saint Lucian lippu Saint Lucia
Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit
Saksan lippu Saksa 00000003 621000003 621 Itävalta: 784 km
Belgian lippu Belgia: 167 km
Tšekin lippu Tšekki: 646 km
Tanskan lippu Tanska: 68 km
Ranskan lippu Ranska: 451 km
Luxemburg: 138 km
Alankomaiden lippu Alankomaat: 577 km
Puolan lippu Puola: 456 km
Flag of Switzerland.svg Sveitsi: 334 km
9
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret
Sambian lippu Sambia 00000005 664000005 664 Angolan lippu Angola: 1 110 km
Kongon demokraattinen tasavalta: 1 930 km
Malawin lippu. Malawi: 837 km
Mosambikin lippu Mosambik: 419 km
Namibian lippu Namibia: 233 km
Tansanian lippu Tansania: 338 km
Zimbabwen lippu Zimbabwe: 797 km
7
Samoan lippu Samoa
San Marinon lippu San Marino 0000000000390000039 Italia: 39 km 1
São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe
Saudi-Arabia Saudi-Arabia 00000004 431000004 431 Irak: 814 km
Jordania: 744 km
Kuwait: 222 km
Omanin lippu Oman: 676 km
Qatarin lippu Qatar: 60 km
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat: 457 km
Jemen: 1 458 km
7
Senegalin lippu Senegal 00000002 640000002 640 Gambia: 740 km
Guinea: 330 km
Guinea-Bissau: 338 km
Malin lippu. Mali: 419 km
Mauritanian lippu. Mauritania: 813 km
5
Serbian lippu Serbia 00000002 026000002 026 Kosovon lippu Kosovo: 352 km
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina: 302  km
Bulgarian lippu Bulgaria: 318 km
Kroatia: 241 km
Unkarin lippu Unkari: 151 km
Makedonian tasavallan lippu. Makedonian tasavalta: 62 km
Montenegron lippu Montenegro: 214 km
Romanian lippu Romania: 476 km
8
Seychellien lippu Seychellit
Sierra Leonen lippu Sierra Leone 00000000095800000958 Guinea: 652 km
Liberia: 306 km
2
Singaporen lippu Singapore
Slovakian lippu Slovakia 00000001 474000001 474 Itävalta: 91 km
Tšekin lippu Tšekki: 197 km
Unkarin lippu Unkari: 676 km
Puolan lippu Puola: 420 km
Ukrainan lippu Ukraina: 90 km
5
Slovenian lippu Slovenia 00000001 086000001 086 Itävalta: 330 km
Kroatia: 455 km
Italia: 199 km
Unkarin lippu Unkari: 102 km
4
Somalian lippu Somalia 00000002 340000002 340 Djiboutin lippu Djibouti: 58 km
Etiopia: 1 600 km
Kenia: 682 km
3
Sri Lankan lippu Sri Lanka
Sudanin lippu Sudan 00000006 764000006 764 Keski-Afrikan tasavalta: 483  km
Tšadin lippu Tšad: 1 360 km
Egyptin lippu Egypti: 1 273 km
Eritrean lippu Eritrea: 605  km
Etiopia: 723  km
Libya: 383  km
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan:1 937 km
7
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 00000004 797000004 797 Keski-Afrikan tasavalta: 682  km
Kongon demokraattinen tasavalta: 628  km
Etiopia: 883  km
Kenia: 232  km
Sudanin lippu Sudan: 1,937 km
Ugandan lippu Uganda: 435  km
6
Suomen lippu Suomi 00000002 654000002 654 Norjan lippu Norja: 727 km
Ruotsin lippu Ruotsi: 614 km
Venäjän lippu Venäjä: 1 313 km
3
Surinamen lippu Suriname 00000001 703000001 703 Brasilian lippu Brasilia: 593 km
Ranskan lippu Ranskan Guayana: 510 km
Guyana: 600 km
3
Flag of Switzerland.svg Sveitsi 00000001 852000001 852 Itävalta: 164 km
Ranskan lippu Ranska: 573 km
Italia: 740 km
Liechtenstein: 41 km
Saksan lippu Saksa: 334 km
5
Swazimaan lippu Swazimaa 00000000053500000535 Mosambikin lippu Mosambik: 105 km
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka: 430 km
2
Syyrian lippu Syyria 00000002 253000002 253 Irak: 605 km
Israelin lippu Israel: 76 km
Jordania: 375 km
Libanon: 375 km
Turkin lippu Turkki: 822 km
5
Tadžikistanin lippu Tadžikistan 00000003 651000003 651 Kiina:414 km
Kirgisia: 870 km
Uzbekistanin lippu Uzbekistan: 1 161 km
Afganistanin lippu Afganistan:1 206 km
4
Taiwanin lippu Taiwan
Tansanian lippu Tansania 00000003 861000003 861 Burundin lippu Burundi: 451 km
Kongon demokraattinen tasavalta: 459 km
Kenia: 769 km
Malawin lippu. Malawi: 475 km
Mosambikin lippu Mosambik: 756 km
Ruandan lippu Ruanda: 217 km
Ugandan lippu Uganda: 396 km
Sambian lippu Sambia: 338 km
8
Tanskan lippu Tanska 0000000000680000068 Saksan lippu Saksa: 68 km 1
Thaimaan lippu Thaimaa 00000004 863000004 863 Myanmarin lippu Myanmar: 1 800 km
Kambodža: 803 km
Laos: 1 754 km
Malesian lippu Malesia: 506 km
4
Togon lippu Togo 00000001 647000001 647 Beninin lippu Benin: 644 km
Burkina Fason lippu Burkina Faso: 126 km
Ghana: 877 km
3
Tongan lippu Tonga
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago
Tšadin lippu Tšad 00000005 968000005 968 Kamerun: 1 094 km
Keski-Afrikan tasavalta: 1 197 km
Libya: 1 055  km
Nigerin lippu Niger: 1 175 km
Nigerian lippu Nigeria: 87 km
Sudanin lippu Sudan: 1 360 km
6
Tšekin lippu Tšekki 00000001 989000001 989 Itävalta: 362  km
Saksan lippu Saksa: 815  km
Puolan lippu Puola: 615  km
Slovakian lippu Slovakia: 197  km
4
Tunisian lippu Tunisia 00000001 424000001 424 Algerian lippu Algeria: 965  km
Libya: 459  km
2
Turkin lippu Turkki 00000002 648000002 648 Armenian lippu Armenia: 268 km
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan: 9 km
Bulgarian lippu Bulgaria: 240 km
Georgia: 252 km
Kreikka: 206 km
Iran: 499 km
Irak: 352 km
Syyrian lippu Syyria: 822 km
8
Turkmenistanin lippu Turkmenistan 00000003 736000003 736 Afganistanin lippu Afganistan: 744 km
Iran: 992 km
Kazakstan: 379 km
Uzbekistanin lippu Uzbekistan: 1 621 km
4
Tuvalun lippu Tuvalu
Ugandan lippu Uganda 00000002 698000002 698 Kongon demokraattinen tasavalta: 765 km
Kenia: 933 km
Ruandan lippu Ruanda: 169 km
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan: 435  km
Tansanian lippu Tansania: 396 km
5
Ukrainan lippu Ukraina 00000004 566000004 566 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä: 891  km
Unkarin lippu Unkari: 103 km
Moldovan lippu Moldova: 940 km
Puolan lippu Puola: 428  km
Romanian lippu Romania:538 km
Venäjän lippu Venäjä: 1 576 km
Slovakian lippu Slovakia: 90 km
7
Unkarin lippu Unkari 00000002 185000002 185 Itävalta: 366  km
Kroatia: 329  km
Romanian lippu Romania: 443  km
Serbian lippu Serbia: 166 km
Slovakian lippu Slovakia: 676 km
Slovenian lippu Slovenia: 102 km
Ukrainan lippu Ukraina: 103 km
7
Uruguayn lippu Uruguay 00000001 648000001 648 Argentiinan lippu Argentiina: 580  km
Brasilian lippu Brasilia: 1 068 km
2
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti
Uzbekistanin lippu Uzbekistan 00000006 221000006 221 Afganistanin lippu Afganistan: 137 km
Kazakstan: 2 203 km
Kirgisia: 1 099 km
Tadžikistanin lippu Tadžikistan: 1 161 km
Turkmenistanin lippu Turkmenistan: 1 621 km
5
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 00000003 306000003 306 Latvia: 171 km
Liettua: 680  km
Puolan lippu Puola: 605  km
Venäjän lippu Venäjä: 959 km
Ukrainan lippu Ukraina: 959  km
5
Vanuatun lippu Vanuatu
Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio 000000000003200003,2 Italia: 3,2 km 1
Venezuelan lippu Venezuela 00000004 993000004 993 Brasilian lippu Brasilia: 2 200 km
Kolumbia: 2 050 km
Guyana: 743 km
3
Venäjän lippu Venäjä 00000020 2415000020 241,5 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan: 284  km
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä:959  km
Kiina: 3 645 km
Viron lippu Viro: 290 km
Suomen lippu Suomi: 1 313 km
Georgia: 723 km
Kazakstan: 6 846 km
Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea: 17,5 km
Latvia: 292 km
Liettua: 227  km
Mongolian lippu Mongolia: 3 441 km
Norjan lippu Norja: 196  km
Puolan lippu Puola: 210  km
Ukrainan lippu Ukraina: 1 576  km
14
Vietnamin lippu Vietnam 00000004 639000004 639 Kambodža: 1 228 km
Kiina: 1 281 km
Laos:2 130 km
3
Viron lippu Viro 00000000063300000633 Latvia: 343 km
Venäjän lippu Venäjä: 290  km
2
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 00000000086700000867 Omanin lippu Oman: 410 km
Saudi-Arabia Saudi-Arabia: 457  km
2
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 00000012 0340000012 034 Kanada: 8 893 km
Meksikon lippu Meksiko: 3 141 km
2
Zimbabwen lippu Zimbabwe 00000003 066000003 066 Botswanan lippu Botswana: 813 km
Mosambikin lippu Mosambik: 1 231 km
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka: 225 km
Sambian lippu Sambia: 797  km
4

Huomautukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuuballa on 29 km maarajaa Guantanamon laivastotukikohdan kanssa joka ei ole sinänsä Yhdysvaltain maaperä vaan vuokrattu alue
  2. Kyproksella on 150,3 km maarajaa Akrotiri ja Dhekelian sotilastukikohtien kanssa jotka ei ole sisänsä Ison-Britannian maaperää vaan vuokrattu alue

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Field Listing: Land boundaries (ISSN 1553-8133) The World Factbook. Washington: Central Intelligence Agency. Viitattu 23.11.2011. (englanniksi)