Ero sivun ”Luettelo televisiosarjan Simpsonit hahmoista” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
→‎Radio: yhdessä jaksossa on nimettykin
(→‎Muut Simpsonin sukuun kuuluvat: tuossa jaksossa näkyi myös vain pikaisesti takaumassa)
(→‎Radio: yhdessä jaksossa on nimettykin)
*'''Bill ja Marty''' (ääninäyttelijät [[Dan Castellaneta]] ja [[Harry Shearer]]) ovat radiojuontajakaksikko KBBL-FM-kanavalla. Heidän juontonsa perustuvat kuluneeseen huumoriin, kliseisiin ja ylikäytettyihin hassuihin äänitehosteisiin. Bill on selvästi vanhempi kuin Marty. Useiden jaksojen perusteella Marty on täysin ammattitaidoton ja laittaa aina soimaan väärän levyn, mutta joskus myös Bill on ollut kaksikosta se, jonka höpötyksessä ei ole järkeä. Bill ja Marty kuultiin ääninä ensi kerran [[Simpsonit (2. tuotantokausi)|2. kauden]] jaksossa ”Ihme” ja heidät nähtiin ensi kerran saman kauden jaksossa ”Kadun kasvatti”. Heidän tärkein roolinsa oli [[Simpsonit (5. tuotantokausi)|5. kauden]] jaksossa ”Bart saa elefantin”, jossa he joutuivat toimittamaan Bart Simpsonille radiokilpailussa palkinnoksi luvatun norsun.
* '''Birchibald ”Birch” T. Barlow''' (ääninäyttelijä [[Harry Shearer]]) on oikeistolainen poliittinen kommentaattori ja keskusteluohjelman juontaja KBBL-AM:llä. Hänen ohjelmansa sisältää pääasiassa häpeämätöntä populistista propagandaa ja hän kuuluu Springfieldin [[Yhdysvaltain republikaaninen puolue|republikaanien]] paikallisjohtoon. Hahmo on karikatyyri radiopersoona [[Rush Limbaugh]]ista. Barlow esiintyi ensi kerran [[Simpsonit (6. tuotantokausi)|6. kauden]] jaksossa ”Kuolleet sielut”, jossa hän kampanjoi republikaaniksi ilmoittautuneen Sideshow Bobin vapauttamiseksi vankilasta. [[Simpsonit (18. tuotantokausi)|18. kauden]] jaksossa ”Ulalla uutisista” Barlow oli saanut oman ohjelman [[Fox News]] -tv-kanavalle (tässä jaksossa ääninäyttelijänä [[Maurice LaMarche]]).
*nimetön urheiluselostaja (ääninäyttelijä [[Harry Shearer]]) on Springfieldin baseball- ja jalkapallo-otteluita usein selostava mies. Hahmon ulkonäkö vaihtelee, mutta ääni on imitaatio urheiluselostaja [[Vin Scully]]sta. KuultiinHäntä kuultiin ensi kerran [[Simpsonit (4. tuotantokausi)|4. kauden]] jaksossa ”Gabbo vai Hassu”. [[Simpsonit (10. tuotantokausi)|10. kauden]] jaksossa ”Sottajengi” nähty versio hahmosta oli nimeltään Dennis Conroy.
 
==Muut kuuluisuudet==
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko