Horatio McCallister

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsonien hahmo
Kapteeni Horatio McCallister
Horatio McCallister
Sukupuoli: Mies
Hiukset: Harmaat
Ikä: 50-60
Ammatti: Merikapteeni
Tärkeimmät sukulaiset: Poika
Ensi-
esiintyminen:
”Syömäkone” (4. tuotantokausi)
Ääni-
näyttelijä:
Hank Azaria

Horatio McCallister (myös muodossa McAllister) eli merikapteeni on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa piirrossarjassa Simpsonit. Hahmon ääninäyttelijä on Hank Azaria ja hahmon loi silloinen Simpsonien käsikirjoittaja Conan O'Brien. Kapteeni käyttää yleensä puhuessaan kliseistä merimieskieltä ja lausahtaa yhtenään vakioletkautuksensa "yarr".

Kapteeni nähtiin ensi kerran 4. tuotantokauden jaksossa ”Syömäkone”, jossa hän omisti meriruokiin erikoistuneen buffetravintola Frying Dutchmanin ja joutui oikeudessa tunnustamaan, ettei ollut oikea kapteeni. Myöhemmissä jaksoissa hänet on kuitenkin usein nähty oikeana merenkävijänä, jolla on toisinaan oma laiva tai asuntolaiva, mutta hänen purjehdusmatkansa päättyvät yleensä haaksirikkoon. Jaksossa ”Munuainen” McCallister omisti laivan nimeltä Kadonneet sielut. Ravintolansa mentyä konkurssiin McCallister on hankkinut elantoaan muun muassa hummerinkouluttajana ja pikkurahan pummaajana; hän on myös levyttänyt kokoelman klassisimpia merimieslauluja.

McCallisterilla on puujalka ja hänen molemmat silmänsä ovat lasisilmiä. Hänen nähdään toisinaan taistelevan meressä paljain käsin valkohain tai jättiläiskalmarin kanssa ilman selkeää syytä. Hän on kertonut myös pitävänsä TV-sarjasta Will & Grace.