Luettelo kuningatar Elisabet II:n ulkomaanmatkoista

Wikipedia
Ohjattu sivulta Luettelo kuningatar Elisabet II:n valtiovierailuista
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Visits by Elizabeth II.svg

Tämä on luettelo kuningatar Elisabet II:n ulkomaanmatkoista. Luettelo on jaettu kolmeen osaan;

  • Ensimmäinen osa on kuningattaren valtiovierailut Kanadan kuningattarena.
  • Toinen osa on kuningattaren valtiovierailut Britannian kuningattarena.
  • Kolmas osa on kuningattaren vierailut Kansainyhteisö maihin.

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiovierailut Kanadan kuningattarena[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päiväys Valtio Kaupungit joissa vieraili Isäntä
17.10.-21.10.1957 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat[1][2][3][4][5] New York City Yhdysvaltain presidentti Dwight D. Eisenhower
27.6.-6.7.1959 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat[3][5] Massena,[6] Chicago Yhdysvaltain varapresidentti Richard Nixon ja Illinoisin kuvernööri William Stratton

Valtiovierailut Britannian kuningattarena[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päiväys Valtio Kaupungit joissa vieraili Isäntä
29.11-30.11.1953 Panaman lippu Panama Panamá Panaman presidentti José Antonio Remón Cantera[7]
1.5.1954 Libya Tobruk Libyan kuningas Idris I
24.6.-26.6.1955 Norjan lippu Norja Oslo Norjan kuningas Haakon VII
8.6.-10.6.1956 Ruotsin lippu Ruotsi Tukholma Ruotsin kuningas Kustaa VI Aadolf[8]
18.2.-21.2.1957 Portugalin lippu Portugali Lissabon Portugalin presidentti Craveiro Lopes
8.4.-11.4.1957 Ranskan lippu Ranska Pariisi, Lille[9] Ranskan presidentti René Coty
21.5.-23.5.1957 Tanskan lippu Tanska Kööpenhamina Tanskan kuningas Fredrik IX
17.10.-21.10.1957 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat[10][11] New York City Yhdysvaltain presidentti Dwight D. Eisenhower
25.3.-27.3.1958 Alankomaiden lippu Alankomaat Amsterdam, Delft, Rotterdam, Haag[12][13][14] Alankomaiden kuningatar Juliana
26.2.-1.3.1961 Nepalin lippu Nepal Kathmandu Nepalin kuningas Mahendra
2.3.-6.3.1961 Iranin keisarillinen lippu Iran Teheran, Isfahan, Persepolis[15] Iranin šaahi Mohammad Reza Pahlavi
2.5.-5.5.1961 Italia Rooma, Napoli, Venetsia, Firenze, Torino[16][17] Italian presidentti Giovanni Gronchi
5.5.1961 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Rooma Paavi Johannes XXIII
23.11.1961 Liberia Monrovia Liberian presidentti William Tubman
1.2.-8.2.1965 Etiopian keisarillinen lippu Etiopia Addis Ababa, Asmara, Gondar[18] Etiopian keisari Haile Selassie
8.2.-12.2.1965 Sudanin lippu Sudan Khartum, Al-Ubayyid[19] Sudanin presidentti Tijani al-Mahi
18.5.-28.5.1965 Saksan liittotasavallan lippu Saksan liittotasavalta Bonn, Länsi-Berliini, München, Hampuri[20][21][22] Saksan liittopresidentti Heinrich Lübke
9.5.-13.5.1966 Belgian lippu Belgia Bryssel, Antwerpen[23] Belgialaisten kuningas Baudouin I
5.11.-11.11.1968 Brasilian lippu Brasilia Brasília, São Paulo, Rio de Janeiro[24] Brasilian presidentti Artur da Costa e Silva
11.11.-18.11.1968 Chilen lippu Chile Santiago, Valparaíso[25] Chilen presidentti Eduardo Frei
5.5.-10.5.1969 Itävalta Wien, Salzburg, Innsbruck Itävallan liittopresidentti Franz Jonas
18.10.-25.10.1971 Turkin lippu Turkki Ankara, Izmir, Istanbul, Kusadasi, Efesos, Gallipoli[26] Turkin presidentti Cevdet Sunay
10.2.-15.2.1972 Thaimaan lippu Thaimaa Bangkok Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadej
13.3.-14.3.1972 Malediivien lippu Malediivit Malé, Gan Malediivien presidentti Ibrahim Nasir
15.5.-19.5.1972 Ranskan lippu Ranska Pariisi Ranskan presidentti Georges Pompidou
17.10.-21.10.1972 Jugoslavia Belgrad, Dubrovnik, Zagreb Jugoslavian presidentti Josip Broz Tito
15.3.-22.3.1974 Indonesia Jakarta Indonesian presidentti Suharto
24.2.-1.3.1975 Meksikon lippu Meksiko México , Cozumel, Oaxaca, Mérida, Tizimín, Veracruz[27] Meksikon presidentti Luis Echeverría
7.5.-12.5.1975 Japani Tokio, Osaka, Kioto, Ise Japanin keisari Hirohito
25.5.-28.5.1976 Suomen lippu Suomi Helsinki Suomen presidentti Urho Kekkonen
6.7.-11.7.1976 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Philadelphia, Washington D.C., New York City, New Haven, Charlottesville, Providence, Boston[28] Yhdysvaltain presidentti Gerald Ford
8.11.-12.11.1976 Luxemburg Luxemburg Suurherttua Jean
10.2.1977 Samoan lippu Samoa Apia päällikkö Malietoa Tanumafili II
22.5.-26.5.1978 Saksan liittotasavallan lippu Saksan liittotasavalta Bonn, Länsi-Berliini, Mainz, Bremen, Bremerhaven, Kiel[29] President Scheel
12.2.-14.2.1979 Kuwait Kuwait City Kuwaitin emiiri Jabir III
14.2.-17.2.1979 Bahrainin lippu Bahrain Manama Bahrainin emiiri Isa ibn Salman Al Khalifa
17.2.-20.2.1979 Saudi-Arabia Saudi-Arabia Riad, Dhahran[30] Saudi-Arabian kuningas Khalid
21.2.-24.2.1979 Qatarin lippu Qatar Doha Qatarin emiiri Khalifa ibn Hamad al-Thani
24.2.-27.2.1979 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Abu Dhabi, Dubai[30] Yhdistyneiden arabiemiirikuntien presidentti šeikki Zayid ibn Sultan Al Nahyan
28.2.-2.3.1979 Omanin lippu Oman Muscat,[31] Nizwa[32] Omanin sulttaani Qaboos bin Said al Said
16.5.1979 Tanskan lippu Tanska Kööpenhamina, Aalborg[33] Tanskan kuningatar Margareeta II
19.7.-22.7.1979 Tansanian lippu Tansania Dar es Salaam, Arusha, Stone Town[34] Tansanian presidentti Julius Nyerere
22.7.-25.7.1979 Malawin lippu. Malawi Lilongwe, Blantyre[35] Malawin presidentti Hastings Banda
25.7.-27.7.1979 Botswanan lippu Botswana Gaborone[36] Botswanan presidentti Seretse Khama
27.7.-4.8.1979 Sambian lippu Sambia Lusaka, Luangwa[37] Sambian presidentti Kenneth Kaunda
29.4.-2.5.1980 Flag of Switzerland.svg Sveitsi Zurich, Basel[38] Sveitsin liittoneuvoston presidentti Georges-André Chevallaz
14.10.-17.10.1980 Italia Rooma, Genova, Napoli, Pompeii, Palermo[39] Italian presidentti Sandro Pertini
17.10.1980 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Rooma Paavi Johannes Paavali II
21.10.-23.10.1980 Tunisian lippu Tunisia Tunis, Borj El Amri[40] Tunisian presidentti Habib Bourguiba
25.10.-27.10.1980 Algerian lippu Algeria Algiers Algerian presidentti Chadli Bendjedid
27.10.-30.10.1980 Marokon lippu. Marokko Rabat, Marrakesh, Casablanca[41] Marokon kuningas Hassan II
5.5.-8.5.1981 Norjan lippu Norja Oslo Norjan kuningas Olavi V
21.10.-25.10.1981 Sri Lankan lippu Sri Lanka Colombo Sri Lankan presidentti Junius Richard Jayewardene
17.2.- 22.2.1983 Meksikon lippu Meksiko[42] Acapulco, Lázaro Cárdenas, Puerto Vallarta, La Paz[43] Meksikon presidentti Miguel de la Madrid
26.2.-6.3.1983 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat San Diego, Palm Springs, Los Angeles, Sierra Madre, Duarte, Santa Barbara, San Francisco, Sacramento, Stanford, Palo Alto, Yosemite, Seattle[44] Yhdysvaltain Ronald Reagan
25.5.- 28.5.1983 Ruotsin lippu Ruotsi Tukholma, Gothenburg[45] Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa
10.11.-14.11.1983 Kenia Nairobi, Thika, Nyeri[46] Kenian presidentti Daniel arap Moi
14.11.-17.11.1983 Bangladeshin lippu Bangladesh Dhaka, Bairagir Chala[47] Bangladeshin presidentti A. F. M. Ahsanuddin Chowdhury
17.11.-26.11.1983 Intia New Delhi, Hyderabad, Secunderabad, Pune, Devar Yamjal[48] Intian presidentti Zail Singh
26.3.-30.3.1984 Jordania Amman, Petra, Aqaba[49] Jordanian kuningas Hussein
25 29 March 1985 Portugalin lippu Portugali Lissabon, Evora, Oporto[50] Portugalin presidentti António Ramalho Eanes
17.2.-21.2.1986 Nepalin lippu Nepal Kathmandu Nepalin kuningas Birendra
12.10.-18.10.1986 Kiina Beijing, Shanghai, Xian, Kunming, Guangzhou[51] Kiinan presidentti Li Xiannian
26.5.-27.5.1987 Saksan liittotasavallan lippu Saksan liittotasavalta Bonn President von Weizsäcker[52]
4.7.-5.7.1988 Alankomaiden lippu Alankomaat Haag, Amsterdam Alankomaiden kuningatar Beatrix [53]
17.10.-21.10.1988 Espanjan lippu Espanja Madrid, Seville, Barcelona, Majorca[54] Espanjan kuningas Juan Carlos I
9.10.-11.10.1989 Singaporen lippu Singapore Singapore Singaporen presidentti Wee Kim Wee
14.10.-17.10.1989 Malesian lippu Malesia Kuala Lumpur Malesian Yang di-Pertuan Agong Azlan Shah
25.6.-27.6.1990 Islannin lippu Islanti Reykjavík Islannin presidentti Vigdís Finnbogadóttir
23.11.1990 Saksan liittotasavallan lippu Saksan liittotasavalta Bonn, Weeze Saksan liittopresidentti Richard von Weizsäcker[55]
14.5.-26.5.1991 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Washington D.C., Arlington, Baltimore, Miami, Austin, San Antonio, Dallas, Houston, St. Louis [56] Yhdysvaltain presidentti George H. W. Bush
8.10.-10.10.1991 Namibian lippu Namibia Windhoek, Oshakati[57] Namibian presidentti Sam Nujoma
10.10.-15.10.1991 Zimbabwen lippu Zimbabwe Harare Zimbabwen presidentti Robert Mugabe
8.5.-10.5.1992 Maltan lippu. Malta Valletta Maltan presidentti Ċensu Tabone
9.6.-12.6.1992 Ranskan lippu Ranska Pariisi, Blois, Bordeaux[58] Ranskan presidentti François Mitterrand
19.10.-23.10.1992 Saksan lippu Saksa Bonn, Berliini, Leipzig, Dresden[59] Saksan liittopresidentti Richard von Weizsäcker
4.5.-7.5.1993 Unkarin lippu Unkari Budapest, Kecskemét, Bugac[60] Unkarin presidentti Árpád Göncz
7.8.1993 Belgian lippu Belgia Bryssel Liegen prinssi Albert. Kuningas Baudouin I:in hautajaiset [61]
6.5.1994 Ranskan lippu Ranska Calais Ranskan presidentti François Mitterrand[62]
17.10.-20.10.1994 Venäjän lippu Venäjä Moskova, Pietari[63] Venäjän presidentti Boris Jeltsin
19.3.-25.3.1995 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka Kapkaupunki, Johannesburg, Pretoria, Durban, Port Elizabeth[64] Etelä-Afrikan presidentti Nelson Mandela
25.3.- 27.3.1996 Puolan lippu Puola Varsova Puolan presidentti Aleksander Kwaśniewski
27.3.-29.3.1996 Tšekin lippu Tšekki Praha, Brno[65] Tšekin presidentti Václav Havel
28.10.-1.11.1996 Thaimaan lippu Thaimaa Bangkok, Ayutthaya[66] Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadej
6.10.-12.10.1997 Pakistanin lippu Pakistan Islamabad, Karachi, Lahore, Murree[67] Pakistanin presidentti Farooq Leghari
12.10.-18.10.1997 Intia New Delhi, Amritsar, Chennai, Kochi[67] Intian presidentti K. R. Narayanan
17.9.-20.9.1998 Brunein lippu Brunei Bandar Seri Begawan Brunein sulttaani Hassanal Bolkiah
20.9.-23.9.1998 Malesian lippu Malesia Kuala Lumpur Malesian Yang di-Pertuan Agong Jaafar
11.11.1998 Belgian lippu Belgia Ypres[68] Belgialaisten kuningas Albert II[69]
19.4.-22.4.1999 Korean tasavalta Seoul, Andong[70] Korean tasavallan presidentti Kim Dae-jung
16.10.-19.10.2000 Italia Rooma, Milano[71] Italian presidentti Carlo Azeglio Ciampi
17.10.2000 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Rooma| Paavi Johannes Paavali II
30.5.-1.6.2001 Norjan lippu Norja Oslo Norjan kuningas Harald V
5.4.-7.4.2004 Ranskan lippu Ranska Pariisi, Toulouse[72] Ranskan presidentti Jacques Chirac
2.11.2004 Saksan lippu Saksa Berliini, Potsdam,[73] Düsseldorf[74] Saksan liittopresidentti Horst Köhler
16.10.-17.10.2006 Liettua Vilnius[75] Liettuan presidentti Valdas Adamkus
18.10.-19.10.2006 Latvia Riga[75] Latvian presidentti Vaira Vike-Freiberga
19.10.-20.10.2006 Viron lippu Viro Tallinna[75] Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves
5.2.2007 Alankomaiden lippu Alankomaat Haag, Amsterdam[76] Alankomaiden kuningatar Beatrix
3.5.-8.5.2007 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Washington D.C., Richmond, Jamestown, Williamsburg, Lexington, Louisville, Greenbelt[77] Yhdysvaltain presidentti George W. Bush
11.7.-12.7.2007 Belgian lippu Belgia Bryssel, Ypres, Laeken,[78] Wavre[79] Belgialaisten kuningas Albert II
13.5.-16.5.2008 Turkin lippu Turkki Ankara, Istanbul, Bursa[26] Turkin presidentti Abdullah Gül
21.10.-22.10.2008 Slovenian lippu Slovenia Ljubljana, Kranj[80] Slovenia presidentti Danilo Türk
23.10.-24.10.2008 Slovakian lippu Slovakia Bratislava, Starý Smokovec, Hrebienok, Poprad[81] Slovakian presidentti Ivan Gasparovic
24.11.-25.11.2010 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien presidentti šekki Khalifa bin Zayed al-Nahyan
25.11.-28.11.2010 Omanin lippu Oman Muscat Omanin sulttaani Qaboos bin Said al Said
17.5.-20.5.2011 Irlanti Dublin, Kildare, Cashel, Cork[82] Irlannin presidentti Mary McAleese
3.4.2014 Italia Rooma Italian presidentti Giorgio Napolitano
5.6.-7.6.2014 Ranskan lippu Ranska Ranskan presidentti Francois Hollande

Vierailut Kansainyhteisön jäsenmaihin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Päiväys
Flag of British East Africa.svg Kenia 6. helmikuuta 1952
Bermudan lippu Bermuda 24–25. marraskuuta 1953
Flag of Jamaica (1906-1957).svg Jamaika 25–27. marraskuuta 1953
Fidži 17–19. joulukuuta 1953
Tongan lippu Tonga 19–20. joulukuuta 1953
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 23. joulukuuta 1953 – 30. tammikuuta 1954
Australian lippu Australia 3. helmikuuta 1954 – 1. huhtikuuta 1954
Flag of the British Straits Settlements (1874-1942).svg Kookossaaret 5. huhtikuuta 1954
Ceylonin lippu Ceylon 10–21. huhtikuuta 1954
Flag of the Colony of Aden.svg Adenin siirtokunta 27. huhtikuuta 1954
Flag of British East Africa.svg Uganda 28–30. huhtikuuta 1954
Flag of Malta (1943-1964).svg Malta 3–7. toukokuuta 1954
Gibraltarin lippu Gibraltar 10. kesäkuuta 1954
Flag of British Colonial Nigeria.svg Nigeria 28. tammikuuta– 16. helmikuuta 1956
Canadian Red Ensign 1957-1965.svg Kanada 12–16. elokuuta 1957
Canadian Red Ensign 1957-1965.svg Kanada 18. kesäkuuta – 1. elokuuta 1959
Kypros 20. tammikuuta 1961
Intia 21. tammikuuta – 1. helmikuuta 1961
Pakistanin lippu Pakistan 1. helmikuuta – 16. helmikuuta 1961
Intia 16. helmikuuta – 26. helmikuuta 1961
Intia 1. maaliskuuta – 2. maaliskuuta 1961
Ghana 9. marraskuuta – 20. marraskuuta 1961
Sierra Leonen lippu Sierra Leone 25. marraskuuta – 1. joulukuuta 1961
Gambia 3. joulukuuta – 5. joulukuuta 1961
Canadian Red Ensign 1957-1965.svg Kanada 30. tammikuuta – 1. helmikuuta 1963
Fidži 2. helmikuuta – 3. helmikuuta 1963
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 6. helmikuuta – 18. helmikuuta 1963
Australian lippu Australia 18. helmikuuta – 27. maaliskuuta 1963
Fidži 28. maaliskuuta 1963
Canadian Red Ensign 1957-1965.svg Kanada 29. maaliskuuta 1963
Kanada 5. lokakuuta – 13. lokakuuta 1964
Kanada 1. helmikuuta 1966
Barbadoksen lippu Barbados 1. helmikuuta 1966
Flag of British guiana 1919-1954.gif Guyana 4. helmikuuta – 5. helmikuuta 1966
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 7. helmikuuta – 10. helmikuuta 1966
Grenada 11. helmikuuta 1966
Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 13. helmikuuta 1966
Barbadoksen lippu Barbados 14. helmikuuta – 15. helmikuuta 1966
Saint Lucian lippu Saint Lucia 16. helmikuuta 1966
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 6. helmikuuta 1966
Dominican lippu Dominica 18. helmikuuta 1966
Montserratin lippu Montserrat 19. helmikuuta 1966
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 20. helmikuuta
Flag of Saint Christopher-Nevis-Anguilla.svg Saint Kitts ja Nevis-Anguilla 22. helmikuuta 1966
Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret 23. helmikuuta 1966
Turks- ja Caicossaaret Turks- ja Caicossaaret 25. helmikuuta 1966
Jamaika 3. maaliskuuta–6. maaliskuuta 1966
Bahaman lippu Bahama 27. helmikuuta – 28. helmikuuta 1966
Bahaman lippu Bahama 1. maaliskuuta 1966
Jamaika 3. maaliskuuta – 6. maaliskuuta 1966
Kanada 29. kesäkuuta – 5. heinäkuuta 1967
Maltan lippu. Malta 14. marraskuuta – 17. marraskuuta 1967
Kanada 2. maaliskuuta – 3. maaliskuuta 1970
Fidži 4. maaliskuuta – 5. maaliskuuta 1970
Tongan lippu Tonga 7. maaliskuuta 1970
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 12. maaliskuuta – 30. maaliskuuta 1970
Australian lippu Australia 30. maaliskuuta – 3. toukokuuta 1970
Kanada 3. toukokuuta – 4. toukokuuta 1970
Kanada 5. heinäkuuta – 15. heinäkuuta 1970
Kanada 3. toukokuuta – 12. toukokuuta 1971
Singaporen lippu Singapore 18. helmikuuta – 20. helmikuuta 1972
Malesian lippu Malesia 22. helmikuuta – 26. helmikuuta – 28. helmikuuta 1972
Brunein lippu Brunei 29. helmikuuta 1972
Malesian lippu Malesia 2. maaliskuuta 1972
Singaporen lippu Singapore 5. maaliskuuta 1972
Malesian lippu Malesia 6. maaliskuuta – 8. maaliskuuta 1972
Malediivien lippu Malediivit 13. maaliskuuta – 14. maaliskuuta 1972
Seychellien lippu Seychellit 19. maaliskuuta – 20. maaliskuuta 1972
Mauritiuksen lippu Mauritius 24. maaliskuuta – 26. maaliskuuta 1972
Kenia 26. maaliskuuta 1972
Kanada 25. kesäkuuta – 5. heinäkuuta 1973
Kanada 31. heinäkuuta – 4. elokuuta 1973
Kanada 15. lokakuuta 1973
Fidži 16. lokakuuta – 17. lokakuuta 1973
Australian lippu Australia 17. lokakuuta – 22. lokakuuta 1973
Kanada 27. tammikuuta 1974
Cookinsaarten lippu Cookinsaaret 28. tammikuuta – 29. tammikuuta 1974
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 30. tammikuuta – 8. helmikuuta 1974
Norfolkinsaaren lippu Norfolkinsaari 11. helmikuuta 1974
Ranskan lippu Britannian lippu Uudet-Hebridit 15. helmikuuta – 16. helmikuuta 1974
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 18. helmikuuta – 21. helmikuuta 1974
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 22. helmikuuta – 27. helmikuuta 1974
Australian lippu Australia 27. helmikuuta – 28. helmikuuta 1974
Bermudan lippu Bermuda 16. helmikuuta – 18. helmikuuta 1975
Barbadoksen lippu Barbados 18. helmikuuta – 20. helmikuuta 1975
Bahaman lippu Bahama 20. helmikuuta – 21. helmikuuta 1975
Bermudan lippu Bermuda 1. maaliskuuta 1975
Jamaika 26. huhtikuuta – 30. huhtikuuta 1975
Brittiläisen Hongkongin lippu Hongkong 4. toukokuuta – 7. toukokuuta 1975
Kanada 13. helmikuuta – 25. helmikuuta 1976
Samoan lippu Samoa 10. helmikuuta – 11. helmikuuta 1977
Tongan lippu Tonga 14. helmikuuta 1977
Fidži 16. helmikuuta – 17. helmikuuta 1977
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 22. helmikuuta – 7. maaliskuuta 1977
Australian lippu Australia 7. maaliskuuta – 23. maaliskuuta 1977
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 23. maaliskuuta – 26. maaliskuuta 1977
Australian lippu Australia 26. maaliskuuta – 30. maaliskuuta 1977
Kanada 14. lokakuuta – 19. lokakuuta 1977
Bahaman lippu Bahama 19. lokakuuta – 20. lokakuuta 1977
Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret 26. lokakuuta 1977
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 28. lokakuuta 1977 (yksityinen)
Barbadoksen lippu Barbados 31. lokakuuta – 2. marraskuuta 1977
Kanada 26. heinäkuuta – 6. elokuuta 1978
Tansanian lippu Tansania 19. heinäkuuta – 22. heinäkuuta 1979
Malawin lippu. Malawi 22. heinäkuuta – 25. heinäkuuta 1979
Botswanan lippu Botswana 25. heinäkuuta – 27. heinäkuuta 1979
Sambian lippu Sambia 27. heinäkuuta – 4. elokuuta 1979
Australian lippu Australia 24. toukokuuta – 28. toukokuuta 1980
Australian lippu Australia 26. syyskuuta – 12. lokakuuta 1981
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 12. lokakuuta – 20. lokakuuta 1981
Australian lippu Australia 20. lokakuuta – 21. lokakuuta 1981
Sri Lankan lippu Sri Lanka 21. lokakuuta – 25. lokakuuta 1981
Kanada 15. huhtikuuta – 18. huhtikuuta 1982
Australian lippu Australia 5. lokakuuta – 13. lokakuuta 1982
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 13. lokakuuta – 14. lokakuuta 1982
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 18. lokakuuta 1982
Naurun lippu Nauru 21. lokakuuta 1982
Kiribati 23. lokakuuta 1982
Tuvalun lippu Tuvalu 26. lokakuuta – 27. lokakuuta 1982
Fidži 30. lokakuuta – 1. marraskuuta 1982
Bermudan lippu Bermuda 13. helmikuuta 1983
Jamaika 13. helmikuuta – 16. helmikuuta 1983
Caymansaarten lippu Caymansaaret 16. helmikuuta – 17. helmikuuta 1983
Kanada 8. maaliskuuta – 11. maaliskuuta 1983
Kypros 9. marraskuuta – 10. marraskuuta 1983
Kenia 10. marraskuuta – 14. marraskuuta 1983
Bangladeshin lippu Bangladesh 14. marraskuuta – 17. marraskuuta 1983
Intia 17. marraskuuta – 26. marraskuuta 1983
Kypros 25. maaliskuuta – 26. maaliskuuta 1984
Kanada 24. syyskuuta – 7. lokakuuta 1984
Belizen lippu Belize 9. lokakuuta – 11. lokakuuta 1985
Bahaman lippu Bahama 11. lokakuuta – 18. lokakuuta 1985
Bahaman lippu Bahama 20. lokakuuta 1985
Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis 23. lokakuuta 1985
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 24. lokakuuta 1985
Dominican lippu Dominica 25. lokakuuta 1985
Saint Lucian lippu Saint Lucia 26. lokakuuta 1985
Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 27. lokakuuta 1985
Barbadoksen lippu Barbados 28. lokakuuta – 29. lokakuuta 1985
Bahaman lippu Bahama 30. lokakuuta 1985
Grenada 31. lokakuuta 1985
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 1. marraskuuta – 3. marraskuuta 1985
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 22. helmikuuta – 2. maaliskuuta 1986
Australian lippu Australia 2. maaliskuuta – 13. maaliskuuta 1986
Brittiläisen Hongkongin lippu Hongkong 21. lokakuuta – 23. lokakuuta 1986
Kanada 9. lokakuuta – 24. lokakuuta 1987
Australian lippu Australia 19. huhtikuuta – 10. toukokuuta 1988
Barbadoksen lippu Barbados 8. maaliskuuta – 11. maaliskuuta 1989
Singaporen lippu Singapore 9. lokakuuta – 11. lokakuuta 1989
Malesian lippu Malesia 14. lokakuuta – 21. lokakuuta 1989
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 1. helmikuuta – 16. helmikuuta 1990
Kanada 27. kesäkuuta – 1. heinäkuuta 1990
Kenia 7. lokakuuta 1991
Namibian lippu Namibia 8. lokakuuta – 10. lokakuuta 1991
Zimbabwen lippu Zimbabwe 10. lokakuuta – 15. lokakuuta 1991
Australian lippu Australia 18. helmikuuta – 25. helmikuuta 1992
Kypros 18. lokakuuta – 24. lokakuuta 1993
Anguillan lippu Anguilla 18. helmikuuta 1994
Dominican lippu Dominica 19. helmikuuta 1994
Guyana 19. helmikuuta – 22. helmikuuta 1994
Belizen lippu Belize 22. helmikuuta – 24. helmikuuta 1994
Caymansaarten lippu Caymansaaret 26. helmikuuta – 27. helmikuuta 1994
Jamaika 1. maaliskuuta – 3. maaliskuuta 1994
Bahaman lippu Bahama 6. maaliskuuta – 8. maaliskuuta 1994
Bermudan lippu Bermuda 8. maaliskuuta – 10. maaliskuuta 1994
Kanada 13. elokuuta – 22. elokuuta 1994
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 19. maaliskuuta – 25. maaliskuuta 1995
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 30. lokakuuta – 11. marraskuuta 1995
Kanada 23. kesäkuuta – 2. heinäkuuta 1997
Pakistanin lippu Pakistan 6. lokakuuta – 12. lokakuuta 1997
Intia 12. lokakuuta – 18. lokakuuta 1997
Brunein lippu Brunei 17. syyskuuta – 20. syyskuuta 1998
Malesian lippu Malesia 20. syyskuuta – 23. syyskuuta 1998
Ghana 7. marraskuuta – 9. marraskuuta 1999
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 9. marraskuuta – 15. marraskuuta 1999
Mosambikin lippu Mosambik 15. marraskuuta 1999
Australian lippu Australia 17. maaliskuuta – 1. huhtikuuta 2000
Jamaika 18. helmikuuta – 20. helmikuuta 2002
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 22. helmikuuta – 27. helmikuuta 2002
Australian lippu Australia 27. helmikuuta – 3. maaliskuuta 2002
Kanada 4. lokakuuta – 15. lokakuuta 2002
Nigerian lippu Nigeria 3. joulukuuta – 6. joulukuuta 2003
Kanada 17. toukokuuta – 25. toukokuuta 2005
Maltan lippu. Malta 23. marraskuuta – 26. marraskuuta 2005
Australian lippu Australia 11. maaliskuuta – 16. maaliskuuta 2006
Singaporen lippu Singapore 16. maaliskuuta – 18. maaliskuuta 2006
Maltan lippu. Malta 20. marraskuuta 2007
Ugandan lippu Uganda 21. marraskuuta – 24. marraskuuta 2007
Bermudan lippu Bermuda 24. marraskuuta –26. marraskuuta 2009
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 26. marraskuuta - 28. marraskuuta 2009
Kanada 28. kesäkuuta– 6. heinäkuuta 2010
Australian lippu Australia 19. lokakuuta–29. lokakuuta 2011

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Elizabeth Opens Canada 23rd Parliament Today 14 October 1957. Viitattu 13 August 2012.
  2. The Queen Emphasises Canadian Role for Visit to America 14 October 1957. Viitattu 13 August 2012.
  3. a b Canada Queen's Role Underlined 19 June 1959. Viitattu 13 August 2012.
  4. Fifty Years the Queen: A Tribute to Her Majesty Queen Elizabeth II on Her Golden Jubilee Dundurn Press.
  5. a b Canada's Constitutional Monarchy: An Introduction to Our Form of Government Dundurn Press.
  6. Chisolm, Lauchie. "Dedication of Dam Was Delayed By Fog", 29 June 1959. 
  7. The Times - 30 November 1953
  8. The Queen's Visit To Sweden British Pathe. Viitattu 16 March 2013.
  9. QUEEN & DUKE LEAVE LE BOURGET FOR LILLE British Pathe. Viitattu 29 January 2011.
  10. Elizabeth Opens Canada 23rd Parliament Today 14 October 1957. Viitattu 13 August 2012. ”'When I go to the United States ... I shall be going in other capacities as well'”
  11. The Queen Emphasises Canadian Role for Visit to America 14 October 1957. Viitattu 13 August 2012. ”The Queen told the Canadian people last night that she would go to the United States ... 'in other capacities as well'”
  12. ROYAL VISIT TO NETHERLANDS British Pathe. Viitattu 29 January 2011.
  13. ROYAL VISIT TO HOLLAND / NETHERLANDS British Pathe. Viitattu 29 January 2011.
  14. ROYAL VISIT TO NETHERLANDS British Pathe. Viitattu 29 January 2011.
  15. QUEEN IN PERSIA 9 March 1961. British Pathe. Viitattu 29 January 2011.
  16. QUEEN AND DUKE CONTINUE THEIR TOUR OF ITALY British Pathe. Viitattu 29 January 2011.
  17. QUEEN AND DUKE IN ITALY 1961 British Pathe. Viitattu 29 January 2011.
  18. "Ethiopia: A Wing on the Palace", 12 February 1965. Luettu 27 January 2011. 
  19. QUEEN IN SUDAN VISITS EL OBEID AND KHARTOUM British Pathe. Viitattu 29 January 2011.
  20. QUEEN AND DUKE IN HAMBURG British Pathe. Viitattu 29 January 2011.
  21. QUEEN AND DUKE VISIT RHINE ON TOUR British Pathe. Viitattu 29 January 2011.
  22. QUEEN AND DUKE VISIT CHANCELLOR ERHARD British Pathe. Viitattu 29 January 2011.
  23. QUEEN AND DUKE VISIT ANTWERP British Pathe. Viitattu 29 January 2011.
  24. Queen’s birthday party British Embassy in Brazil. Viitattu 29 January 2011.
  25. QUEEN AND DUKE TOUR CHILE 21 November 1968. British Pathe. Viitattu 29 January 2011.
  26. a b STATE VISIT OF HER MAJESTY THE QUEEN ELIZABETH II TO TURKEY IN 1971
  27. "Mexico will host Queen of England". Luettu 31 January 2011. 
  28. Facts on File World News Digest, 10 July 1976
  29. "Germany", 26 May 1978. 
  30. a b "Saudi Arabia", 17 February 1979. 
  31. "Oman gives Queen spectacular welcome", 1 March 1979. 
  32. "Oman", 2 March 1979. 
  33. "Denmark", 15 May 1979. 
  34. "The Queen's visit to Tanzania", 21 July 1979. 
  35. "Dancers greet royal family on Malawi visit", 23 July 1979. 
  36. "The Queen's visits to Botswana and Zambia", 26 July 1979. 
  37. Johnson, Maureen. "Zambi", 29 July 1979. 
  38. "Switzerland", 1 May 1980. 
  39. "Italy", 16 October 1980. 
  40. "British Queen Honors Allied Dead in Tunisia", 23 October 1980. 
  41. "Desert Feast For Visiting Royalty", 28 October 1980. 
  42. Kiel, Frederick. "British monarch visits Mexico", 21 February 1983. 
  43. Kiel, Frederick. "Queen receives warm Baja California welcome", 22 February 1983. 
  44. Cummings, Judith. "ELIZABETH ARRIVES FOR COAST HOLIDAY", 27 February 1983. 
  45. QUEEN ROYAL VISIT:SWEDEN: 27 May 1983. ITN Source. Viitattu 16 March 2013.
  46. Smerdon, Peter. "Queen makes nostalgic visit in Kenya", 12 November 1983. 
  47. Slavin, Stewart. "Queen Elizabeth II holds court in Bangladesh", 16 November 1983. 
  48. Robbins, Neal. "Britain's Prince Philip rides elephant into the jungle", 20 November 1983. 
  49. "Queen Ends Jordan Visit, Aide Denies Monarch Pro-Arab", 30 March 1984. 
  50. "Foreign News Briefs", 25 March 1985. 
  51. Gittings, John. "Special Report on China (1): What the Queen will see - and a little more / A tour of the nation", 13 October 1986. 
  52. England, John. "Rousing birthday cheer and a walkabout for the Queen", 28 May 1987. 
  53. "Queen Elizabeth, Prince Philip Arrive In Netherlands", 4 July 1988. 
  54. Hamilton, Alan. "Historic royal visit to Spain; Queen and the Duke of Edinburgh", 17 October 1988. 
  55. Morris, Ingrid. "Queen to Visit German President", 12 November 1990. 
  56. Trebbe, Ann. "Really Royal; All-American welcome today for Queen Elizabeth II;She wants to get to know us better", 14 May 1991. 
  57. Bell, Gavin. "Royal visit touches reality of Namibia", 10 October 1991. 
  58. "England's queen to make four-day state visit to France", 8 June 1992. 
  59. Corby, Tom. "Queen takes steps to heal scars of war", 18 October 1992. 
  60. "Queen's Visit Will Be Political, Press Secretary Says", 3 May 1993. 
  61. Brock, George. "World pays its tribute to Belgium's king", 7 August 1993. 
  62. Tuohy, William. "Elizabeth II, Mitterrand Inaugurate Channel Tunnel : Europe: The heads of state meet in Calais, then take historic ride on Le Shuttle in the queen's Rolls-Royce.", 7 May 1994. 
  63. de Waal, Thomas. "Queen's Visit: Lifting the Clouds of the Past", 15 October 1994. 
  64. Archer, Peter. "South Africa", 18 March 1995. 
  65. "Queen Elizabeth II arrives in Prague for official visit", 27 March 1996. 
  66. "Queen Elizabeth starts state visit to Thailand", 28 October 1996. 
  67. a b Goldenberg, Suzanne. "Queen's visit cloaked in protocol", 7 October 1997. 
  68. Varley, Geoffrey. "Queen in France to unveil Churchill statue", 10 November 1998. 
  69. Pictures from the Armistice service 11 November 1998. BBC News. Viitattu 30 December 2010.
  70. "Koreans to Salute Queen Elizabeth II Today", 18 April 1999. 
  71. Kern, Gunther. "Britain's Queen Elizabeth begins three-day visit to Italy", 16 October 2000. 
  72. Willsher, Kim. "Queen puts foot down and insists on 400-yard stroll through Paris", 4 April 2004. 
  73. Harding, Luke. "Queen: both sides suffered in the war: No apology for Dresden on state visit to Germany, but appeal to treasure peace in Europe and abandon 'stereotypes'", 3 November 2004. 
  74. "Queen says Britain and Germany bound together by friendship", 4 November 2004. 
  75. a b c "Britain's Queen leaves Monday for first ever Baltic tour", 15 October 2006. 
  76. "British Queen Elizabeth arrives for Dutch visit", 5 February 2007. 
  77. Hazlewood, Phil. "Queen Elizabeth II to visit the United States", 1 May 2007. 
  78. "Queen Elizabeth in Belgium for WWI battle commemoration", 12 July 2007. 
  79. "Court Circular", 13 July 2007. 
  80. "Queen Elizabeth II makes first visit to Slovenia", 21 October 2008. 
  81. "Royal Itinerary Unveiled", 20 October 2008. 
  82. Announcement of programme for Ireland visit 7 April 2011.
  83. Commonwealth visits since 1952, official website of the British monarchy. Retrieved 4 September 2012