Luettelo naiskirjailijoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo tunnetuista naiskirjailijoista.

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Diana Gabaldon (syntynyt 1952), yhdysvaltalainen kirjailija ja novellisti; Matkantekijä-sarja
  • Ekaterine Gabašvili (1851–1938), georgialainen feministikirjailija
  • Mavis Gallant (1922–2014), kanadalainen novellisti, kirjailija ja näytelmäkirjailija
  • Elizabeth Gaskell (1810–1865), englantilainen kirjailija; Cranford
  • Elizabeth George (syntynyt 1949), yhdysvaltalainen rikoskirjailija; Komisario Lynley -sarja
  • Margaret George (syntynyt 1943), yhdysvaltalainen historiakirjailija; Minä, Kleopatra
  • Ellen Gilchrist (syntynyt 1935), yhdysvaltalainen kirjailija, novellisti ja runoilija
  • Jevgenija Ginzburg (1903–1977), venäläinen kirjailija
  • Emma Goldman (1869–1940), liettualais-yhdysvaltalainen anarkirsti ja kirjailija
  • Nadine Gordimer (syntynyt 1923), eteläafrikkalainen kirjailija, esseisti ja aktivisti; vuoden 1991 Nobel-palkittu
  • Olympe de Gouges (1748–1793), ranskalainen näytelmäkirjailija, aktivisti ja feministi; Naisten oikeuksien julistus
  • Sue Grafton (syntynyt 1940), yhdysvaltalainen jännityskirjailija; Kinsey Millhone -sarja
  • Els de Groen (syntynyt 1949), alankomaalainen poliitikko ja kirjailija
  • Lauren Graham (syntynyt 1967), yhdysvaltalainen näyttelijä ja kirjailija
  • Germaine Greer (syntynyt 1939), australialainen kirjailija ja radiotoimittaja; Haluan olla nainen
  • Judith Guest (syntynyt 1936), yhdysvaltalainen kirjailija ja käsikirjoittaja; Samat kasvot peilissä
  • Karoline von Günderrode (1780–1806), saksalainen runoilija

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Eva Ibbotson (1925–2010), brittiläinen lasten- ja nuortenkirjailija
  • Nora Ikstena (syntynyt 1969), latvialainen kirjailija
  • Vera Inber (1890–1972), venäläinen kirjailija ja runoilija

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sarojini Naidu (myös Intian satakieli) (1879–1949), intialainen lapsinero, vapaustaistelija ja runoilija
  • Taslima Nasrin (syntynyt 1962), bangladeshilainen kirjailija, lääkäri ja runoilija; Häpeä
  • Irène Némirovsky (1903–1942), ukrainalais-ranskalainen kirjailija; Ranskalainen sarja
  • Edith Nesbit (1858–1924), englantilainen lastenkirjailija; Yksitoista toivomusta
  • Audrey Niffenegger (syntynyt 1963), yhdysvaltalainen kirjailija ja taiteilija; Aikamatkustajan vaimo
  • Florence Nightingale (1820–1910), englantilainen sairaanhoitaja, tilastotieteilijä ja feministi
  • Galina Nikolajeva (1911–1963), venäläinen kirjailija
  • Anaïs Nin (1903–1977), ranskalais-kuubalainen kirjailija joka oli tunnettu päiväkirjoistaan; Henry ja June
  • Anna de Noailles (1876–1933), romanialais-kreikkalais-ranskalainen kirjailija
  • Andre Norton (1912–2005), yhdysvaltalainen fantasia- ja tieteiskirjailija; Star Gate
  • Amélie Nothomb (syntynyt 1967), belgialainen kirjailija; Nöyrin palvelijanne

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Joyce Carol Oates (syntynyt 1938), yhdysvaltalainen kirjailija, novellisti, runoilija ja kriitikko; Kosto: Rakkaustarina.
  • Téa Obreht (syntynyt 1985), slovenialais-bosnialaista syntyperää oleva yhdysvaltalainen kirjailija; Tiikerin vaimo
  • Edna O’Brien (syntynyt 1930), irlantilainen kirjailija ja novellisti
  • Grace Ogot (1930–2015), kenialainen kirjailija ja novellisti
  • Sofi Oksanen (syntynyt 1977), suomalainen kirjailija ja näytelmäkirjailija
  • Mary Oliver (syntynyt 1935), yhdysvaltalainen runoilija; vuoden 1984 Pulitzer-palkinto
  • Emmuska Orczy (1865–1947), unkarilais-brittiläinen paronitar, kirjailija, kääntäjä ja kuvittaja; Punainen neilikka
  • Valentina Osejeva (1902–1969), venäläinen lastenkirjailija
  • Alice Oswald (syntynyt 1966), brittiläinen runoilija

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Qiu Jin (1875–1907), kiinalainen vallankumouksellinen ja feministiaktivisti

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

U[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of women writers