TERN-tieverkko

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen TERN-tieverkko.

TERN-tieverkko (engl. Trans-European Road Network, TERN) on Euroopan unionin määrittelemä päätieverkko ja osa TEN-liikenneverkkoja (engl. Trans-European Networks). Usein puhutaankin myös TEN-tieverkoista.

TEN-liikenneverkon hankkeisiin on mahdollista saada rahoitusta Euroopan Unionilta. TEN-liikenneverkolla on 30 prioriteettihanketta, joilla on etuja rahoitusta myönnettäessä. TERN-tieverkko on alun perin määritelty 29. lokakuuta 1993 neuvoston päätöksellä 93/629/EEC. Tieverkon tarkoitus on edistää ihmisten ja tavaroiden liikkumista parantamalla Euroopan päätieverkkoa.[1] Vastustajien mukaan TERN-tieverkko auttaa ylikansallisten yhtiöiden lobbaamista uusien teiden rakentamiseksi samalla, kun tiehankkeiden vastustajien ääni jää kuulumattomiin.[2]

TERN-tieverkko ei ole sama asia kuin eurooppatieverkko tai Suomen kansallinen runkotieverkko, vaikka verkoissa onkin paljon yhtäläisyyksiä. TERN-liikenneverkko on puhtaasti hallinnollinen käsite; TERN-teitä ei mitenkään erityisesti merkitä tieopasteisiin tai -karttoihin.

TERN-tieverkko Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomesta TERN-tieverkkoon kuuluvat seuraavat valta- ja kantatieosuudet:

Tärkein Suomen tieverkkoa koskeva prioriteettihanke on Pohjolan kolmio, johon kuuluu E18-tien rakentaminen moottoritieksi.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yhteisön suuntaviivat Euroopan laajuisen liikenneverkon kehittämiseksi (tiivistelmä päätöksestä 1692/96/EY) 27. tammikuuta 2005. Euroopan unioni. Viitattu 11. helmikuuta 2007.
  2. Denny, Brian: Who benefits and loses from the Trans European road Network System by Brian Denny Campaign Against Euro Federalism. Viitattu 11. helmikuuta 2007. englanti

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä liikenteeseen ja liikennevälineisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.