Sorsasalo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Kuopion kaupunginosaa. Sorsasalon saaresta Saimaalla on erillinen artikkeli.
Sorsasalo
Kaupunki Kuopio
Kaupunginosa nro 22
Väkiluku 173
Kuopion ravirata.

Sorsasalo on saari ja kaupunginosa Kuopion pohjoisimmassa osassa noin 10 kilometrin päässä keskustasta. Sorsasalossa sijaitsee muun muassa Kuopion ravirata ja Virranniemen kesäsiirtola ja puutarhasiirtola. Alueella on myös venelevähdyspaikka, paljon metsää raviradan takana sekä tehdasalueen yritykset Savon Sellu, Karelia-Parketti, Puukeskus ja Neon 2. Saaren halki kulkevalla Virranniementien varrella sijaitsevat Destia, Sorsasalon Autokatsastus ja Sisu Auto Oy Ab. Näiden lisäksi Sorsasalossa on Savon Kuljetuksen kalsiumkloridin ja kaliumkarbonaatin käsittelytilat, jotka on upotettu kallioon. Sorsasalossa toimii myös raviradan vieressä Ratsastuskeskus ILO. Valtatie 5:llä ja Savon radalla olevat Kallansillat sijaitsevat saaren eteläpuolella.

Sorsasalon palvelut ovat vähäiset. Alueella on vain huoltoasema ja raviradalla sijaitseva kahvio. Lähin kauppa sijaitsee Siilinjärven puolella Vuorelassa.

Alueelle sijoittuu noin 900 työpaikkaa (1.1.2008).[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuopion työpaikat ja elinkeinorakenne 1.1.2008. Kuopion kaupungin yrityspalvelu, 2008. Teoksen verkkoversio (pdf) (viitattu 8.1.2009).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.