Ero sivun ”Valtatie 9” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p kh; typo
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 65: Rivi 65:


==Tiehankkeita==
==Tiehankkeita==
Niemisjärven liittymä Hankasalmella on rakenteilla eritasoliittymäksi. Rakennustöiden on määrä valmistua lokakuussa [[2007]].<ref name="tiehallinto_keski-suomi_pienet_hankkeet">{{Verkkoviite | Osoite = http://www.tiehallinto.fi/servlet/page?_pageid=70&_dad=julia&_schema=PORTAL30&menu=8839&_pageid=71&kieli=fi&linkki=3702&julkaisu=1795 | Nimeke = Pienemmät Keski-Suomen tiepiirin hankkeet | Tekijä = | Tiedostomuoto = | Selite = | Julkaisu = | Ajankohta = 18.7.2007 | Julkaisupaikka = | Julkaisija = Tiehallinto, Keski-Suomen tiepiiri | Viitattu = 20.7.2007 | Kieli = }}</ref>

Tiehallinto suunnittelee Tampereen ja Oriveden välisen tieosuuden muuttamista nelikaistaiseksi. Ajosuunnat erotettaisiin toisistaan osaksi välikaistalla ja osaksi keskikaiteella. Toisena vaihtoehtona tutkitaan moottoritien rakentamista. Samassa yhteydessä rakennettaisiin kuusi uutta eritasoliittymää ja neljää olemassa olevaa parannettaisiin. Hankkeen kustannusarvio on 55 miljoonaa euroa. Hanke on vasta yleissuunnitelmavaiheessa, ja sen toteuttaminen on mahdollista vasta vuoden [[2010]] jälkeen.<ref name="tiehallinto_vt9tampere-orivesi">{{Verkkoviite | Osoite = http://www.tiehallinto.fi/vt9tampere-orivesi | Nimeke = Vt 9 Tampere–Orivesi | Tekijä = | Tiedostomuoto = | Selite = | Julkaisu = | Ajankohta = 9.5.2007 | Julkaisupaikka = | Julkaisija = Tiehallinto | Viitattu = 20.7.2007 | Kieli = }}</ref>
Tiehallinto suunnittelee Tampereen ja Oriveden välisen tieosuuden muuttamista nelikaistaiseksi. Ajosuunnat erotettaisiin toisistaan osaksi välikaistalla ja osaksi keskikaiteella. Toisena vaihtoehtona tutkitaan moottoritien rakentamista. Samassa yhteydessä rakennettaisiin kuusi uutta eritasoliittymää ja neljää olemassa olevaa parannettaisiin. Hankkeen kustannusarvio on 55 miljoonaa euroa. Hanke on vasta yleissuunnitelmavaiheessa, ja sen toteuttaminen on mahdollista vasta vuoden [[2010]] jälkeen.<ref name="tiehallinto_vt9tampere-orivesi">{{Verkkoviite | Osoite = http://www.tiehallinto.fi/vt9tampere-orivesi | Nimeke = Vt 9 Tampere–Orivesi | Tekijä = | Tiedostomuoto = | Selite = | Julkaisu = | Ajankohta = 9.5.2007 | Julkaisupaikka = | Julkaisija = Tiehallinto | Viitattu = 20.7.2007 | Kieli = }}</ref>



Versio 26. syyskuuta 2009 kello 11.15

Valtatie 9
Ysitie
Valtatie 9
Valtatie 9
Maa Suomi
Tieluokka valtatie
Omistaja Suomen valtio
Tienpitäjä Tiehallinto
Pituus 454 km
Alkupiste Turku
Reitti Tampere (160 km)
Jyväskylä (310 km)
Päätepiste Kuopio (454 km)
Päällyste asfaltti
Kaistaluku pääosin kaksikaistainen, moottoritieosuuksia
Muodostettu 1938
Katso myös Valtatie 9 Commonsissa
Leveäkaistatie Aurassa
Karkuvuoren tunneli Tampereen ohikulkutiellä
Ohituskaistatie Jämsässä

Valtatie 9 (Ysitie) on Turusta Humppilan, Tampereen, Jämsän ja Jyväskylän kautta Kuopioon johtava valtatie. Tien pituus on 454 kilometriä.

Lukuun ottamatta lyhyttä osuutta aivan Turun keskustan tuntumassa koko valtatie 9 on myös osa Eurooppatietä E63, joka jatkuu Kuopiosta Kajaanin ja Kuusamon kautta Sodankylään.

Tien Turun ja Jyväskylän välinen osuus kuuluu liikenne- ja viestintäministeriön työryhmän ehdottamaan runkotieverkkoon. Koko valtatie 9 kuuluu yleiseurooppalaiseen TERN-tieverkkoon.

Reitti

Tie alkaa Turun keskustasta ja muuttuu kantatie 40:n liittymän kohdalla moottoritieksi, jonka pituus on 13 kilometriä. Moottoritie päättyy Liedon aseman kohdalla, minkä jälkeen tie jatkuu leveäkaistatienä Auraan saakka. Aurasta tie jatkuu tavanomaisena kaksikaistaisena valtatienä ja ohittaa Pöytyän. Tie jatkuu Loimaan, Humppilan, Urjalan ja Kylmäkosken kautta Akaaseen, jossa se yhtyy valtatie 3:een ja jatkuu moottoritienä Lempäälän kautta Tampereelle.

Valtatie 9 ohittaa Tampereen kaupungin moottoritienä, johon kuuluu myös Karkuvuoren tunneli. Tampereen Linnainmaan kohdalla moottoritie muuttuu ensin moottoriliikennetieksi ja hieman ennen Kangasalaan kuuluvaa Ruutanan kylää edelleen kaksikaistaiseksi valtatieksi. Tie jatkuu Oriveden, Länkipohjan, Jämsän, Korpilahden ja Muuramen kautta Jyväskylään. Oriveden ja Muuramen välillä on säännöllisesti ohituskaistaosuuksia. Valtatie 9 ohittaa Jyväskylän osittain moottoritienä ja osittain nelikaistaisena valtatienä. Jyväskylään kuuluvan Vaajakosken jälkeen tie jatkuu Laukaan kunnan Lievestuoreen, Hankasalmen aseman ja Suonenjoen kautta Kuopion eteläosiin, jossa se yhtyy valtatie 5:een ja jatkuu moottoritienä Kuopion keskustaan.

Tie kulkee seuraavien kuntien kautta: TurkuLietoAuraPöytyäLoimaaHumppilaUrjalaKylmäkoskiAkaaValkeakoskiLempääläTampereKangasalaOrivesiJämsäJyväskyläMuurameJyväskylä (uudelleen) – LaukaaHankasalmiPieksämäkiRautalampiPieksämäki (uudelleen) – Rautalampi (uudelleen) – SuonenjokiLeppävirtaKuopio.

Historiaa

Vuoden 1938 tienumerointijärjestelmässä tieksi 9 numeroitiin Turusta Huittisten, Tampereen ja Jämsän kautta Jyväskylään kulkenut reitti. Tien reitti on merkittävästi muuttunut näistä ajoista.

Turun ja Auran välillä on tien vanha reitti säilynyt varsin hyvin seututienä 222.

1960- ja 1970-lukujen vaihteessa valmistui uusi valtatieosuus Aurasta Loimaan ja Humppilan kautta Lempäälän Kuljuun, jossa se yhtyi valtatiehen 3. Tässä yhteydessä reitti Aurasta Huittisten kautta Nokialle sai numeron 41 ja Nokian ja Tampereen välinen osuus numeron 11. Vuoden 1996 tienumerouudistuksessa Huittisten ja Tampereen välinen reitti numeroitiin valtatieksi 12.

1970-luvulla valmistui reitti Tampereelta Orivedelle. Siihen asti tie 9 oli kulkenut valtateiden 3 ja 12 kanssa samaa reittiä Tampereen Kalevan, Messukylän ja Kaukajärven kautta Kangasalan keskustaan ja keskustan itäpuolella olevan Huutijärven risteykseen asti, josta tie kulki Längelmäveden rantoja Orivedelle. Tie Kaukajärveltä Kangasalle on nykyisin numeroltaan 339. Huutijärven ja Oriveden järvenrantareitti muuttui maantieksi 324, mutta 1990-luvun lopulla se korotettiin kantatieksi 58.

Vuonna 1994 valmistui Tampereen itäinen ohikulkutie, jolle valtatie 9 siirrettiin.

1960-luvulla oikaistiin merkittävästi myös Oriveden ja Jämsän väliä. Tie linjattiin Längelmäen Länkipohjasta Jämsään suoraan, kun vanha tie kiersi Kuoreveden Hallin kautta.

Uusi reitti Jyväskylästä Lievestuoreen ja Hankasalmen kautta Suonenjoelle ja Kuopioon on valmistunut vasta 1970-luvulla. Sitä ennen reitti kulki kantatietä 69, joka tuolloin kulki Jyväskylästä Laukaaseen nykyisen seututien 637 reittiä. Laukaalta kantatie 69 jatkui Konneveden ja Rautalammen kautta Suonenjoelle ja edelleen nykyistä 9-tien reittiä Kuopioon.

Vuonna 1977 valmistui Jyväskylän ja Vaajakosken välinen moottoritie, jonka eräät ratkaisut nostivat tien rakentamiskustannukset varsin korkeiksi. Niinpä rahat eivät riittäneetkään Vaajakosken taajaman ohittamiseen, eikä ohitustietä ole vieläkään rakennettu.

1990-luvun puoliväliin saakka Jämsän ja Jyväskylän välinen osuus oli yhteinen nelostien kanssa. Vuoden 1996 tienumerouudistuksessa nelostie viitoitettiin kulkemaan Päijänteen itäpuolelta ja tie Lahdesta Jämsään sai uuden numeron 24. Jämsän ja Jyväskylän välille 24-tietä ei merkitty, vaan osuus on nykyisin vain 9-tietä.

Vuonna 2000 valmistui Helsingin ja Tampereen välinen moottoritie ja siinä yhteydessä myös 9-tie sai uuden reitin: Kylmäkosken pohjoispuolelta rakennettiin noin kahdeksan kilometriä uutta tietä Toijalan luoteispuolelle, jossa 9-tie yhtyy valtatiehen 3. Turun ja Tampereen välinen matka piteni muutamalla kilometrillä, mutta toisaalta reitille syntyi 19 kilometriä uutta moottoritieosuutta. Vanha tie Kylmäkoskelta Lempäälään sai numeron 190.

Vuosina 20012003 tietä parannettiin merkittäväsi Oriveden ja Jämsän sekä Korpilahden ja Muuramen välillä. Tien suuntausta parannettiin, tietä levennettiin, sille rakennettiin keskikaiteellisia ohituskaistoja ja riista-aitoja sekä uusia siltoja ja eritasoliittymiä.[1]

Juice Leskinen on tehnyt laulun "Valtatie 9". Valtatie 9 yhdistää hänen kotipaikkakuntansa, Tampereen ja Juankosken.

Tiehankkeita

Tiehallinto suunnittelee Tampereen ja Oriveden välisen tieosuuden muuttamista nelikaistaiseksi. Ajosuunnat erotettaisiin toisistaan osaksi välikaistalla ja osaksi keskikaiteella. Toisena vaihtoehtona tutkitaan moottoritien rakentamista. Samassa yhteydessä rakennettaisiin kuusi uutta eritasoliittymää ja neljää olemassa olevaa parannettaisiin. Hankkeen kustannusarvio on 55 miljoonaa euroa. Hanke on vasta yleissuunnitelmavaiheessa, ja sen toteuttaminen on mahdollista vasta vuoden 2010 jälkeen.[2]

Tiehallinto suunnittelee Jämsän ja Korpilahden välillä olevan neljän ohituskaistan muuttamista keskikaiteelliseksi. Suunnitelman tavoitteena on parantaa tien liikenneturvallisuutta.[3]

Osana koko päätieverkkoa koskevia kehittämissuunnitelmia Tiehallinnon tavoitteena on parantaa koko valtatietä niin, että vuonna 2025 koko tiellä olisi säännöllisesti keskikaiteellisia ohituskaistoja. Nämä suunnitelmat ovat kuitenkin alustavia ja edellyttäisivät tieinvestointeihin käytettävien määrärahojen kaksinkertaistamista nykyisestä.[4]

Lähteet

Lähdeviitteet

  1. VT 9 Orivesi–Jämsä 13.2.2007. Destia. Viitattu 20.7.2007.
  2. Vt 9 Tampere–Orivesi 9.5.2007. Tiehallinto. Viitattu 20.7.2007.
  3. Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti;viitettä tiehallinto_keski-suomi_pienet_hankkeet ei löytynyt
  4. Heikura, Matti: Turvallisemman tieverkoston suunnitelmat valmiit. Kaleva, 13.7.2007, nro 188, s. 29. Oulu: Kaleva Kustannus Oy. ISSN 0356-1356. Artikkelin lyhennetty verkkoversio. Viitattu 18.7.2007.